Местан: 10-те искания на ”Атака” са див популизъм

Лидерът на ДПС Лютви Местан определи като "див популизъм" направените вчера от партия "Атака" десет искания.

Обратно в новината

Коментари - Местан: 10-те искания на ”Атака” са див популизъм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1.5 Милиона избиратели искат три прости неща : 1.Въвеждане на минимално почасово заплащане поне 3.00 евро 2.Декриминализация на еднократна доза 3.Легализация на гей бракове . Ако гласуването е задължително КОЯ партия ще се ангажира с тези толкова прости неща уредени в цивилизования свят ???

Нека се забрани на Сидеров и Местан да се месят в управлението на БГ!

ДПС ,ако по документи,не са етническа партия,тогава защо искат агитация за изборите на турски.Турския ли е роден език на малцинствата,къде са родени,не са ли ходили на българско училище,малограмотни ли са?Или да продължат да отделят електорат,вкл. и помаците,за да ги обработват,както си знаят.Няма почтеност и морал в искането,а,че са български граждани проформа?

СЛУШАЙ, турчино: ТУК Е БЪЛГАРИЯ И ТОВА Е БЪЛГАРСКИ ПАРЛАМЕНТ! НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ! ОМРЪЗНАХА МИ СЛОВЕСНИТЕ ТИ МАСТУРБАЦИИ - ти си ПОСЛЕДНИЯ В БЪЛГАРИЯ, КОЙТО ЩЕ КАЗВА КОЙ ДА Е В ПАРЛАМЕНТА И КОЙ НЕ! Ако нещо не ти изнася - изнасяй се заедно с "почетния" си алкохолик-председател, цялата си етническа сбирщина, наречена "партия дпс" и останалите мекерета на Анкара в Анадола! Чети какво е казал Путин за такива като теб в предния коментар!

я по спокоино кирлив ганю ,тои ,аз а и всички останали турци сме си български граждани и си знам правата и задължениеята ,плащаме данаци тука в бг както за плащали дедите ми, така че умната че да не ти е,,,,т маика ти проста

Ми то остава и данък да не плащате

Ще вляза в твоя "стил" за да ти отговоря: КИРЛИВ Е ДЖИНСА ТИ НАГЪЛ ТУРЧИНО! той, и такива като теб в Анадола, след като не ви харесва тук! Тук е БЪЛГАРИЯ! Имаш огромния късмет, че се намираш тук, а не в Русия, но той няма да е за дълго! Относно майките попитай твоята: знае ли кой е баща ти.

В.Путин казваше така:"В Русия живеят руснаци.Всяко малцинство,независимо от къде е,което иска да живее,работи и яде в Русия трябва да говори руски език и трябва да уважава и спазва руските закони. Ако някой иска Шериат,съветвам ги да отидат в държавите ,където това е държавен закон.Русия не се нуждае от малцинствата. Малцинствата се нуждаят от Русия и ние няма да им предоставим специални привилегии или да редактираме законодателството си спрямо техните желания,независимо колко силно крещят думата дискриминация."

А кое е реализъм, Местане? Това, че ДПС откак съществува не си е мръднало пръста за родните производители на тютюн, които са собствения му електорат! Като коне с капаци, ДПС не вижда друго освен Турция. Намерете европазари за бг тютюна, нали имате политически връзки със западна Европа! Е? Кога ще имаме европазари за нашия тютюн? И това ли е популизъм? Кажи го, Местане, кажи че европазарите за бг тютюна са популизъм. Да го чуят избирателите ви! Както им казваш. че 500 лв. пенсия е популизъм. Чухте ли, бг турци и гласуващи за ДПС! Местан, не смята за реално вашето благоденствие! Искаме Турция да изплати дълга си към нещастните, към злочестите български тракийци от Одринска Тракия, които бяха избивани и прогонени с огън и меч през 1913 година. Над 10 милиарда долара дължи Турция на България. И когато АТАКА е във властта, в изпълнителната власт, ще поиска извинение от турците, ще поиска дълга на Турция към България.

Като цяло сегашното управление са МИШКИ, малки и нищожни хора! Мижитурки!

Хайде бе, ДПС, на вас не ви лис е прииска вече да напуснете парламента? Не ви ли стига всенародната "любов"!?

ДПС и АТАКА има някакви търкания в брака явно.... На кого ли не му става :)

само сидеров мисли за бъдещето,ни бсп, ни другите обирдхии и казват -нема...Dолу изедниците на върха,простия народ да помисли за кого да гласува,а не да се продават неграмотните и хрантутниците...

То пък и едни политици ... Никой от тях НЕ цитира Апостола , който е казал : " Който ни освободи, той ще ни зароби " . Така че, може ли да се вярва на лицата в парламента, които преследват собствени финансови интереси и някои от тях са доста обвързани с организираната престъпност ?

Местан ли управлява България,та се изказва така?Втия 10 точки се съдуржа подобрение на ситуацията у нас и да стихне противопоставянето,всичко иде от мизерията на хората,причинена от лошото управление и крадене

не местан,а доган управлява България..бсп са му мандатоносител,а златното пръстче му е патерица..

На мен ми е интерестно как може да съществува популистка партия като ДПС, която е регистрирана само с 6 гласа от КС вместо нужните 7! Партия направена на етнически и расов принцип, което противоречи с конституцията! Иначе исканията на Атака са много точни и на место!

Какъвто и да е Волен, не може да му се отрекат няколко червени точки, най-вече таксата върху ВЕИ приходите

Няма какво да се мисли върху кухи обещания. Стъпка по стъпка трябва да се излекува икономиката,Това е пътя.

Господин Местан, чак пък Див! ... дума която напомня за далечното минало или ти е приятно? Препоръка към теб уважаеми, с по - голямо уважение говори и коментирай Българите, моля! "Ако някой иска да напуска парламента, да го напуска" ха сега да видим колко знаеш аритметиката, ако ГЕРБ подкрепи Атака, или такваз наука не си учил? Безпартиен към Умерен Националист.

Този Местан си е всъщност Бостан куркусу /т.е.бостанско плашило/

Това какво обещава и иска Волен го знаем,но това, че има хора, които му вярват винаги ми е било странно!

Волен знае, че никога няма да бъде натоварен с отговорноста да управлява България и умело превръща това в популизъм. Във всеки случай - не е единствения

"Да се сложи 500 евро пенсия, пък след това да се търсят парите"........Стига популизъм бре!

500 лева уважаеми, 500 лева. Лек ден.

хахаааа,местан как го завря на шизофреничето..нарита го като куче..думите на местан в превод : "...марш в ъгъла,където ти е мястото,и си трай,щото ше ти спрем кранчето..."...хахаааа...

МЕСТАНЧО ПАК ТЕ ОТРЯЗА.ХА ДА ТЕ ВИДИМ ТИ МОЖЕШ ЛИ ДА ГИ ОТРЕЖЕШ ТЯХ.НЕ ИЗПУСКАЙ МОМЕНТА,БЪЛГАРИЯ ТЕ ГЛЕДА.

Местанчо, на чужд гръб и сто тояги са малко широко ти е около врата така че малко по кротко.

Волене, ти си на ход. Ще излезеш от парлемента или отново ще си ибрик на БСП и ДПС?

Популизъм е раздаване на неосъществими обещания, реторика която хората харесват. Да, тези 10 искания са справедливи. Няма българин, който да не ги одобрява. Бедата е, че и Сидеров и Местан ги считат за неосъществими.

ДПС нали са българи ! В България се живее с българските закони !

Местан е същинският Велзевул!Анатема!!!!

Според мен, без да съм експерт, ДПС възникна като партия чрез НАСЪСКВАНЕТО... за "Възродителния процес". Троянският кон е ДПС, а насъскването започна от "имената" им.

Да го напуска , ама да не тръгнете да го гоните с торбите с пари да върнете златното му пръстче

ДПС да се забрани като партия. Да не се допускат вече етнически партии в българския парламент!!!!! Оставка на цялата измет!

Каква е реалната полза от Сидер ага в българската политика? Нещо от неговите налудничави идеи да се е реализирало? Нещо от неговите предложения в НС да се е осъществило? Ултиматуми и заклинания кьорфишеци. И той, и всички в тази страна, знаят, че в по-голямата си част това са неизпълними искания. В крайна сметка остава основното - подкрепата на това правителство и този парламент, колкото и да се прави на ударен с мокър парцал. Празна риториика, пози и пенене само за пред кухите лейки, които го следват. А комунстите и ДПс потриват ръцеп и се подхилкват на последния му моноспектакъл.

За това, че идеите му не са реализирани са виновни ДПС, БСП и ГЕРБ. Не е виновен Сидеров с неговите 23ма депутати.

Това означава съвсем друго - че народът не одобрява нито риториката, нито действията на Атака. Ако тази партия се одобряваше от народа, тя щеше да има мнозинство в Парламента. А в следващия въобще няма да ги има май...Което значи, че тя тотално е загубила доверието на народа...А с подкрепата си на този парламент и на това правителство - на комунисти и на "врага" им ДПС съвсем се дискредитираха. И идиотите разбраха, че тази подкрепа се плаща и то добре....

цитат: "И той, и всички в тази страна, знаят, че в по-голямата си част това са неизпълними искания." Който смята, че това не може и не трябва да се направи за българския народ да не се кандидатира за депутат. Щото те такива дето казват, че не може и на трябва си имаме вече 25 години и ефекта е апокалиптичен.

...".неизпълними искания."..защото нямате полза от изпълнението им!Това е истината !

ще се оправим само като в киев.само гражданска воина ще ни оправи.да заловим тези боклуции да ги затворим на националния стадион.да им дадем по един мобилен телефон и 24 часа да върнат всичко откраднато и незаконно придобито.ако него върнат 9 грама олово ида се отнеме всичко на техните семеиства в полза на държавата.само така ще се оправи българия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ей чалма, я обясни защо си се прекръстил на Владимир Зидаров и си членувал в СДС преди 15 години?? Как ще го обясниш на твоите избиратели?? Ти си същия като сидера - ПРЕДАТЕЛ. Заминавай за Анадола, България не те желае повече!

Абе,Местан като жалиш за Турция прав ти път.Ядеш български хляб,а защитаваш турските интереси.

Всичките са диви популисти, не само Волен, ама ние сме си виновни, ние, че ги избираме такива... ама така е по-лесно, нали? Ако застане някой морален и достоен, и кадърен, и ни каже "трябва да работим, да плащаме данъци, да заделяме за образование, наука и инвестиции, да се грижим за възпитанието на децата ни, да си помагаме, да се разбираме, да се съгласим за приоритетите за 50 години напред и всички да работим за едно и също и след 15-20 години ще сме добра, прилична европейска икономика" и собствената му майка няма да гласува за него... а реално това е начина - който си мисли, че просто от утре ще почнем да харчим по 6-7 милиарда лева повече на година за пенсии и това ще работи, се лъже... който си мисли, че 250 000 работни места се саздават за ден, до обяд (че да може после и да хапнеш обилно и да дремнеш), се лъже... който си мисли, че заплатите ще скочат тройно при 1% ръст на икономиката, се лъже... сами себе си лъжем, политиците просто кимат и се съгласяват усмихнато и разбиращо с нас... и как да не ги обичаме, като те просто говорят това, което искаме да чуем?

Аз и всички, които познавам и познатите на познатите ми, и огромното болшинство граждани, работим съвестно, плащаме редовно данъци и е изключително НАГЛО и НЕВЯРНО да се вменява, че мизерията ни е плод на глупост, мързел, далавери и пр. Поне 90% от работещите българи НЕ са нито пряко, нито косвено виновни за бедственото си положение - сценарият с бедността ни е изкуствено наложен и доказателствата са навсякъде около нас !!!

и кой ни е виновен?... да, бедния винаги се управлява по-лесно, пък и в момента е по-лесно да си го позволим, само не е ясно защо го позволяваме?... защо продължаваме да гласуваме за балони с горещ въздух и за неща, които и малко дете знае, че няма как да станат?... как си представяме нещата да се оправят, чудодейно?.... Позицията 'аз съм жертва, не съм виновен за това, което ми се случва и не мога да го оправя' е много удобна, но няма да оправи нищо!

РЯЗАН ТУРЧИНО!! ХВАЩАЙ ВЕДНАГА ПЪТЯ ЗА ТУРЦИЯ И ЗАБРАВИ ЗА СТРАНАТА ИН!! НАГЛО КОПЕЛЕ!! САМО АТАКА ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ, АТЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ ДОЙДЕ, ЩЕ И ПОМОГНЕМЕ ДА ДОЙДЕ, ТОВА С ТОШОВАТА ЕСКЗУРЗИЯ ЩЕ ВИ СЕ ВИДИ ПЕСЕН И ДЕТСКА ИГРА!! ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНИ ВЪН !! ТУК Е ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА-НЕВЕРНИЦИ НЕ НИ ТРЯБВАТ!! ИМАМЕ СИ ЦИГАНЬОРИ!!

Исканията на АТАКА са "див популизъм", а действията на ДПС са нагъл ислямизъм. Няма ли да се събуди тоя народ най-накрая? Докога ще търпим тия мазници?

Имам само едно желание /искане/. ДПС /лидерите /да бъдат изгонени ,завинаги от България ,иначе---- цял живот в затворите .

Минималната пенсия в момента е 154,50 лева. Максималната ще стане 840 лева. Така - разликата между минимална и максимална пенсия е 5,43 пъти. Ако приемем идеята на фикуса и минималната пенсия стане 500 лева, то е редно всички пенсии да бъдат вдигнати пропорционално. В такъв случай максималната пенсия следва да стане 2820 лева. Не съм смятал междинните пенсии колко трябва да се вдигнат, но си правете сметката за какви пари става въпрос. А сега моля някой отворко от Атака да ми обясни, откъде ще вземат толкова много пари. Или да се консултираме с Жан Виденов?

Само да добавя - не защитавам агент Павел. Той ми е органически непоносим.

Аз не съм от Атака но ще ти кажа!Пълна национализация!Всички политици които до момента са ни управлявали се проверяват и им се взима всичко!Все ще е някакво начало!

Щом говориш за национализация, няма начин да не си от Атака. Апропо, а когато всичко беше държавно, защо заплатите и пенсиите не бяха по-високи?

Сигурно имаш предвид "конфискация", а не национализация!

Невероятен манипулатор си!....Ами парите ще си ги печатим както САЩ си ги печатат.

Кое му е етнически нетолерантното на това да се каже, че такива боклуци като този работят за ислямизацията на България и изчезването на българската нация?

С новините на турски по БНТ прегазиха българската конституция, подиграха се с делото на Апостола. В България има повече джамии отколкото предприятия. Това ли ни е европейската ориентация?

Всичко което не им изнася се отхвърля. Писна ми от всичко и всички, а от тия търтеи вътре най-много. Пари за тях се намират винаги и то веднага. Народът има само задължения и никакви права. Успяха да ни лишат и от правото да избираме когото искаме. Това с партийните листи го гледаме вече доста години и резултата е ясен. Някои от тия търтеи ще се пенсионират в парламента, че може и след това да останат "да работят" за благото на народа. Изцепката на Хафъзов беше върха на сладоледа. Знаем какво искат господата от ДПС - и то е: цялата държава. Ще си тръгнете от този парламент с гръм и трясък, защото отдавна минахте всякакви граници в исканията си. Не може една чисто етническа партия да диктува и управлява държавата.

Защо сте снимали този мазен задник пред портрета на наш революционер.

Бай Местане ,хитрец си ти!Всички тия неща които предлага Волен един ден ще се случат и не защото ги предлага точно той!Той е ибрик и цяла България го видя!Ще се случат защото НАРОДА ги иска!А ДПС няма да види власт никога вече!Ако бяхте читави и се грижехте поне за вашия електурат ама не сте !За БСП какво да говорим!Самото време ще и намали избирателите до кръгла 0 !Трябват нови хора в политиката!Честни хора!И те ще дойдат!И дано тогава народа не е сляп и ги разпознае!

Новите, честни и образовани хора са налице, но от портиите обсебили политическото пространство не могат да пробият, а с този избирателен кодекс и липса на мажоритарни квоти е абсурд. Трябва поне 2/3 от дептатите да са мажоритарни и броят има да е наполовина.

Напълно си прав!Но не трябва да спираме да се Борим!

Агент павел е мазен глист.

ДПС са с електорат,който гласува само за него/ само за ЕДНА партия/.Останалият електорат е разделен чрез МНОГО партии - така винаги ще печелят ДПС място в парламента. Разсъдете и ГЛАСУВАЙТЕ НАЛОЖИТЕЛНО. Оставете емоциите,а мислете,че трябва да се гласува само за една,две партии.НЕ РАЗДЕЛЯЙТЕ силата /тежестта/ на гласовете си от манипулациите на разделението ни! Не се разсейвайте ,да не "търсим под вола теле",трябва да сме компромисни ,за да се обединим в една или две партиии!Това е начина.Вижте партиите с твърд електорат БСП ,ДПС-гласовете им не се разпиляват,затова диктуват още и още дива трагидокомедия! Да се обединим с компромис един друг всички пишещи в тези форуми- само така ще се тушира и етническото напрежение,създаващо се от ДПС чрез антидържавните им речи и др действия!

Като гледам турците и разбирам от кого са се научили българите толкова много да хитруват и шикалкавят! Ама като две капки вода сме! И Местан говори за права и свободи- чист хитрец, който всъщност говори за привилегии на знаещите турски език. И понеже има хиляди бедни хора, той всъщност урежда една малка група, която говори турски език и слави дарителите си. Все за пари говорим, но колко е различен Местан от Бареков Худ? Младият защитник на бедните, на който около устата толкова мазнинка се е събрала с блясък, че всички вярваме колко се е загрижил за бедните и колко за монополите. Даже убедени сме, че за монополите повечко се е загрижил! Да ги хване човек и да ги тури на един детектор на лъжата какви ли неща ще се разберат дето не са за слушане, та чак детектора ще се изчерви от срам и ужас.

МЕСТАНЕ, КАЖИ И ЗА ТЕРОРИСТИТЕ БОТЕВ ЛЕВСКИ И ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ