Доналд Тръмп изтегля САЩ от Договора за ракети с Русия

Москва нарушава споразумението, твърди американският президент, Кремъл отрича

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма какво да се лъжем – третата световна война чука на вратата ни. Най-страшното за нас е, че според американските планове арена на тази война , която при всички случаи ще бъде ядрена е Европа. Темата за изпреварващия удар, който може напълно да обезоръжи Русия или да направи остатъка от нейните ракети уязвим за ПРО на САЩ в Европа не е от днес. Американският елит знае, че неговият свят се разрушава и навлиза в дълга системна криза. Идва епоха на хаос и ожесточена борба за природните ресурси на планетата чрез милитаризиране и нови войни. Приближава сблъсъкът между САЩ и Китай, но засега Русия пречи повече. За сега основният противник е Русия, която пречи на САЩ със своите ракети и ресурси. Заради това все по-често се очертава евентуалният конфликт между Запада и Русия. Хиперолигархията на САЩ се опитва да постигне онова, което не можа да постигне Хитлер - господство над целия свят. Главната черта на войната на НАТО с ядрена Русия ще бъде бързината. Точно за това САЩ иска да излезе от договора за малките и средни ракети. Ако в течение на няколко минути не бъде нанесен разоръжаващ удар, неутрализиращ стратегическите ракети и изключващ напълно тяхното използване, нападащата страна може да счита войната за загубена. Заради това Западът ще се опита преди всичко да унищожи ядрения компонент на Русия. Това ще е целта на първите пет минути на войната. Никакви фронтове, никакви стратегически операции на морски и континентални военни театри, никакъв пробив на отбрани или многодневни бомбардировки. Военната подготовка към подобна операция могат да бъдат рутинни военни маневри на НАТО, никакви мобилизации.

След като в САЩ действат така както са го правили в древен Рим по време на Римската Империя, то и съдбата им ще е същата.

Има ли нещо, което Тръмп няма да разруши!? Но всъщност той залага гъ.. на европейците, какво му пука на него!? До колкото разбирам този договор е гаранция, че Русия няма да напада Европа и Европа няма да напада Русия с ракети. Изтегляйки се от това споразумение, той на практика прави цели европейските столици. И между другото става вече практика, страната която претендира, че е най-правовата държава в света, където всичко се решава в съда, да пренебрегва правото, като прекратява договор с обвинение за неспазване от другата страна, без да представи нито едно доказателство.

бившият посланик на куклата на сорос обонго се изакал че това било добре за Кремъл а блядовете пък ревнали че хич не е добре ….бай Тръмп пак ги направи разногледи разни тъпи комунисти и ислямофашисти

Поредният платен глупак

" НИЕ АНГЛОСАКСОНЦИТЕ ВИНАГИ ВЗИМАМЕ ТОВА КОЕТО НИ ХАРЕСА.ПРЕВЕДЕНО НА ЧОВЕШКИ ЕЗИК ТОВО ОЗНАЧАВА, ЧЕ НИЕ, АМЕРИКАНЦИТЕ И АГНГЛИЧАНИТЕ СМЕ КРАДЦИ, РАЗБОЙНИЦИ И ПИРАТИ "

Германците вече разкритикуваха поредната малоумщина на оранжевия петел: https://twitter.com/NielsAnnen/status/1053934527108837376

Провери на wikipedia за: "Germany and weapons of mass destruction" Нарушава ли Германия всички международни договори за разпространение на ядрено оръжие? Провери на wikipedia за: "Bulgaria and weapons of mass destruction" Като НАТО-вска България май ще задмине Германия и ще разположи 90 ядрени бомби на своя територия. Ще бъдат ли попитани българите дали искат ядрено оръжие и НАТО? The United States provides about 60 tactical B61 nuclear bombs for use by Germany under a NATO nuclear weapons sharing agreement. The bombs are stored at Büchel and Ramstein Air Bases, and in time of war would be delivered by Luftwaffe Panavia Tornado warplanes. As well as being a breach of the Protocols to the (revised) Treaty of Brussels (terminated in 2010), many countries believe this violates Articles I and II of the Nuclear Non-Proliferation Treaty (NPT), where Germany has committed: "... not to receive the transfer from any transferor whatsoever of nuclear weapons or other nuclear explosive devices or of control over such weapons or explosive devices directly, or indirectly ... or otherwise acquire nuclear weapons or other nuclear explosive devices ...".

"Главният мотив за решението на САЩ да излязат от договора е мечтата за еднополюсен свят, която няма да се сбъдне..." - хахаха, а иначе вие не копирате САЩ нали??? Не ядете бургери, не носите кецове и джинси, не се кефите на НБА, Харли Дейвидсън, Металика, Холивуд, Епъл, Амазон, Гугъл, Енвидиа, КокаКола, Найк, Кадилак, Виндолс (хихихикк), Андроид и т.н. Какво ви е двуполюсното бе мужици с прически изрезани паници??? Женките ви ...ки, вие се гласите, праите и пак си приличате на мужици, фризьорите ли ви свършиха, еднакво тъпи ли си изглеждате ... И какво ще предложите за втория полюс за да ви последва половин планета (доброволно де, предполагам това значи да си втори полюс)??? Справедливост, мир, благоденствие, без алкохол, дрога, хомос...., ел. игри, насилие, равенство на пол, релгия и бляблябля ... Че всичко това извира в масквътъ, зад всеки ъгъл, въобще столицата на рашикия е един смотан АМ. ГРАД!!! Небостъргачи, лимузини, престрелки, ...ви, дрога, ... САЩ през 80те на миналия век, толко. Какви полюси, кви 5 лв, ние това сме го гледали по филмите от САЩ преди 35 години, дето в момента се преоткрива в мижикия ... Какъв е плана, да завладеем отново слабите европейски държави и бантистанските по целия свят??? Ми цецецер с далеч повече потенциал и слаби противници не успя, а сега Китай, Индия, абе целия свят скача, къде е тръгнал др. Путлер, къде??????

ССССР - 2 :)

Абе тия американци като са толко големи що не вземат да обявят една война целия свет и да се свършва. От тоя договор излезли,от оня излезли.... Епа да покажат накря че са най-големите. Ама на..... Не са надеждни партньори. Аз не бих разчитал на такива

За скрипалските намеци за 'доказателства' - без коментар. Самото споменаване на UK е предостатъчно. Те и за Саддам изфабрикуваха 'доказателствата'.

"Бившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол заяви, че напускането на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие от страна на САЩ е в интерес на Кремъл. "Главният губещ са нашите европейски съюзници", добави той в изявление в Туитър.""

Kenn1111

Този договор беше интересен когато имаше още две системи.Сега американските бази са на границите на Русия и Китай и реално това е причината те да променят тактиката си.Лошото е че по този начин и страните които са допуснали на своя територия американците стават мишена в една доста реално наближаваща война.

Хубаво е и руските тролове да знаят,че всъщност Русия е една много голяма,много добра и в същото време една много малка мишена!Голяма заради територията си която във огромната си част не е населена,много добра защото населението и е съсредоточено главно в европейската част във няколко десетки градове и е много лисно за унищожение и много малка защото както видяхме от снимките на ,,най голямото военно учение на Русия от последните 30-т години” отамериканският цивилен сателит(или два бяха?забравих им имената)САЩ пък и останалите развити икономически и военно страни следят всичко което се извършва на територията на Русия! Никакви тайни атомни влакове и супер безаналогови и секретни оръжия не могат да бъдат скрити!По скоро тяхното разположение е замерено от много места на земята,във въздух,Космоса и под земята и под водата!

То щото и САЩ и НАТО-то са подсигурени, искат да напуснат договора. Ама щом ти казваш, да му мислим ние от Европа. Само, че има една подробност, с новите руски оръжия САЩ са първи на мушката на РФ.

То и оня с мустачките така си мислеше преди 75 години, ама...

абе руските ракети не са опасни щото или свалят руски самолети или гърмят още при излитане..ха.ха или пък изобщо не палят и десетина ватенки я бутат да запали..ха.ха.ха И къде е оная баба Яга Захарова без цици ..ха.ха та нали събота и неделя тя се зъбеше като дежурна на руските терористи и окупатори.

Абе тръмпчо защо ако Русия ''има'' дрисъл според теб вашите кенефи прреливат от него и вонята около вас вече е бая осезателна????? И тоя кат наш боко се заблуждава че светът е ''създаден и се ръководи'' от него:((((

Загрява се...

надървил съм... ъ-ъ-ъъъъъ наточил съм го и чекам! :))))))))

Защо канадската ливада с напреднал алцхаймер още не се е изказал по въпроса? Как може да има теча за Русия и той да е пропуснал да се изходи? Какво става? Да не би да си е сменил ника и да се прави идиот, мъчещ се да оскверни един от най-значимите български ордени "За храброст"? модедетата, а може ли да си регистрираме никове с разчекнати пеераси от ежегодното фрикшоу наречено парад на уродите? Абе вие срама нямате ли?!

stankow

Минаха 30 г. от подпиисването на договора. За това време технологиите се развиха, появиха се нови оръжия, модернезираха се стари. Направиха се нови бази и позиционни райони и т.н. и т.н., всичко се промени. Договорът е остарял. Нужно е да се започнат преговори за нов договор, по възможност още по-обхватен. Но при това състояния на отношенията, когато Тръмп ще го бламират дори за един телефонен разговор с Путин, това не може да стане. Америка се тресе нещо си там, нейни вътрешни проблеми и не е в състояние да преговаря. Ще трябва да се изчака да се поуспокоят, време трябва.

много точен анализ. сега остава да чуем, как авторът е русофилистик, ватник етц ипр.

Тръмп в итервюто си споменава Китай, а Китай дори не са страна по този договор! Китай не е сключвал такъв договор! Цялата истина е че през годините американските военни многократно са давали зор за разтрогване на този договор, което ще им позволи да сдържат Китай и сега си измислят повода с Русия. И после Тръмп се бил "чудел" на Обама как така не е излезнал от този договор, нали уж Русия "не го е спазвала отдавна" - ами там е работата, че ако беше така, то американците щяха отавана да излезнат от него, ама сега си имат конкретна причина да го искат още посилно.

защото няма такива. договорът освен това е не само за ракети със среден, но и с малък обсег.

Излизането на САЩ от договора ще постави Зап.Европа под ударите на нови руски ракети със среден обсег. Честито на НАТО! От Москва до Париж, Лондон или Лисабон е под 4000 км.

дори такава ракета от Сибир може да удари Лондон. Пак е под 5000 км.

да се праща ракета за Лондон няма нужда да лети от Сибир. Калининград е по-близо, а и идеята е да има по-малко време за противодействие на противника. А и Сибир е доста разтегливо понятие - някъде от средата на Русия та чак до почти източните и граници. Та от тая гледна точка някои части на Сибир са на много повече от 5000 км от Лондон.

Треперете и вие, че тя ракетата не избира между руски мекерета и останалите...

че и от цяла Западна Европа до Москва и другите градове в Русия разстоянието е същото, хахахаааааааааааааааааааааааааа

САЩ нямат нужда от договора, защото техните военни бази с ракетна атакуваща техника са на всички руски граници - от Прибалтика, Полща, Румъния, Украйна, Грузия, Афганистан, до Южна Корея и Япония. Става въпрос за официално монтиране на ядрени оръжия за пръв удар, което се прави отдавна. От няколко години летците в Полша правят редовни военни учения по хвърляне на ядрени бомби В-61 (за къде другаде освен Русия). Ето България също е на път да се включи с нови самолети за ядрено нападение... Какво правят американски военни кораби с по 100+ (ядрени) крилати ракети Томахоук с обхват 2500 км в Черно море на целогодишна база? Те застрашават цяла Русия с най-важната Московска област! По границите на Русия в Прибалтика се правят непрекъснато военни учения с 40 000 военни, което е евентуална нова Барбароса-2! Русия също разви своя база крилати ракети Калибър за кораби и подводници, както и крилати ракети за стратегическата авиация, които имат подобен обхват 2600км, като се смята, че с по-лек ядрен заряд може да покрият 4500 км или цяла Европа без части от Ирландия... те не са в обхвата на договора, защото са с морско и въздушно базиране.

Дааа, престоят междинните избори. След гафа със саудитците, след срива на отношенията с Европа и неудовлетворителните анализи на финансовите експерти за американската валута през 2019 спешно трябва да се пренастрои общественото мнение, да се отклони вниманието му със старата изпитана тактика - руската военна мощ и заплаха. Нищо ново под слънцето. Но дали ще сработи. Или изцепките на Тръмп достатъчно омръзнаха на света и на американците, че даже при сегашното мнозинство на републиканците и в двете камари, те не успяват да прокарат някои от ключовите обещания на Тръмп вече няколко години.

А за още по-запознатите ще спомена, че западния свят знае как да сготви Кремъл! За невзрящите ще спомена, че от доста време насам е приложена стратегия за изтощаване на Русия. В цялостен мащаб, от войни, жива сила, ресурси до интелектуален аспект! Дори изолацията от Евхаристийното общение с останалия християнски свят е удар в гръбнака на Русия! Кремъл не схваща нищо! Те са просто като диво животно в примка,и колкото повече блъска напред, толкова повече се затяга примката около врата на дивото животно! А и не случайно класически е да се даде в началото победа на някого, за да бъде разгрома още по силен след това!

да наблегнеш на историята и да видиш как са свършвали в миналото опитите на някои западни държави да "сготвят" Кремъл - Наполеон, Хитлер, френско-английските опити за интервенция в Русия след революцията през 1917 г. и т.н.

За каква изолацията от останалия християнски свят говориш Вчера ДВАМА от водещите патриарси в света - Антиохийският Йоан X и сръбският патриарх Ириней призоваха в съвместна декларация Вселенския патриарх Вартоломей да се опомни!

Хайде по-сериозно! Антихойския, от Дамаск и Ириней от Сърбия ще опомнят Вселенския Патриарх който е доктор по Църковно Право. Пръв Сред равни! Иреней нека да прегледа сръбската история от кого са получили ръкоположение за да не се присъединят към Кремъл и те!

Е, той се опомни и призна независимата Украинска църква

Само се чудя защо Западът, като се е напънал да изтощава Русия, налива парици в "Северен поток-2", вместо до купува американския втечнен газ. Даже не смеят да пипнат газовия сектор. Освен това, санкциите се отразяват и на западните страни. Италия поиска от ЕС отмяната им - вредели на италиаските компании, Франция предупреди, че заради тях производството ѝ на алуминий, както и това в Европа, е пред срив, Меркел и Шолц ходиха на крака при Тръмп да плачат, та да ги освободят от участие в санкциите. Според ръководителите на големите индустриални немски гиганти те им струват стотици милиони евро. Даже и при нас има отражение. Ето какво се казва в един документ на НС от 2015: "Както беше посочено намалението на стокообмена с Русия се дължи основно на свиване на вноса от Русия през 2014 г. Най-значително е намаляването на вноса на водещата позиция – суровият петрол с относителен дял 58,1%, като през първите 11 месеца на 2014 г. е осъществен внос на стойност 2 891 728,8 хил.щ.д., което е с 26,6% по-малко в сравнение със същия период на предишната 2013 година, когато стойността е била 3 938 624,7 хил.щ.д. Намалението се дължи, както на спада на цените на суровия петрол на международния пазар, така и на по-малките обеми внос, като в количествено изражение вносът е намалял с 20,6%, съответно от 5 028 366,0 т. на 3 990 905,3 т.". (mi.government.bg/bg/themes/posledicite-ot-sankciite-sreshtu-rusiya). Така че кой кого изтощава? И дали целта на САЩ с тази вълна от санкции и натиск към Запада да се включва в тях не е ЕС и Русия взаимно да се изтощят, та не им се пречкат на световното връхче?

Става въпрос за приближаването до Трета Световна Война, която се счита, че ще се случи до няколко месеца. Още с пристигането си на власт Тръмп бе заобиколен само от генерали и задвижи американската военна машина към война с Русия - затова бе усилването на американските групировки в Афганистан (стоят там 17 год), Ирак и Сирия, Украйна, Грузия и Прибалтика, Полша, Румъния и България (където се очакват 90 термоядрени бомби от Турция по 170-200килотона всяка, бомбата на Хирошима беше 13 килотона). Потърсете напр за: American People Kept Blinded As Russian Leaders And US Troops Both Agree World War III Is But Months Away.

българи се изнесоха във втората си Родина - САЩ! Над 2 000 000 са вече там, от тях 600 000 са деца! Бъдещето на САЩ! В България останаха само мангусти и шепа руски шматки - обречена територия. Така че нека си гърмят тук алкашите или който си поиска. Лошо няма - ще чисти паплач. Ако мурзилажа не свърши работа - циганите ще я свършат. Празно няма - успех и в двата случая!

Нека да позная, ти си от "умните и работливите", избягали в САЩ. Абе то, че има умни има, ама не всички са такива, за работливото - просто нямат избор, ама що Бай Ганьовци съм срещал там ... по-нахални и прости от останалите в първата им Родина.

е умен е работлив и по цял ден върти геврека на някой МАК, а пряк началник му е негър или латинос. Няма къща, има ипотека, защото е мечтаел да се "засели". Просперирал е и сега крои нашите бъднини. Остави го, виждали сме ги такива.

Ако си умен и работлив ще си добре навсякъде по света, включително и в България. Ако си и програмист няма да имаш грижи с нищо. Средната им заплата е 5000 лева. Американските ти работодатели са вече тук отдавна и много от нашите умни и работливи сънародници работят за тях.

Посмали манго! Това че по-кадърните се изнесоха от България в чужбина е вярно. Но е лъжа, че 2 милиона българи са емигрирали в САЩ. Около 2 милиона българи са напуснали България за последните 29 години, но те са основно в ЕС, а останалите са пръснати по целия свят: САЩ, Канада, Австралия, Нова Зенландия, ЮАР и др. държави. Освен това немалка част от тях засега са временни емигранти - работят в чужбина с идеята един ден да се приберат в България. Тези, които са се установили трайно в чужди държави и са приели чуждо гражданство не са 2 милиона в никакъв случй.

stankow

Даже не са напуснали 2 милиона в последните години. Напуснали са към 300,000. 2-та милииона "българи" - това са наследници на всички български емигранти от края на 19-ти век досега. Вкл. тези, дето са пътували още на Титаник, вкл. тези, дето са емигрирали през 20-те години, всички. И техните деца и внуци, дето и хабер си нямат, че някой ги брои за "българи". 2 милиона - това е диаспората, за 130 години. Плюс молдовските и украинските българи. Плюс емигрантите в Турция от възродителния процес, само по паспорт българи. Та 2 милиона в САЩ - де да беше вярно, щяхме да имаме представители в Конгреса :)

Мнооогоо трият тия от Дира бе! Ама пак ще го напиша .... Такааа, малко уроци по Дир пропаганда: "от разполагането от Москва на ракетната система 9М729, което, според Вашингтон, представлява нарушение на Договора " Всъщност САЩ твърдят, че тази ракета може да лети по-далече от колкото са и спецификациите, но доказателства за това няма - само тврърдения. Претенциите на Русия са двете бази в Румъния и Полша, в които се разполагат системи Пейтриът - което е в ДИРЕКТНО НАРУШЕНИЕ НА ДОГОВОРА! Та единствената и истинска причина за излизането на САЩ е лобито на ВПК!, което при една нова надпревара ще измучи трилиони от данъкоплатците!

Това е червена лампичка за схващащите - САЩ обявиха предстартово броене до Войната. Поредната

Това цялото нещо е повече пропаганда. Руснаците разработиха ракета със свръхголям обсег (Сатана-2) и ги боли фара кой от какъв договор ще излиза. Ракетите "Калибър" могат да удрят и на близо и на далече. Единствено ги касае американското ПРО до руската граница, което може да служи и за бърз пръв удар по тях с хиляди ракети... Може да са стари крилати ракети или нова - това няма значение, защото количеството им е толкова голямо, че руските комплекси няма да могат да ги свалят всичките. Единственият сдържащ фактор е ответния удар по САЩ и НАТО от подводници и от Сибир със Сатана-2.

Посмали малко.

Така е. Когато има кретени и от двете страни, катастрофата е гарантирана.

Оранжевия глупак да ни обезщети, защото заради този договор България наряза и унищожи свойте ракети СС-20!

Доналд Тръмп с поредната издънка в политически план. Оправи се с мексиканската стена и нелегалните мигранти, приключи със С. Корея, уреди търговския мир с Китай, следвоенното положение със Сирия, проблемите с Турция и големия скандал със Саудитска Арабия, та му остана свободно време да се занимава и с увеличаване на военното противопоставяне с Русия. За 1 година и 9 месеца на власт натрупа такава камара от проблеми, че им е бедна фантазията на американците какъв авгиев обор ще имат да разчистват след пълния мандат, ако го изкара де.

Типична фалшива новина и лъжи от страна на САЩ. Първо "Договор за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие" е за балистични ракети 500-5500 км. Крилатите ракети не влизат в него. Цитираната ракета е крилата с обсег повече от 5500км. Договорът СТАРТ е договор за ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия (Strategic Arms Reduction Treaty). САЩ изобщо не са почнали да го изпълняват. Тоя пасквил не знам кой го е съчинил, но е пълен с лъжи и служи за политическа пропаганда за малоумници.

stankow

Уточнение - и аз мислех, че договорът не хваща крилатите ракети, нали има Томахоук и Калибър, с обхват 2000-2500 км !? Но проверих - договорът обхваща и крилатите ракети, но само тези, които са с наземно базиране. А с морско и въздушно базиране - може. Такива са, с морско базиране, томахавките и Калибър. Спорът е за Искандер-К, която е наземна установка за изстрелване на крилата ракета. Тя ако е с над 500 км и под 5500 км е в нарушение. Искандер-ът има два варианта - за балистична и крилата ракета, напоследък и изстрелване от самолет. Та за втората, наземната крилата версия е спорът.

Schilo

С оглед на обсега, това са ракети, които ако бъдат ползвани, ще е в Европа и Азия. Доколкото знам, САЩ се намират в Северна Америка. Явно се готвят за унищожаване на други континенти

нещо да кажеш за конфликта Русия-Япония миналата седмица..ха.ха.ха добрата Русия не почива да се счепка с някой..ха.ха

Я спри ЛСД-то защото такъв конфликт няма и не е имало предната седмица.

Е САЩ, къде са в цялата схема бе, тъпак? Като искат, нека японците си правят, ама ония да си стоят на острова.

Бе, на Балканяците ни стига само радиоактивна пепел да ни посоли салатките и ...доматкие! ...

Еле пък, ако е от ракети с обеднен демократичен УРАН.

Чернобил въобще не ни подейства, е..съвсем малко!

Schilo

В сравнение с Фукушима- да

stankow

Хеле пък Бопал, дето за една нощ Юнион Карбайд отрови 3000 души...

Боли, а? Когато падаш от високо? ФАЩ със зъби и нокти се борят да са единствената суперсила след предателството на Горби-май.уната и пияницата Елцин. Да, но сега имат пред себе си Путин и Си - руската военна мощ и китайската икономика. 300 милиона джендъри на краваристан срещу 1,5 милиарда готови да се бият до смърт руси и китайци. Забрави, Тръмпи. Колкото и да се ежиш, краят ти идва. Никакво оттегляне от каквито и да е договори няма да ти помогне.

Снощния Боярщник още не те пуснал. Халюцинираш.

Военната доктрина вече е друга... Двоен и троен неприцелен удар по територии , па който сака, да си прай високоточни пушкала... мужизите до сега нямат унищожена ядрета бойна глава,само разкомплектовани, нямат вече къде да ги държат...

И правилно! СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ!

си мисли че още сме в 80е години на миналия век,но сме 21 век за негово съжаление и мощта на краварската сган всекидневно намалява и тоя се чуди как пак със войни да се прави на велик,и военно и икономически краварите са много назад

Проблема тук е при неядрена война. При ядрена е ясно, че Русия има предимство. Руснаците са такива, че могат да изсипят огромно количество ракети, а сега ще ги направят с обсег така, че ще стигат всичките централноевропейски столици от тяхна си територия, а после и западните. Теоритичната заплаха тук е за страните от ЕС, че сега руснаците ще разработят конвенционални ракети стигащи до тях. Де-факто това решение е удар на САЩ срещу ЕС. Но и ще даде възможност на Русия за лесно унищожение на американски кораби от далечно разтояние. Не само те да си стрелят отдалеч с Томахоуки с обсег 2500км. На тези Искандери обсека се води 415км например, а се говори за 500км, но са тествани на примерно 200км. и имали точност от 10 метра. Ако полк от 12 Искандера с 2 ракети си ги изстрелят с конвенционални глави, с някаква база е свършено. Руснаците просто трябва да знаят къде са и край с нея.

НЯКОЙ, ТИ толкова ли си ТЪП,че мислиш Ти и Путев да останете при ядрена война. Аз съм ракетчик и знам,че нищо няма да остане и ПЕТТЕ Ребята на Путев и Тръэмп няма да ги има!!!! НОООООООООООО, и Андропов казваше мога да разцепя земята и ко стана така викания " Велик" СССР отиде в сифона и целия Соц. Къде са??! Там ще иде и Р Ф при тия КЪСИТЕ Шефове....!

Това означава че ставаме първа цел за Русия Буферната зона на НАТО

Още с влизането си в НАТО сме цел на Русия.

Всичко да се свърши за един миг! Тъкмо няма да се мъчим, да берем душа. .... Е , па готито е!

Да но сега ще си сложат и малките си ракети за да ни ПАЗЯТ

простакът винаги си остава простак

Ние сме буферната зона на САЩ. НАТО е за прикритие. Въпроса е от тук радарите им да прихванат изстрелбяни ракети, за да защитават САЩ, а не нас.

Че ние не можем ли ,,гръмна,, радарите им ,,овреме,,?

Я им отмъкнете само маслото за редукторите на антените, фасулска работа, ... то е като са отмъкнеш кашкавала от мандра!?

Имаме 6 американски бази, но американците не плащат наем. На турци и гърци плащат по над милиард долара на година. Защо не плащат ? Защото окупаторът е собственик на България.

Ма, що не виждам амеркански войнички, ба? Да са така кат П. Андерсън!

Не търсиш добре.

не виждаш, а ходиш в Сарафово да те опъват неграта с черните вибратори

И в КОСОВО не се виждат да щъкат ам войници макар че там е най голямата им база в света

В Сарафово ходят ивридчетата...

как ще ги видиш в Косово или в България уса говедарите когато те трамбоват така, че очите ти изхвърчат на конец

Пройдоха, ама с изразено чувство за ,,красота,, ! А големия буй хареса ли ти?

Ние им плащаме за да ни ПАЗЯТ

Какво да се очаква от британската утайка изклала и обрала коренното население на Америка. Анексирала 5 щата от Испания и Мексико- Може да очакваме само мръсотии, нахалство на говедар, пардон каубой, който пое по пътя към Сибир уверено

Да създадат ,,държава,, сбирщина от международни безродници...?!

И да ,,думнат,, 2 пъти Япония заради десетина ръждясали тихоокеански корита?...!

Ушанките сега ще разберат на какво ниво им е въоръжението. Или казано на прост език на нивото на автомобилната им индустрия, някъде в началото на 20 век.

точно така ! Но от Сталинград до Берлин са само 2 700 км., а ако не бяха ушанките сега щеше да сервираш на анадолските манафи или на албанските ,докато шибат скапаната ти жена

С цялата разлика, че днес въобще няма да се разхождат до Берлин, а ще го думнат както си седят в креслата... Не знам кой и за какво вече може да вярва на САЩ, след като по измислени причини се отказват от който и да е договор. Руснаците мани ги, те принципно не им вярват, защото са си противници, но Европа? Да режат връзките и да оставят САЩ да се оправят сами, никой не може да ти даде и една свястна причина, защо Европа слугува постоянно и изцяло на американски интереси... Още преди години бивши немски депутати признаха, че Европа няма външна политика, а изцяло прилага тази на САЩ...

От както Трьмп стана президент,САЩ напуснаха няколко международни организации и нарушиха няколко международни договора,в разрез с всичко и всички. Така че да си затварят устата. Разобличителя

Те така се изтеглиха и от договора за антибалистичните ракети през 2001г. при Буш-младши. Като резултата бе, че Русия си разви оръжията. Не знам какво точно визират с това ракети с обсег 500-5500км., като например Томахоука е с обсег 2500км. Разбира се моща е много различна, като Томахоука оставя само черно петно на писти в Сирия, без никаква повреда, докато тези Искандери си правят няколко метра кратер, като на видеото. youtu.be/el08xWM8U68 Така и на нас ни унищожиха СС-23, считани за защитният ни щит. Защото се водеха 480км обсег, но с други горива САЩ постигнал 570км. Измислиха повод за забрана. Вероятно тук е същото, че с нещо ще е 3 см. по-голям обхвата от 500км. Иначе Русия трябва да излезне от друг неизгоден за тях договор, този за намаляване на ядреното оръжие. Преди СССР с десетилетия е имал двоен арсенал, а сега се гони еднаква бройка на активни ядрени глави.

Еднополюсен свят!!! Това което видяхме за кратко си беше чист деспотизъм! Не са достатъчно силни в нито едно направление, за да бъдат еднолични лидери.

Праилно. Няма да се скара със Саудитска Арабия я - там е голямата пара. Пък че нарязали на парчета на живо някакъв журналист - арабска му работа, те са си животни, да се колят . Важното е ,че са наши съюзници.

Русия няма " суверени интереси" според САЩ! Поредната държава, подхранвана от алчността на гражданите и- там всичко се измерва в пари, тръгнала на самоубийствен поход срещу Русия! Но това е добре за света, защото хората почват да проглеждат, кой какъв е, въпреки ежеминутната пропаганда на западните медии срещу " Русия, Китай, Иран и т.н."! Както и да се пънат западните медии да огласяват спуснатите им директиви, нормалните хора няма да " воюват до последния човек за интересите на САЩ- пари, пари, пари, годишни финансови отчети за пари"! Съюзниците които биха тръгнали да воюват и да убиват за интересите на САЩ са терористи и фашаги- в Сирия и Украйна! Фак ИЮ, фак Юръп!- Вики Нюланнд( толкова за загрижеността на САЩ за Европа, ако трябва Европа ще бъде жертвана за " интересите на САЩ"!)

Интересите на терорист №1 - САЩ нямат край по целия свят. Преди да упреква кгото и да било, Тръмп да изтегли всички бази самолетоносачи по света и да прибере военните контингенти по света. Тогава ще има мир на земята. Политиката на САЩ е опасна и агресивна.

Типични хватки на англосаксонските неолиберали -обвиняваш някого в нещо нередно но не предоставящ доказателства??? Аналогично се опитват да шикалкавят и нашите им марионетки: "ОБОСНОВАНО ПРЕЗПОЛОЖЕНИЕ" ?!?!?!?!?@

Тази жълта глава за кой път вече се "оттегля" от някой договор?!?!? Да вземе да се оттегли от този свят изобщо или да речем на Марс с онзи фантазьор и мошеник Мъск

Запада никога няма да прости на Путин че възроди Русия. Много им беше удобно , когато през 90-те Русия стоеше на колене пред тях благодарение на Горбачов и Елцин. Путин може да е всякакъв, но остава единствения стопер на наглосаксонците.

как я възроди, като я направи технологичен гигант, разви силна индустрия или със силно тракане на стари оръжия и безмислена лъжлива комплексарска пропаганда и плашещ популизъм съчетан със безграничен глад и мизерия в собствената му страна !????

Просто сравни Русия от 1997 и Русия от 2007. А, да , и питай руснаците какво мислят по въпроса.

кой възродил, какво.? Вид руснаците верно сте побъркании псета, тоя комунизъм ви е нанесъл огромни щети в главите. Виж да кажеш,че амитаб се ъ възродил разбирам, но възродена Русия? Боже! Тотал щета сте.

Тези се канят да водят война от и в Европа, срещу Русия. Сега мога да си обясня вкарването на тарамбуките в ЕС-то - трябват им пехотинци, защото европейците няма да се бият срещу рашите на страната на Америка. Ама то пък тарамбуките са едни войници ...

долни и мръсни кравари!!!!!