Дрон спря полетите на летище до Ню Йорк

Пилоти забелязали хвърчащите машини, които били на километър височина

Обратно в новината

Коментари - Дрон спря полетите на летище до Ню Йорк | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, нямат ли си ПВО тия каубои?... Да вземат да си закупят от рашъните! :-D

Големите дронове уж не могат да влизат в зоните около летищата защото имат софтуерно ограничаване на зоните за полет... а за малките и тези които има "нелицензиран" ъпдейт на софта са измислени Дроншилд, Скайуол100... и ред други прости решения;)

Има ултразвукови пушки, които свалят дронове. Толкова ли е трудно да изградят система срещу дроновете?

Моля да ми обясните нещо, което не ми е ясно - не съм се интересувала досега и не знам как стоят нещата. Защо всеки, който пожелае, може да си пуска дрон из пространството, няма ли някакви правила, някаква регламентация за тези неща?

Проблемът тук мисля е локализацията от къде се управлява дронът, но решението е както каза друг потребител, просто да блокират сигнала или да ги прострелват по някакъв начин. Друг вариант за който се сещам е да заглужават радио сигнала в района, но това решение мисля, че е лошо, тъй като може да наруши сигурността при евентуално смущени или блокаж на бордова апаратура на самолетите!

край летищата има системи за прогонване на птиците, сблъсъците /bird strike статията в уикипедия е интересна/ с които могат да бъдат много опасни за машините (при предизвикана от такъв катастрофа има 62 загинали пътници) - загубите за световната търговска авиация от сблъсък с птиците са до 1,2 млрд $ годишно. веднага правя аналогия с дроновете, които са още по-опасни, защото има човешка намеса, която може да бъде злонамерена.

милиарди се харчат уж за сигурност а накрая един дрон панира цяло летище. така е щото всичко лапнато за сигурност се краде за други цели!

Тия дронове много опасни бре! Да не носят ядрено оръжие нещо?

я да си опресним паметта: Днешният инцидент (на Хитроу, едночасово прекъсване) става три седмици, след като по същата причина беше прекъсната работата на второто по трафик лондонско летище "Гетуик". Между 19 и 21 декември (три дни - за кратко?) управлението на "Гетуик" бе принудено да отмени или отклони около 1000 полета, от което бяха засегнати 140 000 пътници. Летищната управа повика армията, която заяви, че е разположила технология, за да се гарантира сигурността на летището. така че перспективата е разработка на системи за борба с дронове по летищата и това хич не е евтино и безобидно.

страхува ли ви дронът бе, мумуни безмозъчни!? защото не новата технология, а страхът от нея ви държи мумуни и в крайна сметка ви вкарва в гроба. запомнете го!

Кога се събуди, кога се напи бе идиот ненормален?

така де, друго си е, да си нормален идиот..

ВЪОРЪЖЕНАТА ОХРАНА ДА СВАЛЯ ДРОНОВЕТЕ

Oк! ..а, с базуката ли да действаме или с картечница за по-сигурно?

ПВО - всичко, което лети - на земята.

С китайски играчки за по 100 долара спираш бизнес за милиарди.

навремето и една парна машина е правила същите проблеми на каруцарите... познай къде е гнилото.

В главата ти?

не е по-добре бизнеса за милиарди да позабави няколко полета и да си спести ремонти за милиони?