Депутати: Докладът на ЕК можеше да е по-лош

Докладът на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка в областта на правосъдието и вътрешния ред е по-мек, отколкото се очакваше, коментираха депутати.

Обратно в новината

Коментари - Депутати: Докладът на ЕК можеше да е по-лош | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И още нещо е редно да се каже. Съдебната система е долу-горе такава, каквато я искат политиците. Наистина има още какво да се желае, защото по низовите етажи има немалко хора без политически и финансови "ангажименти", съответно не толкова податливи на натиск. Законодателството, с което работи съдебната система също е творение на политиците. И като си знаем политиците, съответно висшите съдийски и прокурорски шефове, посочвани от тях, обективно наистина докладът трябваше да е по-лош. Дано сегашният радва нашите политически подлоги, още повече, че очевидно е писан предвид взето политическо решение. Което пък поставя под въпрос обективността на докладчиците и меродавността на оценките им. И не само за съдебната система.

От ЕК нищо не разбират, много добре си работи съдебната система /за някои /... :))

На Доленчо,не му било интересно?Ами-как,ще е като се интересува само от манги,а?!

Кога ще ги стигнем Румънците ..през 1983г. се молех да не бъдем като тях..мизерия..глад ! Сега се борим да ги стигнем ....абе шибана работа! Ще викаме големиьот брат да замазва нещата и за това ни ограбва безогледно! Ех кога ще стигнем Румънците ??

Оценката е ясна: Когато управляващите се навеждат и идотски се усмихват за щяло и нещяло докладът е смекчяващ, защото са "наши". 2. Когато не слушкат /като Орбан/ започват да му вменяват слабости: корупция, организирана престъпност, намалени рейтинги и т. н. Шарлитата сериозно преиграват!!!

А сега попитайте простаците,които се водят за...политици в Бантустан дали това не е все пак...някакъв напредък:)))?!? По всичко изглежда,че за тях това е така,защото все пак са очаквали по-здраво да ги нахокат!!! Прост народ,следователно прости политици и слаба държава,кратко и ясно!!!

Гладна кокошка за просо мечтае ... Може ли да сте толкова абсурдни, Радане?

Никой не е над закона - под тази максима работи и през 2014 г. Националната дирекция за борба с корупцията (НДБК) в Румъния, която разследва злоупотребите по високите и средните етажи на властта. Разследванията на НДБК доведоха до 743 осъдителни присъди през 2012 г., 1041 - през 2013 г. и над 1500 през 2014 г. Бивш премиер, действащи и бивши министри, депутати и сенатори, съдии, кметове, шефове на футболни клубове, полицаи и олигарси, близки до политическите кръгове - никой не е имунизиран за разследванията на екипите на главния прокурор на НДБК Лаура Кодруца Кьовеши. Румънски вестник я сравни с италианския съдия Джовани Фалконе, който с помощта на разкаялия се мафиот Томазо Бушета, нанесе удар на Коза Ностра през 90-те години на миналия век в Италия. Излезлият неотдавна от затвора олигарх Сорин Овидиу Вънту, който излежа две трети от двугодишна присъда за пране на пари, написа в личния си блог, че от 1990 г. насам, най-голямата спирачка на пътя на модернизация на страната и най-голямо огнище на корупция в Румъния, е бил парламентът. Вънту твърди, че ако бъде осъден за всички машинации, в които е участвал, ще остане в затвора до края на живота си. Той разкри, че за получаване на място в парламента трябва да бъдат заделени между 200 и 400 хиляди евро, които кандидатът обикновено взема от бизнесмени, а след това им връща като народен представител.

Страшно "умно" изказване.Прозвучами като:Можех аз да изпецкам Анджелина Джоли ама е по-мек,отколкото се очакваше.

СМЕКЧЕН? НАГРАДА ЗА ПОСЛУШАНИЕТО И ПРОДАДЕНАТА НЕЗАВИСИМОСТ НА ДЪРЖАВАТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ.

Типично по български - докладът още не е излязъл официално, но се втурнали да се изхождат пространно, нашироко и най-вече обилно върху него...

Виждате ли двойният еврогейски аршин?! Ако правителството не беше "дясно", критиката щеше да бъде унищожителна. Обаче нали са "наште на власт", от ЕС пипаме с лекото перо. Честита независимост, братя и сестри българи!

че си зле

Социалистчето със серГейска-русофилска ориентация се издаде, като изквича жално... И понеже очевидно то едва ли е навършило 14 години и е с жълтичко около устенцата, да го светнем, че сега сме по-независими, отколкото когато в Москва решаваха кога да поемем въздух и кога, с извинение, да пр*днем... За такваз "независимост" са приплакали русифилистичетата...

jingiby

"Каракачанов признава, че много от критиките са абсолютно основателни, но съдебна реформа не може да се прави за 24 часа." Тя тая съдебна реформа върви доколкото си спомням вече 24 години и резултатите от нея са меко казано отчайващи...

Ма разбира се. Можеше направо да ви напсуват. Ама нали не са простаци като вас, та за това можеше и по-лош да е.