Доплащаме 4 млрд. лв. за здравеопазване

Министерството на здравеопазването предвижда промени в закона, които да регламентират какво се плаща от държавата и какво от пациентите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плащам си като поп. Няма мърдане.Налага се. И цените всяка година стават все по-високи.

Хората всеки ден емигрират а парите за болници все повече недостигат въпроса е кого лекуват като хора неостанаха

е кого,неосигурените цигани,с каквито болниците са пълни

Не се казва откъде ще дойдат тези 4 млрд. лв. И съвсем нямам предвид кой ще ги плати - това е ясно. Явно след задължителното пенсионно осигуряване чрез втори, трети и т.н. стълбове, идва ред и на задължителното допълнително здравно осигуряване. Защото застраховането в тази насока не върви.

Българина обича да си трайка и покорно да си плаща на някого за нещо. Като не е ясно на кого, почва да го стега шапката и да хвърля пари през балкона за да помага на МВР.

"УСТА ПРОКЛИНА ЦЯЛА ВСЕЛЕНА...", Хаджи Димитър, Христо Ботев Това което е общо между мене и адаша ми, е родния ни град и това ПРОКЛИНАНИЕ. Канския ми вик е достигнал НЕБЕТО, защото се оказва че след 20 декември т. г. звездите ще се пренаредят така, че СТАТУКВОТО ДА СИ ОТИДЕ, ЗА ВИНАГИ. "Овчето" търпение на българина е продиктувано от Ньойския договор, който след 27 ноември 2019 г. (27 ноември 1919 г.) вече няма да действа. А и народностната карма вече е почти изживяна, натрупана от боевете при Дойран, когато са разпилели животите на англичани, французи и гърци. Това вече истинската светлина в "тунела" на прехода от III - то космическо измерение, към IV-то и V-то. В началото на тази година учените обявиха и за завършен квантовия преход (2012 - 2018), вследствие на който водата от която 85% се съдържа във физическите ни тела е вече с други свойства. Ето защо трябва с оптимизъм да издигнем девиза: "НОВА ГОДИНА, НОВО НАЧАЛО".

А имаше едно време едни 2 милиарда резерв дето можеха да отидат за здравето на хората и бяха незаконно/така се произнесе съдът/ преместени в бюджета от Боко и Дяков. После вероятно усвоени! Още тогава Боко трябваше да бъде наритан.

Да се цица от 2 места е много по-доходно, отколкото да се цица от само 1 място.

Реформите на ГЕРБ могат да бъдат описани обобщено с 2 думи: плащаме повече...

Ами така е уважаеми военолюбивата управляваща върхушка си плати за ужким нови летящи играчки. Не забелязваш ли че в последните дни медиите непрекъснато ни информират как предстоят да се наложат нови такси, нови паспорти за коли и даже за апартаменти, все нови и нови измислени вземания от гражданите в територията. За какво мислиш е всичко това??? Сам си отговори, пък и не само ти! Аз само ще кажа, някой трябва да плати масрафа на управляващите и компанията им от ужким воеводи и НФСБ. Сещаш ли се от първия път кой ще плаща в действителност ??????

Да, вече вместо да доплащаме 50%, са решили да покорим нов връх - да достигнем 70% доплащане! Ще ги ударим в земята европейците - те доплащат само около 20%! Затова освен ресор "земеделие", "Киберсигурност" и т.н. дигитални бози, смело можем да заявим и претенции за комисар по "здравна политика"!

Какво по дяволите прочетох току-що "може да плати или доплати за лекарство, изделие или метод на лечение, различни и по-скъпи от предвидените по клиничната пътека." Т.е. касата казва, тая болест се лекува с това лекарство и само това. Кой нормален лекар ще работи при такива условия? Всеки пациент има индивидуални нужди и при едни едно лекарство може да помага, при други- друго. Ама не, от касата казват и точка?!

Ами че то и сега всеки който иска да му обърнат внимание си доплаща каквото и колкото му поискат мафиотите в бяло. Единственото условие е да може да си го позволи.

МАФИЯ! КОЧИНА!

Да махнат НЗОК и всеки да си плаща частно. Да не получават и 1 стотинка от парите на хората без труд. Като минават да е на частно, да е на частно. Сега изреждат задължение след задължение на кой трябва да се плаща. Като не може да си плати после на частно, умира. Всъщност е точно така по държави. Не може да си платиш, отпадаш за трансплантация.

Ще Ви кажа какво е VIP стая в трето отделение по хирургия в Пирогов. Стая като всяка друга, няма баня и тоалетна, в това отделение всички пациенти ползват две общи тоалетни, които са ужас. Когато има нужда от тази стая, наблъскват пациентите в другите стаи и тази я опразват за този който иска да бъде самостоятелен в нея. Цената е 60 лева, като се плаща не на каса, а на една от сестрите, за което разбира се не се предоставя никакъв документ. И да не забравя да спомена, че не трябва да си мислите, че като сте във ВИП стая, ще получите по-добро отношение от докторите, нищо подобно, докторите в това отделение са като лунатици, ни дума, ни вопъл, ни стон.

PEYTSCH

Има паразитни ползватели на НЗОК. Роми, асоциални и пришелци ги лекуват за сметка на платците.

надолу статията за здравеопазването,а статии които почти не ни касаят държите с часове????? Отчитате дейност на новинари и не ви интересуват мненията на хората ли?

Разбрахме, разбрахме - и "новият" модел е като стария: спасението на болните е дело на самите болни! Пак ще си доплаща като поп този дето е най на зор - болния! Останалите, дето още не сме допрели до "медицинските ви услуги", ще продължим да пълним кацата без дъно и когато опрем до услугите ви - и ще си доплащаме, но вече по "обявени" тарифи - за квото му дошло на пияния ум на болничния шеф! И оти ручахме жабетата повече от една година с т. нар. "нов модел в здравеопазването"?!

държавата и пациентите- ами нали от нашите данъци им плаща държавата? значи, веднъж от данъците, а втори път- директно. а кога най-сетне ще плащаме за здавници, не за болници?

си здрав и млад...и постепенно старееш и боледуваш. По лекомислените хора си въобразяват че младостта и здравето са вечни или поне проблемите от здравен характер няма да ги касаят с десетилетия.... Лекомисленият човек нехае за системата на здравеопазване,а мъдрият човек знае френската поговорка"Болестта идва на кон,а си отива пеша" и мисли кой какво му готви.

тиквата да качва джипката и да тръгва по бензиностанциите- може да срещне някоя, дето да направи министър на мдравето - тоя шушляк чака да му мине мандата само...

Забрави! Сега е на ход ралито "местни избори" и хич не му е до здравните неволи на мат'рияла!

Да крадат от здравната каса. Време е за закриване ва това учреждение създадено за кражби. Мнозинството българи с години не ползваме медицински услуги а в същото време разходите се увеличават с милиарди. Общински и държавни болници са на крачка от фалит и застрашават да оставят цели области без здравни услуги. В същото време с обществените пари се строят безполезни частни болници крадящи без граници. Време е това да бъде спряно.

Да го приключваме вече този филм "България", явно не му е съдено да има хепиенд. Поне ще влезем в историята като първото народче, което се е самоунищожило с такова настървение, каквото и най-големите му врагове не са показвали.

Ами не сме първите. Спартанците и римляните по същата "рецепта" са си съсипали държавите- спрели са да се размножават, отклоняване от военна служба, боричкания разни за власт, разврат и гей-култура...и съвсем закономерно идват и варварите.

Ние няма да дочакаме "варварите".

:)) Те нашите варвари са си тук, ние сами си отгледахме и размножихме.

Много жалко за тази хубава държава България,която имаше 100% безплатно образование и здравеопазване,където имаше ред ,закон и сигурност,където крадците и бандюгите бяха в затворите ,а хората си живееха без да се притесняват от нищо.Сега вече това го няма ,слушаме разни джендъри и либерал популисти как дрънкат простотии и глупости. . На народът му писна и чакайте в скоро време гражданска война -здравеопазване,образование,топлофикация,банки ,частни съдебни изпълнители и т.н

Аз смених системата, крадците да са на свобода, а всички останали да са затворници зад бронирани врати и потънали в мизерия и болести. - "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" - 1988 г. - "ПРОГРАМА НА РИЧАРД РАН И РОНАЛД ЪТ" - 1990 г.