Допотопно: Каква България иска БПЦ

По един особен начин доктринерството прилича на концепцията за интеграция на "циганския етнос"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е отвратителна статия против българщината, против историята ни.

Senator1

Има ли някой който да не познава песента "Де е България" Че какво по-успешно образование в родолюбие може някой да предложи? Моето поколение, това на 40-70-те години всеки знае тази песен.И никой от тях не може да изпее всичките куплети на сегашния ни химн?! даже и народните ни представители не могат?! Училището следва да бъде отделено от църквата, тоест, никакво преподаване на вероучение, понеже се застъпват едни и същи проблеми от исторически характер. Всеки може сам да се наеме да изучи историята на Ecclesia, а не да му се натрапват изопачавания. Нашият Господ имал три същности: отец, син и свети дух. Но кой е този поп, който може да каже кой стои зад сина, зад бащата и светия дух. Конкретно.Няма защо да се бълват неразбираеми постулати,защото освен папагалщина, са склонни да породят и умопомрачения под формата на с нищо обоснован екстаз и делириум.

Църквата е над държавите а глава на църквата е Господ Иисус Христос !

Senator1

Драги ми Георги! Ама хал хабер си нямаш нито от държава нито от църква. По определение на законодателното тяло на Ватикана, папа е видимият шеф на Ecclesia а Исус е невидимият. Пак по отределение на същите, държавата е СЪСТОЯНИЕ НА ЦЪРКВАТА. Ватиканът доста време не е признавал например Россия, считал я само за месност, защото не е признавал руската православна църква.. Едва с реформата и обявената република в Россия, се признава тя за държава. По традиция, ако действително признават Светия Дух/ Цезар/ следва да признават безпрекословно и Републиките по света. А са правили точно обратното, тоест не са били истински последователи нито на сина/Исус/ нито на Август –бащата/ нито на Цезар.

Senator1

Учат ни, че при Борис покръстителя е имало църковно-народен събор. Сегашният състав на БПЦ не казва нищо, колко събора е имало по време на Втората българска държава.Нито пък признава защо смчита своите събори от 1870 година насам, и не включва в този списък първите на Борис? Как да учиш вероучение, като самите те не дават отговор за тези важни факти.

Това ако беше писано на хартия, как щях да си го използвам..

Това преля моята чаша. Повече няма да влизам в Дир. Не мога да спомагам бизнеса на медия, която влиза в открито и злостно богоборство, промотира абортите, плюе Божията Църква, лансира всички явления, антисемейни, с които не съм съгласен. Призовавам същото да сторят и другите потребители, които не са съгласни с тази обществена и най-вече морална и религиозна позиция на Дир. Бъдете здрави и дано се вразумите! Log off

Мисля че трябва да влизаме и да критикуваме статии от този род ! Иначе за останалото сте прав !

направих си трудът да видя България и корупция и от тук си правя изводът каквато е властта такава е и БПЦ!

Ако си атеист и не искаш да финансираш БПЦ, недей, но по-късно добре помисли за душата си. Църквата може да не е на нужното ниво, но поне проповядва спасение чрез вяра в Исус Христос. А ти, ако си атеист, знаеш ли, че душата ти не вярва в Исус ще отиде на вечни мъки в ада?

Руми, какво ще правят сега будистите дето не вярват в Исус?

По-скоро да се реагира към медията, която и плаща - вездесъщото и всезнаещо по всички въпроси на модерността и съпътстващите я "ценности" - Дойче Веле (DW).

Посягайки върху Българската църква се посяга върху България и нейната духовност. На това трябва да се реагира и обиждащият да бъде съден. Ако така се посегне на мюсюлманството какво ще се получи. Към тази "българка" трябва да се реагира.

Лозе молитва не иска,иска мотика да се копае,така е и в борбата със мафията облечена във власт и расо!

След като видяха, че Истанбулската конвенция не мина, се га вече не защитаваме жените, а наред дойдоха децата! Сега трябва да се въведе скандинавския тип джендър фашизъм и да се отнемат български деца от здрави семейства и да се дават на всякъви извратени изроди! 99 % от българските граждани подкрепят позицията на БПЦ и дано не се оттегли под натиска на продажниците, които ни управяват. А Дойчевеле няма какво да се коментира, сороска пропаганда и помия.

Ако БПЦ е читава то днес територията на България би трябвало да е наистина райско място и жителите и да са спокойни и щастливи хора,тези хора задкулисно правят скрити далавери с българските власти в народното събрание и партийните централи,според мен тука е заровено кучето със нещастието на българската демокрация.да се повдигне капакът и да се осветли зависимости и пари със църква и народно събрание,понеже уж се говори ,че църквата е независима от българската държава!

Статията е спонсорирана от стотиците хиляди евра, които са спечелили ЛГБТИ(К,П) у нас. Освен билбордовете за рекламиране на джендъри и хомо-, сега ни заливат с различни статии, пропагандиращи обратни и нетрадиционни ценности на неолибералната тоталитарна идеология.

За всеки влак си има пътници,но БПЦ са си остатъците от българосъветските БКП и ДС,бивши милиционери и подобни партизани и ятаци,които задкулисно укриват и перът парите от фалшивата българска демокрация,облечени във расо и килимявка,фактите са безмилостно очевадни Българите бягат от България,селата и градовете във провинциите бесмилостно обезлюдяват,България и днес си остава бедняшката колиба НА ЕВРОПА,ЗА ДА НЕ СЕ СРУТИ ТАЗИ КОЛИБА Е ВАЛУТНИЯТ БОРД,ЕМИГРАНТИТЕ,ЕВРОПОМОЩИТЕ И ЕВРОСУБСИДИИТЕ,НЕОГРАНИЧЕНИЯТ ДОСТЪП НА ВСЯКАКВИ ХРАНИ,МАШИНИ И ТЕХНИКА ПРОИЗВЕДЕНИ ПРЕДИМНО ВЪВ КИТАЙ,ГЕРМАНИЯ И САЩ СУРОВИНИ ТУРИЗЪМ СЪС РУСКИНИ ОТ РУСИЯ!

Потърсих автора и видях , че това е някоя си емилия милчева от дойче веле . Просто няма нужда от коментар , щото ако мнението на БПЦ е допотопно , то дойче веле живее поне 200 години по - назад .

,,Циганите са човешки същества и ...." Така е, но и БЪЛГАРИТЕ са човешки същества.....Големият ПРОБЛЕМ е, че в момента циганите не работят ,а получават помощи от работещите ПРЕДИМНО българи , крадат , бият и убиват български пенсионери за 10-20 лв. , защото за тях законите /според циганите / не важат . С други думи те са се превърнали в ПРИВИЛЕГИРОВАНАТА част от българското население....ДОКОГА?

нереформирана,мрачна и допотопна. предлагам да се въведе доброволен данък от 20лв на месец и всички които толкова я подкрепят да си го плащат. от него да се плащат заплатите на поповете

подкрепяме доброволно само далаверите и келепира!

На Дойче Веле не вярвам. Госпожата да се прибере да живее в България и тогава да дава акъл. Много си е добре БПЦ.

Не е написала този материал случайно и безкористно. Българската църква е единствената институция, която до момента защитава страната от тотален срив. Жалко за написаното, каквото и да е казано, не всичко е анализирано и е субективно. Това е атака към сигурността на страната. Явно България колкото и да е отслабнала, колкото и да е ограбена и атакувана, все още се държи. Това не се харесва на ................Кой не иска България да е силна страна, която да защитава населението си и то да живее щастливо?

несравнимо по високо ниво отколкото мрънкането на митрополитите които едно изречение едвам връзват и не могат да си защитят необоснованата позиция. църквата е длъжник на обществото и децата. къде са помощите за сираци,детските лагери, ходенето по махалите и посвещаването. само гледат софрата и изгодата това и истината

Най-накрая една нормална позиция, в която се казва, че царят , т.е. БПЦ, е гол!

Има ЦЪРКВА и църква,а засега българската е по-скоро църквичка. Нека да поработи малко да се позабрави лафа; ,,Не гледай какво правя, а слушай какво ти казвам" и тогава да раздава правосъдие. А що се отнася до ЗАБРАНАТА НА АБОРТИТЕ- това е най-сигурният начин след 10-ина години ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ да са има-няма 10%. Това ли искат? А досега само Каракачанов имаше смелостта да каже ,,Царят е ГОЛ...".ЕВАЛА........

Точно Църквата се обяви против масовата и безконтролна миграция! Каракачанов се обявява против циганите, за да спечели политически дивиденти. Църквата няма нужда да печели избори (слава Богу)! Циганите са човешки същества и Църквата никога няма да се обяви против тях, колкото и да са проблемни за всички нас, гражданите на Република България.

Благодарете на Българската църква, че я има , и че се опитва да ви спасява за пореден път. Тези безродни слуги на Лукавия, като подобни автори ще ви вкарат в големи беди и изпитания. Познанието не е за всеки. За това слушайте Църквата си. Тя ви сочи правилната посока!

Не е вълна, а е прибой, поне троен /Това е мястото където се разбиват вълните/. Когто плажът е равен и пуст, и пясъчен, а вълната голяма, тя се разбива на 3-4 места. Там се давят най-много хора - от тези които обичат риска, мътната вода, бурното море и радиостанции, които пишат по сайтове и говорят на чужд език, и по чужда команда. То да беше само прибой-нейсе! Вълна шесторна- добре, ама то е и шквал и щорм , "мъртво вълнение" с водовъртежи. Абе, направо си е ураган. До днес не се е докарало на Всемирен потоп, макар че има наченки, че вълната го иска... Ние Арарат нямаме , но поне ни кажете дали ще увеличавате силата, че да си строим "Новите ковчеги"- Някой може да се докопа до Мусала, друг до Вихрен, кой до Ботев, аз ще надзиравам дейността на подстъпите на "Черни връх"- от "Морени " и "Алеко". Така е справедлово. Е, не съвсем. Най-зле ще са във Варна и Бургас, Русе, освен, ако не са късметлии и не се доберат до Лом,Видин... Защо Лом и Видин, след като са на или под морското равнище? Елементарно Уотсън, там вълна от букви няма да има, защото 40 % не могат да четат. Там вълни няма да има и по политико-икономико-геополитико и геонационални причини, ценности и параметри. Искат се 40 % неграмотни за "гласуване" Трябва някой да оцелее, че да гласува за този "бащица", за тази "мама" или за някои нови близки роднини, които ще му се спуснат от Всевишния Разум. Заб. Авторът в никакъв случай не желае да обиди хората от Видин и Лом, които могата да четат, пишат и мислят! Той говори за тези, които "не искат да могат". Противоположно-паралелен е и случаят с хората от София, Пловдив, Варна, Бургас Сливен, Плевен, Стара Загора и т.н. Авторът съвсем определено желае "ДА ОБИДИ", тези които "не искат да мислят", да "не могат", въпреки добрите условия! Нека Вселенският Дух или БОГ, да Ви пазят от потопите, защото идват и май ще са един след друг! KW Keine Wellen

Тази Емилия Милчева - авторката на тази помия, е жалка безотечественичка.

Помия ... надявам се че авторката яде с чиста съвест ...

14 млн. лв. е информацията, която откривам на няколко места за годишен приход от свещоливницата. 25% остават за църквата, която ги продава. Имотите за "милиарди" в много случаи са неизползваеми, защото не могат да бъдат продадени или стопанисването им изискава доста средства хора и оборудване, които ако започнат да работят по предназначение, ще тръгнат обвинения, че Църквата управлява кръчми и хотели!

Невероятно манипулативна статия! Самата авторка признава, че един митрополит е поел отговорност за позицията, но после обвинява цялата Църква! Говори се за липсващи социални инициативи, детски лагери и просветна дейност (Линкълни, които са били собственост на починал вече митрополит)! Проблемът е, че Варненска епархия има с какво да се похвали във всяко отношение - комуната Св. Цар Борис, детските лагери и социални кухни! Пловдивска митрополия има собствена телевизия, други епархии развиват доста дейност и в дигиталното пространство! Свещоливницата носела милиони? А колко милиона струва освежаването на стенописите само на една църква? Имам честта да зная стойността на качествена реставрация! Допотопно е почти всичко прочетено от мен с марка DW в последно време! Апропо, точно Ловчанска митрополия (на дядо Гавриил) може да се похвали с доста социална дейност и прекрасни книги за деца!

stankow

Дойчевелето си изприщва, като чуе за православие. Хич и не им чета статията. Немците и българските им копои си имат тяхна, протестантска църква, нея да си гледат ! БПЦ е здраво препятствие пред дегенеративната идеология на запада и малко трудно ще я преодолеят. Изобщо няма да могат. Нека си подскачат, все пак - плащат им !

За вражда между две деноминации, които вярват в Исус Христос. Тук битката е друга. По традиция в България исторически православното християнство е традиционно и то е водещо като деноминация. Искрено вярващия човек заема еднаква позиция срещу гей пропагандата, независимо от деноминацията. Тази статия прилича да е поръчкова, и целта е да уязвява българската държва. Исус е казал, който не е грешал нека да хвърли камък срещу жената, и всички са си тръгнали. Истинското слово води до покаяние и отказване от греха. Тази статия до какво води читателя?

Не съм вярващ, но не мога да не приема аргументите на Църквата, дори и в искането им за вероучение. Обществото върви към жесток и необратим упадък, крайно време е да го разберем и да го спрем. И този упадък е подхранван именно от медии като DW и разни НПО.

Вина се вменява на Родителите и взимане на дете от "Държавата" използвайки НАСИЛСТВЕНИ мерки (чрез принуда) се легализира Законовото отнемане. Вината Е доказана и Родителят трябва да я опровергае, което може да стане след 7 г съдебен ПРОЦЕС заради бързото съдебно производство! Какви шамари. Ще ти вземат детето ако въобще имаш такива само и единствено заради ОТносителна Теория на Айнщайн. Особенно съм впечатлен от "или има голяма вероятност да доведе до нараняване", "небрежно отношение,", "пренебрегване", "вероятна вреда върху здравето, живота, развитието или достойнството на детето" от дефиницията за насилие в "Стратегията за връщане на робовладелството в рБ" Цитирам дефиницията за насилие в същият документ: " Всички форми на физическо и психическо насилие, посегателство или злоупотреба, липса на грижи или небрежно отношение, малтретиране или експлоатация, включително сексуални престъпления Умишленото използване на сила или власт (вербално или физически) срещу себе си, друг човек, група хора или общност, което води или има голяма вероятност да доведе до нараняване, смърт, психологическа вреда, лошо развитие или лишение (над дете е) Всеки акт на физическо, психическо или сексуално насилие, пренебрегване, търговска или друга експлоатация, водеща до действителна или вероятна вреда върху здравето, живота, развитието или достойнството на детето, което може да се осъществява в семейна, училищна и социална среда"

Явно като цяло ни предлагат Стратегия за въвеждане на кръвния данък и еничерството в нов европейски вариант. Да благодарим на всички НПО за прекрасната идея да ни вземат децата ! Браво !

009

ДИР-ници, запрете се вече.

Що препечатвате стари новини, след като истината стана известна на всички (преди няколко часа)? Въпросното "становище" го е писала и публикувала една чиновничка от канцеларията на Синода. Мнение на 1-2ма души. Не и на БПЦ.

То и мирише на зеле... развалено е!

Правилно е становището на Църквата. Трябва да има предмет Вероучение в началното училище.

До Емилия Милчева. Сигурно си мислите че сте много умна,образована и начетена.Отдава ви се с лекота да пищете и изразявате това което са ви накарали.Но само това. Всъщност сте елементарна и окаяна.

Какво се възмущавате? Те съвсем наскоро в Германия признаха третия пол. Франция праща на Евровизия транссексуален арабин. За Великобритания няма какво да говорим. Трябва да се борим ожесточено,ако искаме да се опазим.

Борете се, ма без да превъзнасяте шамарологията.

Другари от Дойче зеле.....църквата е съществувала 2000 години е е минала през какво ли не....ще съществува и още дълго след изчезването на пропагандната ви медия и леберастка идеология която проповядвате.

DW отново се изпусна.

Прочетох Дойче веле и ми стана ясно..ще да е новина в подкрепа на БХК, ЛГБТИ, шведски детски градини с безполови деца..кой даде възможност на тази платена соросоидна публикация да има публичност? Долу ръцете от БПЦ. Понеже авторката не е запозната с дейността на митрополиите, ще й помогна..детски ПРАВОСЛАВНИ лагери не само, че има, те са ежегодни..Благотворителност и социални грижи-в София знам за два храма, където се раздава безвъзмедно храна, може да има и повече..За Ролекса..питам ако митрополита не беше с подарения му часовник, а с Трабант и окъсани одежди, дали пък авторката нямаше да каже:"е може ли такова нещо, окъсани да проповядват.."А относно абортите, повярвайте ми няма свещеник, който да благослови убийство! Дойче веле - не сте желани тук в ПРАВОСЛАВНА БЪЛГАРИЯ!

краде се яко в църквата ....сега 2-3 замазват !!!!!

Гледам заглавие като от евтината жълта лафка за пропаганда и си викам това ще е DW - отварям и хоп познахме :)! DW се оказа сбирщина п...сти и лесбийки, който като че целта им е да опровергаят стериотипа, че макар и психично болни, хомосексуалистите са поне талантливи.

тия, дето се радват, че са ги били вкъщи, после искат да бесят по площадите добро възпитание са получили у дома

Коя платена подлога еписала тая идиотщина!?! Тряба да го обесят на площада та да се знае какво се прави с подобни "кончитообразни" продажни мекотели от третия пол !!!

Бог да пази Българската православна църква опазила българите през вековете ! На съд прозападните гробокопачи на България

Българската православна църква (БПЦ) e на повече от 1100 години. DW не може и 70 още да събере. За дир.бг пък да не говорим. Платени шарени папагалчета, само че много по-досадни. Да не забравите да го изтриете това, защото не ви изнася.

Не пипайте БПЦ , тя е Българска ! Трябва да се забрани на Дойче Веле да влизат в България ,да имат кореспонденски пункт в България и да се пише техни статии в Български вестници ! Дойче веле е по -опасно и от Сорос и ИДИЛ ,за Българите !

Къде ми е мнението? То беше кратко: DW и не го обиждай повече. Тези лекета не разбраха, че студената свърши.

Кой даде право на Дойче Веле да критикува една от нй-старите Патриарши Църкви ! Българската Православна Църква е Българска и е Непрекословена за разни чужденци ! Дойче Веле да се извини на БПЦ и никога да не пише в такъв тон за нея , тя е на Българите в България и по света ! АМИН ! ДА живее България !

Дойче Веле или Гласът на Турция? Щото там повечето са турци и български цигани.

дойче веле и не го обиждай повече.

вече има още една тема за БПЦ, в която пише следното: "Становището, което беше остро критикувано в обществото, всъщност било нещо като чернова, която не била гласувана официално от владиците. Патриархът не бил одобрявал този текст, а изготвянето му било лична инициатива на Ловчанския владика. В своя защита митрополит Гавриил обясни, че всъщност автор на текста е служител в канцеларията на Синода. Името на дамата е Десислава Панайотова, съобщава Нова тв." 1. Кое общество е притикувало остро - Откритото ли? 2. Задава ли се опит за нов разкол? 3. Католици ли ще ни правите? 4. Не вярвам нито дума за обяснението. Освен ролекси има мобилни телефони... това са само част от въпросите.