До 4000 лева помощ от държавата могат да получат хората от наводнените райони

Министърът на труда Иванка Шалапатова призова пострадалите от пороите да подават заявления за подкрепа

Обратно в новината

Коментари - До 4000 лева помощ от държавата могат да получат хората от наводнените райони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

140 грама фастък 8 лева и 49 стотинки!

Да се убиват хора а не за да живеят.

Което контролира водите така и не направи строги правила при обилни валежи.. Освен това застрояването край реките е сладко и опасно.

Съсипаха напоителни системи, които се грижеха за отводняването и напояването в бг. За награда Георги Харизанов беше назначен да плямпа празни приказки по телевизията.

От 1 до 4000 лв максимално

Имат ли застраховки и ако не, защо? Все ривът, че нямат пари и все чакат някпй да ги опраЙ.

Няма вече застраховател да застрахова къщи край реки. Така е при капитализъма.

ㅤ

"...еднократна сума в размер до 1512 лева." Укронавлеците по черноморието получават такива суми "еднократно" всеки месец.

Имаме държава. При комунизма, никой те не е.аваше за слива!

Проблема не е в размера на помощта а в липсата на истински превантивни мерки против обрастване на дерета и речни корита. Кметствата правят обществени поръчки за сеч в коритата ,като тяхната цел е не да се почисти, а да се приберат едни пари. Я да обявят свободна сеч в коритата на реките като тази сеч се ръководи и регулира я от горското, я от община-храстче няма да остане. Толкова безработни и на социални помощи , а няма кой едни дървена да отсекат и извозят. Местната власт не си е на мястото си, явно има и корупционен момент, не се спазва и закон за отстояние от бряг на река или дере, после като стане олеле, държавата да помага. Викайте неволята би, хора, викайте я навреме. От бедствие никой не се е опазил, ама в нашия случай май мърлявщината е причина за много от щетите. А навремето не бяхме такъв народ ,селата бяха общност, помагаха си хората, пътища правеха без държавата да помага.. Обиколете коя да е вилна зона и ми кажете-там държавата ли ви прави пътища, държавата ли ви прекарва ток и вода, а в едно село искате всичко държавата да ви оправя. И вие имате вина.

а защо само 4000? Ремонт на една нашоднена къща мове да е и 15000 и 20000 на днеяните цени. Кой ще покрие разликата?

Застрахователите

Абсолютно не съм съгласен с тези мижави пари на фона с украинците,но има и един проблем. Толкова ли е трудно една застраховка да се направи бе. Отдавна по белите страни е практика това

много от застраховките не покриват такива рискове. Или застраховката е няколко пъти по скъпа, ако наблизо минава река.

4000лв. за новоднено мазе - никога

Подигравка с пострадалите.

Ключовата дума е ДО! Може да им дадат по 127 лв.... бб открадна от парите, които дадоха на нашата Родина 570 милиарда...

ТОва ми звучи като в магазините - "До 50% отстъпка" - и като влезеш нямаааааааааа

Нима това е за пръв път?! Всички, които не сме засегнати, лицемерно съчувстваме. Понякога събираме капачки. Голям праз....

Според мен, пострадали от наводнения не трябва да се подпомагат. С превантивна цел - да не се заселват хората по дререта и реки. Място имса

Са джобните на един украинец у нас! Някой може ли да ми каже, колко харчи държавата на месец за тая измет? А къде е Карадая? Знаем, че това не е неговата родина, ама от добро сърце могат да помогнат! Да се орежат с по 4000 лв заплатите на депутати, министри и висши юристи! Бъха ще ги ухапе!

SU-152

Аз пак да го напиша.................. Някой да е видял украинци да помагат в Берковица и Етрополе? Нали искат да сме съпричастни с тях. А те с нас?...

КАКВИ СА ТЕЗИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ ?? ЗА ТЕЗИ ПОГРОМИ – 4 БОНА ?? НЕ Е ВЯРНО !! ТЕЗИ БЕЗ ЗАСТРАХОВКИТЕ ДА МУ МИСЛЯТ ! ИМОТНИТЕ ЗАСТРАХОВКИ СА СИГУРНОСТ И СПОКОЙСТВИЕ !!

Жалко, тъжно, гадно. Тези хора трябва да получават същата помощ като скъпоценните укри, включително настаняване в хотели. За съжаление, държавата пак е мащеха за тях. Но от ес няма да забележат и няма да хвалят, ако помагаш на свои сънародници. Друго е да обгрижваш укри напук на путин и всякакви мигранти.

Имам чувството, че живеем в паралелни светове и реалности. 4000 хил. лв. ?!? Всеки знае, какво всъщност са 4 000 хил. лв. в днешно време. Наистина ли държавата, която има безброй механизми не може да отдели нормални средства за пострадалите хора? И какво значи 4000 хил. Това значи, че никой няма да получи 4 000 хил. СТИГА, това е подигравка. За Украйна колко милиарда се дадоха. В хотели спаха на наши разноски, храна, помощи... всичко. А за българите???

Освен ЧАША СТУДЕНА ВОДА и да чуеш камбанния звън, нищо друго няма да получат !!!

настаняване в хотели, кога? 40 лева дневни, кога?

А дали може и хотел на морето ол инклузив. Понеже на чужденците плащаме, да вземем да платим и за сънародниците ако може

Позор! 40 лв. ДНЕВНО НА КАЛПАК за "бежанец" и ги настаняваме безплатно в 4-5 звездни хотели, а българите - кучета ни яли! Нямате ли капка съвест да ви ЕПМ?! БЕЗРОДНИЦИ! Бесилото ви е малко! Трябва да ви изпратят всичките в наводнените райони с едни 4000 лв и без покрив да ви видим как и колко ще оцелеете!

И какво да правят хората с тези 4000лв? Кое по-напред да възстановят? Вярно, помощ е, но не е достатъчна. Какво се направи в нашата държава, за да се намалят тези случай - коритата на реките ли се изчистиха, язовирите ли се оправиха, шахтите ли се отпушиха, подпорни стени ли се направиха в рисковите места....? Отпуснали едни пари и чакем следващото наводнение!