Поверителен доклад: НАТО не може да възпре руско нападение

Военните възможности на НАТО може да не са достатъчни за спиране на евентуална руска агресия към източния му фланг.

Обратно в новината

Коментари - Поверителен доклад: НАТО не може да възпре руско нападение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само с пропаганда, военни маскаради и фалшиво величие не се живее.

Според руски икономисти при цена 65 д/б на петрола може да се постигне икон. ръст.За тяхно съжаление тя е далече от тези цифри. Ще трябва да се ограничат разходите за силовите структури, но те са единствената опора на режима. Но доходите на хората стигат вече само за храна. Само коренна промяна може да реши проблемите.

а тук параход плува ли?

не ме гледай какво правя, слушай какво говоря!

Русия не може да си позволи да напада никого, камо ли натовска държава. Това е напълно прогнила кочина, която разчита единствено на износа на суровини и стандартът спада четвърта година поред. 38 % от хората са под границата на бедността. При това положение и Господ не може да им помогне.

изпраща синът си да учи в САЩ, а сега вече и работи там и то в Родшилдовата банка Голдман Сакс в НюЙорк. И защо ли няма ама НИТО ЕДИН желаещ да емигрира в Русия? Ама почти всички отрочета на депутатите от БСП са в САЩ - както и бащата на сина на Първата дама депутата от БСП - мисля Смиленов - ха ха синът на Корни и доведения син на президента в САЩ!!!

Само ЕС има 2 пъти по-голяма армия и на по-високо технологично ниво от Русия. Руската икономика не може да издържи дори локална война. Далеч по-силният СССР на времето се разпадна поради икономическата катастрофа след агресията в Афганистан със 120 хил. армия.

Е да де...новината е като "казвам ти дъще, сещай се снахо" Т.е., за да се предпазим от тъй наречената " руска агресия" ще трябва да купуваме грепени от разни кретени и тем си подобни оръжия защо??? За да целуваме з...ика на чичко ни С..м ли!? Е че ние и по-напред челувахме задници, но поне получавахме нещо от тях...а сега какво ...унищожение на държавата от всякъде!

Икономиката на Русия не и позволява война в момента, даже се чудя как Путин се ангажира в Сирия. Не сме нито 1039та, нито 1941ва, нито 1968ма даже. За какво Русия да напада Европа, след като ние им даваме милиарди за газ и петрол, а цените на тези изчерпващи се ресурси само ще растат дългосрочно. По-скоро се радвайте, че СССР и Русия днес така и не развиха почти никаква сериозна промишленост освен военна, химия и т.н. свързани пак с военната та си останаха един огромен пазар, коъто днес ЕС зорлемиска да загуби.

Сталин напада 1939та-40та Румъния, Полша, Финландия като част от плана да разпали световна война, да се изтощят буржоазните държави в нея и той победоносна да завладее Европа, Сев. Африка и т.н. Световен СССР. Обаче така Сталин се оказва съсед на Хитлер и измъчените народи на СССР през 1941ва просто отказват да мрат за него. По-късно нещата се обръщат, в същност от примерно поне 5 милиона пленници 41-42 зимата умират 2 милиона уморени от Хитлер с глад и болести - така руснаците вече не бягат при германците. Като цяло ВСВ е един голям провал за СССР пред вид това , че е бил най-милитаризираната държава. Не вярвам Путин да повтори същите грешки при сегашната си икономика. Вярно е че Русия си модернизира армията, но тя отделя примерно 30 милиарда долара, а САЩ 700, Саудитска Арабия мисля над 60 милиарда. Това са фактите. Германия има по-голям военен бюджет от Русия примерно в долари/евро. Русия си гледа нейните си интереси и сигурност, а ние само мърморим. Имаме военни заводи, можем да организираме отбрана. Смях в залата. Единствените военни в някои области са Военните Окръжия. Каква отбрана е това? Колко танка и самолета има в Североизточна България - 0, кръгла, голяма нула. То това е днешна България на Борисов - голяма 0, даже 00 по-точно.

Те пък като са се засилили да нападат...Да има пушеци там...Само т,ва им липсва на рашаните и на техния хал...Да им нямаме проблемите на тях ,изобщо не им завиждам !

ПОВЕРИТЕЛНО ОТ МОСКВА: Спокойно загубеняци българи,положението е под контрол! И този път няма да ви изоставим.

Бедняците бяхме без руска армия от 1949та до 1989та. Нищо ценно не сме. То и Румъния де, въпреки, че си имат стари вражди със СССР.

Mi tva ne e Novina tva go znae vseki koito e hodil Voinik,

А дано по-скоро братушките за трети път да ни освободят, а и цяла Европа също.

Ми, теб тогава ще ликвидират в първия ред. Революция винаги изяжда своите деца. И предатели никой не обича. Сега предаваш българи, после ще предадеш хозяина си.

Хамсалак! Нас въобще не ни интересува какво ще стане.Ангажирали сме дата за казана. Между другото Русия никакво намерение да напада никого. Ония говеда от запад в стремежа си за печалби може и да подпалят света, но знаем какво ги очаква. Ние варим ракия и не се месим. Добре е, че нямаме с какво.

Абе кой ще ги напада тия параноици. Само си правят вятър на устата.

Не, създават си работа на военно-промишления комплекс, за сметка на балъците от Източна Европа.

Ако съществува такъв секретен доклад то това е неговата версия за публиката.

ще се намерят хора, които да воюват, както през ВСВ, за разлика от Русия, където мизерията и алкохола са оскотили генетично популацията и нейните единствени мераци са да пие и да се бие ???

Стандартът на живот в Русия е по-висок от българския.

из руската провинция и я сравни с българската, дори в настоящия вид, па тогава справкяй.

Стандарт в Москва и Санкт-Петербург, разбира се, че е по-висок от стандарта в България. Но това не е русия, това са друга русия, паралелен свят. Испиши на ю-туб : русская деревня. Ще ти стане лошо. Мен, със сигурност, няма да можеш да заблудиш. Лекции изнасяй в пенсионерски клуб, само там ще ти повярват.

НАТО са слабаци

НАТО скърца по всички шевове .... Падат американски изтребители, корабите са истински мишени за руските Калибри и Циркони, натовски танкове затъват в литовските блата .... Американските бойци пият на поразия и правят скандали в заведенията на приобщените държави

Сигурно си рускиня.

Колкото по-силна е Русия, толкова по-добре е за България

.. и благодарение на наштеТука задунаешки браточки, коит Са ВсеСъщите Шмокове&Шмочки - Дир.бг си завоюва СледЗуко място по точки ! Вижте Си читаемостта, Домакини/Дир.бг ! - тя Е вече Под 7К Дори Посещения !

Докладът трябва да много доверителен, щом журналистите от Шпигел са го прочели. Обаче дали всичко са разбрали?

развързвайте кисиите!

И като е така, ний чий го дирим в НАТО, или само колкото да спазим традицията да сме отново откъм шибаната страна и срещу нашите Братя Освободители? За благодарност и от много акъл!

Първо Америка повдига въпроса за освобождението на България а след това и ред европейски страни но Русия като мощен завоевател атакува заедно с Румъния турската империя и освобождава част от нея - България след това за Русия остава да се плати кръвнина тонове злато а за Румъния част от България-земя. Тогава и туснаците са признали че ако не са били българските бойци тази война е щяла да бъде загубена

За ролята и приноса на българското опълчение в тази освободителна за нас война спор няма, както не бих спорил и за вечните лицемерни приказки на Запада, чиито фактически действия обаче са били винаги враждебни към нас, а и към другите балкански народи, така че истините, изречени от великия Славейков не подлежат на съмнение: ".... Немци, френци, англичани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници. Спекуланти са омразни - интерес им покажи, че да виж дела проказни и чифутски в тях лъжи. Род и вяра е идея за Русия най-света; нейний подвиг е за нея - благородна й целта...."

К'ви Братя, к'ви Освободители бе, ало! Пълно със задръстеняци от 45 години руска пропаганда! Действителната цел е била руска територия до Проливите и "Братята" "Освободители" са пристъпили реално към изпълнението на тази цел, ами са се натъкнали на безкомпромисното решение на българите да имат своя държава. Поради невъзможност да е руска територия де юре, и след като разбира тази истина, царят "Освободител" се опитва тази територия да стане руска де факто, но подмолно, задкулисно. И така до днес! Русия е нанесла най-много вреди и щети на България като държава и народ! Русофилистиците обаче вече главоломно намаляват, защото младите хора не са обременени за последните 28 години с руската промиваща пропаганда, а старите заблудени такива постепенно ще изчезнат измирайки. И чистата истина ще лъсне най-сетне! А именно - че българите спасиха тази война на рускта империя и й оставиха териториите, които владееше тя до този момент! Иначе руснаците губеха тази война и всичките си южни територии в днешана Украйна и Кавказ! И тогава нямаше да има днес "Крим наш"!!!

сляпо да прогледа!

К'ъв Българин си ти бе, соросоиден смърдел? С фес!

Тия са твои братя работодатели. Дето са ти дали едни пари а ти от зори печатиш коментари с руско IP. След анексията на Крим и нападението на Украйна, тия изроди само атомна бомба ги лекува. Всичкипомним какво е руска окупация 45 години, режим на тока и мизерия. Аз за разлика от платените тролове на руското посолство повече не ми се живее в страна окупирана от рашките.

И ние не искаме тук в България отрепки.

Поверителен значи, бил тоя доклад! Поверителен, ама явно изтича информация, щото у нас и децата, че и бабите им го знаят!

Факти- Първата световна война създаде една социалическа държава. Втората светоена война създаде една социалистическа сиситема. Третата световна война ще създаде световна социалистическа система. Всичко това го създава капитализма. И престанете с с този =комунизъм=, комунизъм не е имало никъде и няма да има.

Та кое му е социалистическото на СССР и останалите страни от "социалистическия" блок ???

Още ВСВ Сталин мисли да удари Хитлер и да прави световен СССР. То това е военния изроден комунизъм на Ленин и Сталин, война и кръв до победа. За целта забравя за хората и те живеят скотски, което е и причината никой да не воюва с германците през 1941ва. Масово зарязват оръжието и бягат на запад главно.

Няма как поверителен доклад да излезе в МЕДИИТЕ. Това са чисти спекулации...

Най много да им направят свирки третия пол

"Луд умора няма!" Та и САЩ и НАТО вият от злоба, че не можаха да разпарчетосат Русия! И си надъхват хухавелите сега!

НАТО - това сме и ние, роддотстъпнико.

Путин е на път да фалира.От всички съюзници му останаха само Ким и Асад.Другите ги жертва на курбан от собствените им народи-Муамар Кадафи,Саддам Хюсеин,Сомора Машил и т.н.

Той точно това е казал:"Грешка на Русия в последни години-излишно ДОВЕРИЕ КЪМ ЗАПАД"! Не бройка,а цена прави надежностьв партнери. А изток,Африка ще го върнат тъпкано на запад,-никой не се съмнява.

Прав си, но малкото ти име е Сергей, нали? ;)

Кукувиче гнездо)...руснаци десантирали луди на този форум. Дори вече не е смешно. Някакви агресивни клоуни и няма отърване)))

Абсолютно ! ...което слага Сериозен въпрос КаквоВсъщност Целят Домакините/Дир.бг.

Пълни психопати в това НАТО... Борбата е за контрол на колкото може повече ресурс на натовския данъкоплатец, контрол, който се оправдава с все по-истерични и шизофренични глупости. От една страна в пропагандата са традиционните клишета, че "икономиката на Русия е по-слаба от тази на Канада", че "Иванушка е гладен и без ботуши", от друга, "Русия ще ни размаже", "давайте още повече за въоръжаване". И тия безполезни хрантутници очакват някой, освен "умните" и "красиви" жълтопаветници да ги взима насериозно? Аре у лево, болни мозъци.

Виж, Иванушка не е гладен, ба Русия има най-мощната икономика в света! И най-големият микропроцесор!

Някой замислял ли се е за какво са му на Путин нови територии, на които няма нищо ценно? Защото тоя непрестанен вой от Прибалтика и Полша вече не хваща декиш. Той има повече от всеки и от всички заедно. Достатъчно е да ги пази от крадливи ръчичики. Е-е-е, за нахалните се налага чупене на пръсти, ръце, глави, нали? Всичко на този свят си има цена - който си плати - получава. Пример Германия. Останалите ще обикалят и ще вият от злоба. С плащане на тролове да плюят наляво и надясно никой няма да промени световните дадености...

Кратко, точно и ясно. Браво!

Руснаците никога не са имали агресивни планове, т.е. за нападение на Европа. 18-19 г в случай на революции са мислели да им помагат, така както НАТО сега ни помага. И пак, става дума за държава Русия, а НАТО не е държава, а съюз. Интересно, че двете понятия се смесват поради неграмотност в случая.

Са неадекватни лево- толерасти с ислямо- болшевишки уклон. Благодарение на кремльиския дурачок има 40 милиона украинци и 40 милиона поляци между азиатската кочина терораша и Европа.които мразят всичко руско Терораша няма човешки ресурс за война - без 30 милиона мюслита и 20 милиона пияници ко

Имат ядрени ракети, стигат за всички желаещи. Ти бъди рахат...

Те плановете на СССР бяха при война с НАТО или САЩ да превземат Западна Европа, имаше нормативи за колко дни до къде трябва да стигнат руските танкове. Така че това, което е казано не е ново. Руснаците имат най-добрата сухопътна армия с света, могат спокойно да разчитат на нея. Истината е обаче вече е друга, хората искат да си правят бизнеса или рабоатят и да няма повече противопоставяне и войни и такива неща. Просто времената вече са други.

"Хората искат да си правят бизнеса ... и да няма повече противопоставяне". И същите тези хора НЕ СИ ПРАВЯТ БИЗНЕСА като налагат санкции и икономически убийствени за Европа доктрини - например скъп американски шистов газ вместо евтин от Северен поток 2. ?! А плановете за колко дена танковете ще достигнат тук и там из Европа бяха на Хитлер, драги ! Правиш евтина пропаганда ...

Просто статистика а не като новината стъкмистика: в НАТО участват 29 държави с население от 911 млн., с мощна икономика, пазар и технологии. Русия е с население от 146 млн., почти никакво производство, технологии в стил направи си сам, и огромно противоречие между етносите! Що за новина е това, че в пъти по-мощните икономически, да не говорим за численост на населението са по-слабата страна?

Защо забравяш Китай? То и да тролиш се иска акъл.

abasador

никога, не съм изявявал желание да защитавам колегата (да не кажа глупака), който най-безочливо присвои НИК,а ми ... но защо пък не. Износ на Китай за САЩ 389, за Хонгконг 293, за Япония 130, за Южна Кореа 96, за Германия- 66 или общо ... 974 млрд. USD на година (данните са от 2016 г.). Износ за Русия по малко от ... 58 млрд. USD на година. Смяташ ли, че китайците, които са втора икономическа сила в света, ще застанат зад грандоманските идеи на великана Путин? Вярно е, че се иска акъл, трябва да мислиш преди да тролиш. Айде, лек ден.

А тръгни с тая мощна икономика и 911млн население да завземаш ,,слабата" Русия и да видиш какво ще ви се случи.

Поредната тъпа статия под рубриката "Русия" за да подържа интереса и тролите да заработят за пица и кока кола

русия нямала намерение да напада никого. тия, и на децата в детската градина да ги разправяш, нито едно няма да се хване.13732

Никнейм кенеф по 7 - отново в соросоидния строй.С теб Западът е завършен 00.

Невероятна новина изсмукана от пръстите, за повдигане на духовете. Руснаците с техния комунизъм,унищожиха много повече от човечеството отколкото всичките войни които САЩ са водили. Някой да има идея, след като едните са толкова силни, а другите толкова слаби, защо не идва добрия чичко от Русия да ни освободи от НАТО и ЕС?

Ми нали си там по собствено желание бе, пезевенк?! или не, май никого от българите не питаха искали ли, не иска ли да е... у не-то! Сал един еврейчик там рева и вика "майната му на православието!". А вземете вдигнете едно нова Априлско въстание, че да се надявате на дядо Иван. Като те гледам теб, готов си да режеш глави в нов Батак.

НАТО-в САЩ,не го искаме тук да дразни и обгражда Русия,никой не ни е заплашвал да ни напада,но те са АГРЕСИВНИ/САЩ и НАТО няма да ни защитят,а напротив......където се появят съава ВОЙНА.....

Неистини, които да ни накарат да премем да се изхарчат някакви огромни суми за военни разходи в мирно време. Русия не е тръгнала да напада Европа, а и за други не съм чул да имат желание да нападат европа. Само военните правят войните, не и мирното население. Не говорете глупости да стресирате хората и да оправдавате разходите за оръжия.

Уникални глупости. Защо и е на Русия да напада Прибалтика и Полша. Там няма нищо. Второ тия игрички в съвременният контекст на живота са повече от смешни. По-добре журналистите и несъстоятелните политици да се поспрат малко. Особено в САЩ, където последните години има огромна ескалация на социално и етническо напрежение. Като са мега свръх и бла бла бла да си решат вътрешните проблеми.

Как така НАТО толкова слаб, немощен, колос на глинени крака, а всички само при Европа - нали цяла Европа е в НАТО. Всички искат САЩ - синът на Курнела и синт на Първта дама с биологичен бака депутатат от бСП - Свиленски и той в САЩ. Как така никой не иска Русия - ти да видиш!

страх ги е от русия, да не хванат там трипер или нещо друго.

КАТО ТЕ ГЛЕДАМ ТИ СИ ДИАГНОЗА СВУН /СИНДРОМ НА ВРОДЕНА УМСТВЕНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ/

Това е верно,защото Русия няма никакво намерение да напада запада.Но ,ако бъде нападната западът сам ще си прочете смъртната присъда!

явно има руски агенти в шпигел, пишат глупости.

Добре , че докладът е предварителен. В противен случай- бедна ми е фантазията - кой е врага и колко тежи НАТО ?????

Ако наистина е така, то руняците да са завладели континента. Нищо подобно, обаче не се случва. И все пак никога не е излишно да си внимателен към крадливия и агресивен съсед!

Ами защото не искат да завладяват Европа, а не защото не могат.