Докладът на ЕК: Бавен напредък по разследванията за корупция

ЕК отчита, че в България е подкопано доверието на обществото във възможностите за възтържествуване на правосъдието.

Обратно в новината

Коментари - Докладът на ЕК: Бавен напредък по разследванията за корупция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

Правосъдието в България куца.... Аз не виждам никакво правосъдие, та дори и куцо !

ГРОБ играe хоро на главите, на гладните в ЕС-българите! Хорото се води, от, Майстор- изнудвача, Цецо,тъпъна бие тъпанара два мандака Бойко. А свирджийките, и играчите- Гробари, надуха им кавалите! А цацата сескри в мътна вода?

Вече съм в очакване или да се изсипе някакво Чудо Небесно, или окончателно да ни издави помията, с която негодниции продажпо-вероятното -ници ни обливат вече четвърт век. Второто май е по-вероятно.

ЕК СИ Е.Е МАЙКАТА! ИЗНЕНАДАНИ СМЕ, ЧЕ НЕ Е НАСТОЯТЕЛНА ПРЕПОРЪКАТА ДА СЕ ЗАПЛОДИ ВОЛА НА ЧИЧО БОЙКО! СЪМНИТЕЛНА Е КОМПЕТЕНТНОСТТА НА КОМИСИЯТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА: НАЗНАЧАВАНЕ НА МЛАДИ СЪДИИ ДО 30 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ, БЕЗ ПОЗНАВАНЕ НА МАТЕРИЯТА..., ВЪЗЛАГАНЕ НА ДЕЛА, СЛОЖНИ КАТО ПРАВЕН МАТЕРИАЛ И НЕВЪЗМОЖЕН ЗА РЕШАВАНЕ ОТ ОПИТА ИМ! ОСТАВЕНИ, МЛАДИТЕ СЪДИИ И СЪДИИТЕ-ИГРАЧИ, ТЪЛКУВАТ ПРЕДНАМЕРЕНО СЪЗДАДЕНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО - В ПОЛЗА НА...ПРЕДПОЛОЖЕНИ ИНТЕРЕСИ. МЛАДИТЕ СЪДИИ СЕ ИЗПРАВЯТ ПРЕД КАЗУИСТИКА,

За пореден път не са взели предвид "характерните културни особености и елементите балканскатата народопсихология и манталитета на социума по българските земи".

Добрутро, как'Сийке! Ама, като закривахте реакторите и като веригите супермаркети изнасяха печалбите си и не плащаха данъци, а Софийска вода граби и плячкосва, а ЧЕЗ, ЕВН и пр. дерат кожи, това не ви прави впечатления, нали?

Прав е Мадочев!

Добре, ама нали боклуците от същия тоя днешен 72 годишен елит харизаха/бастисаха всичко за което пишеш ?

Анджак, де.

Правосъдната система, специално в гражданското производство е пълна скръб и пълна корупция или некомпетентност. В момента, в който кажеш нещо или напишеш нещо което не устройва съдията или едната от страните, не ти приемат експертизата, не ти я плащат и назначават друг, по-удобен и послушен. Даже не ти плащат за труда, така е решено. Хонорарите на вещите лица са нищожни, ако не искаш "да си ги вземеш" от някой от страните. Какво правим ние, които не искаме така?

Все едно чета ,предишните доклади на ЕК от ЕС ,за България . ---БЕЗ ИЗМЕНЕНИЯ.

Ко? Не! Няма такова нещо! Цаци, Сарафа, Ченалка, Янева, Тодоров....(няма да ги изброявам всички да не обидя някого че съм го пропуснал) бдят за справедливостта в родината, и а усетят че някъде тя куца се фърлят като ястреби на мърша за да може справедливостта да възтържествува. Ей на цаци как наигра Цветанов с обвинения, как веднага се сезира за Костинброд, и как фана самолета с чувалите с пари от КТБ а? А? Какой пич!

Имало няколко вида и подвидове правни системи, като континентално право, англо-американско право.....Българско право по известно като улично право. Всъщност при последното възможността за грешка е сведена до минимум и е най-справедливото право.....печели по-силният в 99,99% от случаите. А и той определя какво е справедливо и какво не. Освен това всеки познава това право и не е необходимо губенето на време по разни университети. ЕС вместо да ни критикуват да вземат пример от нас.

Тези доклади кой ги пише ? Секретарката на третия заместник на помощника на комисаря ? Може ли човеци, дето не живеят в България, да направят преценка за тукашните проблеми ? Че и да дадат акъл как да се оправят ?

Нещата могат да се подобрят и доброто може да вземе връх над злото!Възможно е-примера с Румъния е показателен. Но трябва да има такова желание от тези,които управляват нещата, всички видове власти.Съвсем достатъчно е да се изпълняват сегашните закони, а не да си трият краката в тях!

Всичко в Бг е политизирано ,има политически назначения....

за тези, които разбират английски: задайте в google Bulgaria and Romania twenty years later и прочетете статията от сайта на euractiv....

Към дежурния редактор: Господине, много странни критерии за цензуриране прилагаш към написаното във форума- твърде избилателно!!! Имаш публикувани по- драстични изявления!!! А триеш къде къде по- безобидни, но обективни... Защо ли ???

Хора напускайте я тая клоака ,наречена вече Булгаристан.Кой ги чете тези доклади?Никой.ако имаше полза от тях ,да бяхме поне малко дръпнали напред,но когато МАФИЯТА ,управлява няма как да се случи.ФАЩ И ЕС разчистват тази територия ,това е от ясно по ясно.

Къде да отидем? Дай съвет.

Е да ама пък другите тържества са ни баси яките джик-так !!!

По-прост и овчедушен народ от българите едва ли има в света.И аз съм в този кюп.Колко доклада трябва да се направят,за да се промени нещо?Животът ни мина в четене на доклади от Брюксел,подчертавам четене,защото тези доклади само се четат като Винету .Едни хора са се вкопчили във властта и са се оплели като свински черва ,а простия народ ходи да гласува да ги избира пак и пак и пак.Кога тъпия българин ще проумее,че без развитие на икономиката и производството държавата е нищо.А за да се случи това,трябва да има върховенство на закона.Животът ни мина в четене на доклади.

След 2020г,когато спрат парите от т.н.еврофондове ще го разбере

Тържеството на правосъдието куца ама Кратуня Цвъко тържествува!!!!!!!!!!!!!!!!!

Понеже ''има'' много наказани за корупция и рекет по високите етажи на мвр та за това обръщат внимание да се наблегне на ниските етажи????Прокуратурата първоизточника на липсващо правосъдие кой ще я проверява и как колеги ще се проверяват един друг като искат ''разследване на прокурори''??ВСС няма как сам да реши казуса яневагейст след като цацаратурата им казва че нямат основание с тяхната експертиза ама както винаги НЕгодните се изкарват жертви,,

Ами то и тоя доклад е почти пълен копи-пейст още на първия...с някои актуалния допълнения свързани с последните скандали омешали за пореден път политици и близките им магистрати. Иначе липсата на ефективно разследване в досъдебния етап, политическата обвързаност при назначаване на магистратите, бавенето на приемане на нови НК и НПК са нещата които цъфнаха още през 2012 година когато българската съдебна система бе подложена на допълнителна процедура по мониторинг.

Докато в България не се избере правителство на мнозинството няма да има промяна!!! Всички коалиции пречат на реформите! ГЕРБ искаше да направи реформи,но без мнозинство няма как! Всеки сега извива ръцете на правителството,за всяко нещо,което се приема се извиват ръцете от останалите партньори,които са се доказали в корупцията и престъпленията...

Ха ха ха, ГЕРБ искал да прави реформи?? Ти си луд. ГЕРБ унищожи реформите. Борисов е момче за всичко на Доган.

Вярвате ли си че една измислица повтаряне ежедневно може да стане реалност като писанията ви че ''герб искали реформи'' когато е очевадно че искат и работят за спасяването на собствените си задници и авоари,

КУРВОратурата, "независимия съд" - гнилите ябълки, дпс и бсп СА проклятието на България! Радвам се че бсп загина, дпс се разцепи, остава да се оправим с КУРВОратурата, и СИЛНО ЗАВИСИМИЯ съд!

ами то ДПС=ГЕРБ=БСП=АБВ=Атака, шефа им е един Доги паша

България е държава претворила в дела идеите на Животинската ферма. Единственият начин някой елитен свинчо да изквичи на умряло е, ако настъпи някоя външнополитическа жица. Ей за това на ЕС му е нужна федерална структура. Защото ако бяхме в САЩ или в Европейски съединени щати, на това място от филма идват федералните власти и арестуват Боко, Цацаров, Яне Янев и оня говорителя на ВСС Узунов. А, да... и им разкатават фамилията.

Амам как ги арестуват? Както арестуват корумпираните и потънали в лобизъм сенатори и губернатори в САЩ ли или по друг някакъв начин. Заблуди...и там си имат такива като нашите.

правосъдната ни система е с два ампутирани крака, а над народа се упражнява геноцид! Както впрочем е било винаги, като погледнем назад в историята на България! Но истинската история, тая която помни народната памет, а не която пишат продажни политици!

1) Делата се точат с години, понякога 7-8 години за наглед елементарни дела 2) Наказанията за престъпниците са смешно ниски - например 2 години + 2 условно за изнасилване на дете, 2 години за доказани 116 обира на къщи и апартаменти 3) Съдът често взема решения в ущърб на обществото 4) Често осъдените не излежават присъдите си, понеже още преди произнасянето им са се укрили. 5) Дребните престъпления не се наказват. 6) Ефективно се лежи 50% от ефективната присъда. Не, държавата не е България, а... Белгия!!!

Понеже виждам, че (очаквано) преобладават минусите, бих попитал кое от написаното не е вярно?! Голяма част от проблемите в България са европейски - изключително комплицирано законодателство, създадено с идеята, че "хората са добри и коректни". Към това трябва да се прибави корупцията и лобизма в България. В Белгия корипция в съдебната система почти няма, но има доста лобизъм. А в България няколко олигарха имат огромно влияние върху съдебната система, а и доста от съдиите са откровено корумпирани...

Какво ,,куцане" бе ,та то е в инвалидна количка.С всеки изминат ден в България става все по лошо,до пълното и ИЗЧЕЗВАНЕ. Нищо не се произвежда ,а мафията -държава само внася и препродава на тройни цени. Те тва е.

Ето този тип "доклади" дават кураж на родните разбойници да продължават терора над собствения си народ. Мекушава, завоалирани дефиниции, присъщи на хилавата западна дипломация, удобно и обилно хранеща се на отрупаната европейска маса зад имитациите на нещоправене! з казах сбогом на това сборище на алчни лицемери ....

идиот прехвърляш проблема от болната глава на здравата не е работа на ЕС да ни оправи ДС мафията наша работа е!

а не "работа на ЕС, ние какво търсим в ЕС? Защо се страхуваме от наказанията на еврочиновници? Защо слушаме ЕС и сме в тяхно подчинение? Защо жертваме икономическото си развитие? Защо ни възпират с измислени предтекстове... за ЮП и пр. проекти ?! Защо нареждат да приемаме бежанци, след като народът ни изнемогва? Защо сме на дъното? Политиците ни имат ли мъжество да отстояват БГ интереси, или са васали?! Защо е така според теб и докога така?! Това кажи Умнико !

Докато се опитваме да забележим волята за промяна в съдебната система някой опитва ли се да спре забележимото изчезване на понятието българска държава?

Точно обратното - погледнете само какво става в образованието (става въпрос за "осакатяването" на българската литература и история) и не питайте за останалите сфери на обществено - икономическия живот в България.

Глуости! В България си действа с пълна сила Златното правило...т.е. правото е на страната на този които има повече злато! То по цял свят е така,но са се научили по добре да се прикриват...ние сме още млада демокрация,но и тук ще стане!

Какъв ЕК,какъвЕС,стига с тези лиготии доклади.Толкова години -26 не сме мръднали ,тук е тресавище от проблеми и никакви доклади не са в състояние да накарат престъпниците от правителството и парламента и съдебната система да заработят.Май наистина тук без война няма да се получи.Миролюбиви ,ама то всичко си има граници.

миролюбив е този , който може , но не иска , а у нас е точно обратното !

Какво да кажем за нашите политици и магистрати? Японците си правили сепуко, а нашите сек..о.

Комисията очаква нещо да се случи. А дано, ама надали. Със стари курви нов бърдак не става. (народна мъдрост)

ПРАВОСЪДНАТА РЕФОРМА В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ САМО С НАРОДЕН СЪД - ПЪЛНО ОЧИСТВАНЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ 26 ГОДИНИ...

сега всички искат съд за тези дето ни прекараха през прехода, ама за тези преди тях ... нищо. А всъщност те ни насадиха на пачите яйца.

Те са едни и същи бе защо ги делиш на предишни и сегашни.

Ей, чак от ИК ни намекват кои да влизат в затвора, ама никой няма ни уши да чуе, ни очи да види. Пример от вчера със заглавие ЦЦ оправдан окончателно. Това послание от ЕК е отправено към нас гражданите, за да поемем нещата в наши ръце, но както винаги овцата си остава тъпа. Някой виждал ли е овца на бунт?

Нека първо запада покаже как "народът" отстоява правата си, нали са много отворени, ама май само на приказки. Амуджите, праскат жените им по площадите, а ония гледат толерантно и не смеят да надигнат главица. Да не говорим за цензурата и инфо-затъмнението, което им налагат. Къде е свободния Германец, Французин, Швед? Да не се изкарваме по-черни, отколкото сме, цялото човечество е в ступор и гледа как го порят палачите му и не смее да гъкне. Или ще имя взрив и промяна или влизаме в нови тъмни векове и ние като нация сме прекалено малко и слаби, за да го решим в момента, но поне може да не си посипваме с пепел главите постоянно.

Да вкараме в .Констинтуцията" уличния линч!?

Супер! Ха, сега Народното събрание и МС спешно да увеличи още бюджета на съдебната система и заплатите на магистратите, и да им даде бонуси и премии от тези дето са ведомствена тайна, като на шефовете на БНБ .....

Съдебната власт работи по закони направени от тия дето ги цитирате и които раздават нашите пари за да ги пазят от собствените им престъпления,

Гяури , бавно , НО сигурно пълзите към времето на "седемте славянски "племена!? Честито!

Управляващите обичат европейските пари, но не обичат европейските правила. Управляващите ги избират хората, тоест мнозинството иска "да лапа", но да не спазва правилата. А най - лудите мразят и парите, и правилата.

Ама НАТОто добре каза, че аероплани на гаджалите ша ни пазат небото!? Ми то -те като ни съ дигат - кой друг ша доде тука?

Реално проблема на нашето правосъдие че е подкупно и зависимо било винаги от тези които са на власт.Така че критиката е като цяло към всички и управляващи и техните протежета в съдебната система.Няма такова нещо в България-независим!

"Комисията изразява положително отношение към идеята европейски експерти да наблюдават реформите в българското правосъдие." Този театър вече сме го гледали - по времето на Филчев имаше такива наблюдатели, пенсионирани германци, които се размотаваха няколко години, получаваха нелоши доходи с които си увеличаваха пенсията и бръщолевеха глупости. Взеха парите, а отговорност от тях и резултати - никакви!!!

"ЕК отчита, че в България е подкопано доверието на обществото във възможностите за възтържествуване на правосъдието" Как няма да е подкопано като съдиите на всички нива са въвели официално робството и крепостничеството (погледнете делата на топлофикациите). Съдиите по тях се произнасят като на черното викат бяло и правят масово обратни присъждания. Сещат се за Конституцията само когато са засегнати техни лични интереси иначе закона за тях е врата в полето и свободни съчинения които се тълкуват превратно. Няма как да стане реформа с този личен състав вариантите са само 3 или да лежат по затворите или да бъдат разстреляни или да бъдат уволнени поради непригодност и да им бъде наложена вечна забрана да работят като съдии. Съдът като институция не върши нищо добро за обществото, а е една бандитска организация марионетка на мафията защитавана и пазена от останалите държавни органи в своите безчинства и престъпления.Как при тези очевидни факти ще се говори за доверие към съда след като 20 години сме принудени да се съдим с един монополист безрезултатно за един очевидно ясен казус принудителна продажба на загуби от сградна инсталация без да си абонат и без да ползваш никакви услуги от тях.

Правосъдие ??? В България ??? Такова животно нЕма от 1944г...

Правосъдие ли? Има - в ръката с пушка бойлия и сабя френгия!

ЕК: Тържеството на правосъдието в България е мъртво

О, неразумний юроде, гяурища, курища! Идеологическата "подкова" на българщината от Соца - не ще я върнете никога!!! Всуе -напъни!

Мааме към еврогейщина - усилено!

Коментарът Виктория Нюланд: "Fuck the EU" е скрит, не защото съдържа обиди, цинизми или накърнява доброто име, а защото в България има цензура, медиите са истинска пародия, убиваща смисъла на самата професия. "Българските журналисти си налагат автоцензура или вземат пари от политически и бизнес лидери, както и от организирани престъпни групировки за представянето им в положителна светлина. Освен това собствениците на медиите принуждават журналистите да изопачават фактите", пише в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за човешките права. Наред с обвързаността на медиите с политиците и мафията, друг чест проблем е, че истинските собственици на медийни компании не могат да бъдат идентифицирани, отбелязва докладът.

Не само ВСС , а и съдиите и прокурорите са за незабавна смяна. В България няма правосъдие. Назначените за съдии и прокурори са деца на съдии, прокурори и политици. Съдебната система е завладяна от мафията и бизнеса. Трябва атестация на всички съдии и прокурори от независим орган или от европейският съюз и условие поне 80% от тях да бъдат сменени до 3 години...ако може и всичките. Те са избрани с "конкурс" за да изпълняват определена поръчка и да обслужват нечии интереси.

А ГЕБР управляват от 2008 г. Напредък е -12 по скалата от 0 до 10