Брюксел потвърди: В България не разкриват убийства и няма присъди

Европейската комисия запазва мониторинга на България съгласно механизма за сътрудничество и проверка, потвърди докладът на Брюксел, който днес бе обявен официално. ЕК отделя България от Румъния и следващият документ за България ще бъде издаден в края на 2013 г., а за Румъния - в края на тази година.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел потвърди: В България не разкриват убийства и няма присъди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Огромната спекулация за това, че докладът е за последните 5 години, 3 от които са на правителството на ГЕРБ (декларирам под клетва, че не съм фен на ГЕРБ, но уважавам усилията на ЦЦ да направи НЕЩО), са НАПРАЗНИ, но явно намиращи "широка" подкрепа в средите на комунуидните олигофрени опити да се дискредитират, омаловажат, обезценят и компрометират усилията и най-важното ВОЛЯТА на сегашното правителство за справяне с ОРГАНИЗИРАНАТА от червените компетентни ексДСари ВСЯКАКВА престъпност - битова, отвличания, мутренски банди за "уреждане" на дългове, кражби, палежи, взривове, убийства, съдебни и всякакви други ЧАДЪРИ над престъпността. В предишните доклади ИЗРИЧНО се споменаваше ЛИПСАТА на воля за справяне с тези проблеми и директно се обвиняваше държавата в това, че МАФИЯТА в България си има своя ДЪРЖАВА!! Щом и името на ексминистър на правосъдието Мл. Червеняков бе замесено в нечестиви дела, то аргументите на социалистите, пардон комунистите са повече от жалки и несъстоятелни. Да не забравяме наследството, което противоконституционната шайка мързеливи, алчни и завистливи терористи завариха на 09.09.1944 г., в какво я превърнаха със заграбването на с труд, упоритост и далновидност придобити имоти, икономически структури от всякакво естество (фабрики, заводи, мини, работилници и пр.), външно-търговски дружества и т.н., национализация, колективизация, изтребване на интелектуалния елит на България, мракобесието (концлагери) и властването на ДС в обществения, политически и частния живот на народа, последствията от тези "законни" грабежи консумираме и до сега. Безпардонният грабеж, кражби (в т.ч. и чрез заменки и пр.) на гори, приморски територии, бетонирането на морски и планински курорти са "ОГРОМНИТЕ" постижения на Царя, Тройната ламя и слугуващата им правоохранителна и правораздавателна системи!! Щом личност уличена в ЯВНО неспазване, нарушаване и неглижиране на служебните си задължения, от което е произтекло невъзстановими щети за страни по делата, ИМА наглостта да иска отмяна на наложеното (по мое дълбоко убеждение абсолютно справедливо) наказание говори за НИВОТО, моралния облик и професионалния морал на гилдията, на която въпросната личност е председател???!!!

Корупцията в съдебната система би намаляла,ако всички магистрати опишат имотното си състояние,финансово състояние и да докажат произхода на доходите,като този път да не им се разминава с отстраняване от длъжност,а да им бъде конфискувано всичко,което не бъде доказано.Така хазната ще се понапълни,че много я опоскаха.

И аз мисля като Никола,ама с едно допълнение .Европа за винаги ще ни е мащеха ,не разчитайте на нея.Румънците си имат гръб там франсетата а ние ,само ни критикуват и режат.

бре тя от брюксел нещо се оляха. досега беше лесно казваш слушам и си я караш по старому, а сега що така бе миме нещо се обаркаха ама маи си сложиха уши по места и всичко знаят гадовете. все по трудно става да се краде.

Дрън, дрън! При 145 е. МРЗ, при 20% безработица, при масова бедност, никога няма да има ефективна съдебна система. В БГ от над 20г. се забогатява от престъпност и крадене а не от труд и ум.

Боко и Цоко не паднаха от небето. Избраха ги българите, защото са идеал за повечето българи. Дебели вратове, късо подстригани ( такъв персонаж на Запад предизвиква погнуса ), с мутренско или комунистическо минало и поведение, дрънкат небивалици, рекетират, лъжат, крадат - това е типичният българин. Нещата си пасват идеално. Но в Европа -не, с комунисти и мутри толкоз. Царя, Меглена Кунева и НДСВ им дадоха надежда и ни приеха в Европа, но после се видя, че повече си обичаме комунистите и мутрите и се издънихме. Без доклад, показващ напредък на България, не може да се влезе в Шенген и Еврозоната. Такъв шанс за Б-я обаче не се дава вече. Чак след 1.5 год. - т.е. на новото правителство - това правителство е отписано окончателно. Очевидно последния ни шанс е истинския европеец - Меглена Кунева.

Малий! Няма почивна минутка за партийните хунвейбини! Доклад като доклад! Просто и отвън ни казват нещо, което ние си знаем-мутрокрацията няма интерес да се бори със себе си! Очаквана бе и наглостта, с която мухоБойко прехвърли отново всичко върху главите на предходните, а той милия - сълза! Но ние сами сме си виновни! Докато не осъзнаем, че сме граждани, а не поданици така ще е - ще се вкопчваме в поредния гръмогласно псуващ месия и после ще му търпим милиционерщините.

А БЕ В ТОЗИ ДОКЛАД НЯМА ЛИ НЕЩО ЗА ДОХОДИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ЗА ВДИГАНЕ НА ЗАПЛАТИ

Доста лошо място за живеене се оказа България. Нямаме и перспективи за развитие - нито икономическо, нито културно. От глупост и лакомия се самоунищожаваме. Казват ни го най-добронамерено, но ние сме глупави и лакоми и си запушваме ушите, с което потъваме още повече в безизходицата си. Жалко, жалко за нас...

брюкселските зелки откриха америка. абе тапаци, 5 години ли ви бяха нужни да разберете, че в балгария управлява комунистическата мафия, която няма да се саморазкрива и самонаказва. единственото правилно решение би трябвало да баде прогонването на мафиотска балгария от европеиския саюз. когато народа се сабуди и прогони червените мафиоти може да засужи да баде европеиски. сега сме троянския катар на русия в нато и европа и всички ни презират.

не виждам какво му е лошото на доклада, след 45 години комунизъвм и още 23 години квази комунизъм даже си е прекрасен доклада това за което се говори там са бели кахъри. Наследено е едно много тежко статукво от мръсните гадни комунистически псета и няма оправяне с него. Червените тикви са навсякъде - във ВСС, съд, прокуратура, следствие. аз съм бил в системата, знам какво е, още се прилагат комунистическите методи, няма промяна в мисленето на кадрите, положението е повече от трагично, няма независими съдии, прокурори и следователи, всеки си пази местенцето и прави всичко за това. Некадърността е на високо ниво, на никой не му пука че всяко дело е човешка съдба. Няма оправяне, никакви шансове, без значение кое правителство дойде на власт...

това с доклада според мен епрелюдя кам нещо доста по лошо за управляващите, а именно никои не обраща внимание за написаното за корупзята в страната, а това означава че не се светват за наи важното ако има проблеми при вазлагането на изпалнението на порачки финансирани с европари,а понастоящем с вашите от бюджета то европа ще каже и баста и тогава...

Критиките са към съдебната система, която е независима от правителството. А що за съдебна система си имаме е обществена тайна, по-точно вече е световна тайна:)

поредния шамар за нас за страната ни и народа ни- оставаме и след румъния и след хърватска -и след всички- заради почтеното ни политическо управление което никак не е свързано с организираната престъпност -никога не е имало даване със производството и разпространението на синтетичната дрога или контрабандна търговия със акцизни стоки,....- като любимите на всички асфалтови герберски глави- метаамфетамини...-които вече започнаха да мухлясват... а хероина които тиквата доставя одавна е само за по-долната и средна класа-там не знаят , че ефекта му върху здравето е над з0 пъти по скоростен отколкото е примерно коката....- т.е - ако видиш един наркоман на година на хероин- е като да видиш друг които е на кока от тридесет години... или нещо от сорта е... боико- ходи си при циганите-твърдо там ти е мястото...-и при по-простите милиционери- мутрите и наи-нискоинтелигентната част от неселението... ако ги убедиш на 100-процента всички тях , че бъдешето на българия е да сме една от наи-мръсните нарко-лаборатории- и плацдарм за изпробване на наи-мръсните и гадни наркотици- то имаш истинския шанс да изкараш още един мандат- със забележката , че кря му не е изключено да е като този на николае чаушеску... - и забрави завинаги и ти и твоите фенове за понятия и термини като демокрация ,европеиски съюз , шенген ... , свобода пазарна икономика ... -и ти и твоите психясали фенове накрая ще ви трябва лечение във някоя лудница ...

По заявка на Министерския съвет на Боко и Цоко, хартиеният комбинат в Белово започна производство на тоалетна хартия с текста на доклада от Брюксел. Топовете белоснежна хартия за меките дирници на милиционерите на власт са разпределени по списък на членовете на ГЕРБ. Подобно отношение ще има всеки път, когато Европа нарече нашите айдуци с точните им имена- игнорантски говеда.

simeon

Дали някой от комунистите в евро парламента ще работи за българия--едва ли. Затях държавата винаги е била дойна крава.Дали БИНЕВ и ИЛЧЕВ-- ЕДВА ЛИ. Единия бандит , другия баща на бандит.Колкото по дълга е бъркотията , толкова по добре за тях.Но ИВАН КОСТОВ да яде пасти, това явно е предсмъртна агония.

Брюксел потвърди: В България не разкриват убийства и няма присъди - да го духа Брюксел. Дреме ми на мен кво били потвърдили. Да вземат да си прекопаят първо тяхната градинка и след това моята. Като не им харесваме да ни вадят, като са знаели какви сме да не са ни приемали. Омръзна ми от монитори - не знам на всичките плювалници из коментарите дали им става ясно че подобен доклад води до политическа нестабилност, а не до нещо добро. Или може би това целят господата от Брюксел ...

За толкова години не ви ли светна под шапките , че почти 70 години ни разказва играта една и съща мафия в различни разцветки ?!

А, ето - БРАВО! Още един прогледнал Българин! Честито - станахме двама! Други?

а аз съм пък твърд фен на тази идея- и съм готов да се бия с доста хора за да си я отстоя... станахме 3-ма-а когато станем 3 милиона- смятаи , че нито тикви-мутри ,нито тъпи милиционери ще ни стпрат да на правим и нашата си сифииска пролет -и да тръгнем с първи крачки към демокрацията.. защото демикрацията такава каквато я разбирам аз -и от няколко години живея на запад, в нея-тя е нещо което е на 180градуса различно от това което е сега в българия...- сега в бг има повече тоталитаризъм и престъпност поне 10 пъти отколкото при тошко и комунизма...

Позитанчетата от Днес.бг намериха плодородна почва в този сайт и набързо го наториха с естествена тор.Каквото и да стане в тая държава и добро и лошо те са първи в наторяването.Но те не знаят че от много тор поникват и много плевели които задушават културната растителност.А за такива плевели само хербицид им трябва.

С неподражаемо нахалство и невиждано дебелоочие правистите на герберска България отхвърлиха за пореден път всички доводи и упреци на Европа за скапаната съдебна власт. Започнаха с това, че ЕК е права, че иманарушения, че трябва пак да се учат на право, но... и се започна - нямало причини за упреци, всичко им било наред, престъпността е измислена, и тн итн. С една дума - не било поржанение, а победа. Типично за една деградирала държава, троянски кон на САЩ в Европа, но без ползите. Така стана ясно, че нищо няма да се промени и че България си остава враг на Западна Европа - точтно както по времето на Оста. Това е то - дясното третиране на капитализма днес. Отвратително!

А някио ревяха, че сме станали полицейска държава.

Където живея, всеки месец арестуват подобни терористи. Въпреки това, и помен от полицейщина няма.

сега всичките тези садии да си подадат оставка а оная овца като обжалва решението на всс да изчака четери години за отговора

Човек, който пише "садии", не може да дава съвети за каквото и да било.

Dragan

В този сайт коментираме новини, не правопис. Това не е изпит. Напълно подкрепям Иван. Съвети може да дава всеки, на който ми сече пипето. По твоето мнение най добрите съветници трябва да са учителите по Български и Литература. Я си признай - май си дърт комунист и обожател на Станишев или някой ощипан съдия.

Бойкоооо!!! Издърпаха ли ти ушите???

IQ146 браво на теб дошъл ти е акъла добре че Европа те открехна за да разбереш че мутра е бил главен секретар кмет и министър председател

Бих запитал господата властващи,защо не пипат и с пръст дори прословутите ТИМаджии.Защото ги е страх и са се превърнали в техни подлоги.

...ха познай от три пъти ;-)

След изборите,ДПС,,Герб,,...

ух как искам доган да дойде на власт да видите вие тогава какво е дебел прът да ядеш, ще му се молите пред сараите да ви остави на мира и да се махне от политиката, та ако ще царя да върнат. .... ей само да има един начин доган да ви управлява поне за половин година, как ще запеете друга песен всичките нихилистчета и хейтърчета из нета

откриха топлата вода. всички тези "препоръки" си ги знаем. но докато желание за реформа няма. съд няма. правителство няма. има само мутри.

Ще ви дам прост пример. Годината е 1984-та. Ние сме поканени от основателя на стила киокушин във Варна на състезание по правилата на киокушин. Предизвика ни на състезание Коце Божилов, който е доайенът на карате-киокушин в България, един много уважаван от мен боец. Той беше поканил всички от бойните изкуства, но отидохме само ние. Някъде около 10-15 състезатели, между които и Бойко Борисов. При една от първите срещи на мой състезател Денислав Скорчев, един от състезателите на Божилов го удря лошо и му чупи челюстта. След две срещи трябваше да играе Бойко Борисов. И тогава Бойко идва при мен и почва да кърши ръце тука аз мога ли да не играя Вдруги ден съм на дежурство в пожарната, ако нещо се случи И аз го питам: Абе, пич, страх ли те е, какво? Ми аз предпочитам, такова Страх ли те е, бе? Щом те е страх, тая вечер взимай влака и заминавай за София.

Лелеее! Кощунство! Ууу! Комунист! За Нея ще говорите така?! Как не Ви е срам?! Ей, ся като се съберат 4-5 гейбериста и като издемонстрират интелект, сарказъм и сатира и ще Ви се дореве! Ама няма да ми е жал, да знаете! Страдайте си от богохулството! :)))

...и какво се получи накрая - О, неразумни юроде ПРАВ СИ да се срамуваш, че си Българин!

Цецо-о-о, Цецо! То не е като тъщата да ти купи 6 апартамента с пенсията си, нали? Малко по-различно е...

Стига с тия гербериТе не са Ви виновни за нищо Скапаните комунистчета години наред грабеха Няма осъдени защото съдийч(етата свикнаха да взимат пари и то много пари Оправдаваха ги като батко братко Галеви Масларки и тн Такива като Мирослава Тодорова оставяха да им изтеме давността срещу възнаграждение Такива като нея издават вой до небесата сега а не им пукаше за изнасилените деца бандитите се разхождат свободно Няма нито един осъден Всички са невинни Е господа Бойко и Цветанов ли са Ви виновни за доклада Хората виждат не са слепи А Вие в Правосъдната система се засрамете И Вие господин Главен прокурор И Вие Господин Груйчев Престанете да защитавате корумпираните съдийчета % години няма време да си напише мотивите Как Ви се струва това Случайно ли е? Защо взимаше заплатата си великата съдийка Трябва да бъде осъдена и да чака 5 години мотиви въпросната

Според теб Пипи, три години са малко за рИформите? Да Му гласуваме мандат 30 год.?

Много хубави и точни препоръки. Лошото е, че НЯМА КОЙ да ги изпълни! Ще я гледаме Европа още дълго през крив макарон... Единственият ни шанс е всички да деградират до нашето ниво, но де такъв късмет, както се казва!

Къде изчезна този корифей на управлението, тази емблема на Корупцията и Бандитизма ! Точи Ножицата някъде и готви Грандиозни планове за Бъдещето ни! Или просто се Крие като голяма Тлъста Мишка с Голям корем и малко Морал и Ум , Мишка с животинска интуиция за Оцеляване на Всяка Цена(в случая Ние сме цената) ! Мишока Боко !!

Верно - никакъв го нема... Ни дума, ни вопъл, ни стон... Телевизиите осиротяха.

Затова Евангелието се чете най-разнообразно, "уникално" се превежда като "без аналог" и т.н. Но толкова сме бедни, че просто ми се плаче, като гледам дори пристигащите украинци или албанци.

Брюксел не разбра ли че няма как да се разкриват собствените престъпления....Брюксел сега ли видя че ББ и сие са без посока в политиката след като всеки ден приказват един през друг противоположни глупости, но имат ясна "посока" как да си увеличават доходите..

Като ти видя ника се сещам за история - татарската хегемония в България и ожесточена разпра за властта в Златната орда между Ногай и Тукту през последните години на Х век. Мислех, че през далечните векове еще Тодор Светослав е премахнал влиянието на Златната орда в българската политика, но Тукту пак е тук

Е И КАКВО ПИШЕ? НИЩО НОВО! ТОВА СИ ГО ЗНАЕМ! РАЗЛИЧНОТО Е ЧЕ ИМАМЕ ВОЛЯТА ДА ГО ПОСТИГНЕМ ЗАЩОТО НАШИТЕ ЛИДЕРИ СА ИСТИНСКИ МЪЖЕ А НЕ МЕКИ КИТКИ БЕЗ ДЕН СТАЖ. ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ И БОЙКО И ЦЕЦО СА СПОРТИСТИ. БОЙКО ИМА ЧЕРЕН КОЛАН ПО КАРАТЕ, А ТОВА СЕ ПОСТИГА С МНОГО ТРЕНИРОВКИ И ЖЕЛЯЗНА УПОРИТОСТ. ТЕЗИ ИМ КАЧЕСТВА ГИ ПРАВЯТ НЕЗАМЕНИМИ ПОЛИТИЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ И НЕЙНИЯ ТРУДОВ НАРОД. НИЕ ИМАМЕ НУЖДА ОТ СИЛНИ ПОЛИТИЦИ, МЪЖКАРИ, БИТКАДЖИИ ГОТОВИ ДА СМАЧКАТ ВСЯКО ЧЕРВЕНО МЕКЕРЕ! ЗЛОБЕЕТЕ ЛИ КОМУНДЕТА, ЗЛОБЕЕТЕ ЛИ? ЗЛОБЕЙТЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ КРИТИКИ СА КЪМ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, СЪЩАТА ТАЗИ СИСТЕМА, КОЯТО ВИЕ НАЗНАЧИХТЕ, А НИЕ СЕГА ЩЕ УВОЛНИМ И ЩЕ НАЗНАЧИМ ЧЕСТНИ И ПОЧТЕНИ СЪДИИ, КОИТО ЩЕ ТИКНАТ В ЗАТВОРА ВСИЧКИ КОМУНОИДИ. ДАВАЙ ЦВЕТАНОВ, ДАВАЙ БОЙКО, БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ЗАД ВАС! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ, ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ!

леко,бре! взе да ти излиза пяна от устата .

Пак си станал супер напрегнат ! Всеки Мразещ ГЕРБ ти се кефи, ! Няма по-гадна емблема на ГЕРБ от теб и другите твой АЗове тука !

Леле верно много са се напрегнали от герп;)

УЖАС, ТОЯ СЪВСЕМ Е ПРЕВЪРТЯЛ

Абе, олигофрен, ти не знаеш ли, че Бойко е получил колана си не за победи, а като верен пудел на Пашата, с който същия този Бойко е имал общ бизнес, в това число и за незаконно производство на цигари в онези смутни години.

"БЪЛГАРИЯ И НЕЙНИЯ ТРУДОВ НАРОД"- това на конгресите на БКП ли го научи бе батка ;-)

много жар се влага в защита на необщонационална група от политици.дай го по-кротко или нямаш чувство за хумор.все едно слушам Долфи.

Черният му пояс и седмият дан, с който той се хвали, че е най-висок в България, му го е дал неговият дългогодишен авер Румен Николов-Пашата. Човек, с който през 90-те години си построиха къща близнак. Пашата беше председател на федерацията по карате. - Къде му е къщата? - В Банкя. Преди 5-6 години му е даден на Бойко данът. Все едно аз да взема някой приятел от махалата, да пием по едно и да му кажа: Глей какъв си пич, я да ти дам един дан, щото нямаш. Не е сериозно.

хаха- идиоте ,... а ще ни обясниш ли заплатите на тези честни и почтени съдиии откъде ще вземете-(с тази неработеща икономика)- един съдия за да е неподкупен и честен - му трябват поне 10 000 лева ... наи-малко- за да се изправи смело срещу мафията.... явно трябва да поразширите турговията с дрога-метаамфетамините и хероина няма да стигнат- ако изчистихте конкуренцията при коката- там има голям кокал.... -ама маи , си нямате доставчици като хората-оная тъпня дето пратихте пробно в бразилия- господин допинг боевски- се насра- и то не случаино-ами защот я изпя конкуренцията ви... - ама сте тъпи и за мафиоти не ставате - изобщо сте кръгла нула....

Току що беше коментиран въпросът с кражбата на държавните пари от Корпоративна банка.Боко Тиквата и любовникът му Цветан Василев ни изложиха и в Европа.

На това правителство този доклад не дава никакъв шанс, то е отписано", ГЕРБ не заслужават името си Граждани за Европейско развитие на България", защото те са Граждани за Европейски провал".

Пропуснал си точката в името си между 14 и 6.... :)

Не, тоя път няма пропуск. Или е поумнял /???/, или някой друг пише от негово име. Но това мнение е доста по-адекватно от досегашните. Защото ГЕРБ трябва да се преименува на СЕПСИС /Селяни за Европейски Провал - Скапаняци, Ибрикчии и Слугинажи/.

...я, каква фурнаджийска лопата си бил ти! Друга песен пееше доскоро...

ползва чуждо име.....затова е ''нерегистриран''. другият винаги влиза регистриран.

По стара бсп традиция всичко се краде-песента на Емил Димитров, розата на Дертлиев, парите и икономиката на България.

Аз пък с нетърпение очаквам включване от Министерски съвет, където са събрани и чакат доклада! Просто ми е интересен техния коментар, въпреки, че пределно ми е ясен! Според мен този доклад обрисува много добре пълния провъл във всяка една област и управляващите да излязат от собствения си свят и да признаят некадърността си!

Ами най-много критики търпи съдебната система, членовете на чиито институции не са назначавани от ГЕРБ. Говоря за ВСС и главния прокурор. Надяваме се, че като ги назначат те ще има подобрение.

глупости- маи нито си чел доклада- нито те интересуват истините- прочети добре- там пише , че провала не е , и не трябва да се стоварва само на една институция- ам нали си тъпъчък асфалтов фен на милиционерската тиква- та можеш само да опонираш -но не и да импонираш...- това последното не е за твоито 2-сантиметрово челце със толкова мозък зад него...

Къкво сте се разквичали бе, то половината ЕС е пред фалит седнали да ни сочат нас с лайнян пръст. Още един мандат на ГЕРБ и съвсем ще пукнат от яд комунягите, нали така. А този доклад си го слагам на оная работа, нищо кой знае какво не е станало. По-важното е, че довечера има мач и трябва да стискаме палци за нашите.

...няма нищо,голяма работа станало, ...Гледайте мача довечера ,пиите поедна бира ...и ще ви мине !! Комуняги тъпи анли?! А вие от ГЕРБ все Убави и..в бяло ! ГЕРБ си отиват,а с тях си отива и ГЕРБащината(като Простащина )!

истината, защото ще се самуобие:))

Като се вземат предвид обструкционните, саботажни действия на коварната БСП/БСП/ДС докладът е напълно приемлив. Препоръките са точно какво желае и обикновенния българин и всеки европеец. Не го желаят...ясно кои. Сигурно е че през следващият мандат на ГЕРБ нещата ще станат супер. Доходите - също.

Събудете се...не сме 43-45 година та да ми говорите за съботажи а 2012 година и некадърността на герб само след 3 години лъсна с пълна сила...

Не ставааше ли въпрос, че докладът е за последните 5 години??? Я се върнете да видим кой беше преди 5 години??

Наистина ли си толкова заблуден, или само се правиш?!

За какво рипаха да защитават оная надута измамничка...Проблемът, за кой път им го казват, е пак там в правовата система