До края на годината може да имаме два медицински хеликоптера

Има идея Държавният авиационен оператор да разшири дейността си и служи не само на правителството, а на всички български граждани

Обратно в новината

Коментари - До края на годината може да имаме два медицински хеликоптера | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може да има, ама може и да няма

Супер!!!! Сензация!!! Чудо невиждано!!! Ние сме пионери в тази област!!! Такива иновации няма никъде по света!!! Отново сме водещи в дадена област!!! Тази новина ме зарадва повече, отколкото успеха на нашите национали през 1994 г. в САЩ!

А сега имаме на гъза вълна.

Да спасяват пияни дебили от измръзване в планината?

Може да имаме ама може и да нямаме. Миналата година можехме да имаме 1,тази 2, догодина 3 и т.н.

Разрешение на Премиера или Министър да излети МЕДИЦИНСКИ вертолет.. Ние сме държавата на дебилите!

Румъния откога имат...Алчни компрадори

Аа какво стана с 10те моста над Дунав и македонците в космоса?

Тати каза, че ще ми купи колело, ама друг път... А иначе се изсипват милиони за какви ли не проекти и се слагат комисионни в джоба... Ама вие си чакайте и вЕрвайте...

Тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път. Трай коньо за зелена трева. ННай важното сега са нападателните самолетчета, оръжието и помощите за украйнците, пък българите кучета ги яли.

урааааааа

А дано , ама на дали? При такова крадене с ръце и с крака се съмнявам.

Абе, зарежете ги тия медицински залъгалки, ами какво става с Ф-16-ките, че напролет току-виж братушките похлопали и на нашата врата. Ще се бием за НАТО до последния българин (след последния украинец, поляк и румънец).

За това хората (нормалните) дават танкове на украинците - за да не идва и тук блатната орда.

До последния руснак!

За какво ни са? Никога няма да видите ситуация в някакво си село да се приземи хеликоптера и да тръгне за София с пациента

А може и нито един!

Четири половини се броят за 2. Възможно си е.

Ще сме снабдителна линия и фланг на НАТОто до няколко месеца. И ще ни събират като в Укрия да мрем за Бандера.

Непотребници като теб никой не ги брои за нищо.

И като дойдат ше ги изпратим на помош на осрайна. А за следвашите ще събирате капачки!

Хеликоптерите седят на летището в София . Купени са от тим от поне от 1-2 години. Ама нещо не могат да се разберът са комисионната.

Само три болници в страната имат хелокоптерни площадки. Правителствена, Св. Ана и Турската в София.

То пък едни площадки им трябват на хеликоптерите. Има на всеки ферибот. Това да не е самолет.

Вече имахме 3 медицински хеликоптера. Оказаха се ненужни, продадоха ги и сега се ползват като реквизит за филми. С тези можеше да се купят читави линейки.

Никога не сме имали хеликоптери -линейка. Тези бяха частни и работеха само със застрахователи.

Ако...върви всико по план...да ви п..... на плановете.Една здрвна карта за 30 години не можете да въведете за пациентите...

Купувайте МИ–8, че са най-евтини, а и в Пловдив знаят как да ги поддържат.

и какво ако се купи хеликоптер, това е малка част от задачата... къде ще кара болните, кои екипи ще ги приемат... или само ще си се возят насам-натам?!?

Аз не разбирам защо в Бългрия се поощряват хора да попадат в екстремни ситуации в планината.

У наше село не идват линейките. Очаквам следващия път, като вдига 40 градуса температура да ми изпратят едно медикоптерче.

Понеже все ни дават за пример запада , там звънят ли на министрите дали да излита медицински хеликоптер?

KOLKO IMAME AMERIKANSKI IZTREBITELI . STANAXME EBATI PROPADNALATA DARJAVA.NO S POLITICI KYRVI E NORMALNO.

Пак грешно решение! Това вече е играно и се оказва, че за хеликоптерите има твърде малко работа и твърде много разходи. Което предполага да се купят общи машини за армията, полицията, спасителната служба и противопожарната служба и да се използват споделено като параметрите биха могли да бъдат нагласени. При бездействие ще се използват от армията, примерно за патрул на морската граница

Смях в залата...

Абе я направо да имаме 8 въртолета, защото винаги поне един/два ще бъдат в ремонт. Освен това ние за хвъркати по-малк от 8 не поръчваме ( дано и тия не са на хартия)...

Че кой лекар за 1000 лв заплата ще ви се качи в хеликоптера,бе!

за 1000лв вече хамалин няма! А доФторите са въшкави от пари! Няма лошо, но да бяха и кадърни!!!

Те са учили!

Да ви кажа ли колко реално ще имаме? Нула! Защото много добре знаем какво се случва в България... Обществена поръчка, някакви идиотски оферти идват, после някоя от тях от немай къде се избира, после започва някакво разследване за корупция, после се оказва, че тоя дето е подписал го няма вече... След което всичко се започва от начало, ама тия дето са пуснали документи първоначално вече и тях ги няма, междувременно са минали едно 5-6 години... Така, че до края на годината може и 1/3 от тоя път да сме минали... Хеликоптер ама друг път, нали знаете?

Да ама ги гласят на лизинг, демек под наем. След 10 години ще сме ги платили ама няма да са наши.

Трябва някой министър да умре в планината за да вземат веднага,не да чакат европейските помощи.

Лъжат,ако искаха щяха да купят досега 50 хеликоптера.Вместо това изкупуват американски самолети.

Може, най-вероятно, ще видим. Да не ти се налага!

и половин да имаме, пак ще сме доволни.... Това ще означава, че догодина може да имаме цял хеликоптер !

На коя година?

Значи изхвърлихме или подарихме ковид "ваксини" за 300 милиона, нямаме пари за медицински хеликоптер и детска болница. Всеки управник участвал по един или друг начин в престъплението с ковид експерименталките, трябва да лежи до живот.

Не съм специалист, но имам мнение. Колко са воените хеликоптери и не може ли един от тях да изпълнява тази слежба за граждански спасители. Времето тече и на същите и минава времето и трябва да се заменят с нови ,защото технологийте се развиват а старите трябва да се заменят.............

Ами всъщност не може. Първо трябва да се преоборудват защото сега нямат никаква екипировка за медицински цели. Впторо кугара и ми-то са много тежки машини и са почти непригодни за спасителна работа при сняг в планините / витлата са големи и трябва да виснат високо което при вятър е невъзможно/. Трето както стана ясно нямат противообледеняване. Така, че не може.

Искаш да кажеш, че и за воени не стават. Те да не са предназначени за полева работа и за друго не, що за венни са тогава

Ами през зимата и за военни не стават. По принцип това са транспортни машини. За "зависване" стават само на широка и равна прощадка.

Коя година? А дали ше стане ако пак изберем банкянския крадец? Той ще гепи перката и накрая ще даде линейка Пежо втора ръка на бърза помощ…… това вече се е случвало около 10 пъти.

Медицински Хеликоптери и Национална детска болница -ПРЕДИЗБОРНИ ДЪВКИ ЗА ЕЛЕКТОРАТА!!! Защо? Има ли алгоритъм при какви условия ще се вдига хеликоптер, къде ще транспортира случаите по компетентност и възможности??? Екипи които ще го осигуряват? На какви критерии трябва да отговарят? Какви цели ще им се поставят? Или всяка амбициозна майка със сополиво хлапе ще иска медицински хеликоптер и журналистите ще и припяват, че бил закъснял? Кой ще рззрешава ползването му? Или ще го ползват министри и депутати и който може да си плати?

Национална Детска Болница? Какви случаи ще приема? Кой ще има право и по какви критерии ще изпраща пациенти там? Как ще се финасира? По клинични пътеки? Ами ако няма достатъчно бройки?2 Какво ще увеличваме безкрайно цената на пътеката? Ако не и набляга на оборота по какво ще се различава от обикновенна МБАЛ или СБАЛ ЕООД? И Защо в София? В Крумовград, Ивайловград, Елхово, болярово няма ли деца? А достигат ли оликновенни лекари? Грижи ли се някой да са компетентни поне на общинско ниво? и т.н.

Шило

Това за хвалба ли е?

Един, може и два, може и три, може и четири, ама най-вероятно е да нямаме нито един.

Ще имаме, ама...друг път! Докато избираме най-некадърните и крадливи депутати, България нищо добро не я чака!

До края на годината трябва да няма нито един руски кавал в управлението на България

Шило

Друга се е саксофона от Козяк, нали?

Бистришките тигри на Тиквуна ще имат нова придобивка.

А може и да нямаме.... Важното е да събираме капачки от лютеница за украйна.

Хахахахаха смешници! Браво! Абсолютно категорично: .........» би трябвало....... и има идея......» А аз имам идея ! Един як шут и да се невърнете

А може би - най важното в новината !!!

По-скоро е "би трябвал". Щото отдавна трябва, ама нъц