Доживотен затвор без замяна за Мартин, изнасилил и убил 7-годишната Кристин

Психологическата експертиза показа, че убиецът страда от личностно разстройство, но е съзнавал какво извършва

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тои е за обиване

По времето на соца един деветмилиметров куршум в главата щеше да оправи този проблем както и много много други проблеми които залежават по нашите затвори факт

durjavata nyama pari da poddurja pensionerite i samotni maiki ,no da hrani edin bokluk do kraya na jivota mu ima .tova e po-veche ot prostotiya .nali kopirate USA vuv vsichko,zashto ne gi ikopirate i v smurtnata prisuda ?Colorado shte bude 26 shtat koito zapochva da izpolva smurtnata prisuda ,i noki ne smee da obvini shtatite v bezchvechnost,samo nashite ebalnitzi se klanyat na nyakakvi si izmisleni zapadi pravosudiya.Han Krum da se prrajda po-burzo i da izchisti tazi durjava ot gnilosta koyato vurluva.

Айде нека да те светна, е много по евтино да се осъди един човек в САЩ на доживотен затвор отколкото на смърт. Смъртната присъда струва много скъпо, защото предполага, задължителни обжалвания които се влачат 25 - 30 години и много чест не се и стига до изпълнение защото затворника умира преди това. Освен това разходите по обжалванията са много по скъпи отколкото храната в затвора. С други думи осъждане на доживотен затвор е много по-евтино, от това на смърт, ако се вземат в предвид всички разходи.

Присъдата е адекватна, но не съвсем... Трябва законът да се промени и освен доживотната присъда да е осъден да полага и някакъв труд. Все пак не сме длъжни да ги хрантутим отпадъците като този... Поне храната да си заработва.

Веднага стреляй го

Стреляй го веднага.

долна мърша,там ще го оправят

Дано в затвора попадне на хора и стане булка!

това е справедлива присъда! само трябва през ден да го местят в друга килия, и през месец в друг затвор!

Да добавя винаги да го слагат при най-напращелия ливал затворник, на който по случайност храната му е замърсена с конска доза виагра.

да се обвърже предсрочното освобождаване с изплащането на кръвнината т.е. да не може да се кандидатсва за предсрочно освобождаване без да е изплатена на 100% кръвнината. Да работи в затвора докато я излати.

При доживотна присъда кога е предсрочното освобождаване...

Добре де , що изобщо съществува тая простотия доживотен затвор ? Каква е ползата от него , освен вредата за народа от това че трябва да бъде изхранван и издържан.

ми да ти обясня?? в случая смъртната присъда ще е милост към този изрод! ти и представа си нямаш какво ще му се случи през следващите 20 години, ако устиска де! за да разбереш мааалко от малко, какво е да си в затвора, излез, иди и шибни един шамар на някой полицай! когато те пуснат след десетина дни, ще разбереш каква благодат е да си развързан,и да можеш да ходиш където си искаш!

Одобрявам присъдата. Уви ще я намалят на втора инстанция. Което ще значи 30г и ще излезе след 15

Не е ли по-лесно по-поучително едно бесило и готово?

И сега ще го храним до края на живота му,вместо да копае в някоя мина и да играе камшика ?

нищо лично ма какво стана с другия урод дето уби журналистката още ли го наблюдават грманците дали му спазваме правата на чудовището зящото нищо се не чува за неговата присъда

Същата присъда и за мангала от Галиче къде преряза гърлото на момичето!!!

едната е на 18 години, а другата само на седем

аф

Викаш, на тези, които трепят 30 годишни и нагоре може дори и награди да се дават, а?

Да е жив и здрав барем 150-200 години.

"Съдът уважи и гражданските искове на стойност 600 000 лв" И тук идва въпросът - дори и на 600 милиона да г оосъдят... от къде този боклук ще ги вземе, за да ги плати?

законът повелява да ги плати

Ще работи в затвора. Или ти си мислеше, че затвора е нещо като санаториум? Друг е въпросът, че за да ги изплати, ще трябва да работи 50 години.

Да изчакаме и втора инстанция преди да хвалим правосъдната система...

Мартинчо! Ще имаш време да смениш доста свои навици и ориентации.

Най - накрая доживотна присъда !

Също аплодира, браво на съдиите

ЕС забранява доживотният затвор. Нещо ни съдеха. В Норвегия Брайвик дето уби 77 човека и рани 319, бе осъден на максимума там - 21 години! Реално най-високата присъда тук е май 30 години. Така че може и да бъде някога пуснат на свобода. Млад е да го доживее.

Г-да журналисти, няма психологична експертиза, има психиатрична експертиза. Личностово разстройство значи, че е психиатрично здрав психопат. Ако експертизата беше психологична щяха да го питат "искаш ли да поговорим за това", а не да го пращат до живот в затвора.

Е как стават тия работи? Значи хем има умствено разстройство, хем е напълно виновен? Той може и да е съзнавал какво извършва, ама да не е можел да се спре като е ненормален? Или да не му се е струвало че върши нещо по-лошо от това да счупи стъкло с камък? То е ясно, че трябва да си ненормален, че да извършиш такова нещо, ама държавата май се опитва да прикрие факта, че за тия с психически разстройства не се полагат грижи нито за лечение, нито да ги държат настрани от нормалните хора!

Има класификатор на международната здравна организация, който казва, че личностовото разстройство не е заболяване. Това е медицинското название на пълен кретен и психопат.

Е като е кретен и психопат защо не е бил въдворен в клиника??

Личностно разстроен, или не, няма място между хората.

Ти не четеш ли до края какво съм написал, бе! От такива като теб, които ви мързи "да не философствате", че да не си напрягате хората, точно такива ненормалници се разкарват насам-натам на свобода, после като пречукат някого - в затвора, че да не лъсне, че е трябвало да бъде в психиатрия вместо да убива!

Защо се хаби инвалидна количка за този изверг? Я са се влачи ако трябва да пълзи, но на собствен ход или има сили само срещу малки момиченца!

Какъв изверг, не четеш ли, че е ненормален? Държавата си измива ръцете, че не го е прибрала за психиатрично лечение и да го държи настрана от хората като е ненормален, затова са го осъдили като здрав човек! То не може хем да е с умствено разстройство, хем да е изверг, това е все едно да кажеш че ако мечка убие човек, мечката е изверг!

Ами почваме да го храним сега :/

Ще го изкарат луд и при добро поведение след 10 години ще е на свобода

Доживотен затвор тук няма. Реално значи 30 години.

Нали трябва да има! Ще има! ЕТО - това е само началото.

Хайде сега същото да се присъди и на изхода от Галиче!!!

Изрода, не изхода, извинете.

да му се продъни изхода

Този идиот според мен хич не му пука за извършеното престъпление?! Защото не знам дали знаете, но от силно преживяване, стрс, то може да ви окапе косата, или са побелее?Може да се разболее човек от захарна болест, или левкемия, т.е. рак на кръвта.А този като го гледам изглежда добре, с хубава черна коса, нито е отслабнал, нито е посърнал, както се казва.

Да права сте!Защото съм чувал от разкази на хора, които са преживяли силен стрес, как за една нощ му е побеляла косата.

Това са просто бабешки басни. Не е задължително да се разболееш или да ти побелее косата ако си под стрес. Не вярвам нормален човек да извърши такова нещо и да не му е тежко на съвестта след това. Ние хората често пъти преди да сгрешим си мислим, че нищо няма да стане, а след като сгрешим вече осъзнаваме злото, което сме извършили. Така, че да не бързаме с нашите присъди, а да оставим съдът да спази закона, защото всички ние вършим престъпления, които не се наказват от държавния закон, но се наказват от Божия закон.

Виждам че подсъдимият е бил ром! И какво от това? Вие там ли бяхте когато е "извършил престъпление"? Всички ние можем само да се досещаме какво е направил, но не и да сме сигурни, защото никой от нас не е бил на мястото! Ами ако е натопен и всъщност прикрива някой друг, защо не син на функционер на БКП? Зададохте ли си този въпрос? Не, нали? И пак питам, това че е ром прави ли го автоматично виновен?

Ти тъп ли си или пишеш колкото да не заспиш?

Ку ку?!?!?

сърбай чоребето

БКП няма от 30 години, ако не вярваш направи каквато и да е официална справка, искане, възражение или каквото се сетиш към БКП

Получава привилегията преживе да кажат за него "Бог да го прости"

Ето защо смъртното наказание е популярно у нас и винаги ще бъде, заради такива мръсни убийци

Само така може да спрат циганите. Проклето индийско племе, изгонено и от Индия

Те това е присъда! Ако се потвърди и на последна инстанция ще се върне 0,01% от доверието в системата.

Жалко, че у нас няма смъртна присъда за подобни случаи!!!

Да не се радваме предварително, че ония от Брюксел може да решат че е нарушение на човешките му права тази присъда и да го освободят предсрочно. То затова престъпността в България е в такива размери, защото еврочиновниците искат да унищожат България и славянщината и прикрито подкрепят геноцида над нас славяните на юг от Дунава.

Все пак има лъч надежда в управлението на Гешев, може би го критикувате прибързано.... Сега благодарение на него и Симеонов и харазртния закон оправиха, ако успеят да уредят и достатъно руски туристи за лятото че да си запълня и хотелите, прокуратурата и парламента няма да имат грешка

А ти може би прибързано го хвалиш. Лесно е да се осъди някакъв беззащитен откаченяк и да се трупат точки. Да осъдят някоя голяма акула със същата присъда и тогава да говорим.

Браво. Сега с този отпадък ще падне голяма игра в панделката.

В какъв смисъл е тази панделка? Каков имаш в предвид с тази игра?

Има предвид "Любовта" в затвора!

Карат го в инвалидна количка. Дано са му пръснали анала от уебан

Не е това ,което си мислиш "бабе"...стара си веке...заборавила си...как на фотото от сватбата си стояла права до младоженеца -седнал на стол...,че хал е нямал завалията ...на крака да стои ...:)))

да но да осъзнае грешката, която е допуснал

По-важното е да е неутрализиран и изолиран доживот, а иначе каквото ще да осъзнава, все тая!

TOVA E BEZMOZbCHNO SbSHTESTVO !!! TOVA E KRbVOJADNO JIVOTNO !!! TOI NE ZASLYJAVA DA JIVEE !!! AKO AZ SbM RODITEL NA DETETO PROSTO SHTE GO YBIA !!! NE MOGA DA SI PREDSTAVIA, CHE SHTE DISHAME EDIN I SbSHT VbZDYH NA TAZI ZEMIA SbS TOZI PRESTbPNIK - YBIEC NA DECA !!!

Най-накрая започнаха да дават наказания отвестващи на престъплението. Почивай в мир скъпо дете.

Браво! Най-после справедлива присъда!!!

Малко му е.

Така или иначе ще умре, нека се поизмъчи.