Русия продава на Ирак танкове за $1 милиард

Ирак е подписал голям договор за доставка на руски танкове Т-90, съобщава "Известия". Вероятната стойност на сделката е 1 милиард долара.

Обратно в новината

Коментари - Русия продава на Ирак танкове за $1 милиард | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подвижни ковчези за краварските консерви Абрамс..Които горят като клади в Ирак, Сирия, Йемен, Египет и т.н..Всяко джихади Джо със старо руско РПГ-7 или старите съветски ПТРК Фагот и Конкурс ги взривява спокойно на парчета...И това го има по купища филмчета в нета:) А руските Т-90 и Т-72БМ спокойно издържат идарите дори на модерните краварски ракети ТОУ...Краварските апчтита дори падаха от някой друг куршум от АК-47.>А какво остава ако се срещнат с някой модерен комплекс за ПВО като ТОР, ПАНЦИР, ОСА, СТРЕЛА 10 и т.н..Ще горят апачитата като молци на свещ:) Дааа, иракчаните не искат да горят в античните краварски консерви Абрамс

Едни самоходни ковчези. Струват по 2 милиона долара бройката, а само един обучен пехотинец може с ПТУРС да гръмне 5-6 от 2 км разстояние ... А един Апачи може да изгори около 20 парчета за 2 минути...така американците изгориха 2000 руски бракми за две седмици в Ирак

Да бяха взели Армати викам Ама не от онези мукавените дето ги дърпаха с въже Дали имат истински? Някой знае ли ?

Понастоящем е в заводски изпитания, през 2019 започват изпитания във войските. Преди 2022 едва ли ще е възможно, а тогава пък какви противотанкови боеприпаси ще има..

За Армати не знам, ама горящите като клади Абрамси, никой не ги иска вече:) Какви готини филмчета разпространиха краварските Джихади Джота..Как палят Абрамсите като брикети, не е истина:)

На русогъзолизците плащат ли ви , или просто вкусът ви харесва?

Колкото И да Се сдържа Човек - НЕ мож Се сдържа, Домакини/Дир.бг ! - Патернът на СистематичноТолерирани проДнешенКремъл 'коментари' -- Е Повсеместен .

Леле колко са тъпи индийците. Ама какви тъпанари да си гледат интереса. А при нас идват 3-ма чужди конгресмени и ние чинопоклоно спираме проекти. После що сме най-зле. Еми аз не съм видял приятел на САЩ да е добре! САЩ не дават нищо даром. Взимат прескъпо! Сега нашите се въртят сучат да вземат кофите ф16.

Индийците драги също избраха F16, даже ще го произвеждат. Русия се издъни с индийските конкурси за самолети и хеликоптери (победиха F16, Rafale, P8Poseidon, Apache, Chinook), предстои и да загуби конкурса за 6 неатомни подводници - фаворити са германците.

МУхахахахахаха...Индийците избрали Ф-16?:) Ти нещо се шегуваш май?:) Разбраха да пройзвеждат заедно с руснаците Т-50, и сключиха договор..Но за Ф-16 никой не е чувал:) Но вече имат лиценз да пройзвеждат руските Ми-226.

колко танка тряя да купат за толкоз пари тия арабески бе, 100 милиона???

По моя преценка са около 600 бр.(горе-долу толкова имат и индийците), в комплект с боеприпасите, допълнителна компектовка, обучение на екипажите, техническа подръжка, резервни части и т.н., то не е само да купиш тенекията!

Нещо много се възбудиха тук любителите на руските Империалисти, убийци на милиони деца, жени и старци в Афганистан, Чечня, Грузия, Абхазия, Южна Осетия, Крим, Източна Украйна, Сирия! Само в Сирия 2-милионния Алепо беше изравнен със земята!

Нещо много се възбудиха тук любителите на краварските Империалисти, убийци на милиони деца, жени и старци в Афганистан,Виетнам, Корея, Ирак, Йеман, Сомалия, Югославия, Либия, Египет, Сирия, Салвадор, Никарагуа, ходнурас, Чили, Куба, лаос, Камбоджа, и къде ли още не!! Само в Ирак 2-милионния Мосул беше изравнен със земята! Даааа как да не обичат простите козяци свойте любими господари! убийци на десетки милиони хора!

Браво, сиреч американските и руските убийци са от един дол дренки! Само, че ти предпочиташ руските убийци! Браво, ама аз не виждам разликата вежду едните и другите!

Ти нормален ли си бе? Първо в статията става въпрос за нещо коренно различно.. става дума за това (Буквално), че след като Иракската армия (новата, обучена и въоръжена от САЩ) изпита в реални бойни действия американските танкове, а в същото време вижда как екипажите на Сирийските т-90-тки са живи (дори и на единствения унищожен Т-90 в сирия екипажа е жив) е ришила, че живота на войниците им е ценен и е решила да купи.. по моя преценка са около 600 бр.( в комплект с боеприпасите,допълнителна компектовка, обучение на екипажите, техническа подръжка, резервни части и т.н., то не е само да упиш тенекията) адекеватни на военните действителности танкове .... Това е най-доброто на пазара в момента....

на китай продават сибир, а на иран само железа!

Продават те Руснаците на Китай.>Ама не Сибир, а Су-33, Су-35, С-400, подводници Кило противокорабни ракети Москит..И всичките тия оръжия, китайчетата си ги слагат на флота, с който ще сритват тлъстите краварски задници:) А на руско китайската граница, си лежат още съветските ядрени фугаси:) А в това време Иран купува ли купува С-300 и крилати ракети, за да може да топи лудите говеда в Персийския залив като малки котенца..Все пак всички помним циврещите краварски морски пехотинци, когато иранските гвардейци от КСИР (Стражи на ислямската Революция) заловиха двата им катера:) Цивреха ли, цивреха кравите..добре че поне не се изпуснаха под себе си..А може би да?:)

И правилно продават, с какво иначе Китай ще си върне заграбения Сибир, исконня китайска територия!

браво бе, това много ли те радва,сигур бабати е била рускиня....

Заглавието е сбъркано! Истинското е "Русия продава на Ирак вторични суровини за 1 милиард"!

правилно име си си избрал

И твойто си го бива, без майтап!

За желязо не знам, но виж оръжия продават руснаците на иракчаните..И те ги купуват! Но виж, краварския металоломкат краварските Абрамси и Хамъри..Нещо не искат да купуват иракчаните! Особено като видяха как лесно става на скрап, след едно попадение на старите руски РПГ-7 или ПТРК Фагот и Конкурс.

Те и преди купуваха, ама краварите изпариха 3-4 хиляди от тях! Руските танкове много лесно се изпарявяли, ниска им била температурата на кипене и изпарявяне!

Фагота не беше ли инструмент за духане?

а ние какво продаваме ...???

РПГ-7, "Какалашници" и 122 мм. снаряди за "Градове"! Вторични суровини като братушките не продаваме!

То само малоумен олигофрен козяк, може да каже че РПГ-7, Калашник и Град са наши-български...Ало мунчо! Знаеш ли къде са създадени тези оръжия а?! В СССР!А ние продаваме само снарядите за Град.>А руснаците продават целите ракетни установки..И не само тях! Вече продават Смерч, Торнадо, Искандер, Ураган и т.н

По голям анален плъг от мене и 1,>>>, Дада, 7/8 и останалата европедалска сган ..просто няма!!!Забравих да допълня, че аз се зарадвах много и на новината за прайда в Фашингтон наскоро. Е, не можах да си намеря някой, който да задоволи напълно, но пък оргията беше страхотна и обслужвах по трима краварски пенделоси. Поздрави на Обонго Тропикал Мънки от Фашимгтон и а от Брюксел - вие най-добре ме пълнихте.

каква ли е причината за каквото и да става дума, русолюбците все за сношения между мъже да си мислите? дали това не е остатък от нежни ласки от дружинният ръководител в някой пионерски лагер?

Един от най-мощните и модерни руски танкове Т-90 тези, които се самовзривяваха по учебните полигони, също ще се продават в Европа и света. Голями търговци са тези руснаци, след като могат и бутафорните си оръжия да продават като за истински.

Ми да, ама не са като краварските ХАМЪРи ..Да падат от небето като консерви, или като краварските Абрамси-да се взривяват от една ракета на Джихади Джотата:)

Тук намекът е, че Ирак купува танкове от Русия, а не от ФАЩ, Европа и пр. Танкът е тежка бойна машина, която служи като много мобилна артилерия, удря на няколко км, прикрива пехотата...но е нужна в случай на война. Ето тук е въпроса, с кого? Иран е приятелска държава, Саудитите са неспособни на сухопътна атака, другите камилари също са гола вода. Остава единствено Турция...която внезапно може да открие свои интереси в Кюрдистан :)

И ето, навлиза Турция в иракски Кюрдистан да "обучава" и да "защитава" чужди нефтени находища...и се натъква на бахура Т90...и системи ПВО С-400...хъката-мъката...мчи то турските интереси, таковата...Ердоган руча вратовръзки...

И хоп пустинна буря и 1000 отворени руски консерви...

Танкът Т90 струва 2.5-2.6 милиона долара. За 1 милиард долара могат да се вземат 400 танка.

НОРМАЛНО Е ИРАК ДА КУПУВА ОТ РФ, НАРКОМАНСКИТЕ КРАВАРИ ПРОИЗВЕЖДА САМО ПАМПЕРСИ.

И тях си ги купуват.

антибългарската крава, пак измуча във форума. Смени си ника!

ТИ ЗА БЪЛГАРИН ЛИ СЕ ИМАШ ФЕС МАЛОУМЕН .

Само Русия ефективно се бори с ИДИЛ. Крим е руски, свикнаха ли западните лицемери и слугите им в България?

Нормално! Все пак руските Т-90 и Т-72 Б3 спокойно издържат попаденията на краварските противотанкови ракети ТОУ. За разлика от краварските Абрамси които хамериканските Джихади Джотата от ИДИЛ и Ал Кайда взривяват с по едно попадение от РПГ-7 или ПТРК Фагот или Конкурс!! Като Фагот и Конкурс са антични съветски комплекси от 70 години на миналия век!!! Нормално е, иракчаните да искат по добри, по-здрави и по-надеждни танкове от краварските! Факт!

Новините за нарастващата културна, икономическа и военна мощ на Русия радват сърцето на всеки един истински български русофил. Миналото от историята, както и настоящето са ни убедили в това, че България е в технически и икономически възход, когато и в Русия е така. Така е и сега!

Забравих да допълня, че аз се зарадвах много и на новината за прайда в Москва наскоро. Е, не можах да си намеря някой, който да задоволи напълно, но пък оргията беше страхотна и обслужвах по трима руски пенделоси. Поздрави на Саша, Вовичката и Ванката от Москва - вие най-добре ме пълнихте.

Ники

А такаааа..Па Вие си плюйте мурзилките, ушанките и т.н. За едно нещо много ги уважавам: От пламенни интернационалисти се превърнаха в крайни националисти и расисти. Важното е, че мургавелите не смеят да припарят там, което в днешно време е достатъчно положителен атестат за водената политика! Разните му там кремълски джуджета и др. са едни преходни елементи и нищо повече.

На руснаците им разрешиха да са националисти и расисти единствено за отклоняване на вниманието. Руския 1% най-богати е заграбил много повече от който и да е друг световен елит а беднотията е в африкански мащаби. 'Мургавелите' не са глупави - те просто не искат в Рашка, която пък си има своя собствена богата колекция от колоритни малцинства, включително 20 милиона мюсулмани, и то суни - от тия 'лошите' които се борят срещу Асад в Сирия.

по добре руснака да е националист и расист...Отколкото европедал или краварски гъзолизец управляван от евреите в Фашингтон! Друго си е краварника-най невеликата нация в света, където има 90 милиона безработни негри, латиноси и жълтури и където полицията непрекъснато трепе чернилките..За да не избухне недайсибоже някой бунт или расова война.....Защото в Краварника богатството се държи от 0,000001% от белите хора там.

Да не би защото Иракчани не дават пари за мукава?

Армата ще започне(!) войскови изпитания през..2019. Sad.

А и тогава пак няма да е за продажба.. ще трябва да минат поне 10-15 години за да започнат руснаците да продават Армата на външни клиенти... Защо се продава С 400 (с доставка след 4-5 години).. ами защото вече има С-500, защо се продава Су-30, защото има Су-35 и ПАК-ФА.... Никой не иска да продава на евентуален противник, дори и днес да ти е приятел, последните си военни разработки!

симо

Следващата поръчка ще е от самите САЩ......Щото спряха да купуват скапаните си ,,АБРАМС,,....Квото продадат на баламурниците---продадат....също като ф-16

са отживелица. Само руснаците не са още разбрали.

И Иракчаните .....

Още преди Втората световна война ги отписват. Ама без пехота победа няма. А пехотата е най-добре защитена от танкове.

Викаш отживелица.... Вярно? Ти сериозно ли? Сирия на нищо ли не Ви научи? Добре екипирана с обучен екипаж и адекватно поставени задачи, една Т-90 може да ти стъжни живота.... Искаш ли малко статистика.... За периода на воените действия в Сирия и Ирак през последните 5 години има загубени около 90-танка Т-72, малко над 350-Т55 и Т62(като тези танкове се използват и от джихадистите), около 200 Абрамса (около 70 се използват и от ИДИЛ) и 1.... забележи 1(един) Т-90, след попадения от ракети TOW-2, екипажа излиза жив от танка, а танка не се взривява а изгаря, защото след втророто пададение са запалва боекомплекта на ПКТ-то. Танка изгаря след 2 и половина часа... Забележи всичко това при изключена система Щора... Това е Т-90.... И според теб това е отживелица.....

Т-90 е абсолютен световен бестселър! Най-продаваният танк за последните 20 години...

Баф мааму! Чак па "бестселър"! Тва да не е некво криминале от майстора на ужаси Путльо?

Означава, че е най-продаваният!

ако в бг бяха умни то днес бихме продавали заедно това в египет i0

Руснаците ей така заради черните ти очи ще си разделят с тебе и без това скромната си печалба?! Ако не си запознат с настроенията на ватните путинуиди, нека те осветля - според тях СССР е най-прекрасното обществено-политическо образувание и е фалирал единствено заради алчните външни паразити от СИВ. Като нас.

тука се написаха такива глупости че невярвам на уши те си абтамс и т.н. та тофва 70 тонно железо е за музея а не за воина в полша тези големиииииииииииииитанкове са безмислени пред руските бмпeta !!!!!!!!!!!!!!1ами нема мост или път които да неса направили дири от които т 72 даги измъква на въжета!!!!!!!!!!да ама е така до ден днечшен поляците летят на ми 2ч и са доволни а ние в бг хамериканско та хамериканско

до недоносените от бг танка на победата над германия не е абрмс или некое краварско лаиноа т 34 I KV 1

Т34: 50 000 произведени, 40 000 унищожени, по 10 на немски Тигър или Пантера. Да ти имам 'пабедата'..

Припомни ми тигър-а ли влезе в Москва или Т34 в Берлин!?!? Как беше???:))

В Мосул Ирак разбра, че Абрамсите горят като факли, при това броят на загубените там Абрамси е отчайващо висок за такава операция. Сега изправят грешката си, като не желаят повече да купуват американски скрап...

В градски условия всички танкове горят, просто руските са по евтини. А изнесените извън купола боеприпаси на Абрамс поне предпазват екипажа при детонация.

Ама те Абрамсите горят като факли и на открито - пример Йемен! :)) Тъжно за някои , но факт!:))

Това е анти новина!! Янките продадоха на Саудитска Арабия оръжие за сто пъти повече МИЛИАРДИ!! Пък и бедният Ирак едва ли могат да си позволят повече! Руснаците да им пуснат някой и друг танк БЕЗПЛАТНО!!???????

симо

Ти към КОГО си лоялен?????

Подписаха договор. Тази сума е за много много години напред. САЩ не могат да произведат толкова оръжие за по-малко от 5 години. Но тука трябва да се има пред вид, че имат и вътрешни поръчки (които са с предимство) и към много други държави.

Да не се окаже после, че определен бр. танкове са попаднали у американцките дрогаре ( та да им правят reverse engineering) или пък у ИДИЛ!

Още един танк който няма да върши работа защото няма кой да предоставя нужната поддръжка. Поне сега Айбръмс-ите ще си имат компания...

Загубиха 2000 руски танка по време на Пустинна лисица само за две седмици... Ще настъпват една и съща мотика още много пъти....

Асад Бабил-ите бяха толкова руски, колкото и танкове...

руските имат цялата менелеева таблица така че е време соросиодалният боклук да се навре в задник имат желязо продават а ние в бг сме аут от всякъде за това че имаме база с черни които не се починяват на бг законите е това е демокрация!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

'Менделеевата таблица' я вадят със западни технологии и оборудване. Нефтът също не извира сам - Роснефт вдигна аларма че спешно им трябват $20милиарда (не рубли) инвестиции в инфраструктурата и за подмяна на износено оборудване. Само да не бяха пустите санкции, ама.. поне Крим наш :)

Даа, а нещастните японци пък си нямат нищо и въпреки това произвеждат 10 пъти повече и 100 пъти по-качествени неща, ама защо не слушахте вожда-мумия, нали втория декрет на революцията беше "Кадри решают все" сиреч трябват и хора с акъл, но там тях ги избиха и изгониха за да си нямат проблеми във властта!

Ние кога, ще сложим Щора на нашите Т 62 или имаме вече.

В Сирия се видя, което оръжие върши по добра работа и хората започнаха да то търсят!

AbuTalib

Дори за един долар да продадат оръжение, това означава, че никоя от двете търгуващи страни не води мирна политика, а създават възможността други да водят войни?!

Умник!

На някой май не му излязоха сметките. Неслучайно е вярна хилядолетната мъдрост: "Който копае гроб другиму сам пада в него"........

Перуката ще получи удар- никой не иска доброволно наркоманската му скрап.

Умрял е за кирливия руски милиард и ретро танкове. Само със Саудитска арабия подписа сделки за над 100 милиарда - вкл. и за САМОЛЕТИ, умньо.

Интересно е, че са поръчали 140 "Абрамс"-а и имат доста самолети произведени от САЩ. Сега купуват Т90, който практически е модернизиран Т72, а имат и поръчка за МИ 17 за специалните си части. Не съм наясно защо е така, обаче да не се окаже, че ако купим F16, ще има и полза от това - повече да не погледнем американско въоръжение. Не говоря за новите им разработки на САЩ. Против съм да ни продават антиките си. Нека ги изложат по военно историческите си музеи и да им се възхищават на 4 юли. И те така ........................... !!!

Индия заменя огромния си парк стари Миг 21 не с нови Миг29 или Миг35 а точно с Ф16, с локализация на производството- държавата се замогна и започна да търси качество, а не само цена.

Като почнат да валят ядрените заряди ще разберете, че е все тая кои танкове са по-добри или си мислите, че са. Ще го отнесем всички.

добър или хубав танк няма. все едно да има хубава гилотина. всичките са машини за убиване. да, знам- защитата-ама защитата чрез война е резултат на пропаднала икономика и/или политика. армията има смисъл само в случай на природни бедствия.

симо

ХА,и аз бях на такъв.../куфар/на полякиня.Ти къде и кога?????

браво бе, това много ли те радва,сигур бабати е била рускиня....

Започна нова студена война. Тъмп продаде военно оборудване за 300 мелярда на Сауди Арабия, което ше се доставя поетапно и е с поддръжка и оборудване. Сега е реТ на Русия. Пак ни вкарват в състезание за военна надпревара, която познайте кой ше плати.

загубилите ща плащат. Историята се променя. ссср се разпадна на молекули от глад, заради въоръжаване, сега е ред и на гниещият труп - путлерстан да изчезне завинаги от картаа на света.

БАСИ НЕГРАМОТНАТА ПАЧА ... ТИ ДА НЕ СИ ОТ СТОЛИПИНОВО БЕ ХАНЪМ ?

Ей, пълно с безработни военни специалисти в тоя форум!

Не е нужно да си специалист, достатъчно е да се поровиш в youtube за видеа от Йемен, Ирак, САР и веднага ще установиш и без да имаш познания в тази сфера, кое е по-доброто...

Вижте им автомобилите, камионите, тракторите на руснаците и ще придобиете представа и за танковете и бронетраспортьорите им!!! Същото се отнася и за пътническите и транспортните им самолети и за бойната авиация. Аналогично е състоянието и на корабостроенето им. Сиреч, ако въобще руснаците правят някакве цивилна техника, то тя е задължително със западен двигател, трансмисия, редуктор, електроника и т.н. С други думи руски са само стоманените детайли по външната обшивка. Правете си сметка и за танковете им щом един двигател да автомобил не са в състояние да направят!!!

Шило

Последвай сам съвета си.

14 (дали пък вече не станаха 15) победи в рали Дакар. Никой друг производител (от всички категории участници) няма толкова.

ПлевнАлиев няма ли да им каже какви танкове да си купят?

не, нема

И 'що така бе Миме?! Нали по-добро от американските вундервафли (Wunderwaffe) няма ...

ама то и толкоз са та научили на село

Често използван от руската пропаганда израз. Случайно да си попрекалявал с руска телевизия?

мдааа. американските 'оръжия на чудеста' май ще ги купуват вече само лакеите от Полша, Румъния и Балтийските села. И България. По заповед от Бялата колиба.

Европа, Австралия, Канада, Япония, Ю.Корея, Тайван, Сингапур, Израел, Индия .. много лакеи много нещо, къде ще се мерят с гордите и независими Алжир, Беларус, Венецуела и Малайзия

Австралия, Япония, Ю.Корея, Тайван са колонии. Там има американски бази и местните закони не важат за американските войници. А онези, за които местните закони не важат, се наричат окупатори.

Шило

Да, лакеите. И извади Израел от този списък. Евреите отдавна сами си произвеждат оръжие за Сухопътните сили.

Индия, Южна Корея, Израел само си произвеждат танковете. В Европа поради безумните си размери танковете Ейбрамс са неприложими и затова също никой не ги купива

 Австралия  купува 59 танка M1A1 AIM през 2006.[17]  Египет  1 005, от които 755 ще бъдат модернизирани до M1A2 SEP. Останалите са вече модернизирани.[18]  Ирак  през 2008 поръчва 140 танка М1А1М[19][20]  Кувейт  218 М1А2[21]  Саудитска Арабия  315 М1А2 + 73 М1А1[22]  САЩ

Поредния много, много тъжен ден за атлантизма! :)) Макейн със сериозен проблем, Ирак бие шута на американската военна "техника", Тръмп спира парите за главорезите в САР, много, много тежки новини за атлантистите....

Ако на американците им стискаше да се явят със собствен танк на танков биатлон, щяхме да гледаме най-голямата комедия на игрите, но те са хитриии.

Шило

С едно изречение-войната срещу ИД показа предимствата на Т-90. Това е обяснението за тази покупка!

Танковите дивизии на ИД бяха тотално унищожени..както и ИД авиацията. Или обяснението е просто че Иран плаща.

Шило

Танковете на Ирак ли?

Кучетата от ОССЕ си лаят, а керванът с новите оръжия си върви. Демагогия, лъжи и прах в очите на обикновенния човек. И докато някои се борят да защитят труда си и оцелеят, големите престъпници - политици, военни и промишлеността свързана с тях печелят колосално. Русия и САЩ са двете страни на една и съща монета.

През 2008 година Ирак си купи 140 Абрамса... а днес американците разправят че големия брой загубени Абрамси се дължи на това че експортния вариант на тези танкове не е съоръжен с бронята която американците слагат на танковете предназначени за тяхната армия. От друга страна след първата война в залива, и неочаквания брой загуби които американските Абрамси понесоха от иракчаните(21 бройки повредени или унищожени от РПГ, ръчни гранати,ПТУРС, артилерия, танкове и дори от БМП ), Пентагона описа откритите по време на бойните действия технически недостатъци в доклад от 46 страници описващ проблеми с двигателите, горивни помпи, системи за наблюдение и насочване на оръжието, системите за определяне на местоположението на танковете и радиостанциите им(Early performance assessment of Bradley and Abrams). Втората война в Залива показа че парите дадени за модернизация на тези танкове са отишли нахалост... което стана и причината дори американците да престанат да си купуват нови Абрамси и сериозно да се замислят за изцяло нов танк;)

симо

Както винаги си ТОЧЕН....