Дончев: С 5 мерки сваляме цената на горивото с над 5 ст.

Ако не се въведе данък за старите коли, няма да се случи нищо фатално, каза вицепремиерът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жалка работа ! ОСТАВКА ВЕДНАГА и убиецът Валентин Златев - в затвора! А неговия ортак - Тиквата да мие кенефите за назидание.

Ей тикво не разбра ли ,че на хората им писна и за разлика от теб нямат вече средства за живеене. Защо беше нужно сега да се сетиш,че трябва да въвеждаш нещо си за да сваляш цените. И ако не знаеш ще те светна ,че народа почна да излиза на улицата и от там назрява бунт . А данъка вместо да го дигате ,ако може да се вярва ,че е заради замърсяването може да направите ,като в другите страни ЗАБРАНЕТЕ ВНОСА НА КОЛИ НАД 10г. и ще видиш как ще се регулира автопарка най много до 2г. НО ЦЕЛТА БЕШЕ ДА СЕ ВКАРАТ ЯКО КОЛИ И ОТ ТАМ ДА ВДИГНЕТЕ ДАНЪЦИТЕ И ДА ИМА ПАРИ ПО БЮДЖЕТА .Така ,че това е ясно на всички ни.

А Жоро Инсата кога?

Kenn1111

Идиот.Проблема не го ли разбраха е в ниските доходи които са в разрез с цените на всичко у нас.От храни лекарства горива здравеопазве парно ток та до данъците.Що се прави на ощипан и ни занимава с 5 стотинки.

ТОЗИ КОГА ЩЕ СИ ХВЪРЛЯ ОСТАВКАТА ? МНОГО СЕ БАВИ.

Муньо,не се оправдавай!Много добре знаеш какво трябва да направите!Променете закона,с който осигурихте монопол на лукойл и големите вериги.Колко милиона подкупи получавате от тях?

". . . Нашия народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имота ти, с живота ти, с трудът ти, с децата ти и най-свещените предмети на твоето човешко съществувание, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за твоите страдания! Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен. .“ ХРИСТО БОТEВ

40 ст на 100 км. Брао ве пич! Решихте проблемите на хората одма!

Ние сме държава производител на горива и замърсяваме околната среда и бием рекорда по високи цени на лице с ниски доходи.Какви пет стотинки те люлеят?

по стечение на обстоятелствата това лято ходих до Слънчев бряг 8 пъти И осемте пъти ми направи впечатление че по магистрала Тракия цените в бензиностанциите беше абсолютно еднаква навсякъде Това ако не е картел здраве му кажи

kartel e sporazumenie mejdu firmi a u nas valentin zlatev e tartora mafiot zatova i kartel nema........... toi e edin razbirash li....

Дончев, ти и тиквениците като теб трябва да палите свещи, че цената на петрола взе да пада, че бяхте осрали фронта:)))!!! Като няма никаква сметка от това да се вдига данъка на автомобилите, то защо го правите:)))??? Или сте на принципа, дайте да пробваме тупаните, пък ако не рипат, ще го духат, така ли е???

"Нация, която се опитва да постигне просперитет с данъци, прилича на човек, който стои в кофа и се опитва да се повдигне с дръжката й." ЧЪРЧИЛ

"Искаме да видим дали има един, поне един народен представител, който да поиска по-голяма конкуренция на пазара на горива. Сега за нашите конкретни предложения - увеличаваме достъпа до акцизните складове, знаете, че една компания след наше спечелено дело през 2005 г. стана ясно, че притежава 80% от данъчно акцизните складове - "Лукойл"", каза Мартин Димитров от Демократична България.

Отказ от държавни вземания в полза на Лукоил. Акциза в Германия е с 60 стотинки по-висок, а цената на дизела е като тази в България. Не са виновни обаче от Лукоил, че държавата им е дала акцизните складове. Цените на горивата без акциз и ДДС в България са едни от най-високите в Европа. Защо бе Томиславе???

Прах в очите...

Само не разбрах за каква конкуренция на пазара говори, като доставчика на горива е само един и има пълен монопол???

"Съгласно решение на КЗК, "ЛУКОЙЛ-България" ЕООД няма право публично да обявява информация за цените си на едро. При законов интерес и законооправдана необходимост, съответните държавни структури могат да се обръщат пряко към Дружеството за получаване на съответната информация, при спазване на установената законова процедура. Търговската информация за цени на едро е достъпна само за клиенти със сключен договор с "ЛУКОЙЛ-България". Данните за достъп се предоставят при подписване на договора." Дрън-дрън. Ето крайни цени на едро за 18.11.2018 г. : Бензин А95Н с мин. 8% био 1000 л 1886.40 лв. с ДДС Евро Дизел 0.001%S с 6% FAME 1000 л 2157.60 с ДДС Дизелово минерално гориво 10ppm E5 1000 л 2097.60 с ДДС Дизелово гориво за отопление 1000 л 2157.60 с ДДС

Цената на нафтата в Германия без ДДС и акциз на бензиностанциите е около 97 стотинки за литър. В България е 1.30 лв.

Само не разбрах за каква конкуренция на пазара говори, като доставчика на горива е само един и има пълен монопол???

Абсолютно си прав!

Ми вземете 250 мерки и ще ни стане безплатен безнина, не виждам проблем...

Заводска цена на бензина в България е 1,35 лв за литър! Средно за ЕС е около 1 лв за литър! Когато знаем годишното потребление в страната, 1 стотинка разлика в цената се равнява на НАД 10 МИЛИОНА ЛЕВА за година.

Къде отиват тези пари? (НАД 350 МИЛИОНА ЗА ГОДИНА)

над милиард са само от леките автомобили. Те са прости, но защо смятат, че всички са като тях?

Мен не ме интересува само горивото! Да каже 5 причини да не евакуирам сина си от България! Обезлюдиха и разсипаха страната!!! Образователна система - разсипана и само глупости. Догодина в 10 клас матури по всички предмети!?! Учат за мюсюлмански празници и герои, а нашите царе с по 4-5 реда! Срам! Здравеопазване - грабежи и неуредици! Правосъдие - абсолютно не работеща система! Цигански набези и мародерства! Храните с по-ниско качество, а по-висока цена отколкото на запад! ит.н. и т.н. Нагли хора в правитество и парламент! Какво са направили полезно за хората, че си вдигат заплатите и вземат и бонуси!? Държавният регистър за какви заслуги са взели по 5000лв бонуси? За това, че се беше сринал ли? Цялото управление на ГЕРБ са грабежи, разсипия и "доене" на хората с все по-високи цени и данъци! Как може в Унгария да предприемат мерки и да намалят цената на тока, а тука не! Как може в Унгария, Русия да предприемат мерки против демографският срив и вече да говорят за прираст на населението, а тука не! Как може в Румъния да предприемат мерки за завръщане на сънародниците им от чужбина, а тук говорят за "внасяне" на етнически българи от други държави?! Как може В Румъния (със сходен брутен вътрешен продукт) да вземат двойни пенсии и заплати, а тук неможе! Така че не е само горивото - това анти българско правителство трябва да си ходи!!!

Дончев, необходима е една единствена мярка. Да направиш така, че когато печелят примерно 20 стотинки от литър гориво, данъкът който им взимаш, да е 17 стотинки, тоест за тях да остават 3 стотинки. Когато печелят примерно 10 стотинки от литър, след данък за тях да остават 7 стотинки. И един призив към всички във форума: Бензиностанциите са инструктирали всички свои касиери да се мотаят с издаването на фискалния фиш, докато клиента си тръгне. Бъдете търпеливи, искайте си го! Те не заслужават такъв реверанс от наша страна.

Нека си припомним комунистическо - турските управления от прехода През 1991 г. нямаше буквално какво да ядем - магазините бяха напълно празни, а хляб се купуваше с купони ! 1996-1997 другарите фалираха 8 банки и за няма и месец се превърнаха в кредитни милионера. Хиперинглоацията, която предизвикаха срина пенсиите до 15 долара. През 2007-09 годиниа заради тези крадци, България загуби 3 милиарда ерро от европейски програми. Лесно можем да си спомним, че последният път когато бяха на власт фалираха КТБ и откраднаха 4.5 милиарда лева. Сега се е посъбрал малко излишък и алчните криминални престъпници пак искат властта. От нас зависи дали ще им я дадем !

Най-накрая нещо да намалят тия наши "управляващи". Сега чакаме и заплатите си да намалят с 5 ст. и да не са посмяли да ги намалят с 10 ст.

Май все по- ясно става, че медийте наричат протестите на хората срещу горивата, защото ако напишат, че протестите са против прогнилата система то работата става много сериозна. А така имат възможноста уж да предприемат мерки- ,,намаляване,, на цената, а системата си остава същата.

"С учудване забелязвам как може да има два паралелни протеста..." И повече може да има, тогава да видиш що е чудене! Ти само стани от стола, в пандиза ще ти осигурим най-добрите условия за чудене!

Няма смисъл да се пише по темата .Дир трие всяко мнение което казва истината. Добре са платени да трият.

г-н Дончев поне ти правеше впечатление за разумен човек от управниците ни.Като те чух по ТВ ,разбрах едно и теб са те вкарали в играта. С 5 мерки пада цената с 5 стотинки на петролните продукти ,а с 10 или 20 мерки с колко ще падне? Изчислихте ли от Герб с колко ще стане по-чиста България ,като решихте да подпрете бюджета с увеличен пътен данък за по-старите коли от 30до 80% и повишена гражданска отговорност ,за гарантирани голями печалби на застрахователите.? Преди на думократите бившият вече МК,,Кремиковци " замърсяваше въздуха на софйското поле и ликвидирахте комбината.Днес новите думократи от т.н. двойна коалиция си въобразяват ,че с данъци и такси ще намалят замърсяването на въздуха и искат да ликвидират мобилноста на бедните и малкият бизнес.Смешни,жалки и неадекватни напани на двойната коалиция оправдала се с грижата за хората.Беше по -честно да кажете истината ,че немалък процент от бюджета се пълни от данъци,битови услуги и такси и за това повишавате всичко .Реално увеличавате пропагандно заплати и пенсии от 5.7 до 20 % ,а после им прибирате от пенсиите и заплатите 30-50 % от месечните доходи ,за да излезе годишният финансов баланс на България с излишък.Разгадаемо и тъпо от страна на коалицията и лично на Горанката..

Смехории, сваляли цената с 5 стотинки...Този чувал ли е поговорката- Като изядеш едно и полвина яйце, можеш да изядеш и две. Да се махат и да престанат да се подиграват с хората. Хората не им искат вече ни меда ни жилото.

Завоските цени на бензините в България са едни от най - високите в ЕС ! След като акциза е сред най ниските, КЪДЕ ОТИВА РАЗЛИКАТА? ОТГОВОР-В ЛУКОЙЛ!

Отивай да питаш къде отиват парите от скъпият ток на Мариците и българското злато, и не само...

Нормално 4 членно семейство сме. За ток плащам не-повече от 30 лева на месец. За гориво плащам около 100 лв. на месец. Като направя справка за цените на горивата в ЕС преди облагане с ДДС и акциз, виждам, че производствената цена на горивата в България е с 15-тина процента по-висока от най-ниските нива в ЕС. Това значи, че от моите 100 лева на месец 15 лева отиват, за да спонсорирам производствената цена на горивата. Кой произвежда и продава горивата в България всеки сам може да си отговори, ако не е сляп, глух или не вижда по-далече от носа си....

по същата схема както мариците. И варненската централа също.

С петдесет мерки - 50 стотинки. Това става

А с 230 мерки ще стане беьплатен.

Още може - викам да направят мерките поне 350, че да почнат да ни плащат като зареждаме;)

Ако Бойко спре да играе тенис с В. Златев ефекта ще е по-голям

Важното е калинките да има какво да ядат...

Намаление с над 5 стотинки?! Колко, 6 ст?! Бре, е сега вече ще се оправим.

Всички политици, бизнесмени незвисимо от коя партия или бизнес са се познават- косвено или пряко! Това, че по медиите говорят един срещу друг или за конкуренция, в реалния живот си пият кафето заедно, менкат се в партии, за бизнесмените е същото, поевечто се познават, правят си коктейли и т.н., а всички политици и бизнесмени се познават от разни соц. събития, коктейли и т.н.! Тоест единни са в реалния живот и когато вземат решение за по високи цени, всички вкупом ви го налагт! А вие единни ли сте! Вас вие страх от всичко- да не ви уволнят, да не кажат лошо дума за вас познатите, дразните се един на друг, карате се, завиждате си за колите, за образовнаието и т.н.! И си мислите, че като викате по улиците или бибиткате с клаксоните си ще промените нещо, просто други политици ще дойдат, а те се познават с предишните и си помагат! За 1 месец ако се разберете помежду си да потребявате по малко или да подадете вкупом - заявления за отказ от ток на ЕРП, ВИК - не ползвате автомобила си за 1 месец, не платите данък, винетка, застраховка съответно - пазарувате умерено в хипермаркетите тоест да действате реално заедно примерно 200- 600 000 души, както политиците и бизнесмените задружно и цялата им администрация в институции и фирми- тоест това сте вие, ще паднат цените на всичко- ток, газ, храни, лекарства, застраховки и т.н.! Можете ли, засега не можете да преодолеете различията, които сами си създавате помежду си, както го правят политиците и бизнесмените! Затова няма да се оплаквате! Засега ще ходите да гласувате, щото е лесно и ще чакате политиците да ви оправят, и те ви " оправят" заедно с бизнеса, следкато заедно изгониха над 2. 5 млн. българи в чужбина,сега ви заплашват, ще ви заселват и имигранти в България!

Искам на почивка в Гърция!Искам на шопинг в Турция!Искам в Дубай!Искам висока заплата като в ЕС!? Не искам да уча!Не искам да работя!!Само ИСКАМ!!!!

Не е лошо да искаш! Но политиците и бизнеса в България това не го искат за теб! Те го искат за себе си! И са много по единни, отколкото народа! Нормално е като си в ЕС, да получаваш заплати в като ЕС- а не да работиш по 8- 12 часа за 700 лв, примерно! Това го искат политиците и бизнесмените и го налагат като стандарт на заплащане! Защото политиците и бизнесмените искат нови марков скъпи автомобили, нови любовници, нови имот, нови екстравагантни яхти и т.н.! Затова някой ще плаща от заплатата си в ЕС, затова ще взимаш за работа 8- 12 часа заплатки от по 700- 800 лева, а горницата е за искането и нуждите на политиците и бизнесмените!

Ivanе, кажи си "искам да съм депутат"!

Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори – защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори. /Евангелие от Матея 7:7-8/

Лукойл какъв суров петрол ползва за производството ? Дали използва сорта Брент или сорта Уралс ? Защото Уралс винаги е с около 10-15 долара по-евтин от Брент...!Съответно и по-некачествен. И ако ползва Уралс, как така става, че бензина и нафтата ни са с цени съвсем близки до тези в Австрия , Франция и Германия? При условие, че при тях и акциза, и ДДС-то , и петрола , и разходите по труда, и тока, и водата и всичко друго е по-скъпо....Как става така, че при нас дизела е 2,40 лв, а при тях - 2,50 лв ?

На Лукойл себестойността на бензина също е по ниска отколкото на рафиниериите в ЕС, ползващи Брент. Някъде в нета, четох за 80 ст. себестойност. Всичко останало са надценки на прекупвачи, ДДС, акциз и т.н.! Всички са се накачурили след Лукойл по веригата- прекупвачи, доставчици, крайни доставчици, ДДС и акциз! Замисли се защо бензиностанциите издават карти за намаления- 3- 6 ст. примерно, ако цените на Лукойл бяха толкова високи до пазарната от 2. 2 и нещо да кажем, просто бензиностациите нямаше откъде да взимат тези намаления дето ги правят!

Тая мантра с ДДС и акциза, че заради тяхцената на горивата била вискока, отдавна се изтърка и не знам дали има някой, дето й се връзва. ДДС и акциз има в цяла Европа. Сумарно надценката заради ДДС и акциз в България е най-ниската в Европа. Можеш да си сигурен, че всички големи фирми пазаруват директно от Лукойл без никакви междинни доставчици. Така, че извода е ясен. Въпроса е дали на човек му се иска да погледне фактите или не....

Че цените на горивата при излизане от ЛУКОЙ са едни от най високите в ЕС! Повече от Германия, Австрия, Полша, Словакия, Румъния и др! Въпреки това Лукойл е все на загуба и не внася данъци в България! За да внесе някой отвън горива, трябва да използва складовете на Лукойл отново! На където и да се обърнем в България все на ЛУКОЙЛ СЕ НАТЪКВАМЕ! ЕТО КЪДЕ Е ПРОБЛЕМЪТ С ГОРИВАТА ТУК!

но не са виновни от Лукоил.

само вицове разправя но и това не му се получава!

Великите гербаджии сега обикалят големите вериги бензиностанции и притискат частниците да смъкант цената с няколко стотинки. Плашт с проверки. А после баце ще се появи и ше каже че е взел мерки. Само че този път номера няма да мине

Кво ни каза всъщност Томчо , че струваме пет стотинки ли?

Мнооого нерентабилни мерки, по 1 ст. за всяка от петте точки. Гаврят се с нас, гавряяяяят............

неефективни

Нека си припомним комунистическо - турските управления от прехода През 1991 г. нямаше буквално какво да ядем - магазините бяха напълно празни, а хляб се купуваше с купони ! 1996-1997 другарите фалираха 8 банки и за няма и месец се превърнаха в кредитни милионера. Хиперинглоацията, която предизвикаха срина пенсиите до 15 долара. През 2007-09 годиниа заради тези крадци, България загуби 3 милиарда ерро от европейски програми. Лесно можем да си спомним, че последният път когато бяха на власт фалираха КТБ и откраднаха 4.5 милиарда лева. Сега се е посъбрал малко излишък и алчните криминални престъпници пак искат властта. От нас зависи дали ще им я дадем !

през 1991 година нямаше какво да ядем, защото приехте закони, които съсипаха селското стопанство тотално... През 1996-97 година банките, бивайки основния "двигател" на модерния капитализъм предизвикаха изкуствена инфлация и по-големите от тях погълнаха по-малките...В същите тези години и доста народ си напазари ведомствените апартаменти за по две-три заплати, а някои пенсионери дори си купиха жилища с по 5 пенсии...

Ами ти нали искаше дънки, дъвки с картинки, цветни телевизори, банани целогодишно през 1991, 1997, 2000, 2004, 2009, 2013, 2016... Получи ги нали? Недей се оплаква тогава! А това дето си написал са страничните ефекти! Затова си яж бананите, носи си дънките и гледай цветна телевизия и бъди доволен, това дето иска от демокрацията си го получи!

че през 2007-2009 година Б-я никакви пари не е губила от ЕС, зашото програмите още не бяха тръгнали (Б-я е член на ЕС от 2006 год) Фалита на КТБ се случи през 2014 год, но според синдиците на банката , източването е започнало още през 2011-2012 год (кой ли ще е бил на власт тогава)..?

Данъка скача с 5 лева на година - Олелелееееееееее това са много пари !!! Минималната заплата се качва с 50 лева на месец - Тава е нищо, какво са 50 лева. Едно нищо ! Бай Ганю Лумпенски

Нямам нищо против цената да стане и 5 лева, НО да се махне винетка, данък, застраховка, такса за паркинг.

Всичко трябва да се вкара цената на горивото. Който кара много и ще плаща много. Който кара малко, ще плаща малко!

Да направим квото трябва,а да става квото ще!

И падаш в дупката!!!!

когато не изразяваш волята си, и когато не търсиш сметка от онези, които си делегирал да я изразяват (точно както всички ние правим вече почти 30 години), - точно тогава падаш в дупката!

"Ставката на ДДС не е от най-високите в Европа...??!! " А колко държави в Европа имат ставка по-висока от 20% ? Не са повече от 2-3... Виж с по-ниска ставка са доста други! Бай Дончо май пак забрави, че живеем във века на Интернета!

Абе нали преди дни властта твърдеше,че било пазар и нямало как правителството да влияе на цените? Сега обаче се оказва че може. Та така че ни каже ли управлението кога всъщност може да се влияе от страна на държавата върху цените и кога не може?

Вия все я сваляте, ама тя все се вдига...

Какво ще стане, ако изведнъж 10 000 човека в всеки областен град и други по големи градове подадат едновременно заявления за отказ в 1 месечен срок от: - ЕРП( доставка на електричество от бизнеса) - ВИК( доставка на вода от бизнеса) - автомобила си - за 1 месец да пазаруват само хляб, сирене, зеленчуци Ами това ще са около 500 000 души, покрай тях още толкова: - цените за 1 месец ще паднат на ток, вода, данък автомобили, храни и т.н., и ще се замислят дали ще ги увеличават с по 10- 60 % когато им скимне Може ли да стане, може в Южна Африка са го правили и се е получило!( когато са искали обществен транспорт до гетата си- правителството е отказало, те всяко гето с над 200 000 души спрели да купуват от хипермаркетите за 1 месец, шефовете на веригите хипермакети натиснали правителството- и хоп имало обществен транспорт до гетата) В България- едва ли! Щото ЕРП, ВИК, хипермаркети, дистрибутори на горива и лекарства, държавна администрация като вземат решение за покачване на цените- всички от собственици, акционери до касиера са единни и не отстъпват! А хората в България дето теглят най много от постоянното увеличение на цените се разцепват помежду си на - партийни интереси, завист за по хубава кола, телефон, жена, къща и т.н.- тоест винаги ще бъдат цакани! Затова не са виновни политиците, депутатите, бизнеса, а хората които ги избират, и искат да потребяват стоките и услугите им!

кратко казано, разделяй и владей

Има едно единствено приемливо за нас действие от ваша страна - заминавате си.

И кой идва после?

На нас и комбинация от Сталин,Хитлер, Пиночет няма да ни помогне с тази корупция и игрички за парички.

Не считам въпросът ти за съществен съпоставяйки го с отвоюването на принципа ''некадърен си - заминаваш си''

Много думи , нищо конкретно. Тоя и той като неговият началник говорят 1 час , но като се опиташ да намериш нещо конкретно става сложно. Днес то си бе комично направо. Гледам Интервюто на Цар Тиква по БТВ от вчера и там го питат защо 40 лв на едни пенсионери а за други усмивка по радиото а за моя най-голяма изненада Цар Тиква вместо да обясни защо той отговаря на въпроса с въпрос " Защо моята заплата е 7 бона а на президента Радев била 11 ? " т.е по-бедните пенсионери играят ролята на Министър председател а богатите на президенти. Щото Цар Тиква взимал 2 бона увеличение щото имал над 30 год стаж и затова от основна заплата 5 бона взимал още 2 като увеличение. Тука възниква въъпроса ми има хора по 40 и кусур години стаж ама им даваш Тикво задрямала по 10 лв през лятото нали ? Явно за Цар Тиква 2 бона и 10 лв са горе долу две еднакви неща. Смешното е че съвсем по детински той се направи че незнае че протестите в страната не са само свързани с горивата и а със доходите и мизерията в която живеят близо 3 милиона българи и затова говореше само за горива и за интригите му с президента Радев. С две думи от Голема Тиква в която има само паяжина нищо разумно недей очаква. То само знае как да рекетира щото така са го учили и в СИК и в Полицията , така че има качества да гърби за всичко даже да наложи на хората Данък-Такса Гробно поле..