ДПС изключи двама депутати, избрани с преференция

ДПС изключи от парламентарната си група депутатите Гюнай Хюсмен и Муса Палев заради "нарушаване на политическия ангажимент и джентълменско споразумение".

Обратно в новината

Коментари - ДПС изключи двама депутати, избрани с преференция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като вече се 'бивши' кадри на дпс , то тогава Корман Исмаилов да ги взема в партията си и да ги прави министри . Все пак ние сме държава на абсурдите, а не Швейцария на Балканите ... П. П. Някой връзва ли се на този цирк от страна на дпс / Делянчо, Павел, Сава / ?

Ква стана тя Местане,ората не рупаме доматета со колците.Така излиза,като чета тук написаното.Туй Бойконото ''не ви ща подкрепата'' и твойто ''на колене да ни се молят'' нещо не фата дикиш.Лъснаа ви задниците на ГЕРБ и ДПС в задкулисието и договорките за съвместно узурпиране и консумиране на властта.С ГЕРБ и ДПС напред,но никой не е по-велик и умен от народа,това не го забравяйте.

Защо ли не излезе онзи мъдрец Местан да обяви решението и мотивите? Толкова политическа зрялост и демократичност си заслужаваше да се излее от устата на сладкодумеца.

Събудете се! ГЕРБ и ДПС ще управляват заедно. ДПС ги изключва(формално) за да гласуват с ГЕРБ "основателно". ББ елиминира подкрепата на омразния на ЕС ПФ. Заедно с отцепилата се от ББЦ депутатка и тия двамата ГЕРБ и РБ ще имат 121 депутата. Елементарно и очевадно. Честито тъпи ГЕРБери - овци.

Бат Сали не можаха да го махната, защото такъв бил законът и трябвало да се съобразим всички с него. Тези обаче ги махат? А законът не е ли такъв и не се ли съобразяваме с него, бе келеш Местан?! Нали са ви от листите, бе келеш?! Нали сте ги харесали, за да ги сложите там?! Явно е, че в ДПС им аикономически кръгове, които обуславят цялата им политика. Явно е, че заради тези в крайните позици на листите им са отпаднали важни икономически клечки на ДПС и сега се търси сметка. Драмата е голяма, защот става дума за много пари, а резилът е още по-голям, защото лъсва мръсната долнопробна същност на ДСП толкова добре, както и във видеото на Доган, в което той разказва как управлява средствата на държавата и как управлява обръчите от фирми на ДПС. Българи, още ли държим незаконна етническа партия в Родината си, за която умряха Левски и Ботев?! Още ли сме такива марди курви, че даваме да ни таковат турците? Включително в тзи партия си купиха и българи! Да ги низвергнем тези еничери и да не им дадем мира през целия им живот! ДПС е незаконна партия на бившите ни поробители, а тези родопродажници съдействат срещу пари, за да легитимират етническа партия като да има и българи. Хей, бийте си по един шамар и се освестете! Страх лозе пази, но не и живот, не и род, не и ген! За когото лозето е млко по-важно от свободата и честта му, от настоящето и бъдещето - неговото и на децата му, освестете се! Да се оттървем от ДПС. И от БСП, които ги вкараха във властта срещу парче власт и нищо не струваш милиард на фона на поробването на Родината от такива уроди!

Както биха казали гърците - Поли кала! ДПС демонстрира неспазване на Закона, приет с тяхно участие, където предимството на преференциалния вот е изрично защитено. Ама прости били и задрасквали и на двете места номера на партията, ама нарочно го правели - все едно. Законът трябва да се спазва. А ДПС - практически отказва. Нещо повече - официално признава предварително договаряне в ръководството на тази партия за неспазване на Закона!

Ето го и отговора на гатанката!! Тъй ГЕРБ ще си осигури подкрепа и ПФ да си гледат патриотизма от резервната скамейка. Сладко е турското кафе в Кърджали... за някои, горчиво за цяла България.

БЪЛГАРСКАТА ПАРТИЯ В ТУРЦИЯ? "Гяурна, българска народна партия" или? Партия са си направили!!! Защо?

Остана ли някой който не се е убедил че ДПС-то си е чисто феотдална партия. Феотдала в Сараите заедно с Феотдалните дерибеи наречени Партийно Ръководство на Партията ДПС не могат да приемат инакомислието на РАЯТА предпочела да гласува преференциално. ДПС-то не се ли усеща че обвинявайки избраните с преференция депутати от ДПС че не са се отказали от депутатските си места, обвинява част от електората си че гласува против волята на ПАРТИЙНИТЕ ИМ ГОСПОДАРИ. ДПС-то не търпи инакомислещите, също както КОМУНИСТИТЕ не търпяха такива. Когато ДПС-то говори за ДЕМОКРАЦИЯ и ЛИБЕРАЛНА ПОЛИТИКА ама много, много трябва да се СТРАХУВАМЕ, защото за толкова години участие в Парламент, и участие в управлението на държавата те доказаха, че са една изключително консервативно-централизирана олигархично-мутренска партия която няма нищо общо с ДЕМОКРАЦИЯТА.

Точно двама трябват на ГЕРБ! За пред тъпия електорат е цирка! Изключват ги и те за отмъщения ще подкрепят ГЕРБ - като в турски сериал! ГЕРБ и ДПС са едно и също мафиотско образувание! ДПС е проклятието на България!

А БАТ САЛИ - ЧАСТНОТО ЕНЕРГО КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИТЕ. ИЛИ ТОЙ СЛУША. МОЖЕ И ТРЕНЬОР ДА ГО НАПРАВИТЕ.

емин ахмед нямаше този късмет да бъде изключен ----него си го гръмнаха

В голяма грешка сте. ГЕРБ и ДПС ще управляват заедно. ДПС ги изключва(формално) за да гласуват с ГЕРБ "основателно". ББ елиминира подкрепата на омразния на ЕС ПФ. Заедно с отцепилата се от ББЦ депутатка и тия двамата ГЕРБ и РБ ще имат 121 депутата. Елементарно и очевадно. Честито тъпи ГЕРБери - овци.

Няма да се учудя, ако единият от тях падне от балкона, а другият го блъсне кола...

За да не се опорочава в бъдеще темата "ПРЕФЕРЕНЦИАЛЕН ВОТ", може да се вземе решение номера на съответната бюлетина да не се дублира/т.е. да не съществува/ в съответния избирателен списък. И така ще приключи дилемата "този искаме ли го или не го искаме."

Многоо показателно! В мафиьостската групировка ДПС се появява неподчинение.

Нека ви напомня за младия дебел мъж Чобанов!Това светило на финансите прие исляма и с гордост носи чалмата!За да угоди на потребностите на телото си охранения бивш социалист предложи голямата площ на задницата си за употреба на Бай Местан!Хубаво е да не забравяме за тия хора кото него!Те са олицетворение на най-гнусната прослойка от обществото а именно Еничар-доброволец!

Те все едни домузлии си ги подбират, а пък свинско не ядели???

Тия най много ще намажат. Сега като почнат да ги ухажват...мале мале...като захвърчат едни ми ти оферти...

Гого,тия двамата са коледен подарък от Доган за Боко,пич.Всичко беше нагласено още в края на предния мандат и това е всъщност подкрепата на ДПС,за която в началото Местан говореше.В последствие режисорите се усетиха,че хората ще се дръпнат от ГЕРП и зглобиха този номер.Само наблюдавайте за кого ще гласуват"изключените"

"ДПС изключи двама депутати, избрани с преференция" "Двама паднаха, други ще вземем", планират в Сараите. За пари ли? Не, за много пари. От КТБ-то колкото можахме "взехме", сега е важно да планираме следващите "взятки". "И така до края на света" (от "На всеки километър" на Ламбо от БСП, "любимецът" на "цял народ"?

Туруците на Ердоган в България, наричани ДПС, по ориенталски хитреят. Ама не всички сме малоумници като ортака им Борисов. Двамата уж изхвърлени от ДПС правят отново изкуствено мнозинство - 118 плюс двама независими. За пари и кражби маймуните в НС са готови на всякакви пинизи. Сладко е да се краде. Ама ще е до време...

Има нещо маниакално в този коментар.

Абе, кое ли "джентълменско споразумение" са нарушили двамата депутати, че набързо ги отсвириха от копанята? Да не е същото, което наруши и Христо Бисеров - да не бърка в касичката на Сополя?;о)))

Думата джентълменско е добре да се смени с ку.венско.

Нали си имат ЕСПЕРТ - БАТ САЛИ. За какво са им други :))))

"Неочакван " коледен подарък за Герб ! Който е слушал ще получи !

Реаниматорските парцали ще ги приберат в групата си да им правят фойерверки заедно с Корман ага.

АЙДЕ ПОЧНА РАЗПАДА НА НАЙ ОМРАЗНАТА И МАФИОТСКА ПАРТИЯ!!!!!ДПС СА ПАРТИЯ НА РЕЛИГИОЗНА И ВЕРСКА ОСНОВА -А В КОНСТИТУЦИЯТА Е ЗАПИСАНО ЧЕ ТАКИВА ПАРТИИ НЕ МОГАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ??????ТЕ СА ПРОВОДНИКА НА "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА" НЕЙНИ ЧЛЕНОВЕ ИМАМИ ГИ ЗАДЪРЖАТ ПО ПАЗАРДЖИК ТОВА Е НАГЛОСТ!!!!!!!

Стана група на независимите отрепки.

Нещастници. Пълни нещастници феодални са тия в Деспотска Примитивна Сбирщина.

И сега какво излиза? Най-големият радетел на евроатлантическите ценности-доносникът Павел е над закона.

това в категорията Боко ето ти две овце ли е?

Да се внушава : " БСП, ДПС и Атака се скараха и не работят заедно вече"! Хи хии...тролчета-изроди мои, мятайте димки бясно! Балъка трябва да е замъглен, иначе знаете че докато мога ще шлевкам общата пара....хи хии другото е бошлаф а ха хаа

Тия хора са истински народни избранници - избрали са го хората, а не партията! Няма значение, какви са по етнос. На ДПС очевидно достойни хора не им трябват!

"Тия хора" изпълняват пряка заповед на ръководството на ДПС. С този "мазен маньовър" ще "запушат" отворилата се "кворумна дупка" за правитечството на ГЕРБ. А патриотите ? - патриотите могат да отидат на ..... майната си! Жалко, но факт!

Като посмятах - прав си;о) Вадиш 11 от ПФ, слагаш 3 "независими" - 2 "низвергнати" от ДПС и шармантната Баракова и хоп! -121!;о)

На "тия хора" не е необходимо да се дава такава заповед! Единственната сила, която държи кворума е, страхът, че при едни нови избори някои от малките партии, няма да прескочат бариерата.

Не е конституционно.

Да изключи и останалите търтеи. Да се саморазпусне и обяви тотален фалит!

Обикновените турци са скромни, трудолюбиви и честни хора. Винаги можеш да ги подведеш, защото са доверчиви, като големи деца. Политиците се възползват от това и качество и ги правят на маймунки. Дадоха им най-после правото, на четири години да направят това, което те желаят. А то е толкова малко. Да кажат само-аз харесвам и се доверявам на тоя човек. И тоя техен любимец сега трябвало да се откаже от народната любов, защото не везирите нещо ни им харесва. Ега си и средновековните анадолски нрави. В кой век живееш, бе Местане! И на кой континент. Нали се биеше в гърдите, че си европеец.

Лингвистично-екзактния Лютви Местан е толкова демократ и либерал, колкото му позволява СОКОЛА! В холдинговата структура на ДПС демократичните принципи са фасадния параван на бруталното единоначалие - Догание!

60 години живея с тия хора и ги познавам много добре.Това което казваш е вярно. Само че в ДПС си има десятници,стотници,хилядници които трябва да изкарат всички да гласуват за ДПС.В противен случай може да не си на държавна работа,да ти спрат пари за социално подпомагане и каквото друго си помислиш. Имам една позната която работи в общината....не си ли член на ДПС аут.

Дано това е началото на затриване на незаконната партия "чалма".

Първо трябва да се затрият тия които я регистрираха....наистина януари 90-та танковете трябваше да дойдат и всички от ЦК до стената. Неприятно но....който както си е постлал.

Още година-две му трябваше Бай Тошо да го има и сега нямаше да има нито движение, нито права, нито свободи. Екзакнто нали е така.

Хохохох;о) Права и свободи, а?;о) Движението на Правата и Свободите се осъществява в тесните рамки, ограничени от интересите на Корпорацията! Толкоз!

Гюнай Хюсмен е един от най-големите арендатори на земя в Исперих.Земите на тия 6 000 гласували за него са били арендовани от Гюнай. А не гласуваш за мен няма рента догодина. ДПС не му одобри кандидатурата още преди изборите но се вмъкна.Сега сигурно ще подкрепя ГЕРБ.....чичко-паричко.

Волеизявлението на ръководството на ДПС напълно да игнорира императива на действащото изборно законодателство относно преференциалния вот, чрез изгонването на двама депутати от парламентарната група, затова, че отказват да НЕ изпълнят закона е брутално НЕ зачитане и демонстрация на абсолютна арогантност спрямо Република България. Те не са единствените разбира се. Всички останали партии също "плюят" на изборния закон, но някак си по-свенливо и приглушено /заради, което очаквам всички вкупом да гласуват за отмяна на преференциите/, но ДПС не се свенят да артикулират на висок глас "аргументите" си, че императивните разпоредби на изборния закон са им "... през рязаните "калашници""

Лютви Местан също не зачита законите в България и продължава да провежда политическата си агитация на "майчиния си език".

А бе хора, защо се пънете срещу демократичността на ДПС - тя винаги е била с мафиотско- централизирана структура. Ако не знаете, когато самоубиха оня в сарайте, бяха привикани ударните им отряди от цялата страна в София - знам го лично от един такъв индивид. ВЪПРОСЪТ ТУК Е, ЧЕ ТОВА Е СЦЕНАРИЙ за елиминиране на ПФ, изпълнен в колаборация между Мутрата и ДПС - предизвикват ПФ с назначения на турци за да се оттеглят, а на тяхно място ДПС им отпуска двама депутати за кворум.

бързата кучка слепи ги ражда ..... бързаха за избори натискаха се за депутатски места сега не знаят какво да правят

Гласуваш за Атака печелиш чалма от лотарията!Най видния свинктеропредложител Сидеров под съпровод натурска естрада танцува за бай Местан!Очаква се Атака и ДПС да се слеят!Както всички българи видяхте че Ибрикчията Сидеров когато подкрепи ДПС за правителството Орешарски вече новините на турски не му пречеха!А когато трябваше комисията по корупция да раследва Христо Бисеров нашия смел националист леко попръдваше в компанията на своя приятел Мустафа!Така че скъпи сънародници пак гласувайте за тази невинна фея Сидеров!Да ни е честит!

Ще се слеят те, в болния ти мозък най-вероятно! Пробвай се да смесиш олио и вода...

Сега ако кажеш кой е маслото и кой голата вода, цена няма да имаш!:)

Точно така.Коментара е на място.Воленчо продаде за пари всички нас-българите и България!!!След гласуването за съставяне на предното правителство,той се изказа и гордо заяви - Аз гласувах ЗА!Тоя решаващ глас ЗА беше моя.Казвам го за да няма спекулации кой от Атака даде тоя глас.А само преди месец тоя еничар отново се изтъпанчи в парламента и твърдо заяви,че тогава не е гласувал ЗА и размахваше един лист с някакво доказателство,което никой не пожела да види!На лъжливото овчарче никой не му вярва и всичики се отвращават от него!!!Каква майка те е раждала Волене????

7% на били повече от останалите 93%. А те от къде знаят останалите 93% за кого са дали гласа си. Има много лесно решение - задължителна преференция. Ако те кефи първия, задраскваш първия. Ако не задраскаш никой не значи, че си съгласен с подреждането /както е сега/, а значи че си неграмотен и си пуснал невалидна бюлетина. Изобщо колкото по-сложни са бюлетините, толкова по-добре.

Чета и не вярван на ушите си. Движение? За Права? И Свободи? Изключва членове, избрани от СОБСТВЕНИЯ СИ ЕЛЕКТОРАТ, затова, че не не са се отказали САМИ, въпреки,че са избрани според ЗАКОНА (същия, дето мазен местан твърдеше, че няма как да бутнат бат сали, дето и той беше избран по него, щото е ЗАКОН)? Наглост. Безкрупулност. Чувство за надзаконие и безнаказаност. Тази партия трябва да бъде забранена със закон. А членовете и - съдени. До един.

sx69

А бат Сали мое да е дИпУтат а?

sx69

Щот такъв бил закона... А кога не е на далавера - не сте съгласни. Вота си вот

Поредното нагло газене на закона от ДПС и гьон-суратските обяснения от бандата на Мазния (Местан). Радвам се все пак, че след последните избори, на Сараите им лъсват "з...ците", изнервени са и са принудени все по-често да прибягват до "демократични процедури", както в случая. А иначе въобще не съм се загрижил за конкретните мангали, които вероятно са крали повече, отколкото им е разрешено от Сараите.

По-важна е новината, че във Варна се надига бунт, който 99% от медиите ни го спестяват, от колкото ДПС кой изключва от редиците си и кой не.

delly

Какво имате предвид?

Бъди по подробен Снайпере. Кво става братче?

Аде бе! Живея във Варна от раждането си и когато се надига недоволство винаги съм го усещал или знаел. Сега ще да е някакво тайно недоволство и недоволстват под юргана.

Сега на тяхно място ще приемат Волен и Чуколов за особен принос в съсипването на държавата!В ДПС разказват че Волен танцувал само по воал пред Местан!А чукчето бил на дейрето!

С тези си действия рязаните пейзани от ДПС начело с лукавия местан и задкулистния Доган , показаха, че дерижират неукият си електорат и само някой да не им угоди, му рязват тиквата.Но да не забравят, че рано или късно рязаните ще се осеферят и тогава ще паднат и тяхните келяви зелки.