Опасни ли са храните с установен двоен стандарт?

Някои компании бяха казали, че тъй като цените на храните са по-ниски в Източна Европа, затова и качеството е компрометирано.

Обратно в новината

Коментари - Опасни ли са храните с установен двоен стандарт? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В ГЕРМАНИЯ ДДС НА ХРАНИТЕ Е 7 ПРОЦЕНТА.В БЪЛГАРИЯ-20 ПРОЦЕНТА.ВСИЧКО ТОВА СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ ЗА НАСАЖДАНЕ НА НЕГАТИВИЗЪМ КЪМ ЕС. НИКЪДЕ В ЕВРОПА НЕ СЕ ПРАВИ КИСЕЛО МЛЯКО ОТ СУХО МЛЯКО И НИШИСТЕ КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА ФЕРМЕНТИРА С МЕСЕЦИ.СИРЕНЕ С ПАЛМОВО МАСЛО. САЛАМИ СЪС СУХА КРЪВ. ПРЕДЛАГА СЕ ВМЕСТО ТЕЛЕЖКО-30 ГОДИШНО ГОВЕЖДО.ОТИДЕТЕ В СЪСЕДНИТЕ СТРАНИ ДА СЕ НАХРАНИТЕ С ИСТИНСКА ХРАНА И ЗЕЛЕЧУЦИ.НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ЖУРНАЛЯТА А НА ВЕСТНИЦИТЕ Е ВЯРНА САМО ДАТАТА.

социализма ни пази дори когато го няма, затова сега ядем продукти с намалени вредни съставки, но затова пък - по-скъпи

Начи проблем е, че бебешкото пюре има 0.3% повече олио у нас отколкото в Европа, но не е проблем, че имаме 300 пъти по-брутална корупция от там?

В София само, има над 150 фирмени магазинчета на произвидители на млечни продукти! Там маслото е 10 лева килограм - 2.5 лева за 250 грама.Там кашкавал и сирене също са на добри цени. И СА БЪЛГАРСКИ!

Ама не са на входовете на жилищните сгради, както са големите вериги, където цените не са такива, нали. Въпроса е, защо тези стоки липсват от големите вериги? А като са скъпи жилищата, какво да правим тогава? Средна заплата 1000 лева, средна вноска по 30-годишен ипотечен заем 1000 лева. Среден наем 500 лева. Даже 500 лева вече се водят доста ниски наеми. Средно само за парно 150 лева/месец за 1 радиатор.

Кои са тия стоки, какво ги криете...

Едно време всичко беше "био". Соята беше стотинки и с нея хранеха животни. Боба и лещата бяха евтини. Маслото беше евтино. А днес, всичкото "био" се превърна в хит и стана много скъпо. Соята и соевите продукти станаха по-скъпи от месото и от други животински продукти. Боба и лещата станаха на цени като месо. И всичко заради разни вегани и моди. Модата продава и надува цени изкуствено! В България е много скъпо. При средна заплата от 1036 лева, макар че никой не може да каже в кои малки населени места взимат такива пари, месечните разходите за храна са много високи! Хубаво масло под 5-6 лева вече няма, а преди няколко години беше по 3 лева. Хубаво сирене на цена под 14 лева няма, а беше на по 7-8 преди години. И т.н. В другите държави, не само на запад, но и тези около България, храната е по-евтино, а доходите по-високи. Всеки сам може да провери! Освен това повечето стоки там са собствено производство, докато по магазините в България са внос и препакетирани.

На времето , средата на 80-те, чакашме на опашка да докарат домати и чушки и даваха само по 5-6 килограма! Хората дори в градовете си праеха сами лютеница и компоти пред блока! Добро масло и сега има на 3.5-4 лева! Сирене около 10 лева, кашкавал, 14. Яйцата са най-качествената храна и не са скъпи. За 80 стотинки получаваш, 4 яйца. Перфектен белтък , витамини и лицетин! Сега има евтини плодове целогодишно, преди нямаше!

Хляба, киселото мляко, което е менте, са най-добрата храна. За 2 лева получаваш нищо. Като няма какво дас пишеш, по-добре не пиши, глупав троле.

Проблема, глупав троле, е че ти не си вкусвал нито хубаво масло, нито хубаво сирене, нито хубав кашкавал, нито нещо друго хубаво. А на времето, за което пишеш, още не си бил жив.

само по 5-6 килограма- абе приятел сега на една сергия няма по 5-6 килограма и то пластмасови чушки, а бирата се купуваше с каси... онова потребление вече е невъзможно- просто няма производство и е скъпо

Леле, докъде се докарахме... От държава, която имаше добре развито селско стопанство - зариваше вътрешния пазар и изнасяше доста естествени храни, сега... не е за говорене. Кога виновните ще си понесат наказанието за това унищожение на България???

Никога няма да го понесат. Виновните са навсякъде около теб. Сега по-умните напускат кораба.

не е ясно ,чии интереси обслужва това "изследване", въаав всеки случай е непредставително / само 30 продукта /и в никой случай не може да се насажшда мнението за двоен стандарт в храните. С марката Пилос в България се продава и немско и българско масло. Прясно мляко тетра - пак ,със същата марка - българско и чешко . Е, съвсем нормално е да има някъкви минимални разлики , /ако са по големи ще ги ознаат/когато едно и също нещо го правят под една марка , но в различни страни, Колата , бирите , еми не са еднакви у нас и вдуги страни кътето има предприятия да ги правят.

само като вида това Пилос и си мисля за епилатор и ни ми се яде ни пие

Това е то западната "демокрация" - поведение като към колонии. То по-зле от времето на СССР.

Те българите не се интересуват, че са най-бедни и с най-висока смъртност в ЕС, та ще се интересуват от някакви храни с различни съставки...

Разтворимото кафе на Нестле мирише на химикали, които не са добре изчистени при производството му. Защо не вземат проби от агенцията за храните? Зашото е тук в БГ, и няма да се разходят до Западна Европа. Пък и дали знаят как да го изследват/

Кое нес кафе, има 4-5 вида?! Кой е вносителя?

Нашият път е да се направи един разбираем сайт- ясно и точно да се посочат стоките с отклонения и всеки да си решава. Това е гражданското общество- когато катаджията е в храстите си присветваме с фарове, нали така!

ТОВА Е ЧАСТ ОТ ХИБРИДНАТА ВОЙНА ЗА ДА СЕ ВСЯВА НЕДОВЕРИЕ КЪМ ЕС.

Здрасти Петре, а как ти е името на майчин иврит?

абе навремето като ни връщаха компотите- си беше нормално /сега не произвеждаме плодове/, а какво лошо има сега и ние да им връщаме техните "компоти"

Щом хората в белите държави имат поне с 10 години по-дълга продължителност на живота си и щом са направили всичко възможно да се избягват тези вещества в ежедневните храни, значи отдавна са си направили домашното! А вие си говорете, не ми пречите!

а защо ги има. Обясненията на фирмите производителки, че сме свикнали да ядем боклуци, естествено не така директно казано, заслужават нашия пълен бойкот. А след 1 г. разлики няма да има. Камшикът е в ръцете на потребителите, каквото кажем с парите си, това ще продават.

Не можах да разбера за какво са направи това изследване? Защо някой трябва да ни обяснява цените на луксозни продукти в Западните Страни? Тук също има вносни луксозни стоки и храни, които са по-скъпи от тия на Запад.

Чухте ли го "икономиста", който мафията постави тази сутрин, за да ни облъчва. Цолова му говори, че детските пюрета са над 100% по-скъпи у нас, тоя взе да говори за динамика и как една мин. вода струвала по-скъпо в престижно италианско заведение, отколкото в маркета. Беше много обективен! На същия принцип една прическа в Холивуд излиза към 100-150 пъти по-скъпа от фризьорски салон в София, ама човека икономист, та дрънка! Яд ме е на Цолова, че не му постави въпроса така: В държавата, която не се раждат деца, защото хората едва намират средства за собственото си оцеляване, нормално ли е детска храна да е два пъти по-скъпа от Германия, където се чудят какво да си правят парите? Да го видим тогава, кого щеше да защитава?! За каква вода, в кое заведение щеше да отвори тема...

Тези пюрета в западния хипермаркет са били НА ПРОМОЦИЯ! ИМАШ НЕТ ИМАШ ИМ САЙТА НА МАГАЗИНА, МОЖЕШ ДА ПРОВЕРИШ КАК СА ЦЕНИТЕ В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ!

Детската храна не е ЕДНА, а има поне 100 вида на над 20 производители! Никоя мама,или тате няма да се набият на най-скъпата непроверена цена! Аз лично винаги съм търсил най-доброто, на най-евтина цена ! Обикалял съм постоянно магазините за всички бебешки и детски неща! Който има пари нека го щавят, като е глупак. Бедния никога няма да излъжат с двойно по-скъпа стока!

съставът на глюкозо-фруктозния сироп не е ли идентичен с този на пчелния мед? той също съдържа глюкоза и фруктоза

Няма разлика като захари! В пчелния мед ТРЯБВА ДА ИМА ЕНЗИМИ! Само че почти никога няма. Защо не изследват българския пчелен мед ЗАЩО МЕРИШЕ НА СВИНСКИ ЛАЙНА? Имаме идин буркан купен от фантастико - мирише на свински лайна!БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ! ОЩЕ СИ ГО ПАЗЯ С ЕТИКЕТА НА БЪЛГАРСКИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ!

Гледал съм много пъти в нета тяхната марка кафе арабика на зърна, защото е перфектно цена-качество. Гледал съм в германския , полския , австрийския лидъл и у нас е най-евтино! Отделно,че на промоция цената му пада с 1/3.

Ти верваш ли си ? Или просто пишеш, защото ти плащат да хвалиш скапания Лидл? Я вземи кафетата на прочути италиански марки и виж на какво прилича продаваното у нас? Явно толкова ти разбира главата, пардон еьикът.

Италианското кафе дори от Италия не ми харесва. Не обичам еспресо. Пия обикновено етипоски ХАРАР на френска преса ,или с филтър.Смляно с ръчна мелничка .Кафето на Лидъл, това на зърна е много добро като цена качаство .

Е, разходиха се едни хора до еВРОПА НА ПАЗАР ЗА ДЪРЖАВНА (Т.Е. НАША ? СМЕТКА, ЯДОХА , ПИХА И СИ НАКУПИХА КАЧЕСТВВЕНИ ХРАНИ. А какво ще стане с остатъците от тези качествени храни - кой ще ги изяде?

ПРИ СРАВНЕНИЕ НА УСЛУГИТЕ КОИТО ВЪРШАТ ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ. В БЪЛГАРИЯ .... И НА КОЛЕГИТЕ ИМ ОТ ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ ТОГАВА ЩЕ СЕ ВИДИ ТАКЪВ ДВОЕН СТАНДАРТ , ЧЕ........ / И ДА НЕ РЕВАТ ЗА ЗАПЛАЩАНЕТО /

Успяхте да измамите част от българите с това ''проучване'' и това сие! Дори БСП и телефонен измамник не би го направил по-добре! Казах, че това е ИЗМАМА, защото мерите САМО България срещу Германия и Австрия, а трябва да се вземат проби от ВСИЧКИ СТРАНИ В ЕС!Само така ще видим има ли ''двоен стандарт'' ! И сте взели НЯКОЛКО продукта, а трябва да се вземат продукти ОТ ВСИЧКИ ХИПЕРМАРКЕТИ ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ! И сигурни ли сте, че въпросните детски пюрета не се били на промоция когато сте видяли цената им ?

"Дори БСП"? Че другите партии не мамят ли? Само по това си личи колко ти е акъла.

Само,че БСП мами най-добре. Ти да не се обиди нещо?

Що се занимават с глупости? Ясно е, че получават това, за което плащаш. Който държи да яде качествени храни и може да си го позволи, естествено че не пазарува от масовите хипермаркети, а от надлежно лицензираните биомагазини и подобни.

ТТози пост е безплатна реклама на измамник=продавач на Био-храни

дали са опасни или не. Това се доказва с изследвания които за момента не са налични. Важното е че има реално Европа на две или повече скорости в областа на храните.

и подобните на него чантаджии не направят сравнителен АНАЛИЗ между "ЛОШИТЕ" западни изделия и БЪЛГАРСКИТЕ им аналози, за да се разбере по един убедителен, перфектен начин , с какво се хранят българските граждани. Дали тези български храни не са причина за лошото здравословно състояние на децата, на възрастните хора. Това е една измислена акция да се оплюва вносните стоки и ХА ДАНО БЪЛГАРИТЕ да започнат да купува сирене от палмово масло и готварска сол!

Да сте видели захар да расте по дърветата??? Там расте само ГЛЮКОЗА и ФРУКТОЗА!

Глюкозо-фруктозният сироп, който се влага в напитки, с които ние възпитаваме децата си да използват, пък натоварва черния дроб, посочи диетологът. !!! АКО ЕДНО ДЕТЕ ЯДЕ ПО 4 -5 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ЗАХАР, ИЛИ ПЧЕЛЕН МЕД ,ИЛИ ГЛЮКОЗО-ФРУКТОЗЕН СИРОП ЕДНАКВО ЩЕ СИ УВРЕДИ ЧЕРНИЯ ДРОБ!!!

Храните не са опасни... обаче продажбата им е измама защото производителите им ни продават стока различна от тази която рекламират, а повишените цени които установиха, както у нас а така също и в Чехия и Словакия, са просто бонус към тази нелоялна търговска практика;)

НЕ ЗНАМ ЩО НЕ Е ЦИТИ,АНА, ГлЮКОЗО-ФрУКТОЗНИЯ СИрОП ИЗОБЩО НЕ бил врЕДЕН, само забрави да спомене че се получава по химичен начин от гмо царевица.

ЗАхарта се добива от ГМО захарна ръстика и цвекло!!!! Захарта е наречена - БЯЛАТА ОТРОВА!!!

ние им отмъщаваме на западняците с отвратителна храна и менте алкохол по морето :)

Отговор на въпроса "Опасни ли са?" никъде не видОх. Аз ще ви отговоря - да, опасни са, вредни са. Липсващото скъпо съдържание е заменено с боклук. Не е толкоа страшно, че Европа ни приема като помийна яма, срашното е, че ние се приемаме като такава. На толкова се оценяваме самите ние, как искаме другите да ни смятат за нормални хора!

И какво излиза-най-скъпите вносни храни не само по критерия цена/качество,най-високите лихви по кредитите, най-скъпите вносни лекарства, най-високите цени на мобилни услуги отново по критерия цена/качество,най-скъпите вода, ток,...И най-нископлатените работници и служители.Не зная как стоят нещата в другите сектори, но банковите инвестиции на чуждите институции се превърнаха в най-доходоносните им звена.Защо ли?Та, явно отново Русия и Путин са в оосновата и на този заговор.

Причината за вноса на евтини стоки на високи цени си е у нас- тук някъде има мениджъри, прекупвачи и производители, които се възползват от местната пазарна ситуация. Какво беше казал Р.Ралин?- Ами, голяма част от населението ни е точно такова, съжалявам.

Алоо,точката, това,за което говориш е факт.Както е факт,че нормата на печалба,която се генерира и репатрира в чужбина,формирана на гърба на най-бедните потребители е чудовищна.И в това вина има преди всичко прогнилата държавна система.И най-вече-обикновения гражданин, който не знае да изока.За съжаление онази перверзна българска максима, нек ни е..ат, нек сме живи продължава давитае със страшна сила в пространството наречено РБ.

и перилни препарати....ще се хванат за главата...

Ами сигурно тия компании за козметика и перилни препарати са си платили достатъчно, за да не ги изследват. Световно известни немски марки предлагат на нашия пазар продукти за хигиена, все едно че са разтваряли домашен сапун в твърда вода. И това са немците, в които ние се кълнем,

според мен центърът на фокусиране е изместен по-вероятно е дистрибуторите в България да са обвързани с мафията и това да им осигурява тази възможност да доставят по-нискокачествено на по-ниски цени съмнявам се някакви гръцки производители на перилни препарати примерно да имат такава власт в БГ по-вероятно е да е местната мафия

Вместо прокуратурата да се само сезира и да им се сцепят задниците от милиардни глоби за това, че ни считат за по-долна ръка хора, те нашите говорят глупсти.

перилни препарати. Изследването им е евтино и много точно. Щяха да си купят ОМО, Tide и др. от Гърция и същите от примерно - Силистра. Разликата е драстична. Купените от България имат нисък коефициент на разтворимост, но това не пречи да струват по-скъпо от Гърция.

да , ама обследват храната ....дето реално нищо не излезе , в перилните и почистващите разликата ще е отромна ако пробите прахове се вземат както трябва , сиреч без предупреждение....

А какво става с храните произвеждани от български производители? Локумът и халвата не са западни стоки, но нищо не е останало от истинския локум и халва. Козметичните продукти на Арома една време бяха еталон. Сега една значителна част от българските козметични продукти не стават за нищо. Да не говорим за българското саламурено сирене и българското кисело мляко. И тях само старците могат да ги сънуват, защото младите въобще не знаят за какво става дума. И всеки по-възрастен човек може да добави още много неща в този спикък.

всичко си произвеждам сам, у дома. За съжаление трудно се намира истинско и чисто прясно краве мляко, а овчето съвсем го няма. Но това което сам си правя е с истионския традиционен български вкус. Фабричните продукти на мандрите (а да не говорим за гръцките фирми като ОМК и Олимпус) нямат нищо общо с натуралния вкус на моето домашно производство. И си ги правя тук, в София, в апартамента но всяка събота обикалям селата.

Благодаря за минуса! Яж боклуци, ГМО, нишесте, скорбяла и сметана от шисти, глупако! А аз ще те надживея!

Съвсем нормално е. Двоен стандарт - Източна Европа - 2-ро качество хора, демек лош мат'рял, както Той казва. Храните са със значително по-високи цени, доходите са значително по-ниски. До какво води храна с ниско качество+високи цени на същата+ниски доходи? Равно е на един добре планиран геноцид. Да ни е честито. Ама нали сме си ду*едавци и това е чудо за 3 дни. Слънцезасенчващия и свитата Му си хапват сигурно телешко кобе, пресен улов от Средиземно море и био зеленчуци, та им дреме на шнура за мат'ряла. Ние да му мислим.

СЪДЕТЕ НЕСТЛЕ И ПРОЧИЕ ЧЕ ПРОДАВАТ ВРЕДНИ ХРАНИ В БЪЛГАРИЯ .... ЗАВЕЖДА СЕ КОЛЕКТИВЕН ИСК ОТ 10 ГРАЖДАНИНА И КЪМ НЕГО СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАТ ОЩЕ :))

Понякога разтворимото кафе на Нестле миришр на терпентин

Сигурно е някаква химическа субстанция, не добре изчистена, от производството на това кафе.