26-годишна родилка е починала в Добрич

26-годишна родилка от добричкото село Бистрец е починала тази нощ след секцио в МБАЛ-Добрич, съобщиха за Дир.бг от Областната дирекция на МВР в града.

Обратно в новината

Коментари - 26-годишна родилка е починала в Добрич | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Става подозрително да умират млади от белодробна емболия - спестяват ли си антитромботичните медикаменти.? Задължителни са след операции от кръста надолу - корем, крака...

Цезаровото сечение не е единственият начин за раждане по спешност! Съществува още "стимулирано раждане" - препарати, които предизвикват контракции и раждането става нормално, за него има разни правила, естествено, те трябва също да се спазват! Четох някъде, че това не било първото й дете, тогава има значение как са преминали предишните - ако са били нормални, с една стимулация жената може да роди бързо и нормално! Но ако са били "секцио" - тогава следващото е само по същия начин, особено ако са били не толкова отдавна - преди 2-3 години, защото може да настъпи разкъсване на тъканите! Тук няма такава информация, разбира се, защото винаги казват само част, все нещо се крие и спотайва, за да се оправдават действията на лекарите, но от това трагедиите с родилки не намаляват, а се увеличават! Имам позната манекенка, която много трудно забременя, вече в доста напреднала възраст, на третия или четвъртия опит за ин-витро, лекарите й препоръчваха секцио, но тя настоя за нормално раждане, и си роди детето сама, сега има чудесно момченце, вече голямо - всички са живи и здрави, и дано да са така и занапред! Самите лекари също трябва да си променят отношението към секциото! То не е по-безопасно, нито е по-лесно, нито по-полезно за майката или детето, от нормалното раждане!

Заради това, че много лекари не топят кръвта след операцията, ами забърсват. Това е често срещана грешка.

Раждайте, раждайте със секцио. Пазете си тутурутките да не ви се разтегнат. Ама после да не реват за вас.

Е, най-важното си е запазила - именно тутурутката! Иначе е поумряла малко, ма кво от тва?! За такива сложни мисли, като грижа за детето и отговорност за последиците от нейния "личен избор" акъл няма! На мен ми е интересно, къде са бащите в тези случаи?! тези мъже също ли са толкова неграмотни и диви, че да не могат да преценят нещо и да помислят за последиците от една коремна операция?! Ами родителите от двете страни?! За приятелки и познати няма и да питам - то е ясно - мисълта за интимните прелести на тях им е основна и единствена в главичките! Поне естественият отбор действа - с всяка следваща стават с още една по-малко!

Жената е родила със секцио по спешност, ГЛУПАЦИ!!!!

викаите им на тия боклуци дето останаха в българия -навдените-

Жалко,отишла си е още една млада жена!Дали е лекарска грешка или не няма как да разберем-гарван ,гарвану око не вади!Вчера погребаха майката на мой познат поради АБСОЛЮТНА лекарска некадърност.Приета със съмнения за инсулт,направе ни са всички изследвания със скенер,но не са погледнали белите дробове,въпреки че е била на командно дишане.Колко ли от лекарите са със купени дипломи,бях потресена от предава нето на ГЕ.Не е ли време да се провери кои са учили за лекари и кои са самозванци?Време е министерството да се заема с провеждане на изпити и т.н.И измамниците директно в затвора!

за какво да си купуват дипломи за 800 лв заплатки ли.Ти също си купи и тогава казвай кое е лекарска грешка.Всяка продавачка взе да разбира от лекарски грешки.

в БГ даже секса е опасен за вашето здраве - минете на снимки и спомени

Просто разбирането за безопасен секс е различно.

someone

ако секциото е направено качествено, то е наи-лесния, кратък и безболезнен начин за раждане. вместо някои хора да го критикуват, вижте позитивните страни, негативници.

А питали ли сте се защо предпочитат секциото- всики знаем какво е отношението към родилките преди нормално раждане!

А на 16април 2015г. почина моя близка във втора градска- второ раждане ,но болницата мълчи, защото я умориха нещастниците.Хора живеем 21 век , бабите ни са раждали на полето.

А Вие защо сте мълчали? Защо не предизвикахте общественото внимание, защо не се свързахте с медиите? В България ако не се намесят медии никой нищо не разбира...

Бабите и прабабите ни са раждали по полето, но по 5-6 деца, а 1-2 са умирали още при раждането, правили са аборти ...с мушкато и разни треволяци !!!!! Не са можали да изучат сурията дечища и са създали поредните роби на труда. И тогава са умирали, но не е имало кой да води статистика.

Естествения подбор е работил с пълна сила. Оцелява силния, за да продъжи здравото поколение. Нищо негативно не виждам в това.

Това различен случай ли е от този преди няколко дни? Защото нали и там беше обяснението беше емболия, която била много рядка, едно на 100 000 или нещо такова. Не че е невъзможно, но не е ли странно че два такива случая имаме в рамките на дни? И ако недай Боже се появят следващите месеци още такива случаи, пак ли ще се обясняват с мал шанс едно на не знам колко си? Защо не сме на улицата да искаме адекватна медицинска помощ? Трябва ли някой да ни плати, за да търсим правата си?

Още по рядко е възможно да се изтеглят в два поредни тиража едни и същи числа, но у нас става. За нас правилата не важат.

Вероятно нашите болници си спестяват тинзапарин, иннохеп или други антитромботични медикаменти. Моя приятелка живееща във Франция, след операция на крака ми каза, че са и поставяли 20 дни инжекционно иннохеп. А тук снаха ми роди в частна болница, никой дори не и предписа да продължи тази терапия след 2-дневния и престой в болницата (като сме в невидение в този 2-дневен период изобщо приложили ли са тази терапия?). Сами си продължихме терапията - тук е на самолекуване, понякога пациентите повече четат (отучиха се нашите лекари да четат, ако изобщо са си вземали изпитите с четене - масово се използва блутут за преписване в МУ). Наистина да идват тук виетнамци да ни лекуват, със сигурност ще са по-назад с новите технологии и повече ще са чели!

годишно умират сигурно поне 50-60 родилки и поне 100-200 новородени бебета, ако съдим по статистиката за смъртността. Чудя се защо само определени случаи влизат в новините? Някой дали знае!

ето и данните за 2014 г. за да не ме обвините в лъжа: починали бебета до една седмица след раждането - 212 починали бебета до един месец след раждането - 88 -------------- общо 300 бебета под месец обща починали преди да навършат 1 година - 517

Паисий моито момче все пак прави разлика между интраитеринно загинал плод, интрапартално загинал, ранна и късна неонатална смъртност. В твоята злоба, ще излезе, че в РБ живеят само убийци. Другото е грамотност - да знаеш, да разбереш и да обясниш.

Всички доктори без изключение са мошеници! Кой не обича шума на парите??!

Да харесваш шума на парите и да си мошеник са различни неща.При лекарите проблемите идват от ниските заплати,които получават от много години,а някои от тях-през целия си трудов стаж.

БОГ ДА ПРОСТИ ,ЖАЛКО И НА БАШ ДУШМАНИНА ДА НЕ ДАВА,НО В ЗАТЪНАЛАТА ДО ГУША В ДЪЛГОВЕ ГЪРЦИЯ ЗА ЗДРАВЕ СЕ ДАВАТ ДАЖЕ И ПООРЯЗЪН ОТ ЧЕРВЕНАТА ЦИПУРА БЮДЖЕТ 11 МИЛИЯРДА ЕВРА ТОЕСТ 20МИЛИАРДА ЛЕВА А У НАС МИЗЕРНИТЕ МАЛКО НАД 1 МИЛИАРД.ТУК РЕДОВИ ДОКТОР НЕ БЯЛАТА АРИСТОКРАЦИЯ -РАЗБИРАЙ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР И БОРД.В ГЪРЦИЯ ДОКТОР ПОД 5000 ЛВ НЯМА.ЗДРАВНАТА СИСТЕМА ТУК СЕ КРЕПИ НА АНГАРИЯТА КОЯТО ДОКТОРИТЕ СА ПРИНУДЕНИ НАСИЛА ДА РАБОТЯТ-50-100 ЧАСА МЕСЕЧНО ОТГОРЕ ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД ДОКАТО ДАСКЪЛЧЕ РАБОТИ 4 ЧАСА ПО 40 МИНУТИ И ТРИ МЕСЕЦА ОТПУСК + ПРАЗНИЦИТЕ. ДУПЕ ДА Е ЯКО НА КОГОТО МЕ СЕ НАЛОЖИ СЛЕД 5-6 ГОДИНИ КОГАТО И ДОКТОРКИТЕ С ПАМПЕРСИ ГИБЕРДЯСЪТ.НО КОЙТО И НЕДОВОЛЕН ДА НЕ Е ДРЕМАЛ В ТРЪСТИКАТА ДА СИ Е ИЗУЧИЛ ДОКТОР-РАЗБИРАЙ ПЛАТИЛ ЕДИН АПАРТАМЕНТ НА ЦЕНТЪРА НА ВАРНА*- ТОЛКОВА СТРУВА МИНИМУМ ПА ТОГАВА ДА ПРИКАЗВА ЩОТО ПРОСТОЛЮДИЕТО НЕ МОЖЕ ДА ИСКА ЕКСТРИТЕ ДЕТО ГИ ПОЛУЧАВА ЕЛИТЪТ И АРИСТОКРАЦИЯТА.

А очите ти все в парите! Значи е вярно, че червените са честни и справедливи? Щото, като гледам, твоите не правят нищо по твоя въпрос. А Ципрас прави.

Струвами се че е най правилно жените да раждат само в квалифицирани заведения. Трябва сертификация и изпити от лекари от чужбина.Трябва квалификация да не се заблуждаваме .

двама лекари обясняват какви венозни утежнения се получат от самата бременност и се проявяват и в следродовия период.Секциото е допълнителен фактор към това. От това което прочетох си направих извода че със секциото шега не бива освен когато е неизбежно. Вижте доста по надолу двата коментара,надявам се че ги преразказвам коректно.

здравноосигурените са най-големите врагове на докторите, това което говорят, че ако имаш здр. осиг. всичко е ок, лъжат, те са на сметка ако нямаш, но имаш пари или както сега много хора правят всеки месец им отдържат от заплатите суми, които отиват в частни клиники и ако ти се наложи нещо, като на запад, отиваш и ти свършват работа, ако сумата, която си внасял стига ако не доплащаш, целта е това да стане тенденция и без това тази здравна каса е пълна безмислица

Пак започнаха смъртни случаи на родилки...

Родила съм в "Майчин дом"-София със секцио (непредвидено и непланирано) преди три години. На всички като мен в реанимацията ни вкарваха антикоагулант и на въпросите ни "какво е това- обичайно за всички" отговорът беше -антикоагулант,за вас е задължителен".Доста след това разбрах за какво е,но явно си е имало стандарт...На всички с крайни мнения, че е заради глезотия-дано не се случва на вас и на близък човек!

и нивото на дискусията са свръхкомпетентни. Предполага се веднага са готови да коментират и управлението на космически кораб. За всеки случай да кажа - медицина не се учи задочно, нито по интернет, нито по случайно дочути приказки. Колкото до това, че вместо 5-10% секциите са 40-50% - зависи от глупостта на жените и сребролюбието на докторите. Академизмът се замества с търгашество - това говори динамиката в това съотношение.

Защо "глупостта на жените" ? От къде решихте, че е глупост?

За всеки случай да кажа: това е открит форум, за да кажеш мнение, не се изисква регистрация с на дипломата и приказките не са за академичен диспут. Жените компенсират липсата на здравна информация, както могат. Съгласете се, че цялото население не е длъжно да е завършило медицина, редовно обучение! Но сребролюбието на докторите, как се компенсира?

са свръхкомпетентни! Това се разбра. Ама ако не са компетентни в някоя област - да коментират където са компетентни - например житейската проблематика. По отношение докторите - има думата МЗ.

И пари, и пари. Другото е тра-ла-ла! Преи капитализма е така. Всичко е търгашество. А най сигурен е монополът. Ако не ти изнася цената, отивай при знахари. Поне ще умреш успокоен. И да не забравим да се обърнем към "вярата"! Там с гаранция е осигурено "На когото, до където му е писано" и няма излишни разходи.

Пак ли "секцио"!?

Когато бях студент по медицина,показанията за Цезарово сечение- така нареченото секцио, се свеждаха до пръстите на двете ръце. Това е операция и както всяка хирургична интервенция ,крие своите опасности каквото и да се предприеме и се прибягва до нея в краен случай.Не съм запознат в детайли с въпросният казус,но дано да е било по медицински показания. За протокола на 45 години съм.

Да и тогава секциото по спешност говореше за слаб контрол на бременността.Тогава вината винаги се хвърляше в/у лекаря.

И Ат. Малеев командваше всички лекари.

да, освен това, има едно нещо, наречено информирано съгласие, където писмено е обяснено какви са рисковете от подобна операция. само при подписано съгласие се прави секцио. така че, ако секциото е било дори спешно, пак има протокол. и едва ли лекарите са безотговорни и не са сложили антикоагулант.просто мал шанс.

Индикациите за ЦС са доста повече от двете Ви ръце. Но за това се изисква грамотност. Другото е злостловене..... Неудачи е имало и ще има във всяка една професия. Все пак хората умират и не всичко е грешка.

В 21 век в България човешкият живот струва колкото е цената на антикоагуланта, който трябва да се постави на жените, раждали със секцио. Дори в Средновековието животът е струвал повече.

къде прочете, че не е сложен антикоагулант ???

Цезаровото сечение повишава тромботичния риск (80% от фаталните БЕ при родилки са след ЦС), но фармакологична тромбопрофилактика (нефракциониран или нискомолекулен хепарин) се прави само при жени с допълнителни рискови фактори. При нискорисковите случаи тромбопрофилактика след ЦС се прави с механични средства (компресивни чорапи).

Родих в чужбина по спешност и антикоагулант се слагаше всеки ден за 10 дена.

правило номер 1 : винаги си плащай за каквато и да е операция, здравоосигурения е враг на лекарите, второ: има една бланка, която попълваш преди операция там пишеш, че има за теб рискове от всичко, съдови проблеми, алергии дори и да нямаш, трето: късмет...

Е, не! За една седмица- две млади жени си отиват при раждане, в 21век, в държава уж част от Европа. Не мога да повярвам, че лекарите са толкова некомпетентни, че не могат да вземат мерки предварително. Варианти има, но явно парите не стигат.

Проблемът е, че съвременните жени са разглезени дрисли, и раждат със секцио сакън да не ги заболи.

на допълнително обучение по хирургия.

А хирурзите-на обучение по бизнес при гинеколозите.

Здравните рижи Бг са върнати в средновековието когато се е умирало при раждане. Хората умират от лоши лекарски грижи, от липса на лекарски грижи, от липса на лекарства и пари да се лекуват. геноцид. тих, коварен и подмолен упражняван над бг народ от политическата мафия и чужди сили.

секцио само ако няма друг начин на родиш.

в какъв смисъл - няма друг начин да родиш ? да не ли да са мъже и да нямат съответния детероден орган ????

ИМа случаи, в които секциото е по медицински причини, а не по желание... Не е до имането на съответните органи. Със секцио се спасяват понякога 2 живота - на майката и на детето.

Родих второто(първото нормално) със секцио по мед.причини.1.Детето не се обърна,беше едро и с дупето напред.2.Висок албумин,съдови проблеми3.Големи диоптри 5,при напъните проблеми за очите(след първото ражд. от2диоптъра на 4)4.Годините ми 33.И ужасни проблеми след операцията-едвам оживях.Сега съм на 55 благодарение на докторите,а момчето ми страхотен мъж на22.

Я вземи се просветли малко,на колко години си???С миомен възел,колкото главата на бебето и след очна операция с какво да родя ма шматко,през ушите си ли да го изкарам!Егати простия народ!

Две жени, две еднакви операции, еднаква причина за смъртта... Болниците са различни, лекарите са различни. Очевидно има нещо сбъркано, нещо погрешно в действията на медиците. Дали е поради незнание, дали е поради липса на професионализъм, дали е поради липса на медикаменти? Направена ли е антикоагулантна терапия преди и след оперативната интервенция? Отговорите които чуваме напоследък случва се, нормално е, има риск при всяка операция и т.н. вече не са ни достатъчни. Трябва да се даде отговор на обществото, на хилядите млади жени, на които предстои раждане дали е направено всичко необходимо за да бъдат спасени тези два живота. Ако лекарите искат уважението ни, трябва да са най-заинтересовани да бъдат откривани причините за всяка смърт в болниците ни. И когато се окаже, че се касае за непрофесионализъм, грешка, немарливост да посочат виновния, да не се опитват да го прикриват с мисълта че на всеки от тях може да се случи.

Има нещо сбъркано в глезените тутки, дето си пазят тутките и масово раждат със секцио.

темата е, ч е трябва да ви закрият и да ви пратят в затвора за расова омраза, дира!

бягайте далеч не от България, а от тоя турски сайт!

Какъв луцифериански свят. И това било само началото.

Чиста проба изтребление на народа.И дежурното оправдание-белодробна емболия! Е стига вече са ни вземали за балъци-просто не плащайте здравни осигуровки и не ползвайте услугите на т.н здр.ситема

може да раждате по домовете си, а баби самоуки акушерки да ви израждат.

мълчението на наведените !!! xaxaxa

ВСИЧКИ ТУРЦИ ЛИ СА ПРОСТИ КАТ ТЕБЕ?

Ако жените раждат нормално, с тях трябва да работят акушерки. Нормалното раждане трае с часове, а лекарите не са обучени търпеливо и компетентно да следят процесите в хода на едно нормално раждане. Лекарите могат да лекуват болести. Раждането е физиологичен процес и не е болест, която трябва да се лекува с операция. Разбира се, при нормално раждане също има рискове. Затова е задължително бременността да се следи от този, който ще води раждането и е добре да се ражда в болница, за всеки случай. Там при нужда от животоспасяващо лечение операционните и лекарите са в готовност да лекуват по спешност настъпилото отклонение. Разбира се, нищо подобно не може да се случи, защото на НЗОК ще й излезе солено да обезпечава заплатите на достатъчен брой обучени акушерки в родилните зали, както и за осигуряване на грижи преди и след раждане. По-тънко се минава със заплатите за екипа при едно секцио. Затова в тази здравна система липсват подходящите стандарти за добра акушерска практика, а оперативното раждане се превърна в нормално. А то, както се вижда, съвсем не е по-безопасно, лесно и щадящо, отколкото може да бъде физиологичното раждане.

Секцио е по-щадящо за бебето и майката! При по-възрастни първескини, при жени с висок диоптър или високо артериално налягане се препоръчва секцио.

Не си хаби думите, няма да те разбере.

Твърдите, че състоянието на майката и бебето след секцио е по-добро, отколкото след физиологично раждане? Възрастта, диоптрите, високото кръвно и неправилните предлежания са относителни показания за планово секцио, които трябва да се преценяват индивидуално, след като са взети всички други мерки за корекция, когато е възможно. Не говоря за секцио при опасност от еклампсия. Аз имам предвид явлението "секцио по желание на клиента" и причините за това желание.

Аз родих първото си дете на 33 години- просто така се стекоха обстоятелствата. Родих го нормално, като се възстанових много бързо. За детето ми също нямаше проблеми. Така, че без обобщения.

Точно тука в БГ така казват за секциото. Аз избягах да родя в чужбина по естествен път, защото тука никой не ме искаше да родя нормално, поради годините. На запад много жени раждат късно, а секциото е само при необходимост.

модератора- тучин! ако те барна, ти ще родиш испешно!

моля ви , преди да коментирате , вземете и прочете малко за белодробната емболия и за нейните причини .... от това ще спечелим всички !благодаря ви !

Смятам, че докторите си спестяват лекарството, което предотвратява образуването на тромби след операция. Длъжни са да го сложат, но от личен опит знам, че ще го направят, ако си го поискаш. Ако не си в състояние или пък не знаеш, че трябва, нещата вече опират до късмет (мразя тази дума!) и безхаберие. Горките жени и най-вече техните роднини!

ТРИЙ РЕЗНЯКА, ЧЕ НЕ ОТГОВАРЯМ! ЩЕ ПЛАЧЕШ!

DIDA

Такива случаи ще стават ежедневие! Освен в медицината, мързелът, безхаберието, ниската професионална квалификация е и в сферата на услугите, транспорта, образованието, културата, техниката... Господ да ни е на помощ!!!

Е не,стига вече...след няколко месеца трябва да родя секцио, не защото искам така, а защото се налага и как да имам доверие на здравните институции,като за 1 седмица две родилки починаха.Това е пълен ъбсурт!!!

ми виж до коя граница си и иди роди в съседната държава...

Всъщност няма от какво да се притесняваш,най безопасно е раждането за детето със секцио.За майките е малко по продължително възтановяването,ако те следят нормално 24ч. след операцията всичко ще е наред.

в същност да се самоубиеш е за предпочитане,пред това да имаш дете в българия xaxaxa

Моля Ви, бъдете по-инфорирани и образовани. В 21-и век сме и не мога да си представя, че има хора, които мислят така. Да - секциото може да спаси живота да дето, когато то е направено по медицински причини, а не по желание. Но когато няма медицински причини, секциото крие много рискове - и за майката, но и за детето. Раждането със секцио е шок и за бебето, освен това цезаровото сечение се свързва с увеличен брой остри и хронични заболявания при децата в сравнение с тези, родени по естествен начин. По-трудно се отчитат дългосрочните рисковете за бебето, но вече са натрупани достатъчно статистически данни през годините

Лени, не се тревожи - всичко ще бъде наред. Просто мисли за бебето и радостта, която ще ти донесе!

кажи, че имаш съдови проблеми и кажи че трябва да ти поставят лекарство за разреждане на кръвтаааа

Бъдете спокойна! Наблюдавайте бременността си и ако сте в София родете в Майчин дом. Там има прекрасни специалисти. Бих написала и имена, но не искам да ме обвинят в реклама. Ще видите, че всичко ще е наред! А бебетатасъс секцио са по-красиви :) Успех!

Благодаря ви много,точно там ще раждам,поради факта че останах доволна от първото раждане въпреки,че беше доста отдавна.А дали все пак поне инициалите неможе да напишете :)

Просто спрете да четете такива новини и коментари! Една бременна няма нужда от подобна информация. Ако Ви притеснява нещо конкретно за Вашата бременност, обсъдете го с лекаря си. Да, разбрали сте от медиите за два смъртни случая, сигурно ще родите преди да се разберат детайлите по тези случаи (ако въобще бъдат оповестени). А знаете ли колко жени са родили успешно, сигурно над 1000 за тоз период. Но това няма да го видите в медиите, защото не е сензационно. Не се натоварвайте излишно и се радвайте на бременността си.

Малко по спокойно след като не знаете причината. Чували ли сте случайно от малко по особени хора "И ще се появят непознати болести за медицината". А знаете ли че един конец за шев 20 см е 5 евро. То не е като да си купиш кола за 100 хил. и да вдигаш високо нос. Та ви предупредих отсега. Купувайте си сандъците.

и сме чували за една книга в която пише че за изтреблението на гоите всичко е позволено ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Повечето коментирали са от групата 'Хейт фор Фън' явно.

това вече е прекалено, всичко си има граници, това е изтребление на българския народ

няма прекалено ,нали знаеш девиза на -наведените- (тия които останаха в българия) : -никои не може да ни еве толкова,колкото ние можем да издържим !!! хахахаха

ЗНАЧИ ТОЯ РЕЗНЯК, ДЕТО ДРАЗНИ, ГО ТЪРПИТЕ, АМЕН МЕ ТРИЕТЕ!ТУРЦИ СТЕ ЗНАЧИ! ИСКАТЕ ЛИ ДОВЕЧЕРА ДА ОТРАЗЯВАТЕ НОВИНАТА, ЧЕ Е ЗАПАЛЕНА ДЖАМИЯ? АЙ НЕ НАГНЕТЯВАЙТЕ НАПРЕЖЕНИЕ, ЧЕ ЩЕ ДОТЪРЧА СТУБАТА С НАФТА! БЛИЗО МИ Е!

ама това сецио-емболия,идва в повече.При операции от апандисит,херния,отстраняване на матка защо смъртните случаи са рядкост? Нали и там операциите са кръвни в повечето случаи?

Емболия може да се случи и при секцио и при нормално раждане. Можи да се случи и при всички видове операции, на мъже и на жени. При родилки е по-често, заради отворените съдове на плацентарното място.

Значи лобистите за секцио по желание гласували закона....на позорния стълб.

на секциото по желание! не може пациентът да определя как ще ражда! стига си пълнихте гушите! за няколко дни поредна смърт от белодробна емболия! сега ще излязат цяло ято доктори да ми обясняват, че това е нормално!

не четеш ли, пише по спешност, къде видя по желание?

Каква забрана бе? Която жена, както иска така ще ражда. Има информирано съгласие, плаща си парите. На теб какво ти пречи? Друг е въпроса, че лекарите не си вършат работата. При операция от сливици, апандисит, премахване на миома, колко хора са починали всезнайко?

По-добре не дърпайте дявола за опашката.

викайте им на тия които останаха в българия -НАВЕДЕНИТЕ- защото те са наведени в всяко отношение! дори когато ги бият и убиват явно ! дори при открития Геноцид пак са НАВЕДЕНИ !!!

къде си емигрант , в Турция ли? кат гледам, всеки ден го пускаш във всяка новина това, явно доган плаща!

баннете го тоя, макар , че и вие сте турци, щото дразни и ... не знам дали ме разбирате...

ти нали не си наведен, стой си в там в Турция, вземи си и всичката рода и там си стойте изправени, да ви не наведем тука!

наведени ли сте беее ??? хахахаха истината боли нали ???наведени !!!!