17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ма моля ти се! Пушка е. Вярно кремъклийка, дето като падне мъгла се овлажнява барута и не стреля, също и при дъжд, също и при по-висока влажност на въздуха, но пък поне може да се похвали с голяма неточност, до степен да трябва да черпиш, ако уцелиш и това е ако не даде засечка и по някаква друга причина.

Че проблемът с дистанционното обучение излиза че липсата на социализация липсата на движение на децата липсата на всичко друго но не и на знания е повече от достатъчен. Училището, основната му задача е да предава знания. Не да възпитава децата не да ги учи как да се държат и не да бъде заместник на родителите.

и няма как да е добър. естествената среда на подрастващите е сред приятели. и не, тези пред блока не са достатъчни, това е за запълване на кратко време. трябва им реална конкурентна среда, трябват им присъствените класове, за да се социализират, играждат и поддържат нови взаимоотношения. да се учат на живот! защото училището не е само да погълнеш един материал, то учи на много повече... когато го има

Категорично не. Училището не е пред компютъра. Личен опит. Дъщеря ми е студентка по медицина 2ри курс. Приета с пълно 36 бал. Мотивирана и амбициозна. След онлайн обучението по медицина почти през цялата година прекара си цялата година у дома буквално. Наблюдавам я и забелязвам пълна демотивация - неща за които говореше и мечтаеше (студентски живот, академична среда, нови знания, нови колеги приятели и т.н.) всичко се забрави, като някаква химера са. Взе си изпитите ей така, колкото да не ги влачи. Днес започва 2ра година - изпратихме я все едно отива на заточение. Колегите в офиса с по-малки деца ученици. Същото. Абсолютна демотивация. Заедно им правехме тестовете по безброй предмети. Учители и преподаватели. На голяма част като че ли им хареса да са си вкъщи. И при тях се вижда. Пускат тестчето в повечето случаи нет копи-пасте. Хайде оценките. Толкова. Нямам надежда и за тази година.

Липсата на мотивация не е защото ученето е от вкъщи а защото няма друго за правене - няма къде да излязат с приятели, защото всичко е затворено. През лятото може и в парка, но през зимата, когато е студено не. Имам колега синът му учи в Медицинския. Не беше стъпвал на лекции преди Ковид и беше пълен отличник. После затвориха всичко и момчето спря да ходи някъде и се депресира.

тепърва ще берем ядове с това "учене" от вкъщи. И понеже при нас в операционната идват студенти "учили" известно време по телефона положението е катастрофално.

Да. От вкъщи се учи по лесно! Децата не си губят времето да пътуват до училище и обратно и имат повече време за учене. А и социализирането не липсва както се оплакват някои - пред блока има площадки и там също има деца да си играя.