Дрогата - новото щастие

Това е новият епизод от поредицата на Euranet Plus - "Generation Z / Поколение Z"

Обратно в новината

Коментари - Дрогата - новото щастие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Дрогата - новото щастие" Направо готово заглавие за някоя автобиографична книга от В. Зеленски.

Порнографията и разврата са много по неприятни и пагубни за човека. Както пише Балзак - смъртно пиян, човек се докосва до нови чудни светове, гърчейки се в безпомощност между живота и смъртта. Аз така пиех (вече не мога) - докато мога да стоя прав на краката си. Изпиваш литър концентрат набързо и нито можеш да се качиш в кола, нито да навредиш на някого. В тези състояния, човек не изпитва агресия, защото е напълно безпомощен. Също съм за наркотиците - гъби и ЛСД. Марихуаната също е окей, тези не водят до пристрастяване и могат да се вземат еднократно или неколкократно, марихуаната - по често. Както ги нарича Кастанеда, тези неща се вземат само и единствено с церемониална нагласа и с цел да преместиш точката си на възприятия. Веднъж успял да го постигнеш, повече нямаш нужда от стимуланти. Много големи умове и учени са прибягвали до тези методи.

Проблема на това т.нар. поколение е, че са лошо възпитани и някак низки по-природа. Егоизма им се изявява в евтина парвенющина, гледайки себе си предимно и с желания да наслада. Никой от тези измекярчета не взема психотропни или не пие до откат. Мотото им е от всичко по малко, за наслада. Но употребявайки наркотици и алкохол по малко, но често, резултатите са по лоши. И вредите за другите по големи.

Наркоман Гендар

Какво поколение Z? Тези имена и групи от населението, са си чисто Американски. Не знам в други държави да се определят така. Нашите младежи и те така решили да си сложат етикет. По Американски . :))

Какъв е проблема с дрогата? Мисля, че помага, щом тия де ни управляват по света масово я употребяват значи е полезна и нещо добро

С наркотиците не бива да се правят НИКАКВИ компромиси! Рано или късно всеки пробвал веднъж е с нарушен разсъдък, дух или психика!Без компромис, без милост и докрай трябва да се изчисти тази чума.

затова ли в САЩ и в Европа започнаха да легализират марихуаната... ? Няма друго щастие - нов опиум за народа, щото вече няма религия

Че всички правите разделение между наркотици, алкохол и цигари. Като човек употребявал и трите в миналото с ръка на сърцето мога да кажа, че разлика няма. Едно и също е. И никой не може да ме убеди в противното. Само хора, които не са изпитвали лично въздействието могат да твърдят глупостта, че са различни и реално заблуждават само себе си.

Елементарни хорица са. Щом законът така е казал значи едното е лоша дрога, а другото е безвредни алкохол и цигари. Нищо, че иначе плюе на закона, щом му изнася ще се позове на него.

От тютюневите цигари не се променя психиката и разсъдъка. А това, че не си го разбрала е именно защото си била и на наркотици.

Може да не се променя ама са в челната десятка на причините за смърт. Всъщност как да не променя? Ти виждал ли си пушач без цигари какво прави? Я изкарай ден без цигари да те видя. А алкохолът за сметка на това променя акъла до степен редовно да стават пиянски побои, нещастни случаи причинени от пияни шофьори, домашно насилие и убийства. Отделно , че масата клошари са стигнали дотам от алкохол, отделно че преди да стигне до другите наркотици всеки почва точно с алкохол, щото той е истинската стартова дрога.

Явно дрогата ти е увредила мозъка! Да я сравняваш с цигарите? С алкохола донякъде може, ама и то зори не е съвсем същото

Сегих се за Ботевата МЕХАНА: Тежко, тежко! Вино дайте! Пиян дано аз забравя туй, що, глупци, вий не знайте позор ли е или слава!   Да забравя край свой роден, бащина си мила стряха и тез, що в мен дух свободен, дух за борба завещаха!   Да забравя род свой беден, гробът бащин, плачът майчин, - тез, що залъкът наеден грабят с благороден начин, -   грабят от народът гладен, граби подъл чорбаджия, за злато търговец жаден и поп с божа литургия!   Грабете го, неразбрани! Грабете го! Кой ви бърка? Скоро той не ще да стане: ний сме синца с чаши в ръка!   Пием, пеем буйни песни и зъбим се на тирана; механите са нам тесни - крещим: "Хайде на Балкана!"   Крещим, но щом изтрезнеем, забравяме думи, клетви, и немеем и се смеем пред народни свети жертви!   А тиранинът върлува и безчести край наш роден: коли, беси, бие, псува и глоби народ поробен!   О, налейте! Ще да пия! На душа ми да олекне, чувства трезви да убия, ръка мъжка да омекне!   Ще да пия на пук врагу, на пук и вам, патриоти, аз вече нямам мило, драго, а вий... вий сте идиоти!

ПРОБЛЕМЪТ Е ЧЕ ТЕЖКИТЕ НАКОМАНЧЕТА НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО .... А ТО ПЪК НА КОЙ ЛИ МУ ПУКА ПРИ 80 % ФАЛШИВО ЗАЕТИ НА СОЦИАЛНО ОТГОВОРНИ ДЛЪЖНОСТИ!!!! ..................... ОТДАВНА ИМА ИЗЛИШЪК НА ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ И ТОВА ЧЕ ГИ ДЪРЖАТ НА РАБОТА ПРО-ФОРМА ЗА ДА СИ МИСЛЯТ ЧЕ ПРАВЯТ НЕЩО СИ Е ЖИВАТА ИСТИНА ..................... НИКОЙ НЕ ИСКА АРМИЯ ОТ 50% ОЗЛОБЕНИ БЕЗРАБОТНИ ..................... ПОЛОЖЕНИЕТО Е КОЙТО ОЦЕЛЕЕ....ОЦЕЛЕЕ МАТРЯЛ ИМА В ИЗЛИШЪК

Детройт, ти ли си, моето момче, по точките и по викането се познаваш! Има вярно в това, което си написал, но хакде по-спокойно, приятелю!

Когато заплатата едвам стига да си платиш сметките, казината са на всеки ъгъл, напрежението и нервите са превзели емоцийте- дрогата, алкохола и хазарта ти стават най-добрите "приятели". Но не като онези, който идват и си отиват.. Те винаги ще са с теб и ще те следват и няма излиЗане от тая тиня, и живота си мина в борба, но не с животА,а със самия себе си...м*амка му

Заглавието провокира, но и така трябва да е - за проблемите не бива да се говори под сурдинка. В момента(отново) съм в Белгия, и мога да кажа едно - тръпки да те побият. На земята - фасове от ганджа навсякъде. Преди 10 години колега японец го наобикалят 10 хлапета като павиани, едното го удря за да му отнеме вниманието, три скачат и бъркат в джобовете, вземат портфейла му, подавст си го един на друг и дим да ги няма. На друг колега му разбиха колата заради обувки вътре. Наркоманите са така - трошат стъкло, вземат, колкото да продадат на кварталния вехтошар и да имат за поредната доза. А полицията спи! Викат му на колегата, иначе учтиви де - имаш ли каско - оня вика да - добре, ето, заповядайте протокол, направете и снимки и ги предайте на застрахователя. На японеця му викат пак същите - не се притеснявайте - пари кеш имахте ли?!? Не! Добре - блокирайте картите, а портмонето е наша работа - документите му ги намериха на другия ден в кофа за боклук. Западната мечта - контролирана джунгла с всякаква флора и фауна. Ако средната класа реши много да шава, номенклатурата пуска илитератите да побеснеят малко и да кротнат работарите. Толкова по темата. Плащакте си застраховка(такса спокойствие) и живейте "уредения" живот!

преди 10 години хлапетата дето са "обслужилиѝ" колегата ти японец , са били милениумите, а не сегашните Z-ове , хайде сега. Тия работи ги е имало винаги, във всяка една държава, освен екстемно тоталитарните или религиозни режими

Инженерче

Децата са си деца, и възпитанието от родителя определя как ще се развият. Няма милениумо, z, и прочее определения. Сегашните ембриони какви ше са - У?!? Еволиционно не се различаваме много от Хомо Сапиенс отпреди 10 000 години. Еволюцията не е толкова напред! Но е "фйешън" да лепнем такива "тренди" етикети на "новото" поколение. Така е "иксцепшънъл", нали?!?

Тези забележки относно етикетите, ги отправи към редактора и авторът на сттията, защото именно те поставят това разделение между "качествата" на поколенията с внушението , че сегашните са по-зле от предишните. Но това не елиминира факта , че всяко следващо поколение има коренно различен етос от предходното и няма база за сравнение между тях.

Добре са значи в Белгия. Мен в Испания в кризата преди ковида ми счупиха стъклото на колата за да ми вземат ... обяда!

Инженерче

Въх! Е то това вече си е достойно за уважение! Не знаммкакво е редно да им кажете - освен, може би, да ви е сладко! Странни хора! В днешния ден има хиляди начини, по които можеш да си докараш сносен живот, но и за съжаление още толкова, по които да си го съсипеш!

И такива същества ще трябва да са бъдещето на планетата... НЕ,МЕРСИ! ЗАКРИВАЙ И ОТНОВО С КАМЪНИ,ЛЪКОВЕ И СТРЕЛИ! Така или иначе на там сме тръгнали стремглаво....

Духа йте го наркомани!

2лв чист спирт от аптеката. 3.50лв е тубата лепило. 6лв цигари. 30лв масе. 50лв свирката, 150лв секс за час, 1000лв за цял ден минимум, 6000лв за постоянна любовница, 12000лв хем за семейство, хем за любовница. 20000лв чат-пат екскурзия, 40000лв обикаляш света всеки месец, 60000лв обикаляш винаги с нови гаджета, 100000лв притежаваш имоти по света и обикаляш с гаджета. 200000лв вече имаш частен хеликоптер/яхти. 350000 собствен самолет, 500000лв остров с вила, 1000000 на седмица пазят те охрана и имаш зелена светлина на всяко събитие си почетен гост. Над млрд на месец - питайте Доган. Цяла държава е твоя. Над трлн. Путин ще знае как е, едва ли има друг по-богат на земята. Същност земята е негова на това ниво вече. Когато спокойно може да кажеш на САЩ НАТО и ЕС едновременно да мълчат и да се бият. Тва е. Дотук свършва лимита.

Забравих да кажа. 0лв чекията

е в работно време - получаваш 10 лв. от работодателя

Аз съм 26 годишен дегенерат и си перкам бело и козка ежедневно. :)

държава, МВР са 8000 пенсионерите на пенсия и заплата и извънреден и празнични и добавки, накрая на месеца 4000 лв чисто, 50 хил.лв годишно, 1 милион чисто за 20 години, обикновено служат по 40 години това са 2 милиона на калпак. Умножи по 8 хиляди 16 милярда за 40 години само за 1/3 от служителите.!!!! 54 милярда за работещите!! Има още толкова администрация с по-високи заплати ....НАД 200 МИЛЯРДА ЗА 40 ГОДИНИ САМО ЗА ЗАПЛАТИ И ДОБАВКИ.ОЩЕ ТОЛКОВА ЗА ДРУГИ ДЕЙНОСТИ ......400 МИЛЯРДА ИЗХАРЧЕНИ ЗА 40 ГОДИНИ.....

И друго, в белите държави цигарите в магазините са скрити в шкафове на които вратичките са винаги затворени.

Продават никъде другаде освен в така наречените Tabacos shop магазини за цигари Никъде другаде не може да си кушиш цигари

Испания Италия и Гърция не спадат към белите държави

Подобно заглавие в белите държави нямаше да бъде допуснато.

Глупости , така наречените бели държави се употребяват масово наркотици и всичко е деградирало до немай къде. Особено младото поколение в тези "бели" държави е пълен брак. Вече все повече и повече разчитат на внос на работници от "не белите" държави защото ония не искат да работят а само гледат да друсат и лгбти-йстват.

щото пък младото поколение в развиващите се държави го кара само на молитви и патриархални ценности. Я потърси клипчета на тема зомбитата на Киншаса и кво е bombe или потърси клипчета от Cracolandia в Сао Паоло, само два примера от десетките африкански и латиноамерикански държави ...

Щото и там цените растат по-бързо от заплатите. И ги разбирам младите. Разни пиявици идват от другия край на глобуса и биват обгрижвани без да работят. Е местните що да работят, да не са по-тъпи? Помощите стигат за покрив и ядене, друго ако искаш някоя далавера правиш. Не ги виня тях, виня тези, които поканиха лентяите инженери и показаха на местната младеж, че има и друго освен 50 часа седмично извън дома за заплата 300-500 Евро по-висока от социалните помощи. Вярно по-малко пари взима, но не се гърби, не става рано, не мръзне по спирки зимата и не се пържи на слънце лятото, не седи в задръстването и дори всъщност няма нужда от кола, която да зарежда, да поддържа, да ремонтира и да й плаща данък и застраховка. Как ще го мотивираш тоя човек да работи? Или му режеш помощите, което няма как да стане, или му предлагаш заплата, за която ще се навие. Всичко друго е бла бла бла.

Другото и още по-голямо щастие е, да нямате деца... Бъдете "щастливи"!

С тия кредити и гнусни работни места, особено офисната работа какво очаквате? Тая култура от къде се внесе? Разбира се, че в края на деня би направил някоя глупост, да олекнеш и да не го мислиш. В рим навремето е имало бардаци, кръчми, кулизеуми, залагания... Е днес пак има. Утре няма да е по-различно.