Коментари - Разминавания „на косъм“ с дронове стряскат британски пилоти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

когато тези невинни и общо достъпни технически нововъвединия в живота ни от полезни уреди в ръцете на терористи ще се превърнат в трудно уловими и проникващи навсякъде тихи шпионски уреди или добре снарядени убиици?!

Това време не идва, а доиде. Вече има дронове за всякакви цели и ако има нещо което все още не е факт това е ниската цена на баш моделите ставащи за тероро и супер разузнаване. Примерно супер дронче за терор струва между 50хил и 100хил долара. Разбираи компактен маневрен и бърз дрон с картечница, термална камера, доплерова камера и сателитно трянслирано управление или пък напълно автоматично или комбинирано ръчно с комуникация през GSM мрежата и обхват 50км и 3 часа полет. Мда има го и в тубата. И това е само малайта артилерия. Вече има и тежка такава с двигатели с вътрешно горене и товароносимост от 80кг при един час полет с 80км/ч. сети се какво можеш да си сложиш на него и какво има. И това го има в тубата дори и се продава на черния пазар за всеки за около 100хил долара.

i az kazvam stiga na katastrofite she polucha udar ot tiah

Стига вече с тези катастрофи!

Доста лош превод, между другото.

Който бъде хванат да си играе с дрон където не следва, да му се отнеме пишката, защото и без нея има с какво да си играе.

Е, то на сериозните дронове в паметта им са вкарани периметрите на всички летища по света и съответно в тези периметри отказват да влизат/летят. Така че предполагам всички тези близки срещи във въздуха поне не са по време на излитане и кацане, макар че явно при захождане когато самолета вече не е на 10км височина са възможни.