Днес в Германия отбелязват 62 години от построяването на Берлинската стена (снимки)

На няколко събития по протежение на бившата граница, която на 13 август 1961 г., физически разделя града на Изток и Запад, ще си спомнят за хората, които загинаха, докато се опитваха да избягат от твърдолинейния комунистически режим

Обратно в новината

Коментари - Днес в Германия отбелязват 62 години от построяването на Берлинската стена (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези немци отдавна издигнаха плакати " Путин в Берлин, Меркел в Сибир" и " Върнете ми стената и я направете 2 метра по-висока". Ха-ха!

Дано си пазят чертежите...... че май пак ще се строи, хем 1000-2000 километра по на запад....

Интересно че историята нищо не ги научи сега пак построиха стена....

Не виждам защо се празнува? Това е разделение за цял един народ

Представям си какво им е било на източногерманците. Този интелигентен, талантлив, възпитан, дисциплиниран народ е трябвало да бъде командван от първобитните руски неандерталци. Нечистоплътните злобни монголи са командвали Велика Германия. Как няма да бягат от руския рай? Как?

В източна Германия го отбелязват, а в западна го празнуват.

Имат нужда да бъдат заградени, за да не би случайно щастливите жители да вземат да избягат от съответния комунистически Рай. По същия начин беше и в България и във всяка една социалистическа държава- бодлива тел мини полета и войници стрелящи на месо по всеки опитал се да избяга. Но пък комунизма и социализма винаги се нуждае от огради и задължително от външен враг.

Стената между нацистите и нормалните хора. Стената между капитализма и социализма.

Най-голямата грешка на Рейгън е репликата : “ Г-н Горбачов, съборете тази стена!” Падането на Желязната завеса беше страхотен автогол със задна ножица от страна на Запада… ссср си извади поука от ВСВ и приложиха тактиката, според която понякога е по-добре да не победиш във войната (Студената). След падането на Желязната завеса така нареченият Запад се напълни с бивша номенклатура, “дисиденти” и пролетариат от бившия СИВ. Това беше най-успешната операция на кгб и дъщерните му служби…

И затова ли се обединихте? За да докарате "инженерите" и "техниците" от Африка и Азия?

между обединението на Германия и създаването на ЕС - всичко е само за пари, но само за висшестоящите концерни на Запад. Защо ли се търси извънземен разумен живот? Ама само да не прекалено интелигентен, а да е достатъчно прост да работи по-евтино или без пари....

Най-важното в цялата статия е снимката на двамата педа-л-и .... сякаш това е било най-важното нещо, за което му пречела стената.

тя ги е предпазвала от тия, дето са от другата старна на стената. Обзалагам се, че снимката е правена от страната на Западен Берлин...

аве тея тъпи германци защо си държат паметниците ве? защо не са я махнали още тея остатъщи от тая лоша комунистическа стена, ами я държат там? и не само това ами и са дали парчета на други държави и те са ги сложили в техните градове като паметници, тцтцтц как може така, русофили, путеноиди такива

Успееш да обясниш какво символизирате съветските паметници в България предателю- тогава ще говориш за паметници които трябва да се пазят. Къде са българските паметници в твоята Русия предателю? Къде са паметниците на Хитлер предателю- все пак той е бил най-верният съюзник на Сталин и Съветския съюз. И доста ги е поставил в завладяните територии.

"моята Русия"? хахахах ами не е моя за твое съжаление, защото не съм от Русия, какво символизират паметниците ли? ами например освобождение от турско робство, или пък победа на фашизма? или за теб тея работи нямат значение важното е да се плюе по Русия и да се маха всичко свързано с нея?

в статията се вижда как двама се прегръщат. Единият е бръкнал на другия в задния му джоб - или го опипва по задника, или му вади портфейла, или и двете ;) Иначе за стената няма какво да кажа, освен че е пореден пример за човешката простотия.

Непрекъснато да виждате такива неща- защото това ви е начина на живот.

За кратък период от време Историята се пренаписва няколко пъти. Виждайки и сегашната манипулация , откровена дезинформация, тотална цензура. Защо и как да вярвам на написаното в статията?

иначе нямаше да има политика и социални строеве през вековете. Не е важно съдържанието на текстовете от пропагандите, а важни са дейстивята на обществата (в това число и построяването на стената) и причините за това. Дори и самото построяване (като акт на действие) на стената само по себе си е един вид цензура на властимащите по онова време. Абсолютно всичко, което става около нас, е въпрос на конкретна гледна точка и на перспективата, от която се наблюдава.

Доста лицемерно!

Това за отбелязване ли е?

Не виждам нищо, което да си заслужава отбелязването! Да разделиш искуствено един народ и особено роднини и приятели, които живеят в различни квартали от един град... Това е все едно ние да сложим за национален празник Берлинския конгрес.

Умни са германците. В днешно време тухли от тази стена се продават - по 50 юрота върви парчето ..

САМО ЩЕ ГЛЕДАМЕ!!!ЩО КЛуШАРИ И БЕЗДОМНИЦИ СЕ НАВЪДИХА СЛЕД ТОВА а???!!!ПРОСТО КОМЕНТАРИТЕ СА ИЗЛИШНИ ПРЕД ПУСТиНЯТА на ДЕМуКРАЦИЯТА В КОЯТО ИЗПАДНАХМЕ И ниЙ!!!!венЗеремУзЯЯ!!!!

С демокрация строена от бивши комуняги, ученици на блядките - толкоз.