700 родители в Добрич отказаха да плащат за охрана на деца

В Добрич 700 родители на ученици настояват да спре събирането на средства за охрана на общинските училища в подписка, която бе депозирана в общинския съвет.

Обратно в новината

Коментари - 700 родители в Добрич отказаха да плащат за охрана на деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Децата на лейтенант Шмидт не спят!

Ми да, малките Шмидчета дебнат баща си кво ще гепи, та и те така...

А какво се случва в детските градини в Добрич Ви е бедна фантазията. Там през ден ни рекетират за щяло и нещяло, но кмета Детелина Николова се прави на нищо не чула и видяла. Лично моето дете е в градина където директорката е в пенсионна възраст и е тотално изкуфяла. Тази жена вместо да си гледа старините продължава да върши тотални простотии.

След като си имаме най-много полиция на калпак, к'ва охрана ? Добрите момчета с униформа, де сте бре ?!

в кабинета, пием си кафенца, пушим си цигарки и си чакаме пенсионирането на 40 години, бе глупчо!

Едно време,едно време, ако беше едно време докато стигне информацията от Добрич до София и хоп,вече си пенсионер.

A тока? Кога ще престанем да го плащаме? Или не ни се стои 1 месец на тъмно, но сме готови да рискуваме децата си? Не ни се дават пари за 360лв. на охранител,но за 8393лв. на ДКРВР-ката,ок? Че и щели да ги размножават калинките, една ДКЕР-ка и една ДКВР-ка.

Абе в тая държава само охрана. Аз живея години наред в Канада, един секюрити не съм видял в банка, а в Бг в училищата, че и родителите рекетират.....

боикот на генералите които грабят с преметивни методи

отменете всички законни кражби на орехчето и серегея, оппа еврогея

Това да не е някакъв нов мутренски метод за събиране на пари?

И това ще надживеем. Общината и държавата са длъжни да осигурят охрана. Ще стане.

Браво:)

А кой да плати за охраната на ВАШИТЕ деца?

Хората плащат данъци,от тях полицаите получават заплати,за които са длъжни да охраняват гражданите,а децата също са граждани на тази държава!

Ей, пари нямате, ама акъл бол!

Абе ти гледай да не се вдигнат тези 700 души, че никоя охрана няма да те спаси теб или семейството ти.

В България всеки втори е пъдар, затова е толкова сигурна обстановката.

Или както се казва - много вожд, малко индианец. Това се отнася за всичко на територията Мутрочалгария.

Челен руски опит - охрана навсякъде и на всичко,шеф - бившо ченге от сътветна силова групировка подвласна на съответния олигарх! Ще станем европейци ама друг път!!!

Че то и в Бургас се събират. Даже има промоции! Ако две деца (братя, сестри) ходят в едно училище таксата е една.

Тази година в английската не събираха. Нещо ги досрамя.

Ама то в България за всичко се искат допълнително пари, дори за вече два пъти платени услуги, така че не се учудвайте.

Охраната на учениците е задължение на училището и затова си има делегиран бюджет. В София всяко училище си плаща от своя бюджет на охранителната фирма. Общината само постави камери за видеонаблюдение. И в Добричките училища има достатъчно средства за охрана!!! Другото наистина е рекет.

Виж по-долу какво съм написал. Може ли да ми кажеш защо сега се получи това....камери,охранителни фирми....какво става с нашата държава???

Ба си майката,до къде я докарахме. Преди 53 години тръгнах в първи клас и сам отивах на училище и сам се прибирах,няма охрана няма нищо.....а някой е посегнал на дете Белене на първо четене.

ех, наборе, наборе, давно ето бъйло

вземи Простамол Уно

Не ми трябва пич,вдигам самолета и без него:))))

Преди 53 години са били в активна възраст хора, възпитани по царско време. Фашистко ли е било, капиталситическо ли е било..., но е дало тези хора. Днес живеем в общество от хора, възпитани по социалистическо. Да, това поколение днес, което обуслява култура, традиции, етика, естетика, законност и т.н. е поколението, възпитано изцяло през комунистическия социализъм. Демокрацията, момче, няма копче, за да превключваш. Тя е процес. Само за да започне, е нужен четвърт век. Особено е мъчително след комунизъм. Ако някой си затваря очите, мога да му бия шамари, за да му ги отворя. Понеже голяма част от възпитаниците на комунизма разбират само от шамари, а най-често и от това не разбират дебилите.

Не напразно Мойсей е водил евреите 40 години из пустинята... преди да ги заведе на единственото място в Близкия изток, където няма петрол :)

Айде сега пък на теб ти виновен комунизма. А за сегашната младеж пак ли е виновен комунизма? За сегашната престъпност, чалга поколение, безработица, крадливи управници и какво ли още не пак ли ти е той виновен? Поне по време на комунизма нямаше престъпност или поне не такава. В училищата имаше ред и дисциплина. Имаше развита индустрия. имаше развито селско стопанство. Най-хубавите зеленчуци и плодове в Европа бяха българските. А сега какво стана - ядем турски и други пластмасови такива. За тези неща вече само можем да си спомняме. Така че, моля, айде недей да говориш глупусти.

ОХРАНАТА НА УЧИЛИЩАТА СЕ ПОЕМА ОТ ФИРМА НА господин Панов. Той е много близак на госпожа кметицата и поема охраната на всички общински обекти. Доколкото знам от цялата работа почти всичко отчита на госпожа кметицата. Така че охраната ще остане искат или не искат родителите. Това е същата кметица която усвой средствата за почистване на деретата в Добрич, и при дъждовете се наводни целият добрич и някой хора намериха смърта си а много останаха без дом срещу зимата. Това е само инфо, изводите са ваши!

zeddd

Това е само инфо... точно така, измислено, непотвърдено, само в твоята глава. Постарай се поне грамотно да пишеш.

А значи фирмата на 'Панов' само се раздвижва, а всичко прибира кметицата ;)) Забавен си

Събрали са се некви а? Ей сега едно престъпление ще измислим и утре ще ревете пред кметицата, да осигури охрана! Ама тогаз цената ще е по 2!

те хората още си мечтаят да са в 1974-а година, хулиганите в ТВУ и ключа за вкъщи на врата на детето..

zeddd

Нали знаеш как завършва историята с Гьобелс... :D Некомпетентните си мисли ги пиши в тефтерчето си, не тук.

Това си е откровен рекет! Мутри в 21-ви век събират такси от деца! Това ако не е скандално, кое е?! В нормалните европейски държави, ако изобщо има охрана в училище, тя се извършва от общинската полиция и е абсурдно в обществено училище да се събират пари за някаква регулярна и задължителна дейност. Може да се събират пари за екскурзии и други занимания, но те са изключително по желание на тези, които смятат да участват. В държави като Франция, Англия и Германия (а може би и други) децата трябва да имат застраховки "обща отговорност", която покрива щетите от неволни действия или заболявания, но изборът на застрахователна компания е напълно свободен и обикновено тези застраховки са включени в общите семейни застраховки на жилищата.

Скуби държавата - тя не е наша

родната полиция ни пази ДА , АМА НЕ за какво на полицаите им дават заплати ?!?! за да пазят ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ! ТЕ ДАВАТ ЗАПЛАТИТЕ !

А шейсетте хиляди униформени тюфлеци какви ги дръвчат по цял ден?

Да де ама малко след теб има един който казва, че това било откровен рекет. Та сега на твоя въпрос. Какво правели тюфлеците...Ти да не мислиш, че ще започнат да пазят всяко едно училище и ше разплитат всеки един случай на откраднат телефон, таблет, стотинките за закуска и моливи гумички и каквото се сетиш? Не им е това приоритета на ченгетата а за това си има байчовци които уШ пазят по училищата, мегданите и прочие по бахчите на съгражданите.Та тази служба е няма вече но байчовците останаха по школата да вардят уж децата ни. А пребития ученик в училището Цар Симеон 1 във Варна?А колко други? Една охранителна фирма като неможе да си изпълнява задълженията да излиза от пазара и системата. Предпочитам да си плащам за "байчото" па ако ще и да издърпа или удари шамар на "моя хубостник" ако е виновен с нещо.Даже и с биричка ще го почерпя след работно време ако е раздал правосъдие над сина ми с право.

А как бе едно време Никой не ни охраняваше,прибирахме се сами от 1 клас,ако ми стане зле доктор и зъболекар ни помагаха в училище,защото родителите бачкаха

Е да, ама нямаше дъфки без захар по магазините!!

то и захар нямаше, но беше по-спокойно!Апашите бяха по лагерите и ТВУ-тата!А сега същите тези апаши имат охранителни фирми и събират пари за охрана на децата.

Едно време имаш еостатък от възпитание и морал от преди комунизма. А днес е онова, което пръкна комунизмът. Едва сега започват да израстват младежи в икономикат аи социалния ни живот, които младежи са разли след промяната. А тя промяната не може да се приеме и за прмяна, така че има да почакаш да премине комунизмът. Още си в него. А като си бил млад, деде, си живял в общество, чийто морал е граден в предишно време. И който морал комунизмът разруши до днешното дередже. То ако е бурма, да сме го развили и навили на другата страна до сега. Но то е уродливост, която не можеш да изтръгнеш от главите на хората. Гледай некои как се радуват на лъжкинята Манолова и на патологичния лъжец Станишев! Ето това е, за което говоря. А Бойко постигна най-добри икономически резултати. Ето за това говоря. Уродливост, която да изчистим, са нужни оше межу 25 и 50 години. При положение, че изчистим по-напред комунистите от Позитано.

Нали знаете какво се случва с онези, които не искат да си плащат за "охрана"?

25 лева на година...а за бащата може по 10 лева за цигари дневно, че и пиячка... Да са живи и здрави

ако и маиката пуши.......?

Не е въпроса дали парите са много или малко. Въпроса е защо се изнудват родителите да ги плащат. В училището на дъщеря ми в първи клас занималнята беше платена по 50 лева на месец. След като се размириса работата се спря с този рекет и сега е безплатна. Познай дали има наказани дори с порицание?

TИPAMИCУ

Никой не е длъжен да налива акъл на децата които не схващат преподадения материал. Като толкова сте заети и нямате възможност да си гледате отрочето след училище си наемете детегледачка или едно време им казваха гувернатки. Коя госпожа ще изкара първа и втора смяна защото докато ти бачкаш някой трябва да гледа и да се грижи за чавето ти? Нали и тази учителка трябва да получи заплата, възаграждение за положен труд? Освен това, всяко училище е със свой бюджет и решава въпросите на местно ниво. Не са виновни те а ГОРЕ..в МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО.

TИPAMИCУ

Значи заради едни които немогат да усвоят материала в училище или няма кой да се грижи за тях след часовете да се разпределят едни ресурси, и работна ръка ей така даром? Кои сте вий? Богопомазани ли сте, че смучете от бюджета и сте като кърлежи? Хрантутници..Няма безплатни обяди!

Типично примитивно мнение на нивото на примат!?!. Въпроса е принципен - тази държава ако има такава трябва да гарантира безопасността на децата в учебните заведения!!! Това че държавата е абдикирала от задължения не значи че трябва да ми гледат под юргана какво правя и как разполагам - това си е мое право според конституция стига да не нарушавам същата. Т. е. всеки да си гледа в паничката и да си върши работата!!!