ЕК: 12 криминални групи в България въртят €1.8 млрд. на година

Организираната престъпност остава фундаментално предизвикателство за България. Това констатира черновата на новия доклад на ЕК в частта си за организираната престъпност. Заради тази и други негативни оценки най-вероятно мониторингът ще продължи.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: 12 криминални групи в България въртят €1.8 млрд. на година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А колко ли само върти или дели с такива групировки депутата от ГЕРБ Емил Димитров ??? ГЕРБ - отговорете на хората защо сме единствената дървава в Е.С в която се забранява продажбата и производството на "кухи - празни цигари" ! Защо тогава се продават листчета и филтри ... Защо най-големият вносител на цигари Емил Димитров прокарва а депутатите на ГЕРБ гласуват този лобистки закон ? Защо на всякъде по градинки и пазари се продават нелегални цигари и къде влизат тези пари ? В касите на ГЕРБ или в джобовете на лобистите от ГЕРБ . Изводите къде отиват парите всеки да си прави сам .!

Много съм любопитен,кои са тези 12 структури?Да излезе някой и да каже

1,8 милиарда евро оборот при норма печалба з0% са 5ч0 милиона печалба на година Х 23 години са 12,420 милиарда .... Малии то наистина 1% от българите са си построили още Една България и си живеят в нея :)

Scorpi

"Дянков: Фискалният резерв е 6,5 милиарда лева. 10.07.12, автор(и): Труд онлайн, От тази сутрин фискалният резерв на България е около 6,5 милиарда лева. До края на месеца, с някои разплащания, които ще ни се върнат от Брюксел, фискалният ни резерв ще е около 7 милиарда лева", съобщи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред журналисти в парламента...." link

... Знаеш ли че от тия пари 2.086 милиарда са Сребърния фонд, и че за периода 2009 -2011 година вноските са нищожни. Чак като дръпнахме заема за 1 милиард, беше направена и вноска взв Сребзрния фонд :) ... Отделно едни 1 милиард евро се появиха под графата други в платежния баланс - проиъхода им е неизвестен !

ами засто не ги изчистят наи-сетне тези групи? та на останалите хора да им остане време да живеят нормално? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е кой хапе ръката която го храни?

Хайде, кажете, кои са 12-те най-влиятелни криминални структури! Хайде сега, представете си, че някой дръзне да им затвори политическите чадъри! Защото това е начинът за борба с престъпността по високите и ниските етажи. То ще настане вой! То ще са писъци до небето от ПЕС, от ЕНП, от Хелзинкски комитети, от 100-тина европейски комисии, от 100-тина института по демокрацията, от Либералния Интернационал, от Турция, от САЩ. В целия ЕС загубите от корупцията възлизат на близо 120 млрд. евро годишно и проблемът с политическото финансиране е повсеместен. А задачата на Борисов е да клати дървото, така че никой да не падне от клона. Той се справя блестящо и няма как да не бъде похвален.

Абе откъде ги взеха тези 12 групировки тези от ЕК? Нали Цецо им каза, че сме изпълнили на 100% предишните им препоръки, т.е. изловили сме ги всички бандити, резнали сме им м..... и вече всичко е наред. КрЕтениите са постигнати... Сега откъде ги измислиха тези 12? Просто да се чуди човек защо нямат вяра на Цецко нас насъщни!

Много е лесно да се седи до компютъра и да се ктитикува!Поне критиките да са конструктивни,а типично по ,,бай Ганbовски,,плювалниците,, ви са само големи!Проблемите са натрупвани с ,,векове,, и само хората,които носят най-голяма отговорност знаят за какво става въпрос!Ако всеки един от нас,който действително иска някаква промяна в БГ,трябва да започне от себе си и да се солидаризира със правителството,което е избрано от болшинството от народа и да бъде негов помощник и съюзник,а не сииржия и плювалник!Всеки един от нас трябва да си припомни баснята на П.Славейков,,орел,рак и щука,,!Което и правителство да дойде на власт,ще има същия ефект,ако продължаваме така и чакаме ЕU да ни ,,оправи,,!Никой не иска да помага на,,самоубиици,,!А последиците от безотговотното отношение на народа ни тепърва ни очакват,та ние не подозираме,че отглеждаме,,извънземни,,с нашата безотговорност,злоба,агресивност и сииржийство!Нашия пример се копира от нашето бъдеще-децата!

Е, не е съвсем тъй, както го описваш. Има три слоя в обществото: 1. Каймак, плуващ отгоре, но няма кой да го обере (окраде=експроприира). 2. Гола вода, с рибки в джобовете, но тя ПАРИ НЯМА! 3. Утайка, близо 1 милион безработни и още толкова на социални помощи. ...съществуват и едни други малобройни общества, като масоните например.

Престъпниците в ЕК и Брюксел пишат доклад за другите престъпници в България егати майтапа....

защо не се откажем от ЕК и да видим как ще реагират

Докладът на ЕК: Наблюдението над България трябва да продължи - и НИКОГА да не спира!

Остава последното, но доста експериментирано досега, правило: поредната подмяна на правителство. ЗА ДА СЕ ПРОВЕРИ ДАЛИ И ДРУГОТО/ПОСЛЕДВАЩОТО НЯМА ДА Е СЪЩОТО БЕЗУСПЕШНО КАТО ПРЕДХОДНИТЕ. Ако ме попитате мене ще кажа едно : СТИГА ЕКСПЕРИМЕНТИ И СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЕКСТЕМЕНТИ.

не само престъпността ни очерня пред света ами и политиците и управниците ни , политически уволнения и гонки , некадърни назначения, ниски заплати и пенсии, никакво образование и здвавеопазване, мръсна околна среда ,безводие, скъп ток, и още , още ,

Напълно съм съгласен с Вас. Считам, че е задължително да Започнем с Решенията! (, дори и за случаите/насоките където няма)

Унижение тотално...Каквото и да направим или да не просто не ни харесват...да си го кажат поне.

Мда-аааа ... такива ми ти работи... Ерго -- освен, че както Всички си Знаем имаме да Оправяме Нещищата у Нас, сега-аааа ... маймай ще Трябва да Оправяме бакиите и ( И !) на брюк-селците (, доказано-резултиращи от експертизата им в нищоправене, столотоплене, имане на двете ръце знаете-къде и прочие ... обилно гарнирана с тъпотевични гъгнивости и хъкомъкания)

Времето за оправяне на нещата вече почти дойде. Първата "телеграма" за неговото настъпване дойде в Перник и Неапол на 22 май. Днес, чрез рейтинговата агенция Мудис бе нанесен нов тежък удар на Италия, тази нощ. В Перник ДНЕС чакат с викел някой си Рихтер, да "донесе" някакъв си доклад на ЕК за Бат' Бойко. А аз чакам Бат' Бойко да си направи секуро и да дигне пак тока.

Все се надявам бате Бобчо ( и апап(к)и ) да се вразумят и да Започнат да Работят ; Инак ....

Ами, маймай! Но, долавям доза ирония. Или греша?

Тъй де :-) ... Прекрасно се разбираме! (Само да Внимаваме ...we dont get fooled again! )

Къде го чукаш къде се пука. Боко и Цецо се скъсаха да се хвалят,няма телевизия по която с часове да не се величаят с "великите" си постижения,ала Европа не вярва на сълзите им,а на фактите,а те фатите са написани в доклада. Омитайте си тъпите глави от управлението на държавата защото още една година управление на Боко и цЕцо и въобще няма да има България.

Задачата е /бивш служител на СIА, Алекс Алексиев/: "още една година управление на Боко и Цвъки и въобще да я няма България".

Ако си мислят в ЕК, че на политиците ни им дреме и освен екскурзия до Брюксел за ''обсъждане на мерки'' ще предприемат сериозни действия, срещу големите престъпници се бъркат. България е малка страна - политиците ни са излъчени от фамилии или кръгове от фирми, които са ги избутали напред. Нещата са толкова оплетени и вмирисани, че изход няма, колкото и да ни критикуват. Икономиката е така завладяна, че не можеш ги помръдна на сантиметър. Нито в търговията с лекарства, нито със строителни материали, горива, имоти, хранителни продукти. Честните и принципни отдавна са с отклонения от мизерията, без пари да изучат качествено децата си, без здравеопазване, грабени и мачкани от ежедневната и повсеместна и едра и дребна престъпност. Така, че и в Брюксел само отчитат дейност и имат основание да съкратят отпусканите средства.

Има да се пенят и подскачат в Брюксел, има да си се надяваме ние, но се вижда, че освен да им изпращат на тях делегации да им обещават подобрение, а на нас нови тв предавания, за да видим ''човешкия облик'' на крадци, мафиоти и корумпирани напредък в борбата със сериозната престъпност няма, няма и да има! За властта хората за озлобени дрипльовци, които представят като вечно недоволни, а бизнес елита и предприемаческата ни класа не са забогатели от престъпления мошенници, а вечно работещи предприемчиви хора, които ни дават работа, все искат, но не могат да плащат, колкото за горивото на возилото си, а да не говорим, че майките трябва да са благодарни,ако дъщеря им се уреди с някой политически съветник. В България престъпниците са на почит - хотелиери, ресторантьори, търговци, охранители, застрахователи, банкери. Знаем го и ние, знаят го и в цяла Европа.

Ако само за 1месец приберат 240те депутати на топло,няма да има никаква пристъпност в България.Хващам се на бас за 1млн.лева.

Ами като ги знаете тези 12 групировки с 2млрд.капитал-що ги не хванете,бе СЕРСЕМИ от ЕС?Или вие само констатирате.Губете се,че ми писна от вас!

Докладът си е доклад, нищо ново! Не разбрах, какво е отношението на Еврокомисията към изложените факти? Би могло, именно такива констатации за състоянието на България да са благоприятните за тази комисия? Все пак, за 5-те години след приемането ни в ЕС, правителствата направиха много по въпроса за разгонването на фамилиите на българския народ.

След още някоя година България няма да я има ,да видим тогава какъв мониторинг ще има.Мисля ,че ако запиташ някое дете на улицата ,то ще направи по -обстоен мониторинг на нашата скапана отвсякъде държавица

Ама как така? Този доклад не е предназначен за простолюдието, а само за нас. Как въобще е минало през главеата на някого да го публикува?

маймуните от чалгарската държава все недоволни бе

маймуна, отколкото доволна престъпна свиня.

що така ва Боко??? що така ва Цвинокио?

Оборотът на криминалните структури ограничава конкуренцията и чуждите инвестиции. Ето къде ги сърби в Брюксел! Не, че им дреме за българския народ, за отрицателния прираст, за обезлюдяването на цели села, за подмяната на християнските ценности с чужди! В ЕС имат нужда от пазар за западните стоки, от евтина работна ръка и от нашата земя. Но за тяхна изненада оказа се, че за нашата политическа класа, парите не миришат. По силата на наложената ни либерална икономика и липсата на държавен контрол, няма начин да търсиш сметка за източника на доходи на когото и да е. В края на краищата, България никога не се е хранила от колонии и нашите капиталисти могат да станат такива само чрез кражби!

никой не може да наложи със сила на един народ нещо, което той не иска и отхвърля. Проблемът е, че успяха да ни разединят и насъскат едни срещу други, затова ни мачкат. Но това е до време. Браво за това, че си от малцината, мислещи и знаещи в този форум.

Какъв пазар представляваме ние за западните стоки с това опросяло население? Стига вече сте предъвквали лекциите от АОНСУ с тоя западен "колониализъм". Най-големия лапач в България, Лукойл, западен "колонизатор" ли е. Никога никакъв колониалист не е ограбвал България така, както кликата на собствените ни управляващи и техните съучастници. И за техните инвестиции се дерем и вием ние, а тях не само че не ги сърби, боли и пр. ами напротив!

ЕС легализира криминалната държава, като ни навряха в съюза от политически съображения. Ако предварително бяха чели по форумите и блоговете, щяха да знаят с какви типове държавни ръководители си имат работа. Но по-удобно беше да "не знаят". Сега се говори, ама обществото в България ги търпи! Но обществото не е силов орган, хората не се здрависват с европейски костюмари, всеки наш протест и обществена реакция се третира, според както е удобно на Брюксел. Най-показателен пример е бунтът срещу неравенството пред закона по повод убийството в Катуница. Какво може да направи това наше общество, след като в ЕС го обвиниха в "етническа омраза"?!

+10 ! Наистина, човек трябва да е сляп, за да не види двойния стандарт на ЕС.

И че престъпността и политическата "класа" у нас са едно цяло.

Това от ЕС го виждат - самият доклад е доказателство, че от Европа са наясно защо буксува правосъдието у нас. Но те няма как да променят нещата у нас - НИЕ САМИ трябва да се справим - по парламентарен път (со кротце со благо) или.... по другия начин.

когато орнизирани престъпници обират евр..ейците - има какво да им вземат и да им остане. Ами що тези евробюрократи не се загрижат по същия начин за нашия народ, гинещ под ботуша на всякакви престъпници с власт, на криминални бандити, на престъпни олигарси? Или нашият народ вече е обречен на гибел? Да не ви пука - нека всички престъпници идат да грабят в ЕС, така както ЕС ограбва нас. Нека идат, но нас да оставят на мира.

Разберете ! ГЕРБ са жизнено заинтересовани да постигнат успех в борбата с престъпността, постигане на сравнително по-висок морал в управлението и в максимално усвояване на европейските фондове. На тези стълбове се крепи ГЕРБ. БСП и нейният лидер се стремят по всякакъв начин да докажат, че и те са крадливи и неморални като тях, по същество (като изключим словесните им увъртания) пречат на борбата с корупцията и престъпноста - те бяха против отнемане на недоказано имущество, водят шумни кампании за "полицейско насилие", застават на страната на престърниците, а не на техните жертви, против техническите средства за доказване на виновност (и то в условие на ликвидирана агентура и всеобщ страх от свидетелстване). стоят на страната на съдиите, които бавят делата, непрекъснато политизират, умаловажават всяко добро дело, колкото по-зле, толкова по-добре и т.н. Ежедневно на тях припява убидения и самолюбив шоумен Слави.

от напъните ти да ни убедиш в твоите лъжи, когато от този народ, вследствие на герберасткия геноцид, измират над 120 хил. души годишно. Никакви прехвърляния на вината няма да ви спасят. Тройната си получи шута на изборите. Но герберастията такъв ритник ще получи, че никога няма да се свести. Тиквата е престъпник, а цялата ви партия е мафия. Адски сте наивни от герберастката младежка организация. Няма да помогнете на Тиквата - не можете!

Ако е така, както казваш, ГЕРБ с цялото си мнозинство трябваше да започнат с прокарване на закон за лустрация от 90-та насам! Защото престъпността е сред политическата класа. Но те започнаха от периферията, от изпълнителите и кокошкарите. До тук с морала и борбата с престъпността!

Нищо не са започвали, само имитират. За наказани престъпници с власт или олигарси да си чул! Няма и да чуеш. От никаква периферия не са започвали, защото битовата (криминалната) престъпност дори е по-голяма от преди. Герберестите разчистват единствено народа ни - по 100-120 хил. годишно - за 4 години половин милион. Това им е задачата, това правят.

Абсолютно!

"Разберете ! ГЕРБ са ..." ФАТАЛНО НЕСПОСОБНИ "...да постигнат успех в борбата с престъпността, постигане на сравнително по-висок морал в управлението". Нема пипе... . Това е!!!

Малка страна сме и всеки знае имената на престъпниците, хотелите им, секторите от които смучат. Държавата и нароилите се служби за сигурност за цялото това време не разнищиха една групировка, не секнаха приходите им, не блокираха и конфискуваха имуществото им, не показаха сила, размах и категоричност. Без операция "Чисти ръце", която да разтресе престъпниците, покровителите в политиката и държавната власт няма как да стане. В Сърбия имаше "Сабя", а у нас пак само изявления и намерения. Плашеха, ругаха, но един висш политик не уличиха и съдеха за корупция и връзки с престъпността. Срам

Чакайте да видите какво ще стане в България до 10-на години,Когато новата БГ генерация излезе от училищата: неграмотно чалга поколение без никакъв морал и ценностна система,без задръжки с родители в чужбина,гледаща порно от детската градина и телевизия,кино и видео игри изпълнени с убийства,ужаси и насилие Не търсете вината в Бойко Борисов!!!Всичко това е следствие от изминалите 20 години,Бойко е на власт от 3г.Лошо е и ще става по лошо..Новата генерация БГ деца излиза на улиците и всичко което е играла,слушала ,гледала и научила ще го приложи на практика,а какво е то, това всички знаем кражби,изнасилвания,обири,убийства,мъчения... За новата БГ генерация пример за успял човек е този който е ЗАБОГАТЯЛ БЪРЗО И ЛЕСНО, а не този който учи и работи без почивка.А как се забогатява бързо и лесно всички знаем. Но такъв е живота каквото сме си посяли през последните 20 години това и ще си пожънем.. За това последният човек който обвинявам е Бойко Борисов,обвинявам себе си и вас

г-на дипломат е прав, не може да се сърдим на властта, защото тя е избрана от народа, който така си възпитава децата

Дипломат, прав си с обвиненията си. Много е човешко да си искаме черешката на тортата. Но тя е една, не стига за всички. Затова я погълнаха най-агресивните и безскрупулните. Дотегна ни соцморалът - един за всички и всички за един. Дотегна ни да има по едно парче тортичка, еднакво но за всички. Е, докарахме я до тук. И докато и последният неивник в БГ не си тресне главата в горния праг и не види долния - няма оправия. Но май малко останаха такива. А дотогава да се надяваме, че са останали свестни родители,макар и малко, да дават на децата си хъс да учат. Без тях сме загубени.

маруля. Аре марш да разправяш малоумията си в специализираните заведения, ясно! Тиквата е на власт отдавна - първо, в организираната престъпност, управляваща БГ и после от 2002 г. като главен секретар при Крадлив Дедо Сакскобург, на органите, защитаващи организираната и криминална престъпност в МВР. Пак мафията от Глобална България го направи с машинации премиерстващ престъпник. Никой не можете да излъжете вече. Достатъчно е да отворим хладилниците, за да ви сложим кръста.

Много точно казано.

никога не слагай младото поколение под един знаменател. Вярно е, че някои успяхте да опростачите, но не и всички - повечето не успяхте. Те са читави, знаят какво искат и ще ви разкажат играта. Те ще вдигнат всички - от децата до старците.

Братя, защо Пръмова я наричате Кунева? Развела ли се е, що ли?

въпроси на нас. Пръмов е минало- сега бегай до крадлив дедо за отговор. Може и до париба, до евр(оп)ейския комисариат те знаят - ако не ти вържат веднага ръкавите, може и да получиш някакъв отговор.

"Единствената похвала от Брюксел е за множеството полицейски операции след идването на власт на ГЕРБ." От точно това изречение няма никакъв смисъл.... особено от последната му част :)

Естествено, че няма смисъл, но то е турено за куртоазия и като израз на западната дипломация :), демек не ви пишем слаб 2, ами 2+

Ами то и на хората в ЕС им се е набило в главите тези ежедневни акции и нищо друго.......как да не го напишат. А умните хора го разбират ама не и нашите управляващи. в ЕС едва ли важи поговорката "за лудо работи за лудо не стой" защото хората знаят че от всяка работа трябва да има резултат а при нас такова нещо липсва.

Добре, много добре! Проблемите са ясни-Европа ги е калкулирала. А защо ни наблюдава отстрани. Защо не започва да ни очиства? Да започват-прави1; прави2 ит.н. Начало на плана- от нечестните избори /докато станат честни все се отменят!/ и надолу-кой кум, кой сват, кой на булката брат! Всеки по предназначение-лагер, затвор и т.н., въпреки че Ленин, да , Ленин казва:"Съд и обезателно разстрел!"....Въобще какво тук има за "усукване"?

защото не им пука за нас.

ние сме им кенефа, добър пазар за храните им, пълни с хмимикали- хенкел и баесеф, временна бариера против заплахите от азия и африка

1. Защото сме суверенна държава. ЕС е политически съюз, в който не губиш изцяло суверенитета си както в СССР. 2. Защо все хленчим някой да ни оправя. Или ще се справим сами или не ставаме и се закотвяме в 3тия свят. 3. Учителката ти по математика защо те е карала сам да решаваш задачите, вместо да ти ги реши тя? Наблюдава отстрани и преценява ставаш или не. Същото и тук.

Да де, ама учителката по математика гони от час онези деца, които развалят дисциплината и пречат на другите да си решат задачите. А защо Европа търпи нашта мутра, като вижда връзките на мафията с държавата, и не вземе да го рекне на глас това дето го мисли за Бойко. Тогава ние ще си решим проблемите сами.

След тази унищожотелна критика, може да им светне на ГЕРБ, че обзелата ги инертност и апатия няма как да се хареса в ЕС. Много сили хвърлиха да смажат конкуренцията, а в сравнение с тях никакви за това''разтърсващо" справяне с мутри, корумпирани и крадци. Затова и няма чужди инвеститори, въпреки прокламираната финансова стабилност и ниски данъци. Дойде ли чужда фирма тя е принудена да работи с местните престъпници, които държат цели отрасли в икономиката. Това в ЕС не могат да преглътнат. А на нас ни обещаваха възмездие - така и не се състоя изобщо.

Абе на тея от ЕС не им ли стана ясно, че в БГ няма организирана престъпност, това го каза самия Цвинокио!!! Шестте му апартамента са трофей от последния престъпен бос, дето го ликвидарл...

Не така с момчето! Я колко акции проведе, разработки прави, съдиите критикува и какато казва; "всичко това е, защото имал грайданска позиция". а ние, какво - само му пречим, я на него, я на Боко, я на дянков. просто нямаме съзнание. А те хората се трепят, работят за джоба си - къде фотоволтаици, къде ВЕЦ, къде сгради, къде вземат на някого наркобизнеса, проститутките, въобще голям труд пада. Ами тъй де!

Глупости, само групата на ГРОБ има по-голям оборот годишно, да не говорим за останалите банди.

Ей народе ,не ви ли омръзна от статистиката по медиите?? Нещо да се прави освен тези да стават все по богати, а едва ли някои без интереси ще ги остави да си веят байраците .

Трябва всички вие да се засрамите! Защото 23 години позволявахте мафията да расте и днес тя вече е непобедима. На това отгоре пак с друг се оправдавате - с какво сте по-различни от Бойко?! Само с това, че той от нищото стана Премиер, а вие винаги ще си останете Нищо. За хала си сме си виновни сами и доката не се променим, ще си останем на дъното.

Не е станал от нищото премиер Борисов. На човек от нищото не му се предлага медиен комфорт в продължение на 10 години.

ДА.

Защо да ме е срам? Затова, че все още съм жив ли? Затова, че за разлика от Великия Бойко, пътувам с градски транспорт ли? И че когато нямам 2 лв. за билети, ходя пеш или не излизам? Въпросния Бойко беше назначен. От нищото, защото такъв им трябваше. Аз не гласувам, защото нямам избор. Бойко също няма избор.

1,8 МИЛИАРДА - НАПРАВЕТЕ СМЕТКА ,ПО КОЛКО МОЖЕ ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ПЕНСИИТЕ НА БЕДНИЯТ ПЕНСИОНЕР - 200 ЛВ ЗА ПАРНО ,ЕЛ ЕНЕРГИЯ, СТ. ВОДА, ЛЕКАРСТВА И МИЗЕРИЯ. УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ХАЯТ. СЕГА ДЕБАТА Е ЗА СЪДИИКАТА ЗЛОСТОРНИЦА -ТОДОРОВА- НЯМА ЛИ ПРАВО ДА Я ОСВОБОДЯТ- НАПРАВЕТЕ СМЕТКА ,КОЛКО ЗАГУБЕНО ВРЕМЕ И ПРОПИЛЯНИ ДАНЪЦИ ОТ НАС ОТИДОХА . НО НИЕ СМЕ РОБИ.

Ето, това е вярно. Ако не сте на страната на Цветанов и Танов, на Бойко, няма как и кога да бъде смазана и притисната престъпността която се развихри при предишните. Изберете полицейската държава докато бъдат поунищожени с реформираната съдебна система остатъка от отрепките!

ми вземи си ела в България да търпиш тук любимците си! Щото по-големи отрепки от тях няма, но няма и истинска полиция, която да ги озапти

Точно тези метаморфозираха и от улични мутри по анцунци станаха бизнесмени, в чиито ръце се намира сега българската икономика. Същите си купуват политически протекции, независимо от това кой е на власт. Те са и ще бъдат НЕДОСЕГАЕМИ - корупцията на всяко ниво главният им сподвижник. Именно по тази причина в България скоро няма да има реална конкуренция , която да доведе до така желаната от всеки промяна към по-добро. Живеем във времена на генетични малформации, породени от съвокуплениеята между мутри и политици.

Но причините не са от значение за ЕК. Брюксел ни приеха в съюза си барабар с анцузите, в разцвета на сивата икономика, без никаква идея за всенароден референдум относно членството! А ние си мислим, че брюкселските бюрократи са възмутени от криминалните елементи сред българската олигархия.

Съжалявам много, че българите не сме гърци, испанци, поляци и т.н. - хора.

От изброените само поляците са хора. Работещи, образовани с конкурентна индустрия и много развита при това.

всичко е показно и със лична сметка. нищо за народа

народът ни не ги интересува, гледат само себе си докато тук измираме без работа и бъдеще, а криминалната престъпност ни смазва.

мислете мислете докато измислите тока ще стане 70 стотинки а горивото 5лв въпреки 1барел струва 80 долара на световния пазар

68 години вече България върви под гордо разветите червени знамена на Партията от един успех към друг успех. Сле д построяването на развития социализъм и основите на комунизма, построихме партийно разбойническия капитализъм и продължаваме да догонваме западните европейци, като дори вече сме последни в състезанието.

Много ме кефиш, глупако, с твоя антикомунизъм. Само ако се усещаш каква услуга правиш на господарите си ще се гръмнеш. Виж къде са седерастите, боленлидеровците, крадливдедовите, чуф.утяневите - натам се е запътила герберастията - боклук до боклука - всички в тинята, всички в блатото на антикомунизма. Няма да ти казвам защо, все едно нямаш акъл да разбереш, че организираната престъпност работи само за частни интереси, което напълно я изключва от всякакъв социализъм и комунизъм. Както и никога няма да разбереш, че Бг е в ЕС и следователно в системата на капитализма, на мафиите, военопрестъпниците, убийците и организираните престъпници. Давай, глупав, давай все така! Колкото повече напираш, толкова по-зле за господарите ти. Народът ви мрази. Факт.

Това че си болшевик, не ти дава право да говориш от името на "Народа"! Народа мрази в различна степен всички управляващи и управлявали, но от последното му волеизявление стана ясно, че мрази най-много псевдо-социалистическите сурогати, скапали държавата от скоро ще стане един век!

Хъм. За ДПС и БСП е ясно, но НДСВ е вече аут. Нои ли са останалите 9 групи ?

Клановете в ГЕРБ, другарю.

1,8 милиарда? Повече са и то много повече.

Нали всички знаехме кой е Боко Тиквата?Защо се чудим,че мафията пере пари?Тази мутра само през мутренската КТБ/крадлива търговска банда/ заедно с Цеца Мустака/интимна мъжка приятелка на Боко/ крадат около много повече.Да отива Цвъцко и да ги арестува.

Костов: Министър-председателят е чудовищно неграмотен !

Прието е да се казва - царят е гол, а не - чудовищно неграмотен. Моля бъдете по-благи в речта.

Само Костов е грамотен. Хаххх

От Бойко е доста по-грамотен. То личи от километри, но щом не си го схванал...

"От както са започнали да работят тези централи, цената е константна, без промяна, сега се върнете в 3 клас и ми кажете може ли константа в уравнение да промени решението на уравнението. Вижте колко лъжи една върху друга. В този договор няма цена, там има схема за това как се образува цената"

БРАВО НА КОСТОВ

ГЕРБ прекрасно изпълнява партийната заръка, да докара до там нещата, че да се състави експертно правителство до предсрочните избори. Това правителство да свърши последните и най лоши неща по разорението и рзаграбването на България, след което Партията да назначи я коалиция, я други "експерти" за по-спокойно крадене.

ти е народът и защо го изключваш?