Доц. Кунчев: Следващата вълна на COVID-19 ще е на неимунизираните и младите

"Ако правехме по 30 000 имунизации на ден, имаше някаква вероятност до септември да стигнем до 70%, очевидно няма да стане", заяви експертът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля че е крайно време, ако служебният здравен министър е истински лекар и министър на място, да издаде заповед или да организира събирането на информация така, че в ежедневната статистика да се съобщава: Еди колко си нови положителни случая с коронавирус. От тях - еди колко си са неваксинирани (съответно ваксинирани), и еди колко си са вече преболедували и заразени (съответно не боледували и незаразени). Тогава чак ще се разбере истинската картинка! Колко от тях са с делта варианта е трудно да се разбере поради сложната и скъпа процедура по секвениране на целия геном на вируса. Но това го правят вече в централната лаборатория на НЦЗПБ. И от резултатите се вижда - като процент, делта вариантът в момента е доминиращ.

Локумчев, защо в държави като Исландия има голям процент болни от индийския делта вариант които са имунизирани? Като казвам имунизирани това значи и с двете дози от ваксините? А ние тук, след като сме най-малко имунизирани, защо няма чували с трупове по улиците, както би трябвало да бъде, ако тези ваксини осигуряваха такава голяма защита (макар и не 100%), каквато се твърди че осигуряват? Защо бе, Локумчев? А дай логично и смислено обяснение, защото всички факти дотук те опровергават? Като имам предвид факти - това са официални факти.

Следващата вълна ще е на хипохондриците

Ще има нова вълна - това сме ние, които ще ви отнесем главите и язък ви за кървавите пари, на теб и продажници като теб!

А бе Кунчев! Ваксинираните и те боледуват. Какви врели некипели приказваш? Май цялата работа е за едни пари, и то големи,които фармацевтичната и медицинската мафии трябва да приберат под закрилата на политиците!

И за всички вас "предричащи" ще дойде ВЪЛНА!!! Помнете ми думата.И ще ви отнесе заедно със скапания ви ковид!

Тоя бърбори подадени фрази! Знае,че от Делта боледуват и ваксинираните! Знае ,и че неваксинираните боледуват като ваксинираните, знае ,че дали и кой ще "фърли фира" не се знае.

Спрете да го пускате тоя

Да бе как не .

Да бе,колко ваксинирани са пак положителни!!?!? Нека да се тестват и имунизираните и ще видим !

А преболедувалите защо никой не ги брои?

Предлагам, като милосърдни християни, да помогнем на братята малтийци, които са на 84% ваксинирани с 2 дози, още 5% имат по 1 доза, и въпреки това, според официалната им статистика, положението там е страшно. Дори България ги сложи в червената зона. Да им пратим нашите неизползвани ваксинки, защото явно по 2 дози не са им достатъчни. Да си бият по още 2, а може би най-добре да си бият по 10, че да се мъчат по-кратко!

Страшно тъпо е в главата ти, лъжецо смотан. В Малта имат само 124 нови случаи за последните 24 часа. В Малта от ковид са умрели 47 пъти по-малко хора в сравнение с България. Такива като теб, с лъжи и фалшиви новини сте за затвора, явно ви се плаща да пишете идиотщини

124 заразени на ~500 000 население, ползвай си главата и за друго, а не само да го лапаш.

Ти явно не си се научил/а да четеш. Кое от написаното не е вярно? Че са 84% ваксинирани? Че имат голям скок на заразените? Кое е лъжа?

Само да ви кажа, че от значение е само колко от тези 124 са били ваксинирани и колко не са!

Марш! Боклук ибрикчийски!

Точно ти си боклук.

От коментара ти оставам с впечатление, че още страдаш за Борисов. Значи, ако правехте по 30000 имунизации на ден, нямаше да има вълни от Ковид. Сега, защото на власт е служебно правителство, представи си, се правят по по-малко имунизации. Каква е гаранцията, че ако беше на власт Борисов, щяхте да правите по 30000 имунизации? Просто има хора, които НЕ ЖЕЛАЯТ да се ваксинират. Всеки има глава на раменете си и преценява какво да прави. Виждате, че с това говорене сутрин-обед-вечер за Ковид и колко по-страшна е всяка следваща вълна, ваксинациите не се увеличават. Като се заразят младите и неваксинираните, ще го изкарат, ще имат антитела и при следващите 10-15 вълни, ще бъдат по-спокойни. Престанете вече!

В глави като твоята има само бръмбари а не мозък.

Безос и приятели се вдигнаха в открития космос - 100 км от земята. По всички закони те са астронафти. Но хамериканците измислихапараграф, по който пътниците в безпилотни ракети НЕ СА АСТРОНАФТИ... Същото, но с обратен знак важи за сега действащите УЖ ваксини. Ваксина е препарат, изследван С ГОДИНИ - първо върху животни поне 2 години, после върху ДОБРОВОЛЦИ - за БЕЗОПАСТНОСТ, заефективност, за съвместимост с други препарати, за това дали няма да има вредно последействие след 2-3-5 години.... И като как тези експериментални препарати още при създаването си бяха наречени ВАКСИНИ???Имате ли сиво вещество в главата, за да го осъзнаете???? Апропо, за мен Безос е астронафт. Който твърди обратното все едно казва, че покорилите Еверест не са качили най-високата точка от земната повръхност. Защото ако не знаете - те всички са туристи!!!! Просто си плащат И ГИ КАЧВАТ шерпите и водачите.

skromna35

Хахаххахахахахаааааа, толкова много сиво вещесвто, че пише астронаФт! Хахахаха!

Ехххххх, Кунчев, има ли някой от Вашата "хуманитарна" комисия, който да не взема по еди колко си за всяка бита ваксина ?! "Бялата мафия" в световен мащаб, болестите като бизнес, a страданието - като машина за доене на пари от хората. Носителят на Нобелова награда Люк Монтание предупреждава, че ваксините улесняват развитието на по-смъртоносни варианти на COVID и призова да се отхвърлят ваксините !! Според Монтание масовите ваксинации са "научна и медицинска грешка". Книгите по история доказват, че именно ваксинацията създава вариантите. Забележете какво казва Хенри Кисинджър - един от владетелите на света на тяхна среща: "Веднъж след като стадото приеме принудително задължително ваксиниране, играта приключва. Те ще приемат всичко - принудително кръводаряване или даряване на органи - за "общото благо". Контролирай умовете на овцете и ще контролираш стадото. Създателите на ваксини правят милиарди - печалбата е многократно голяма. Уредяваме стадото, докато то ни плаща за изтребващи услуги"...ПРОЧЕТЕТЕ И ЗАПОМНЕТЕ ТОВА ИЗКАЗВАНЕ НА ЕДИН ОТ ТИЯ, КОИТО НАРИЧАМЕ "ГОСПОДАРИ НА СВЕТА" !!! Гадовете подбор не правят, те искат да възседнат тоталитарно цялото население на Земята, демек - да управляват сами стадото, подчинено на една шепа рептили - антихристи !!! Събудете се всички, тази карантина е тирания, при която умишлено са заключвани зад решетките здрави хора. Хората трябва да се борят за свободата си, в противен случай слабите ще бъдат отстранени !!!

"Съгласен съм с извода на гръцкия здравен министър - следващата вълна ще е на неимунизираните. Аз бих добавил и на младите хора", това коментира в предаването "Неделята на NOVA" доцент Ангел Кунчев. Ако измираха идиотите, нямаше да му слушаме простотиите толкова дълго...

Защо никой не пита , какво имаше в предвид Борисов с думите, които каза в началото на пандемията ,, Ама и аз им го казах на ония в Брюксел. Те ме карат да купувам самолети за милиарди, а те ни нападат...,, Кой ни напада, с какво ни напада, защо ни затвориха. Май отърваха положението с мюсюлманите и да затворят всички е най-лесният контрол. Хайде сега се сещайте за ваксините, що е този зор.

Тоя полуграмотник от Израел ли ги взе тия данни?!! Че там май други прсни прят......

Ами по добре 20% недебили да останат от колкото повече но дебили...качество над количество. Израел си ваксинира населението...държава която си гледа гражданите като писани яйца и имат хора във всички сфери по света. Ганя обаче е къде по умен и той прозира през нещата -:). Ама поета го е казал..прост народ, слаба държава.

Не знам защо витае митът, че ако си образован и нямаш мнение, различно от опорните точки и повтаряш като папагал едни и същи тези, независимо от промяната на ситуацията имаш самочувствието, че си умен.

КАКВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА НЕБИВАЛИЯТ НАТИСК НА ВАКСИНИРАНИ ВЪРХУ НЕВАКСИНИРАНИ? Това не е от грижа за вашето здраве. Те просто се страхуват, че са направили груба грешка и не желаят да бъдат сами в техният избор. Ако те ще умират, искат от вас да умрете с тях. За тях е неприемливо вие да сте направили верният избор, а те - грешният. Те твърдят, че вярват на науката(!?!), a вие сте безотговорни дебили. (Между другото, Pfizer е най-съдената в света фармацевтична компания, за подвеждаща реклама и убийство на пациенти, с 2.3 милиарда долара съдебни глоби). Ако вие сте прави, пак трябва да се ваксинирате, за да могат всички да имат равни минимални шансове за оцеляване утре.

Бягай, бе, боклук... Ебахте майката на хората с тези простащини и хреми.... Престъпление срещу човечеството е да караш здрави хора да си инжектират помии и да стават част от научен експеримент.

Докато не ни ваксинирст всички няма спрат да ни тормозят. Това е бизнес за милиарди и има много дози за продаване а изпълнението на бизнес плана изостава. Очаквам все по масова психоза и облъчване по всички информационни канали. Накрая ще ни задължат със закон и ако не се ваксинираме ще ни лишават от граждански права. И всичко това идва от малоумнуците от ЕС.

не е заради пари, пич - заради контрол на ниво съзнание е. а и явно нещо което не знаем идва есента - не е нов "щам" по-скоро е поре...последната икономическа криза на сегашната система и ще я заменят силово с друга - затова им трябва пълно подчинение. има достатъчно инфо в нета - който търси намира и отсява. няма да давам храна на шепата кресливи тролове тук - да си търсят сами

Ако не става въпрос за пари, става въпрос за много пари... Парите са власт, а властта е пари. Що се правиш на хирург и искаш да разделиш два мозъчно свързани сиамски близнака?

От тъпанари, още по-тъпи тъпанари...

Кога ще ни слагате значка на ревера че не сме ваксинирани? Само така си питам...

Вече слагат... Франция за това е пламнала в бунтове. Скоро и революция ще има... Апропо, това е единственият начин да им се нстрият носовете. Иначе и парите, и властта е в тях и правят, каквото си искат!!!

Как ще ми обясните заразените в Англия при 88% от населението имунизирано? Същото в Израел? Нещо не се връзва.

Ваксините са за умните хора. Сега е момента да се направи преброяване на световното население. България засега е в отбора на неумните.

От дебил

Затова и хората си слагат ваксини при нужда. А медицинските експерименти са за малоумниците.

Чочко, нямаш си и най-малка представа колко си прав! Ваксините са за умните, а експериментите - за дебили. Ти участваш в експеримента, както личи от думите ти! И да знаеш, че ваксина има след 7 ГОДИНИ експерименти. Аз, като умен, начетен и образован човек, след седем години ще преценя, дали И КОЯ ваксина да ползвам. А дебилите нека междувременно докажат ИМА ЛИ ПОЛЗА и КОЯ ДЕЙСТВА, ако изобщо има нужда от ваксина!

По-добре да сме не-умни като българите, отколкото умни като теб.

Значи "глупавите" държави като Израел, САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Канада, Австралия, Япония, Ю. Корея построили този свят, се ваксинирват, а "умното" бугар бугар, руската пиянка, всички диктаторски държави като Куба, руската кочина, Венецуела, С. Корея, Беларус и т. н., не се ваксинирват. Вие сами си направете извод на кой да вярваме.

Шибанк

Ами и те не се ваксинират. А ваксинираните пък нещо ги хваща вируса , що ли незнам

ти си гоУем ритард - една сурия държави изтропа дето даже не са съществували когато първата българия я е имало - не говора за аспаруховата. ама нищо де - гоУел си и разбирач. аре със здраве - до следващата доза поне

Естествен подбор. Не ваксинирвайте руските роби!!! Трябва със закон да се забрани руския роб да няма достъп до нормална ваксина. Ако искат руската ваксина на цар пуркин, няма проблем. Така България има шанс да се освободи веднъж завинаги от руско иго.

Не бой се

Когато се използват РНК ваксини, е необходимо да се проследяват промените в генната експресия в различни тъкани в сравнение с контролната група животни, след ваксинация и след инфекция, ако има такава. В случай на ДНК ваксини, базирани на аденовирусни транспортери, е необходим контрол на риска от геномно редактиране, т.е. генетичен скрининг на животните преди ваксинация, след това ваксинация и след няколко дни отново генетичен скрининг на същите животни с различни тъкани, за да се изключи или открие тъканна специфичност. Когато се изпитва какъвто и да е вид имунопрофилактично средство, трябва да се получи поне едно поколение (за предпочитане от 2 до 5 с ваксинация на всяко поколение) здраво потомство от двама ваксинирани родители и от хетерогенни (ваксинирани/неваксинирани) двойки. Едва след такова подробно изследване, би могло да се пристъпи към клинични изпитвания върху хора. Не така стои въпросът с разработването на ваксините, разгледан в настоящия доклад. Българските граждани са длъжни да бъдат информирани и запознати и с други становища и мнения, а не само на определени известни хора.

на идиотите! Те си мислят, че като се беоднат и край - всичките им проблеми са решени, и остава да насочат жизнената си енергия изцяло към оплюването на неваксинирането и към агитация... Имаше един лаф: "Тъп е, та му е лесно!".

Става въпрос за РНК ваксини, ДНК ваксини има само няколко експериментални и те не са срещу Корона вирус, а срещу рак.

Идиоти и взимат навсякъде отношение, все едно от всичко разбират и е сега и атомна централа ще си построят в хола...

Всички ваксини задължително трябва да бъдат изследвани за качество и безопасност за дълъг период от време. Едва след няколко етапа на изследвания върху лабораторни животни и хора може да се каже, че ваксините са безопасни. Съгласно 3 п. от Нюрнбергския кодекс от 1947 г.: "Експериментът (върху хора) се основава на данни, получени при лабораторни изследвания върху животни, познания за историята на въпросното заболяване или други изучавани проблеми. Нейното поведение трябва да бъде организирано по такъв начин, че очакваните резултати да оправдават самия факт на нейното провеждане". Нито един от разработчиците на имунопрофилактичните прапарати срещу SARS-CoV-2 обаче не е оповестил резултатите от доклиничните изпитвания (всички разработчици са длъжни да провеждат такива проучвания и да докладват за тях при публикуването на фармакопейни статии), които по всички правила трябва да се провеждат върху животински модели и клетъчни линии. Освен това, както показва научният медицински опит, в толкова кратък период от време за разработване на ваксини е невъзможно да се разполага с време за провеждане на доклинични изпитвания на ваксините.

За 5-те години всички инжектирани макаци са умрели, като тяхното натоварване с mRNAваксината е с 3, 4 и 5 дози.... Ми Же би затова Пфайзер настояват за трета доза при хората....

Ти да видиш! РНК ваксини се слагат на хора от повече от пет години. Наблюдава се развитието и нищо трагично не се е случило! Това не е технология, която е разработен сега за този вирус, иначе наистина нямаше да стане толкова бързо. Има я от поне 10 години. Сега просто смениха кода за новия вирус.

Така че не вървиш с изтърканите си лъжите, боклукци

А! То било вълната на майка ти от хралупата, кунчо!

явно си мислят, че т.нар. ваксина е нещо като Мазерати, дето качваш се на него и вече всичко ти е наред - защитен си, комфортно, помислено е за всичко, удобно, кеф! Само че пропускат една мъничка, но много съществена подробност - МАЗЕРАТИТАТА НЕ ГИ РАЗДАВАТ БЕЗПЛАТНО!!! От там нататък - няма какво да си говорим повече...

За да бъде една ваксина ефективна, то трябва да се формира имунитет под формата на развитие на защитен титър на антителата. За съжаление не са установени защитни титри за нито една от предлаганите ваксинални формули, нито са известни техните защитни свойства, продължителност на действие или епидемиологична ефикасност. Поради това тези продукти не могат да бъдат наречени ваксини, според медицинските стандарти. Тези препарати не формират стабилен имунитет и следователно не могат да предпазват от вируси и да служат за предотвратяване на нова коронавирусна инфекция, т.е. ПРЕДЛАГАНИТЕ В МОМЕНТА ВАКСИНИ срещу Ковид-19 НЕ СА ЕФЕКТИВНИ.

"Вълните" ще са само в мокрите ъсънища на фашистки изтривалки като тоя помияр на снимката...

А нещо да кажете за ваксините с 39% ефективност срещу Делта? Тях за имунизирани ли ги броим или това, че си ваксиниран не означава, че си имунизиран и как тогава ги различаваме, зашото съм чул само за сертификати за ваксинирани?

Лъжецо, защо не кажеш, че в същото съобщение от Израел се посочва, че ваксината е 91% ефективна срещу тежък ковид, а?

На антиваксърите ще кажа следното - от ваксина вероятността да се умре е пренебрежимо малка! Доста по-вероятно е да се случи това от самия вирус. Аз се ваксинирах още през март и се чувствам прекрасно! Имам близки, които подцениха опасността от вируса и бяха с "особено" мнение и резултата е трагичен. Едната почина, другият първо лежа в болница с двустранна бронхопневмония, после заради тромб, защото маските му пречеха и не можеше да не се събира с приятели на по чашка, обаче пак маше късмет - вторият път казаха, че ако се е бил забавил е нямало да могат да му помогнат за тромба. Благодарности на Бърза помощ и на медиците в лечебните заведения! Имам и познати, които изкараха вируса като тежък грип и такива, при които мина леко. Лошото е, че човек няма как да знае предварително при него как ще се развият нещата. Надявам се наистина по-голямата част от населението у нас вече да е изкарало вируса - изнесените данни според мен няма как да са реални, иначе пак ни чакат лоши дни. При такива меки мерки, които поголовно не се спазваха и при такава висока смъртност, е твърде вероятно реално заразените да са били няколко пъти повече. Дано имунитетът е траен!

и бъди щастлив/безсмъртен! То въпросът не е дали ще умреш или не, а за генетичните, имунологичните, тератогенните и т.н. преоблеми, които може ваксината да предизвика в тялото ти! Най-вероятно повечето от ваксинираните няма да могат да имат деца, или ще имат проблеми с възпроизводсвото. Риск от автоимунни заболявания... ама какво ли да ти разправям, като нямаш елементарна здравна култура? И понеже "защитата" ѝ е между 7 и 9 месеца, всяка година ще трябва да се бодеш по 1-2 пъти, което рязко ще увеличи риска от гореописаните ефекти... Е, наздраве! И бъди щастлив с избора си...

Човек, погрижи се за себе си! Наистина имаш нужда!!!

Някакъв аргумент или просто поредното лаладжийство?

Експериментлните мишки да не дават акъл...

Особено тератогенния ефект! Ти да не си зародиш в първи триместър бре, всъщност съдейки по интелекта ти, може пък и да си:)

ДГД продажник долен. Всеки здравомислещ вече разбра лъжите ви

А ясно не вървят продажбите, печалбите са малко, еврейските алчници искат още...И курвите на повикване като тоя завиха като линейки. Обаче пак ще ударят греда, бъдещите трупове неимунизираните и младите имаме ум в главата си и не се поддаваме на ефтина пропаганда и насаждане на страх...Със здраве.

няма да ни се размине! Гледам какво става в половин Европа..... А и с тия новите управници,сме сдали екипа!

Кунчеее драги вие защо не направите проучване колко от българите имат анти тела и колко са го преживяли тоя страшен вирус бе куче мръсно?? Това е интересното че вие винаги се позовавате на чужди изследвания, а тук говорите само за тестове дето уж били направени тук!! Къде тук ?

Защото методите за изследване на този вирус и ваксината му , а тя е само една не са 5 както ни вменяват са патентовани още 2007г. Тубата е пълна с това. Патентован е шипа на този спайк протеин който е ГМО останалото в шишенцето е пълнеж дето са оставили 4-5 производителя да си правят каквото си искат съобразно вкуса на района където ще боцкат.

Ех, Кунчев, продажнико долен!

Всичко това се случи в резултат от некадърно световно управление. Децата на едновремешните демократи и либерали за световен империализъм, пардон демократизъм ебават майката на цялото човечество защото няма ни Хитлер ни Сталин.

Пропагандата продължава... А фактите говорят, че страните с най-много имунизирани и с най-тежки ограничения, пак са в червената зона... Нещо много разминаване има, между говоренето и практиката, като определено не е в полза на говорещите пропагандатори. Другото странно нещо е "спестяването на факта", че независимо от по-високата си степен на заразност, този нов щам Делта се кара и много по-леко и вече не е толкова смъртоносен, което е видно и от статистиката за броя пациенти в интензивни отделения и починалите.

нормално е когато си бил дълго време ограничаван и затварян, да загубиш имунитет спрямо някои други заразни болести, основно тия леките форми които изкарваме на крак!

Ами нямаше кой в началото на пандемията да обясни какъв е смисълът на локдауните. Нямаше кой в началото на ваксинацията да обясни по-обстойно защо трябва да се ваксинират хората, какво да очакват след ваксинация, при конкретни съпътстващи заболявания има ли проблем и т.н. Ама нищо не е обяснено и до сега. Още се чуват коментари, че самата ваксина заразява, ей толкова разбира обикновения човек.

да предложи ваксинация със "щастлив край" /свирка/ лично от него

КунчИИИ, ще те любим чисто голА!

Тоя паляк няма ли кой да го разкара? Не му ли писна от година и половина само да всява страх и смут сред населението? В Англия достигнаха границата от 70% ваксинирани и въпреки това имат рекорден брой случаи, така че да не се прави на голям специалист.

Глупости, рекорден брой....ама малко умрели в сравнение с предишната вълна.

Ще има боц, боц по дупетата :)

Пророк до2стотинки(цент) мунчев предрича, а израел доказа, че прожента заболели при ваксинираните (набодените) е в пути по-висок от този на ненадупчените. Прости му Господи, той е само продажник

А какво ще кажете за неваксинираните, коото са преболедували ковид? Някои дори са преболедували преди официално да се заговори за вируса. Официалните лица сами казват, че много хора са изкарали вируса, без да усетят. И тези хора нямат документ, че са били болни. Нали щеше да се проведе изследване, за да се направи оценка за това каква част от българското население е било болно от кпвид Къде са резултатите?

Щом не си документиран не важи! Само набодените са важни!

разултатите от подобно изследване ще отреже всякакви шансове подобни идиоти да се пенявят по медиите по този назидателен начин... Другият вариант е да фалшифицират резултатите, но това може лесно да се хване, ако се сравнят с подобни резултати от други държави - тогава ще стане мазало, и ще трябва да измислят някаква "грешка в методиката", довела до разликите... абе умряла работа! По-добре изобщо да не провеждат изследването, или ако вече са го започнали - да заметат резултатите под килимчето...