Днес в цяла България е националният тест на системата BG-ALERT

От 12:00 до 12:30 ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски, което ще бъде разпространявано чрез мрежите на мобилните оператори до устройства, поддържащи технологията Cell Broadcast

Обратно в новината

Коментари - Днес в цяла България е националният тест на системата BG-ALERT | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо старите системи GSM апарати с които са снабдени повечето пенсионери не получават сигнал тест на системата BG-ALERT. Как ще бъдат уведомявани пенсионерите ако действително стане нещо. Мисли ли правителството за пенсионерите.

Лелее

Аз съм с по-стара версия на Андроид и не получих нищо.

Това прилича на програма, сътворена от съседката с хоби програмиране на фейсбук. На всичко отгоре, сложили аудио на български, а английския взели от някоя безплатна текст четяща програма, която произнася думите уж на английски, като в "Криворазбраната цилилизация": "информацион" и др.подобни. Абе, пишман програмисти, усвоили милиони, не прослушахте ли съобщението, преди да го пуснете на живо?

Защо не предупредиха хората за сишния вятър и сняг да са много внимателни !

ако е наистина, какво ще се прави, след като няма нито едно читаво скривалище?

Ако приемат на Борислав Михайлов оставката или Пеевски стане премиер, дали ще запищи системата? За един приятел питам.

Сигналът е отврат!

се чу едно квичене от телефоните се едно колиш свиня със фес

Съобщенията се изпращат единствено и само от компетентните държавни органи или институции.... Институциите се напълниха с полуграмотни и неадекватни хора. Няма на какво да се разчита вече . Всеки да гледа себе си

Писна ми от тези съобщения.

А на менека ми омръзна от тия тъпотии и през adb го disable-нах тоя сървис. Дали ще сработи това - ще се разбере след малко. Ако сработи - да ми ядат додука!

И?

И проработи (нема въобще и помен от сигнала). Демек - ядоха ми додука.

Един "наш човек" с двама junior програмисти във фирмата на името на жена му харесва това !

колко прибраха пари от джоба ни , за да ни спамят с тая простотия.Дори да работи малоумната аларма, с какво ще ни помогне в бедствия,аварий ,или война?То, шибана държава вече няма.

Тоя "аварий" някой римски пълководец ли е?

Поредната българска простотия която няма да заработи но ще се вземат пари.

Що за словосъюетрание е това, BG-Alert беге-алърт??? Продажн ици - измислете и сложете българска дума......

Българинът ЗНАЕ факт!ите. Тия бегеалерти е чест от световна кампания направлявана от чифутите за пореден опит за тотално следене и контрол и последващ геноцид на интелигентния българин. С измислената пЛандемия не можаха да го контролират - той предпочете да умре (от смях сигурно) вместо да не пренася заразна болест; После с експерименталните течности пълни с нанити не можаха да го чипосат. Сега с тя бегеалерти пак няма да успеят да му инсталират шпионски програми на смартфоновете. Интелигентния и знаещ българин приятел на русия няма да позволи да се изпълняват поръчките от козяк за да не го бомби русия след като приключи с украинските нацисти управлявани от назначен от америка ционист! Българинт вече се си е изключил смартфоня, извадил му е батерията и сим-картата и никакви бегеалерти не моат го стигнат!

Тъпо...

Само не разбрах само България ли Щото аз съм в Бангкок да не стане сакатлък

Що дириш чак там Ако си по коври внимавай че има много педале къде се правят на жени там

Вярно е незнайно, БанГкок, ужасТ.

Той за тях е там

Един голям РУК за алертя !!!

Що ме триете бе джендаре криви ? Питах баба Пенка от Мичкюр кво ша разбере от алертъ ???

Зарежи я баба Пенка, ами тия глухите какво ще разберат като завият сирените?

Има и вибрация

Пище ми яжката глупаци. В щатите 2010г имаше такова. вие в приматска болгария сте 15г назад от африканците

Имам чувството, че това се прави нарочно. "Системата" BG-ALERT - пак някой е взел едни пари. Подобни алармени съобщения са стандартни за всеки мобилен оператор. Случвало ми се е в далечна държава, която не само че не е член на ЕС, ами си е направо от третия свят, да получа подобно съобщение, което предупреждава за тайфун. Не знам там някога да са правили "тестове". А тук с един куршум - два заека, хем едни хора прибират едни пари, хем занимават хората месеци наред с някаква глупост и им отвличат вниманието от важните проблеми.

А може и да ни подготвят за нещо, Русия не е далече. От посолството, току виж наредили да се включим и ние във войната, за тях всеки един убит руски войник/гражданин има голямо значение, какво като в момента измират украинци? Американци не умират така че за тях е изгодно... та може и нас да наредят там с такива послушковци, като ПП, ГЕРБ и ДПС... АШКУЛСУН

от българите, особено сред пенсионерите - няма да получат никакъв сигнал, щото ползват телефони с копчета! . Сиреч - те са обречени да умрат!. . Тази система е дефектна, след като не изпраща обикновен смс, който да бъде прочетен от обикновен телефон!

мозък имаш

"Обикновените" телефони получават съобщение, подобно на смс, но не възпроизвеждат звуковата аларма. Неприятно е само това, че съобщението се получава многократно през интервали от няколко минути, очевидно мобилният оператор очаква някакво потвърждение от устройството.

"Комуникацията е еднопосочна и не се използват никакви данни за потребителите". Е добре номера на телефона чии данни са ? Онзи ден имаше интервю с един кмет на село което в бедствено положение и нямат нито ток, нито вода, нито мобилни телефони и той тръгнал да обикаля по пътищата около селото за да намери покритие за да може да се обади. Баси тъпаците , дайте има парите на тия и не ни занимавайте повече с това безумие, а по-добре ни попитайте дали има реална полза от това - НИКАКВА !!!

Какво се обаждаш като не разбираш? Съобщенията ще ги получиш дори и ако нямаш СИМ карта. Какъв ти е номера на телефона в този случай?

Шило

С това управление на страната, всеки ден е BG-ALERT

А за кога са планирани бомбардировките? Явно няма да са само във Варна, а в цялата страна.

Цялата страна гласува за партиите на Украйна и Америка. Трябва да си понесе последствията

Предупреждава ли за сняг и падащи дървета? Спиране на тока и парното? Нови доставки на к19 буустъри? Прсйдове нещо

От толкова много тестове, резултатът е, че в случай на реално предупреждение, никой няма да му обърне внимание.

Системата за спешни случай ще оведомява гражданите в рамките на 30 минуте. Зани ще ви уведомят 30 мин след земетресението. Уважаеми граждани преди 30 мин имаше земетресение, но защото купихме нефелна американска система, от румънците и я правиха нефелни програмисте от ДБ , работи с толеранс от 30 мин на зад..

Няма начин при използването на Cell Broadcast Service да "не се използват никакви данни за местоположението на потребителите".

Много хубаво име си избрал. Те и от радиото знаят къде са слушателите.

Баба ми ви разбра. На български не може ли. За кирилицата ревем, ама не пишем на кирилицам В центъра на някой град, като четеш табелит не може да разбереш къде си!