Доживотен затвор за убийството на известен снайперист

Жител на американския щат Тексас бе осъден на доживотен затвор без право на замяна за убийството на американски морски пехотинец.

Обратно в новината

Коментари - Доживотен затвор за убийството на известен снайперист | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета коментарите и се чудя-откъде толкова злоба у българина?!Отишъл си е млад човек,с деца.Какъвто и да е бил,поне малко уважение към мъртвите.

Убиец бил,та убиец.Все едно излязъл на центъра на града и застрелял всичко що мърда.Бил е наемен войник,каквито са всички.Каквото е да направил,не заслужава да умре млад.Колко от вас,мъже,бихте отишли да си рискувате живота със заплащане или без?Повечето български мъже са се пропили от млади,лентяйстват и са мощни,само като бият жените и в чалготеките.Горко ни ако има война и трябва да ни опазват.(Давайте,мъже,цъкайте муниси)

и бая женици има по чалготеките!!!

Така е и за Руснаците. Примерно Заваров е убивал германци в Германия, но за вас путлерастите той е герой.

Абе да не са убили дядо ти от Вермахта,че така си се разпенявил срещу снайперистите от "Непобедимая"?

А на теб дядо ти или брат ти от ИД утрепаха???

Да убиеш 160 уши в Ирак само,за да откраднат петрола американски корпорации и сега ИД, и да те нарекат герои..Да, има нещо гнило в САЩ. И вони вече.

в хазарското холивууду убийците са герои!

Някой обърна ли внимание на факта: "Двуседмичният процес..." Алооо тук ако беше не му мърдат повече от 5 години процес и някрая прекратяване поради давност....мдааа...

На хамериканците не може да им се отрече че са най-големите задници някакъв кравар бил отрепал 160 човека и му правят фюлм... кретенизма няма край в тази проклета от дявола и бога страна наречена Хамерика!

Да знаеш за колко руски убийцй има филми на Мосфилъм направо ще се гръмнеш

що не кажеш нещо за "героя на ссср" зайцев или той е герой а другите са убийци.....комуноидни псета

Най-тъпият от троловете се изходи по въпроса. Сам разбираш,че паралел е невъзможен-единият е защитавал страната си,другият е освобождавал чужда такава от населението и.Ще се сетиш ли сам кой-кой е или мозъчни клетки не са ти останали вече от "леката" дрога?

Гледал съм филма. А бе ,тоя беше безсмъртен и винаги вървеше един ход пред другите. Що ,го убиха тъй баламски този великия снайперист? Защото ,войната драги ми соросоиди не е компютърна игра! И не си мислете ,че САЩ са безсмъртни!

драги ми путинофили,аз по-велики от червената пасмина не съм чувал но щом правите всички българи симити значи вие сте русофилистици и предатели!

Всъщност точно това е нещото, което най-много ги психясва - краха на илюзиите. Надъхването колко са велики и справедливи се среща с реалността на сеещите смърт и нормален човек полудява. Има говеда, които издържат.

Разбират,че са просто "кучета на войната" и докато те дишат праха,заровени в пясъка, някой техен конгресмен прави милиарди от тяхната и на жертвите им кръв.

Сега светът е едно малко по-добро място за живеене - един убиец е мъртъв, а друг е в затвора.

Ха! Не съм изненадан и то никак! Това само в САЩ може да се случи - убиеца, който е отишъл в друга държава с цел да убива и на практика е убил стотици хора е показан като герой, а човекът, който е убил убиеца е показан като престъпник!

Всъщност това има много примери. Например Сталин, Пиночет и т.н. Толкова убийци има и те са представени като герои. Да не забравя и новия кандидат Путин. Общо взето войната си е война. Един убива и е герой а другия е убит. Защо обаче онзи човек е осъден. Защото не е бил в положение на война а просто престъпник, каквито има навсякъде по хрониките.

По принцип съм срещу насилието във всичките му проявления!!!Искам да попитам обаче Вас , пишещи тук- ако вашата професия е наемен войник, изпратили са ви в Ирак, Афганистан или където и да е, виждате как талибаните избиват приятелите ви, но вие от хуманни подбуди ще стоите с пушка в ръка,докато накрая гръмнат и вас или ви резнат тиквата и качат видеото в мрежата?? Така ли?? Ние хуманните не смеем да посегнем на човек, който е опасан с експлозиви, или е насочил оръжие срещу нас,нали? Не смеем да се защитим,когато срещу нас са хора в чиито глави е набито от люлката само едно: "Убий неверника и ще отидеш директно в рая!" Всеки дръзнал да защити себе си и близките си ще бъде оплют и очернен,така ли?? Значи нормално е да те ограбят, пребият, убият, но когато ти вдигнеш ръка ще бъдеш убит с камъни???

И аз съм против насилието, но искам да те попитам, ако в България са изпратени чужди професионални войници със снайпери и стрелят по български граждани - ти с хляб и сол ли ще ги посрещаш ?

Ами ако стане това ще те думнат първо теб!

А ако в България има чужди окупационни войски и дойде чужд снайперист и ги запука, ще го заплюеш ли? Изобщо варианти много.

Ако иракчани посрещаха американците с хляб и сол, никой нямаше да стреля срещу тях.

Отговорът се съдържа във въпроса: "ако вашата професия е наемен войник" Ако вашата професия или тази на благоверния ви е НАЕМЕН войник, то той заслужава да му отрежат куфалницата,без извинение,при това бавно. Ако тези талибани дойдат в България вече, а не си стоят в Афганистан, то г-нът има пълното право и задължение да им пръсне техните. В единия случай е агресор и чуждо псе,в другия-патриот и български герой.Нещо неясно?

Това изказване доказва защо на жените не е давано да се сражават. 1. Не изпълняват професионално задължениата си при всякакви обстоятелства(влияят се от емоции) 2. Безпощадни са и нямат милост към достойния противников войник (ако ислямска държава имаха жени бойци - не само мъжете, но и жените и децата на противника щяха да бъдат изклани до крак). За да отговоря - професионалният войник трябва да изпълнява задълженията си, а да не се влияе от емоции по абсолютно никакъв начин - той е тама на работа и прави това което умее и което му кажат - нищо повече. И допълнително.

Много лесно слагате всички под един знаменател. Не е голяма загуба за мен да не ме вземат войник. Предпочитам да съм емоционален инструмент в Божиите ръце за създаване на живот, вместо професионален инструмент в ръцете на слугите на дявола за изтребване на чадата божии. Всеки, който ти казва, че трябва да вършиш нещо без да чувстваш и мислиш, е слуга на дявола. Човек не е професия, внимавайте да не ви превърнат в роботи. От това се нуждаят те - изпълнители на волята им без мисъл и чувства.

И какво, кръговрт на живота. Убивал е, убит е. Той е убивал далеч от дома и е бил просто като на сафари - затова и е убит. Историята на Симо Хайха през зимната война със Съветския съюз е по-различна. Убил е над 500 човека със снайпер, просто е бил добър, много по-добър от този американец. Насреща си е имал неорганизирано но смели като единици руснаци и украинци. Защитавал е собствената си страна, изпълнявал е дълга си. Въпреки това - остава без половината си лице. И въпреки това доживява над 90-годишна възраст. Защото е живял скромно. За него няма филми, а до скоро беше жив. Този прост финландски селянин доказва, че ако всеки си върши своята си работа в своя си малък ъгъл - природата и вселената не му се месят. Ако обаче се опитваш да се правиш на велик- дори и да успееш - пак се проваляш. Защото какво друго е да си отидеш млад? И да не преминеш през всички цикли от колелото на живота на Захари Зограф.

Нямам думи колко зомбирани са младите българи! Чета тук из форума -застреляният американски професионален войник, наемник 100%, бива наричан "Кайл",по малко име,душицата златна!Американските войници са ни като родни,така ли,дечица излъгани? Навремето един офицерски кандидат в Плевен щяха да го разжалват и уволнят,защото щеше да убие за една бройка тъпо мамино синче. Последното имаше удоволствието да изпълнява стандартното упражнение "носене на сандък с автомати в комбинация с лицеви опори за почивка" заедно с другарите си,но не издържа и взе да повръща,милото. Сафиряса се след няколко минути и с треперещи крака отиде до въпросния фатмак. Тук проблем: как да се обърне към него,мамината душица,след като от бебе беше гледало само американски екшънчета? Опита със "Сър,разрешете да..." и последва грозна картина. Съжалявам,че му спрях ръката тогава на офк-тето тогава.Гнилото трябва да се изрязва. Това беше пролетта със сълзите на Мони Паси,в случай,че някой се чуди.Колко са се кашнали главите на младежите оттогава не ми се мисли.

Добре поне че си призна че си пенсиониран фатмак и висиш 50 години на гърба на народа, демек типичен путлераст. Боклук си бил и такъв ще си останеш.

ГЛЕДАХ ФИЛМА-ПЪЛНА БОЗА!ЕДИН БЕЗСМИСЛЕН,ПАТРИОТИЧЕН ПАТОС ЗА СИЛАТА И ДУХА НА ПРОСЛОВУТИЯ АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИК!ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И СМЯХ В ЗАЛАТА! САМО ЗА ЕДНО СА ПРАВИ ЯНКИТЕ -ЖЕРТВИТЕ НА СНАЙПЕРИТЕ В ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ СА ЦИВИЛНИ ЛЮДЕ И ДЕЦА!НО...ВАЖНОТО Е БРОЙКАТА!

Кой съвременен българси филм не е боза според теб?!Може би пародията за Левски?!Не гледайте само филми,а четете за хората.

КРЪГОВРАТА НА ЖИВОТА УБИВАЛ БИВА УБИТ, А УБИЕЦЪТ ПОЛУЧАВА СВОЕТО ВЪЗМЕЗДИЕ. НИЩО НЕРЕДНО САМО НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО И ПРИ НАС НЕ СЕ СЛУЧВАТ ТАКА НЕЩАТА?????!!!???

Другари чугунени тикви, вместо да разсъждавате върху житието и битието на американски я войник, обяснете ми нещо от вашата сфера. Като по-компетентни и сведущи по руският въпрос, очакваме да ни разясните какво правят РУСКИТЕ УБИЙЦИ в чуждата държава Украйна?

Каквото си поискат.Това е тяхна земя.Украинци и руснаци са един народ,в края на краищата. Львовските шляхтичи не са част от него,наистина.

Последно бандеровци ли са или са един народ? Хохли, укри, ала бала, пък сега един народ с добрите, готини руснаци? Това противоречията, нямат никакво значение, като са спуснати от горе, а? :)

А ДАЛИ ТАЗИ "ДЪРЖАВА" Е ЧУЖДА И НАРОДЪТ Е ПОЛСКИ И КОЙ Е ПОДАРИЛ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ НА ТАЗИ "ДЪРЖАВА" И КАКВО ПРАВИ СЕГА ТАЗИ "ДЪРЖАВА" С НАРОДЪТ СИ???????

Приятелю въпросът ти е като "Кое е първо яйцето или кокошката?" в случая кокошката вече долетя сега чакаш да измътиш и яйце!!!!

А какво правеха русите убийци в България 1878 година, сигурно са наблюдавали османското присъствие??????

скоро руснаците явно ще наминат и насам . Е питай ги тогава лично ако ти стиска .

Който нож вади, от нож умира.

Чудя се "пацифистите" тука дето раздават смъртни присъди с лекота, дали намират противоречие в позицията си или всичко им е 6? ;)

Този снайперист си е заслужил смъртта!! Аман от американските агресори, които кръстосват света и убиват хиляди мирни жители, разораха и много държави , с цел заграбване на суровините им!! Че и филм правят, в това нямат грешка, кървища, убийства, дяволи и сатани. Под измислената им псевдодемокрация и права разсипаха половиния свят и продължават!! Убийци!! Сатани!!!

Още един религиозен дето ще громи сатаната... Лиши го от парите си! Спри нета и продай компютъра, телефона, колата, бойлера, пералнята. Печката си е православна, стига да не е микровълнова, можеш да я задържиш.

Защо пък намеси и православието не мога да разбера. Това да не се смята вече за обида в НПО-тата?

Помислете си, дали искате да живеете по законите на Шериата, или по 'американски' закони, макар и с всичките им недостатъци. За избралите втория отговор: бъдете благодарни на Крис Кайл и подобните му.

Тотален тъпанар. Законите на Шериата стават възможни покрай финансирането на държавата на "Кайл". Ти дружка ли си му,рода ли си му,че така интимничиш?

За Ваше сведение съм офицер от Българската Армия, живял достатъчно дълго по време на любимия ви кокунизъм.

Иване, кой ти каза,че избора ни се свежда само до законите на Шериата и законите на ФАЩ?!

1. Предполагам сте забелязали кавичките около 'американски' - разбирайте го като 'западни'. 2. Какви са останлите избори, според Вас ?

Един масов убиец като този, още повече героизиран не може да предизвика нищо друго освен ескалация на омразата сред жертвите му. Да не се чудят защо стават мишена на арабски терористи и всякакви други от жертвите им. Нищо ново под американското слънце. Те обявиха за герои най-големите масови убийци съществували на този свят - пилотите на бомбардировачите пуснали атомните бомби над японските градове Хирошима и Нагазаки унищожили със замах съответно 200 000 плюс 60 000 души, та това ли зомбирана тъпо снайперско недоразумение избило 160 човека на чужда земя няма да го обявят за герой? Между другото за тях герои са и масовите убийци на български граждани в София при бомбардировките през 1943 и 1944. И ако си мислят, че целият свят им съчуства за мегаломанските им амбиции да убиват безнаказано и командват света, жестоко се лъжат.

Според много от вас, дами и господа безгрешни ангели, този американски снайперист е убиец. Ще кажете ли същото за българския снайперист, който в Кербала застреля камикадзето в камиона-бомба и той се взриви до оградата, а не както е искал - да се забие в сградата и да предизвика много повече жертви сред българските военни. Защото, няма принципна разлика между единия и другия. А ако за вас и двамата са убийци, ми що щете тук пред компютрите, а непротестирате срещу войната по площадите и пред Народното събрание?

щото не раздават калашници на протеста.

:-))) Удобно оправдание, нали?

Ами да, убийци са,при това прости,особено нашите,които не защитават български интереси на майната си, а просто пълнят семейния бюджет.Американеца е там,за да може с откраднатия петрол да зареждат вкъщи колата си по 36 цента галона всички негови съграждани,а нашият е просто бандит,работещ само за себе си и семейството си. От протести без пушки световната история е показала,че файда няма.

Ха-ха-ха! Опрадания на страха. Ми що не си вземеш пушка - по магазините има калкото щеш, а предполагам на черно и АК можеш да си намериш... И почвай да протестираш с пушката - в името на световния мир, добруване, светли идеали или каквото там друго те мотивира.

Убийци и агресори са, ДА. Какво търсят българските "рейнджъри" в Ирак? Българско злато ли има там, български заложници ли има, какво? Че за това и трябва да плащам с моите данъци. А в същото време няма кой да охранява границата ни.

Ти си ги пратил/а там - ти знаеш и - носиш отговорност за това. Ти си избрал/а политиците, издали заповеди на военните да вървят в Ирак, Афганистан и т.н. Ти и такива като теб. Това е простичката истина - всички ние сме отговорни за ставащото около нас и със самите нас. Армията е средство за водене на война. А тя е продължение на политиката с други, насилствени средства. На твоята и моята политика - тази на България.

По-добре да имаме силна армия, която никога да не ти трябва, от колкото да се лъжем, че имаме някаква и тя да върши работа при чистена на боклуци и садене на дървета. Второ, Крис Кайл е тюлен - високо квалифициран специалист единствено и само да убие точния човек, без да одраска невинни жертви. Трето, такива като този, който го уби, не трябва дори името им да кажат, не трябва да ги убиват - трябва да ги хвърлят в ями, докато сами се изядат, защото са безлични, страхливи, лигави скапаняци. Крис Кайл е герой, избил лично толкова нещастници врагове на нормалния човешки живот, че таквиа като него трябва да се дават за пример. Освен това малко известен факт е, че след връщането си в САЩ той помага на ветерани, ранени, инвалиди, защото боните действия не спират, когато се пенсионираш. За разлика от глезльовците, които се чудят днес с какво да се надрусам, човекът е поел отговорността лично, сам, в открит сблъсък, да спре нещастните безмозъчни същества талибани и подобни.

Аууу, ти сутрин вдигаш американското знаме и пееш американския химн май.

"...човекът е поел отговорността лично, сам, в открит сблъсък, да спре нещастните безмозъчни същества талибани и подобни." Вероятно и безплатно го е правил ?! Айде няма нужда ! Плащали са му да защитава "американските интереси". И е изпълнявал заповеди. И изобщо не го е интересувало дали са виновни или не тези, които е разстрелвал.

Да, ама не. Да, наемен платен убиец е. И този и българският "войник". Защото и двамата са професионални наемни убийци. Плаща им се да убиват. И са там за да си изкарат парите, а не за да защитават братския иракски или афганистански народ. Още по-малко българския народ.

Само дето създаващият и съответно - наемащ ги работодател си самият ти и такива като теб.

Ми нека те гръмне тебе, пък ние ще си затворим очите. Няма да го броим убиец, а хигиенист.

Да им пикам на простият американски филм "американски снайперист.

Навремето си мислех,че "Американска нинджа" е върха на абсурда. Бях млад и наивен:-).

Навремето си гледал американски нинджа с широко отворени очи, не се прави на интересен. Да оставим настрана, че видео имаха само хората, които познаваха международни шофьори. ;) Е, ако любимите ти филми са "Пази се от змии" и "Две продължителни изсвирвания в мъглата" (руски класики за това как се прави бездарно кино) тогава ти е простено всичко. ;) Ти си пациент някакъв.

Във Втората световна война, руснаците също имаха добри снайперисти - но друго си е при отбрана, и както един от форума попита: Какво майната си е търсил снайпериста в Ирак....

Убил,та убил...Поне е бил смел ,изпълнявал е заповеди.Да не би нашите Брендовци и подобни да не са опропастили повече животи?!Но много се злобее срещу някой,имащ идеали,каквито и да са били те.Не харесвам американската пропанда,но ние си имаме по-големи чудовища.

Факт е,че имаме по-големи чудовища,но ги наричаме така. В Щатите е нормално да се приемат наемниците,които по същество са убийци за корпоративни интереси,за нормални членове на обществото, любящи бащи, дори "герои".

Хитлер също е имал идеали. Ким Ир Сен също е бил идеалист, дори Жоро павето е имал идеали.

Бил е смел поне,докато тукашните мъже са мощни пред компа и в чалготеките.Добре е ,че няма война,че незнам-ще се крият зад майките си.

Ти като по-умен, що не отговориш на другите "фундаментални" въпроси: защо хората спорят и воюват, защо се нуждаят от оръжия, що има световен глад, защо ...

То и Хитлер беше обявъл един немски снайперист за герой във филма "Гадни копилета"Аналогичен случай с американският герой,но защо за американците техният е герой,а немският снайперист е"престъпник"?

Как така доживотен? Ама моля ви се, допитайте се до нашият юридически капацитет Маргарита Попова - тя казва, че доживотният е нехуманен. Допитайте се до г-н Гоце, който докато беше президент помилва десетки убийци и изнасилвачи. И най-сетне допитайте се до г-н Плевнелиев - един истински демократичен президент на една демократична държава, който само преди броени дни помилва изнасилвач и убиец на 3 деца и го пусна на свобода. САЩ, как може да сте толкова нехуманни! Веднага да се активизират Амнести, БХК и прочее организации, защитници на правата на човека и да направят един критикуващ доклад за тази позорна присъда, която изобщо не е в духа на евро-атлантическите ценности!

Това се нарича карма дами и гспода!

Според другарете чугунени тикви, когато съветският войн избива чужди граждани, на чужди територии като Украйна, Чечня, Молдова, Грузия са герои, когато американец обаче го прави е убиец :))) Да ви имам мерилото, другари

ку-ку ку-ку ку-куууу

Големи писатели и разбирачи тук. Що не гледате филма- ще видите, че човекът е спасил много свои бойни другари. Или си мислите, че иракчаните са нямали снайперисти?! Или пък си мислите, че оня иракски снайперист (Джуба), който стреляше, заснемаше стрелбата си и качваше клипове в нета, е стрелял с гумени куршуми. Към разбирачите- ако имаше добри бълг. снайперисти в Кербала, нямаше да има български жертви ...

Фундаменталния въпрос е: Що ще Кайл в Ирак с пушка? Другото е апотеоз от промит мозък.

Ти, чрез тези, които си избрал дани управляват, си го изпратил него и други като него там - ти трябва да отговориш. Другото е апотеоз на онази притча с маймуните - Не виждам зло, не чувам зло, не говоря зло. Всички са ви виновни, само вие сте невинни, херувимчета...

Другият фундаменталния въпрос е: Що ще Путю в Украйна с танкове? Другото е апотеоз от промит мозък.

по та логика нямаше да има тютюн ,царевица ,картофи щтото трябваше да си седим в Европа

А ти вместо само филми да гледаш, вземи и се ограмоти с малко четене. В този филм има толкова малко истина, че дори не си струва да губя 2часа от времето си.

Той във филма може и света да е спасил, ама ... филмът си е филм, а реалността често е съвсем различна. Да не говорим, че и филмът е американски, което в случая не е особена предпоставка за безпристрастност, даже напротив.

Убил 160 човешки същества и го провъзгласяват за герой, даже го филмират. Ужас, в кой век живеем! Това ли е "демокрацията"! Все повече вярвам, че виденията на апостол Йоан в последната книга на Библията, се сбъдват!

С какво е по-различен този, от някое руско зелено човече, което в момента избива чужди украински граждани? Дори в руските сайтове писаха, че за особено заслужилите убийци има парични премии и награди с медали от другаря Пукин

Тоя ти другаря Пукин, ако те подпука само на тръч и пръц ще ми станеш, анонимна мишчице.

Четете в нета,акво каза за филма Ноам Чомски,един от най-големите живи интелектуалци на нашето време.

Платен държавен убиец на терористична държава,убил десетки невинни патриоти, е бил застрелян от поредния изкукал член на американското общество.

Преди да започнете да плюете по някой войник, помислете за следното: 1. Внашите страни (ЕС, НАТО) има т.нар.- "граждански контрол над въоръжените сили" - т.е. техните структура, мисии, използване се определя от политиците, а не от самите военни. 2. Политиците си ги избираме ние - "демократично, свободно и информирано", както самите ние твърдим. Защото сме "представителна демокрация". Т.е. - политиците изразяват нашата воля и я претворяват в живота. Това се отнася и за армията, и за силите за сигурност и т.н. 3. Следователно, нашите военни (ЕС, НАТО, България) са такива, каквито ние сме ги "направили" и вършат това, което ние сме им казали да правят. Всяко друго твърдение е проява на гражданска безотговорност. Може (лично) да не съм гласувал за БСП или ГЕРБ, РБ и пр. от коалицийката им, но фактът е, че съм допуснал те да ни управляват. И по-точно - АКО при управлението на тази коалиция (или при БСП - все тая е) някой ни вкара в Голямата война, аз (всички ние) също съм допринесъл (сме допринесли) за това - със своите действия или бездействие. А снайперистът си е вършил работата - воювал е. Впрочем, според спомените на много ветереани от много войни, най-тежко се отразява войната именно на снайперистите.

Ехоо? Да убиваш хора "работа" ли е?! Вие така ли сте си избрал? Да станеш убиец срещу мизерна заплата е признак на личностно заболяване, а не работа, с която да водиш жимот и да издържаш семейство!

Гледай филма и ще разбереш някой неща. Той отиде защото беше истински патриот, обичаше си Родината и смяташе, че постъпва правилно като отива на война, за да защитава американските ценности. ПАрите и заплатите тук нямат нищо общо. Между другото американците са най-големите националисти и патриоти в света, не пропускат случай да покажат, колко се гордеят със САЩ и наистина има доста хора, които са готови да и служат до смърт. Тези качества не са присъщи само на другарите комунисти, които винаги дават за пример какви патриоти били руснаците и колко са готови да се бият и умрат "за Родину". Без значение политическата конюнктура, тук говоря само за лични морални и етични категории. Колко са прави Президентите и на Русия и на САЩ да воюват с други народи, какви са подбудите им е тема на съвсем друг разговор.

Ехооо! Ами кой е създал това "работно място"? Кой е платил за въоръжението, за подготовката, кой го е изпратил там и му поставил задачите? Ти, и такива като теб. И защо ти, който наемаш убийци да си по-различен от самите тях? Напротив, ти и такива като теб са по-кофти от тях. Самата ти готовност да ги наемеш, да ги направиш наемни убийци и даги пратиш да убиват заради тел е признак на извратеност - при това по-голяма отколкото на самите тях. Дали оператор на дрон убиващ в Азия без да напуска Пенсилвания е по-различен, или пък да артилерист обстрелващ Донецк с ГРАД е по-хуманен от снайперист? Едва ли.

Че Америка е извратена нация,ама както се вижда поне хората ги съдят ,а не като тука-престъпници на свобода.А на Кайл му се е плащало за това,вярвал е в нещо,правел го е.Само се радвам,че тук не се водят никакви сражения,че мъжете ни са жив зян.Човекът поне е имал смелостта да си рискува живота,а много индивиди от мъжки пол тук са страхливи.Има и изключения,но са малко.

съгласен

представи в шоуто си трима ветерани от войната във Виетнам, те бяха предствени като герои , още малко ръка да им целуне . Сигурен съм, че народа не искаше демокрация от този демоничен вид, народа не желае война, народа не желае да се кланя на убийци. Вън NATO от България!

Ние не искаме руски ботуш в БГ - никога повече комунизъм - нещастник скапан ....

За твоя зла участ се завръща отново с пълна сила,Анджелина.

"Бирата" е еднаква! Само етикетите се различават. :-( Лошото е ,че без "бира" няма да ни оставят /и едните и другите/.

Сега и аз да вметна нещо - ЗНАЧИ дали снайпериста е за ада или рая нека бог да решава (ако има бог), защо тексаският изрод го е гръмнал нека съдът в УСА-то да решава (там поне има съд !!!!) Но друго ми направи впечатление - никой от простите про-руско-атакистки тролчета в дира не спомена защо САЩ нахлуха в Ирак !!!! Защо бе помярчета Съвецки ???? Случайно Садам преди това не беше ли анексирал КУВЕЙТ, както вашият ПУТИН анексира КРИМ ????

Комунистите са влюбени в анексирането.... на времето СССР анексира полша заедно с Хитлер!!!! С.Корея иска да анексира Южна, Русия анексира Крим и иска да глътне цяла Украйна, а после ЕС и УСА са им виновни на изродите ....

Питчо ти си бил мънечък. Първия път ги наритаха и си отидоха, а втория влязоха с твърдението, че се борят с тероризма, а Садам имал химически оръжия. За да установят този факт показаха "достоверни" сателитни снмки на камион. Сега Ирак практически не съществува - част е кюрдска, част е на ИД, част на сунитите и част на шиитите. Та какво викаш за анексирането?

каквато анджелина, такава е и брат пит...

Някой разяснения за самозвания Брат Пит: - Садам Хюсеин е също "Американски проект" от 50-те години. Използван е от президентите Кенеди, Джонсън, Никсън, Форд, Рейгън и Буш за инкорпориране на американската политика в района и главно против Иран. По някое време се опитва да бъде независим. - Анексирането в което са "влюбени комунистите": САЩ анексират щатите Тексас, Калифорния, Ню Мексико, Аризона, Невада, Юта и част от Колорадо от Мексико, заради "неплатени заеми". Какво да кажем за анексирането на Пуерто Рико, Хавай, Панама - през 20-ти век.

Те и Канада се пробват да анексират по едно време, ама ядат един бърз бой и мирясват. Тогава е опожарен и Вашингтон.

Това е ужасяващо безумие... Наемен убиец, лишил от живот 160 човека се разхожда на свобода, че на това отгоре и съдят този, който го е убил.. Много сме побъркани, ако приемаме за нормално, че можеш да убиеш 160 човека и да си ходиш, все едно нищо не е станало.

ти не си добре...

Освен, ако не е от "нашите". Тогава е герой. Нашите разузнавачи бяха разменени за техните шпиони... нали? ;)

вярно си куха лейка,не зная червена ли пембена ли......зайцев,героя на ссср-то знаеш ли колко човека е убил??

При това е ''герой'', който е написал книга за себе си, по която е направен филм, за да могат младите да намерят идола си в негово лице!

най-подлото нещо в една война (а и самата тя е такава...) са снайперистите. Да дебнеш съзнателно по цял ден да убиеш някой без да знаеш този човек имали лоши намерения даже към тебе. Това са просто подли убийци и такъв станал поредния херо на САЩ, та даже "възпят" във филм. Тези хора са дълбоко извратени. Този хероу е по-голям сериен убиец от всички известни досега! Отврат и пак отврат!

драмата в случаят е че псевдокултурата в една страна и медиите издигат на едно равнище героят и антигероят!!! убиваш ,,известен,, за да станеш ,,известен,,!!! има нещо ,,болно,, в тези разбирания!!!

Който вади нож, от нож умира !

Този сюжет - снайперисткия е много кинаджийски и някои режисьори са го забелязали - цитирам - ВРАГ ПРЕД ПОРТАТА. И той е по действителен случай...но за разлика от дякона левски го гледаш и искаш още..Жалко за този че го е пречукал някакъв психопат..там вече няма оттърване - справка - СЕДДЕМТЕ ПСИХОПАТА!

Крис Кайл е отишъл, където са му заповядали както би направил всеки войник. Така че няма какво да се раздува добър ли е бил или не. Факт е че е известен. Най-големите боклуци убиват известни хора, за да станат известни и те.

Само не пропускай ,че голяма част от щатската армия е от доброволци ,тръгнали кой за заплата ,кой за "екшъна" ,кой от скука и т. н. А в края на краищата никой не може да каже с ръка на сърцето кои са правите -нали за това си има "отдел пропаганда и агитация".

Американците започнаха да правят филми за снайперисти след като видяха от СССР. Дори си спомням имаше един супер съветски филм за жени снайперистки. Иначе най-добрия снайперист е финландеца Симо Хайха убил 505 войници във Финландско-Съветската война.

Право думаш,колега.

след три експертизи при трима независими психолога, в три различни държави и съответно безбройни хипнози резултата е един и същ. твърдят, че в предишният ми живот съм бил адолф хитлер. честно казано и въпреки всичко, не вярвам точно на този аспект от перзонализирането на детайлите в развитието на общото съзнание но в тази връзка, за мен остава един отворен въпрос - възможно ли е практически и до колко, цял един живот да бъде нещо като "момент на невменяемост" ? това беше и въпросът, който ме накара да потърся отговор по този начин.

Какъв герой може да си, когато убиваш от 2 км. хора чийто пушки стрелят до 1км? Освен това си агресор, чий го търсиш в Ирак? Оправихте ли го Ирака, взехте ли си химическите оръжия или само нефта и музейни експонати? Някои тук говорят за дезертъорство, ако откажел да трепе.Кви 5лв. ви се привиждат, туй да не е призивна армия, тяхното е работа, със стаж, заплата и избор на специалността. Туй снайперистите са най-големите гадини, на времето се е ценяля равнопоставеността в противоборствата, спомнете си за дуелите, еднакви оръжия,и го избираш в момента, никви камуфлажи, засади и изненади. Затъй и засадите във футбола са забранени. Сега най-голямото геройство е трима с ножове, срещу един с голи ръце, убит в гръб.

Руските снайперисти в Полша 1939 герои ли са били? Питам защото плюеш срещу запада, а не по принцип, та си ясен, ама да попитам все пак, другарю.

Зомби, де видя да защитавам руски снайпери или лаф да става?

някои държави не могат да се оправят самички и става лошо и за съседите...за това и амерканците отиват там, за да не става по-зле...не виждам как за иракчаните е по-зле с американците там...нито изнасилват деца, нито нищо за разлика от местните мъже.

Не виждаш, щото по на изток от Равда не си стъпвал. Като/ако отидеш в Ирак, ще видиш друго.

Виж, ако пишеш от 300 км си голЕм херой. Бравос! Но да си помислиш на какво простотия учиш децата не можеш.

В средновековието пак е имало някакъв кодекс при войните, но те не касаели стрелците с лъкове, тогавашните снайперисти

заповеди е: -Не Убивай! навремето когато бях малък вследствие на историята и възпитанието ми от гледаните филми по тв,смятах че правителството на една държава може и е в правото си да решава кого да убива. Но с времето времената се менят и дадено правителство в един момент отива в историята и бива заклеймявано от следващото като престъпно.....значи ако си бил войник и си изпълнявал поставените задачи от заклейменото като престъпно правителство,то се оказва че и Ти си престъпник. В резултат на това вече съм на мнение че до убийство на себеподобни човек може да прибегне само когато това е единствения начин да запази своя живот ,този на семейството си или живота на невинни хора,както от година насам се случва в Донбас.... а когото човек е под пагон,да защити Родината си от чуждестранна агресия....отиде ли войник да убива извън Родината си изпълнявайки волята на правителството си то той се превръща в агресор...в хищник.Не случайно всяка една държава говори за Национална Отбрана.Няма такава дето да сформира армия в името на Националното Нападение въпреки че има армии които се ползват именно за тази цел и най-вече армията на Владетелите на планетата.