Доказано: Коронавирусът убива главно онкоболни

Рискът от смърт нараства при лечение с хидроксихлорохин плюс антибиотика азитромицин

Обратно в новината

Коментари - Доказано: Коронавирусът убива главно онкоболни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ограмотете се! не "превеждайте" как си знаете! тва не ви е новина за подвизите на боко с джипа

Преклонната възраст от преди 2-3000 години е 40-50 години... Това врме е твърде кратко за еволюция. В днешно време живеем над 50 до 90години единствено заради медицинските грижи.

Всъщност, живеем толкова ВЪПРЕКИ медицинските грижи...Но темата е друга... Доказано: Ковидчето убива много по-малко от нормалния грип. Но пък "световният арест" си е съвсем истински...Целта мисля е ясна...

3евзек

Целта е ковидчето да убие по-малко от нормалния грип. Целта може да ти е ясна, но причината и следствието не са. Виж другата статия за бидонвилите, където световен арест е невъзможен и на практика хората нямат как да се пазят, там каква изтървана работа се случва и още не й се вижда краят.

Иначе щяха да умрат от рак. По-друго си е, би казал Шишо Б-в като пръв оптимист.

Ще умрат, ама дали след 3 години с рак или след 10 години ремисия?

Абе тебе да не ти плаща СЗО? Да те светна че Доналдчо вече ги изрита....търси друг спонсор

Подобни писния, базирани на избирателен и лош превод на научни статии от хора, нямащи понятие от терми нологията на статията, воьят до заблуда на читателите. Статията, която може да прочетете на https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31187-9/fulltext, съдържа тотално различни заключения и в никакъв случай не е лъжица за устата на дира.

много сте строг. Надявам се не се заблуждавате, че те са чели фактическият доклад от изследването с анализите на данните и тн. Те са чели подобна статия по въпроса, публикувана я в Сън, я в Дейли Мейл или подобните им еквиваленти. А за превода вина носят разработчиците на гугъл преводач :)

ето Ви техния първоизточник :)) https://www.dailymail.co.uk/news/article-8322759/COVID-19-killed-people-cancer-dementia-COMBINED-April.html

Ясно... The coronavirus killed more people than cancer, dementia and heart disease combined in April, shocking statistics today revealed. ....ами няма какво да гпвофим повече...

3евзек

Нямате какво да говорите повече, защото навременната изолацията дава много добри резултати, за разлика от държави, които закъсняха с прилагането й, например Великобритания.

Когато си провел химиотерапията, може да се гътнеш от всичко, дори и лека настина! Голямо откритие! Няма що!

Голямо откритие, онкоболните са с изключително компрометирана имунна система, и обикновен грип може да ги убие.

сиреч естетвн подбор,за него учехме кога не беше дистанционно та съм го запомнил.Младите и здравите преживяват болестта, а верятноста старите и болните да гушнат босилек е голяма

За него сте учили, обаче като не беше дистанционно, не сте го научили трайно. Сега всеки може да отвори дистанционно, дори с 30-40 години закъснение и да прочете. Естествният подбор не е за млади и стари, а за гени. Т.е. за млади, едни от които могат да се приспособят и да оставят повече поколение, отколкото други млади, които не могат да се приспособят и оставят по-малко или никакво поколение.

Фактите показват, че колкото по-развит е един вид, толкова по-малко поколение оставя и е най-застрашен от изчезване! Видът оцелява и продължава чрез най-примитивните си екземпляри. Това е в сила както при живите организми, така и при човека. Вж. кои популации са най-многобройн и! (Изключенията доказват правилото!)

Аз бих искал да чуя коментарите на Мангъров или на онзи хамбургски патолог Плюшел за студията на Ланцет- дали ще махнат с ръка и да кажат , ами да, болните от карциноми умират, кво да направим! Само да вметна, че в изследването се коментират пациенти с ин ситу карциноми и с ремисии.

Не ми се чете оригиналната статия но би било интересно ако имат статистика за това колко са били на антрациклини.

Като чета коментарите...Ами-много е страшно да живееш сруд пълна простотия...Не вярват,че има пандемия /въпреки труповете по света, въпреки информацията, която имат...но очевидно не могат да ползват/...Сто пъти им си обясни, че вирусът провокира съществуващи заболявани и така в крайна сметка причинява смърт...Все едно-ВЕЧЕ ПЕТИ МЕСЕЦ ИМ СЕ ОБЯСНЯВА...не разбират и това си е...До сега беше лесно-не общуваш с тях и толкова...Сега вече-при наличието на зараза, си ЗАВИСИМ ОТ ТЯХНОТО ПОВЕДЕНИЕ...Те обаче-с простия си акъл са решили, че НЯМА да носят маски...В цял свят носят-простотията в БГ се гордее с ината си...И НЯМА СПАСЕНИЕ-с/у вируса можеш да вземеш някакви мерки...с/у ПРОСТОТИЯТА си безпомощен...

Извинявам се в намесата предполагам няма и да отговориш но да попитам обяснява ни се какво ... че има смъртоносен виръс който "убива" ами да ама смъртоносния вирус отне живота на 100 и не знам колко в българия бог да ги прости. Ама умряха ли от корона вирус @да@ но това е по това което пише в заключението на лекаря който е правил теста. Да теста онези тестове които 3 пъти дават грешни резултати и най накрая един показва положителен. А дали не трябваше на тия хора да им се прави аутопсия да се учим какво засяга този вирус или да се наблюдава някаква патология ами не не беше нужно защото така е казала сзо не се прави аутопсия и да по цял свят не разбират докторите на каква основа научна се дължи това изискване у предупреждение и заръка на сзо. Ами да да приемем че всеки умира от това е най лесното ама не. А дали основната причина в българия която са няйайви пари които се чакат сега от фонд възстановяване.... някакви милиони или милярди не бяха дали не съм сигурен и не искам да спекулирам.

3евзек

Когато имаш една група стари хора с хронични заболявания, от които всеки месец умират по 1% и друга група стари хора с хронични заболявания, от които за месец умират 30%, първата група без ковид, а втората с ковид, би трябвало сам да откриеш защо е толоква голяма разликата в смъртността сред двете групи стари хора. Но друго си е да живееш сред пълна простотия.

Не мога да разбера малоумната част от българския народ... Ами трябваше ли тогава и в България да измрат няколко десетки или стотин хиляди, че тогава да разберете че е имало вирус??? Вместо да се радвате, че имаме измежду най-малкото заразени и починали в Европа а и не само, вие си чешете косматите езици - едни за копейки, други покрай тълпата овце...

Да, напълно си права.Не носят маски от инат.А който носи я носи неправилно -под носа или като лигавник.Прост народ-слаба държава.

Доказано: журналистите имате нужда от трансплантация на мозъчни клетки. Дори не е нужно да доказвам със източник за новината...

Лека им пръст на всички починали набедени от вируса, ама ми се струва цинично да се спекулира с онкозаболелите.. Нима не е доказано че и много пари да имаш и без да има някакъв вирус много онкоболни немогат да бъдат спасени???? За мен по вероятно е голяма част от починалите да са стигнали до края благодарение на непрестанните опити с какви ли не лекарства и след като имат някакво заболяване няма как да не се отразят тези ''лекарства''.... Да си ги бяха лекували с това с което се лекува пневмония и заедно с това да се лекува и другото им заболяване може би щеше да бъде по успешно, ама при тази паника създадена бързо бързо друго неможе да се очаква,..

Много онкоболни не могат да бъдат спасени, обаче прави ли ти впечатление, че от онкоболните без ковид всеки месец умира тпо 2%, а от онкоболните с ковид умират по 15%? Имаш ли обяснение защо разликата е повече от 5 пъти?

Ако някой се интересува , ето статията : https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31187-9/fulltext Clinical impact of COVID-19 on patients with cancer (CCC19): a cohort study.

Преди много години през едни села минаваше периодично Белият циганин с фамилията си, не знам с какво се занимаваха, бяха номади, целогодищшно сновяха насам - натам. Един ден фамилията мина през едно от селата и на една жена й направи впечатление, че Белият циганин го няма. Попита жена му: какво става къде е мъжът ти, жив ли е? Отговорът на възрастната циганка беше: "малку живу" /т.е. много болен/. С написаното исках да кажа, че здравето не е определено състояние, а варира в много широки граници - от 100 до 0. Напълно разбираемо е, че хронично болният със заболявания като хипертония, диабет, сърдечна недостатъчност и др. е много по-уязвим за коронавируса. Това многократно беше изтъквано досега. Така че не е сензация добавянето към този списък на онкологичните заболявания.

Химиотерапията скапва имунитета, за вируса остава да ги довърши...

Как точно ги вписват в статистиката... починали, вследствие на онкологично заболяване или коронавирус?!? Това е "откритието" за днес, но утре очаквайте ново, пряко включване и... следващо "откритие", което ще гласи, че коронката предизвиква инфаркти, инсулти, както и световъртеж, гадене, което може да бъде придружено и с... диария:)))! Или пък вече това е потвърдено:)))?!? Лошото за някои обаче е, че не измираме по план, яко да измираме, даже напротив, твърде дълго се бавим... в живеене след пенсия:)))!

Тулуп, как ти се струва човек с мозъчен тумор да умре от двустранна бронхопневмония? Това ли е обичайната смърт от мозъчен тумор? Пък и какъв мозъчен тумор, ако нямаш мозък?

Не се притеснявай , ти няма как да се гътнеш от мозъчен тумор!

А стига де. Нахалници!

Според последните проучвания, коронавирусът убива главно умиращи хора. При мъртвите причината за смърта е почти 100% ковид 19. При хората в настъпваща смърт има огромна вероятност прчината да е коронавирус. Забелязва се връзка между загиналите, които са скочили от покрива на висока сграда и коронавирус. Но едно може да се твърди със сигурност - коронавируса убива главно хора, които са в състояние на смърт. Тая статия ми звучи точно така. Един портокалов сок ябълка, ако може ;)

състояние на разбалансиран организъм, казано най-просто. Всяка хронична болест прави организма неустойчив, процесите не протичат нормално и когато имаш вирус за който не знаеш точно как работи, балансът става неуправляем. Просто обяснено. В момента в който стане ясно какво уврежда Ковид и как, намери се лекарство ще могат да се балансират хронично болните.

Умното, а знаеш ли, какъв е процента на излекуваните от онкологични заболявания:)))??? Нали не си мислиш, че коронката е снижила това число за има, няма няколко месеца... драстично:)))?!?

Трите най-масови причини за смърт сред хората са рак, инсулт и инфаркт. Повечето от тях имат и придружаващи заболявания като хипертония и диабет, които са свързани с първите три. И тази статистика се прави от много години. Е, в момент на грипна епидемия, каква е вероятността починалият от основните три причини, да е бил и заразен с вирус? Медийната манипулация продължава с огромна сила, защото става въпрос за много пари, които трябва да бъдат преразпределени в мътни води.

Добре ли плащат да говориш такива неша?

Не плащат, мога да намирам и анализирам статистически данни и от научни независими източници, а не само от казионните.

само тези, които са дали положителна проба за Ковид. Може да има и такива, починали в къщи или неизследвани за Ковид, така че бройката може да бъде значително по-голяма, но никой не я търси, защо ли? Очевидно броят починали с Ковид не е основна величина. С грип също могат да починат, но странно защо никой не се е сетил да прави пари от това, отново странен факт. Ежегодният, познат ни грип го пренебрегват, а и от него може да капне нещо. Позмислете се малко! Докога ще сравнявате грип с Ковид?

Пари се правят от нещо, което е ново, а не от стари... болести:)))!

В цял свят ли са казионни източниците? Смешни хакерчета! Идете на лекари.Дават хапчета.Ще се оправите.

Виж какъв процент от хронично болните, но без вирус умират и какъв процент от хронично болите с вирус, тогава би могло да ти стане ясно каква е разликата. Разликата е десетки пъти.

медиите днес пишат за "рекодния брой умрели в РУСИЯ за 1 ден - 232." А в САЩ за последните 24 часа от коронавирус са починали 1297 души. Това обаче май не е новина. Аман от двойни стандарти. Явно за някои хора числото 232 е по-голямо от 1297

имат предвид рекордния брой умрели в Русия , съпоставено с кривата за брой заболели и починали до момента конкретно в Русия... А иначе вчера казаха, че най-много умрели има във Великобритания..така че всеки чете, но си тълкува , каквото настроението в момента му диктува, явно:))

Умножаваме руските данни по 10 както каза Собянин преди време!

нищо чудно. Докато НЗОК, Министри, чиновници, Болници и Доктори си правят далаверите с лекарствата и пътеки за онкоболни, а хората са принудени да прескачат до до съседните държави да си ги набавят и то ако са достатъчно късметлии да разполагат с финансите за това , ами при това положение, много ясно , че вирусът ще ги умори преди да получат шанс за лечение и достъп до адекватни медикаменти от държавата.

Нарочно говорят така за хидроксихлорохин и азитромицин, за да няма с какво да се лекуват хората и да валят трупове. Сигурно имат противопоказания, но всички лекарства имат такива, когато на карта е заложен живота няма какво да се чака и избира, ще се пиеш хидроксихлорохин и азитромицин или умираш. Нищо освен тези две лекарства не помага срещу чумата. С тези скалъпени тестове с цел да изкарат как затихваля чумата, за да напълнят моловете, заведенията и плажовете съвсем скоро ще има недостиг на санитарни чували.

скоро не бях чела...Всичко си има граници...НО-.човешката глупост явно е безгранична...

И двете изследвания са много подробни и описателни в зависимост от клиничния стадий на онкозаболяването и има много важни подробности, които не са съобщени в тази статия. Подобни детайлизирани изследвания , публикувани в Ланцет, са само за специалисти! Публикуването им в този научно популярен, масов и насипен вид, каквато е тази статия, само възбужда диванните тулупи и не носи никаква полза. Те не могат да разберат за какво става дума.

следващо откритие: спинът убива главно серопозитивни. Заслужава Нобел.

ще паникьосват хората? Да не би да вземат да се отърсят от стреса,и най-важното да хукнат да се ваксинират.... много е важно да си проверите кръвната група.....група А била много страшна според предишната статия....даже не са си дали труда да пишат коя точно А+ или А-.... Всичко с живо с кръвана група А ,всичко живо с някоя болест....направо да си пише завещанието. Срамота е ей!

+, знаете ли? Това не е кръвна група, има и В-, В+, 0-, 0+. Как си позволявате при такава медицинска неграмотност да коментирате?

И важен наравно с кръвната група. Я по-кротко !

Тоя ме ядоса!

И най-обикновена настинка може да убие онкоболен. Въобще не му трябва чак Корона!

Вирусът уби стотици хиляди хора и свързването му с други болести единствено покрива управляващите, които не въведоха карантина навреме и оставиха милиони на риск от зараза и смърт.

Главно, ама помежду другото убива и здрави хора. Дори понякога и млади. Вярно, по-рядко, но .... ФАКТ !!!

Няма здрави хора, има не ходили на лекар!

Има нещо вярно в твърдението. Щото тези данни за Ковид са статистика от диагностицираните точно за Ковид. А реалната картинка е съвсем друга. И да, има млади и на вид здрави хора, но с не проявени симптоми на разни болести, и, както пише в един разказ, са смъртни, понякога внезапно.

Не убива главно онкоболни! Спрямо текста, ако си онкоболен, има по-голям шанс вируса да причини смъртта ти. Дори не се казва колко по-голям шанс! Но все пак онкоболните са около 5.5% от всички хора (информацията е от Google), така че да се каже, че убива ГЛАВНО онкоболни е доста груба манупилация.

смеееех! то бива идиотщина! Направиха ни на идиоти! Значи онкоболните не умират от рак, а от коронавирус! хаххахаа мамичката ви мръсна, трябва да има евфективни присъдо!

ти си голям глупак

той е МНОГО ГОЛЯМ ГЛУПАК...Колко пъти трябва да се обяснява на простия плебс, че КОРОНА ВИРУСЪТ активира заболявания, с които БЕЗ него хората биха живяли още с години..Така,че спорът смърт ОТ корона вирус ИЛИ смърт С корона вирус е абсолютно излишен...Дали ОТ или СЪС...ВИРУСЪТ Е ТОЗИ, КОЙТО Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ЛЕТАЛНИЯ ИЗХОД...

Трябва да се съдят тези изроди, правилно. Явно не им пука за хората и съвсем ни правят на маймуни. Лошото е че турските сериали и медиите са промили мозъците на маса население, като са ги превърнали в амеби.

Така е, китайците трябва да бъдат съдени.

Добре де, ако си бил диагностициран с онкозаболяване преди 15 год. И оттогава не си се раьболявал, т.е. си клинично здрав пак ли от рак трябва умреш, ако си се заразил с корона вируса и нямаш късмета фа се справш с болестта?

рак, някой знае ли? И ако знае, би трябвало да добави към това един вирус, който работи на клетъчно ниво в кръвоносната система и отговорът сам ще дойде. Болен от рак, не значи обезателно смърт, но рак+корона е друго, нали?

Ти си голям глупак .Нищо не разбираш.Затова не коментирай.

Не бе, Спасителя спасил хиляди здрави хора...

Ама някои пропуснал ... не може да огрее навсякъде.

че в дира четат и онкоболни? и че НЕ само вие сте рупора на тая истина? искате да повишите настроението на потребителите или какво?

Гледайте вас да не убие, изедници ненакрали се

А не е ли по-точно да се каже, че просто ракът убива тези хора, този коронавирус ако има някакъв принос, то е има няма 10% от цялостното състояние на пациента.

и това не е нещо, което не се знае. затова хората с някои заболявания трябва да го имат предвид и повече да внимават, толкова.

аутопсиите... Сега всеки може да си твърди всичко. Обаче,защо ми се струва ...че цялата работа се върти около ваксината?

Огнищата на корона вируса бяха само в градовете с активна 5G мрежа.Мрежата сваля имунитета и раковите клетки убиват здравите.

Споко. Сега започват изптанията на 6G. Напрво ще ти имплантират мисли в пилешкия мозък.

Най-новата статистика от последните милисекунди: Оказва се, че насекомите и животните блъскани от превозни средства, всъщност умират от корона вирус. Не се знае, обаче, дали са били носители или са се заразили в последния момент! Моля пазете комарите си, както и домашните мухи - да спазват летателна дистанция от 2 метра и ги замеряйте с предпазни маски и ръкавици! Утре чакаме най-най-новата статистика. Очаквайте подробности!

А добър ден. То сякаш и без тях не видяхме,че загиват предимно онкоболни и стари хора с многозаболявания. Ама като врякнали -пандемия, че пандемия. Само разсипаха световната икономика дебилите му прости.

Ми не са дебили, ние сме дебили, защото се подчинихме на икономическите интереси на тези хора...

Това за да те оберат до шушка. Ама ти вече знаеш истината, защото си си сложиш анти-5G шлем, нали ?

Хей го вна! Хуманен вирус! Да не се мъчат ората...бравос, да не е по Еу директива нещо? Похвално!

Това се връзва с другите данни, че вирусът уврежда кръвоносните съдове. Химиотерапията в много случаи включва някой антрациклин (напр. епирубицин), а те са с пожизнена доза защото са кардиотоксични и увреждат сериозно кръвоносните съдове.

А това как се отрича прилаганото лечение...е върха. Че нали у нас точно с тези две лекарства ги лекувт....

Доказано ... ми Янко! Без аутопсии може само приказки да разказват!

Аутопсия дали е онкоболен? Едва ли. Гледат по документи , записанхли е кото такъв и лекуван ли е с лъче и химио. От тях имунната система отива на кино....

Май по- точно е да се каже лекувани с химио и лъче терапии болни.

че така сте се загрижили - скапаняци долни.