Москва започна да спира газа за Беларус

Цените на природния газ на европейския пазар в близките години ще надвишат 400 долара за 1000 куб. метра, заяви президентът на "Газпром" Алексей Милер.

Обратно в новината

Коментари - Москва започна да спира газа за Беларус | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, големи кретени пишат тук. Абе като отидете да си купите сиренето, без пари ли ви го дават? Руснаците искат газопроводи, петролопроводи да минат през България, нашите кретени се ослушват и се правят на важни. А румънците потриват ръце и се облизват.

Не бе тутманик! Ще се огъзиш и рашъните ще продължат да ти дават за пари и с яко клатене. Нали на това се надяваш!

от Втората световна война Беларус е понесла най-тежките удари от всички републики на територията на бившия СССР. По официални данни, почти 80% от градовете и районните центрове са били разрушени, унищожени са над девет хиляди села, а от 9-милионното население на Беларус всеки трети е бил убит.

По време на Втората световна Война загиват близо 2 млн. беларуси, голяма част от селищата са напълно разрушени. През 1986 г. Беларус е най-силно засегнатата страна от катастрофата в Чернобилската АЕЦ - в съседна Украйна. Върху територията на Беларус падна 70% от радиоактивното разсейване. Около 3 млн. души са сериозно засегнати от радиацията, силно заразени са почвите и водите. 1,2,3-ти Беларуски фронт забравиха руснаците братята си .

"Истински могъщите врагове на правовата държава, които са съотговорни за кризата, не се обучават в някакви си там лагери в Пакистан. Те търкат столовете на министерствата и парламентите." Подобни неща обаче никой не иска да чуе - казва Рот. В интервюто той твърди още, че Газпром представлява твърде интересен случай на сътрудничество между политическите елити и криминалните структури.

"А като спрът доставките и за Бългадия КВО ще правим ния" Не бойте се деца Р.Овч., Пешо-тъпото и Гоцко с големия шлем дълновидно подписаха договор още време оно за над 400 долара за 1000 куб. метра! Няма да ви замръзне Д-то от глад ще умрете! Ще има ползваш, не ползваш плащаш!!

Не бе тутманик! Ще се огъзиш и рашъните ще продължат да ти дават за пари и с яко клатене. Нали на това се надяваш!

"искахте пазарна икономика, ето ви пазарна икономика" Тия повсеместни извиваници на ръце нямат, не се наричат пазарна икономика по-скоро са картелни споразумрния

Да напомня на любознателната аудитория, а най-вече на авторите на статията, че всички цени трябва да се разбират $/1000 куб.м. , а не както навсякъде е написано $/куб.м.

А стига бе човек, на теб само долари са ти в главата! Постоянно ме убеждаваш, че съм хамериканска подлога, пък ти само за американски пари сънуваш!

1.Цената не е за куб. м, а става въпрос за 1000куб.м.Природния газ така се търгува. 2.Искахте пазарна икономика ,ето Ви пазарна икономика.Щом има търсене...цените нагоре.С всяко едно нещо е така. 3. Не давайте акъл на руснаците.Газта си е тяхна и да си я правят каквото искат.По добре да му мислим ние Българите,защото зимата идва.

Евала Ицо. Най-после нормален пост. Някой хора мислят, че Русия като има природни ресурси, а други като нямат, то трябва едва ли не да им бъдат подарявани. Ще си продават колкото искат и както искат. Имате право да купувате или не в зависимост от средствата с които разполагате.Пък и нали са империя на злото, що търгуваме с тях. Добрия брат ЕС и САЩ няма да ни оставят. Ще пратят някоя помощ.

Така руснаците го вкараха на цяла Европа, че вече никой не може да се отърве.Колкото си поискат , толкова ще си продават газа.А ние като последни бунаци стоим и не повишаваме транзитните такси и най-важното.Като ни предлагат трасета за нефт и газ през наша територия , се правим за велики и много мислим.Затова трасетата минават покрай нас и на нас накрая ще остане средния пръст.

личи си академичността!!! пък който не врява да гледа - http://rutube.ru/tracks/570432.html?vb27ed38f26f3b5e6d00036a42092ba5e

Скъп ли? Ако е по-скъп от алжирския, руснаците да си го пият петрола! Самият Алексей Милер сигурно може да си позволи да цуцте 1 м. куб. петрол за 400$ дневно!

никакъв бизнес с тази лъжлива мошеническа нация

Млък! Потомък на робско племе!

Не си прав - българи много свестни хора. Тоя тук не е от тях.

Млък ти, потомък на мафиотско червено получовешко племе.

Всъщност, ако сме прецизни, и вие руснаците сте лапали бахура доста време. татарския, имам пред вид. И всякакви там героични изпълнения като на Княз Игор не променят особено ситуацията. Е, татарският ген доста ви личи. Особено в източните части. И ми е доста интересна теорията за панславизма изповядвана от ниски черни кривокраки руснаци. А, щях да забравя. Не бяха ли викингите тези дето ви бяха основали държавата? Май да. Е, това е за западната част, за източната може би все пак става дума за част от Велика България. Та що се отнася до робското племе щем можахте толкова години да търпите сатрапа Сталин, селяндура Хрущчов, полуидиота Брежнев, пияндурника Елцин, повече няма за какво да приказваме. Прави са поляците - боклучава нация сте вие. За съжаление ние, българите не е морално да ви упрекваме за това - и ние не сме цвете за мирисане.

Пазарна икономика, приятелю. Нищо лично. It's only business - измислено не е от нас

just business

Статии с уклон да се плюе Русия, за увеличаване цената на газа а нищо в този стил към цената на нефта. които разбира се са свързани... И сега какво, мисля че за да съм модерен западняк, по задъжения трябвя да плюя, нали така. Обяснете ми моля! Аз занм едно за пазарната икономика- скъпо ти е не купуваш или отиваш до другия магазин, нали така... Или Русия ще са цивилизована държава ако ни го дават без пари и си плащат транзита разбира, като им кажат за колко без да с едоговорят така ли??? Хубаво нещо е пропагандата...

Точно казано!

Наистина много точно казано!

Руснаците няма за какво да се притесняват, да му мислят тези, които си затвореха работеща и обезапасена АЕЦ, и сега исползва ТЕЦове,купувайки газ от Русия и въглища от Украина, а от ЕС квоти за въглероден двуокис, да не говорим за прескъпата "зелена" енергия. Този народ трябва да потърси сметката от управници, които взеха тези решения!А иначе...пишем, пишем, а кервана си върви(Цветелинка си трупа милиони, Дьянков си изплаща ипотека от няколко млн.$, Царя си сече гората, неговите министри си въртят хотели по морето и в планините...А ние да си пишем от офиса, а довечера кат се приберем, да му мислим как да си платим поредната сметка за ток или парно.пиши народе, пиши.Псувай по кръчмите и плюй ъези дето стачкуват.

Споко, ние сме със собствено мнение и ще внесем от САЩ. Даже безплатно ще ни го пратят.

още преди две години др путин каза цената на пр газ ще вьрви нагоре може да има намаление временно но цената ще вьрви нагоре впереспектива но за наща дьржава нема страшна чичо сам с с130 ще ни снабди с газ в бутилки нали затова сме в нато

Уважаеми потребители, не разбрахте ли, че Русия имаше до скоро само двама истински приятели:Руската армия и Руския флот. А от някоя и друга година се появи и нов приятел-Руската Православна Църква. И да спомена, по време на празнуването на Славянската писменост в Москва, Патриарх Кирил на няколко пъти каза, че славянската азбука е създадена от византийци. Бъдете здрави, мили русофили и русофоби, но бъдете преди всичко Българофили!

ха ха ха ха точно в десетката браво

Това не зная, но на тая информация ще ти помогне да забогатееш. Бързо продавай де що имаш и купувай юани!!!....Но не вярвам да си толкова прост, колкото тъп :-)

"Газпром" я увеличи на 169.20 долара за куб. м през първото тримесечие и на 184.80 долара за второто" Ами да им направим и ние визите за бизнеса по 2000$ и всеки ден престой по 500$. Тръби ли? И те ще минават за по 184.80 на л.м.

Кои сте вие? То вас ви няма вече на картата бе, мижитурко.

Виждаме каква е политиката на Русия по отношение на доставките.Когато имат проблеми с трасето през Беларус,те увеличават доставките през Украина.Със същата цел е предвидено и строителството на Южен поток-ако има проблеми с Украина или Беларус,да се осигурят доставките за Южна и Централна Европа през България.За съжаление голяма част от нашите политици като Овчаров,Станишев и Първанов ,които подписваха договорите за Южен поток,смятаха че това ще превърне България в "енергиен център на Балканите".Това е по-скоро дългосрочна стратегия на Русия за осигуряване на газовите си доставки независимо от политическата конюнктура.За съжаление много хора в България все още не могат да разберат,че в Русия икономиката отдавна работи на пазарен принцип.За България е по-важно да се осигури диверсификация на газовите доставки,т.е. не само от един източник и то ако може в рамките на целия ЕС.

ти май искаш с гол гъз политика да правиш а??? нема бако ...мий си чинийиките и си трай

А на теб точно какъв ти е проблема с казаното? Поне един коментар да не е базиран на червена/синя (русофилска/фобска) идеология!

по-верно е: RU & EU се разлраха за цената която ние ще плащаме за газ

Абе той газа уж беше евтин а то к`во стана? Честито на набуталите се за газови котли и уреди!

НЕ СЕ БОЙТЕ,АМЕРИКА ЩЕ НИ ДАДЕ МЪНГИЗИ И ГАЗ,БОЙКО Е ДОГОВОРИЛ С Г-Н ПАНЕТА!ТИЯ РУСНАЦИ СА МНОГО ТЪПИ,ВМЕСТО ДА ДАВАТ ТАЯ ГАЗ БЕЗ ПАРИ ,ТЕ ИСКАТ ДА ВДИГАТ ЦЕНАТА!!ДА ИМ ОТКАЖЕМ ГАЗТА И ДА ПРЕМИНЕМ НА ДЪРВА,ТАКА РУСИЯ ЩЕ ФАЛИРА!!

Не знам Русия дали ще фалира,ама ние сме фалирали отвсякъде.Половин България вече е на дърва,като мине цялата ще поскъпнат дървата,това ще стане първо...:)))))

Ами дръжте си го петроло!

През октомври 2008г, цената на газта за европа стигна и 500$, след това януари 2009г, беше намалена 2 пъти до 260$, вкл. и за България.(дали сме усетили това е друг въпрос)."....Цена на газ конечных потребителей зависит от налогов в Европе и цены, по которой газ реализуется компаниями, работающими с российским газом на европейском рынке с весьма значительной маржой - "десятки процентов", подчеркнул Миллер...'. и стига сте плюли руснаците, а попитайте къде е тази разлика.Защо Дьянков си затрая за сметките в Швейцария за които писаха половин година, и заради които ходи 100 пъти до Германия????Красива страна - прост народ - няма държава

Абе само по dirа ли се ориентирате.Ама който има малко мозък в главата ще се поразрови и по чужди сайтове, вкл. и руски, където има цялото интервю на Миллер.Освен това шеше да знае , че от Русия към БГ цената на газта не се е променяла, а се повишава цената на газта, която България взима като плащане за транзит , и че разликата между доставна цена и цена на вътрешен пазар досега е била 70$/куб.м!!!!!!!а сега и увеличението с 20%.къде отиват тези пари? А на тези които пишат тези статии:..'Даже через два года цена на газ в Европе может остаться на достаточно низком уровне всего $200-300 за 1000 куб. м. Так считает большинство участников сессии Глобальная энергия",".."За такую цену газа для 2013 г. проголосовали 45,7% участников сессии"

Крайно време е БАН-ските старци, вместо да тръбят, че са в непрекъснат контакт с извънземни цивилизации, да помислят за алтернативни енергии. Иначе енергийната мафия на Русия и нейните местни марионетки-комисионери ще ни довършат. А "големите момчета" на ЕС да си направят сметката за всички газови потоци от Русия - северен, южен и т.н. Какъв е смисълът от всичко това? На кого обричат поколенията си чрез тази зависимост? И след като Русия държи кранчето и може да променя цените когато си поиска, кой може да гарантира, че такива инвестиции изобщо някога ще се изплатят за някой друг, освен за Москва?!

Какво пищите бе тъпанари. За вашите скапани панелки пазарната икономика искате да важи и те можеха да скочат от 20000 на 70000, а за газ от Русия - имперски амбиции. Егати тъпите коментари в този форум. Мърльовци. Като ни ви харесва оторизирайте ББ да не купува от Русия и внасяйте от САЩ, какво ви спира. Мърлячи. Когато друг си търси интереса е експлоататор, когато ние го правим е пазарна икономика. Егати шизофрениците.

А бе глупак, къде видя в информацията да пише за САЩ. Какво общо има САЩ с Русия. И недей сравнява панелките с газа от Русия, защото от едното има много а с газа Русия е монополист. И най важното ако в ЕС се откажем да купуваме газа Русия може да си газира оная работа с тази газ. Не е далеч времето когато руснаците ще свършат складовите си наличности на газ и петрол и тогава ще молят за помощ и ще си тътрят гъза по земята и ще се чудят как да си изхранят населението.

Абе простак нали това ти казвам с поста си. Откажете се в лицето на ББ и ЕС да купувате газ от Русия и ще ми духате онази работа. Тъпак. Монополист бил. Това да не ти е БГ, че да е монополист, защото имал. Ми недей купува от него. Русия да няма да ти пази социалния мир в БГ и ЕС. Егати тъпака. Щом някоя страна има ресурси тя трябва да се съобрази с другите, които нямат, и да им дава на безценица. Егати тъпака. Хайде купувай от другите, като си толкова велик. Откъде накъде Русия ще съобразява цената с това, че другите държави нямат ресурси. Тъпак. Мразиш комунизма ама искаш комунизъм.

Та нали това искаме всички? Да се отскубнем от "братската" прегръдка и да почнем да търгуваме с циливизования свят.

рУСИЯ ДА СВИЕ МАЛКО ПЕРКИТЕ. мноо на сериозно взеха да се взимат

Независимо дали сте на мястото на руски, вие искате да се справя добре .. Не е алчността-нормални пазарни ... благотворителност отиде заедно с комунистите ...

"Плащането само в пари и нищо друго" Долари ! Мъдро и точно казано ! Рублите не са пари в прав текст казано .

Руснаците са живи, само защото продават природни ресурси от окупираните от тях територии. Това е все едно да даойдат циганите у вас и да живеят, разпродавайки имуществото ви. Циганска работа

Ами какво да правят хората, като всичко което пипнат е боклук?

Е, това вече е нагледен пример за всички онези комунистически тикви, как руснаците го разбират бизнеса. А той е ние определяме цените и газа и на преноса т.е. ние имаме право да си дигаме цените на газа когато си искаме, а вие цените за пренос -не! Това е имперската политика. Ще си направят тръбите оттук, ще си транспортират газа и когато на другаря Милер не му достигнат кинти да купи на любовницата си вила в Сен Тропе ще вдигне цената на газа, ако нещо се опънем ще поспре за малко доставките, ще си получи по - високите цени и после ние с подвити опашки ще сме горди, че сме енергиен център. По добре да си се топля на дръвца отколкото да усещам всеки ден твърдия израстък на Дядо Иван близко до едно скъпо отверстие!

А бе Минко а бе човече, ти истински ме развесели, ама как го каза. Да си жив и здрав и все така да им го казваш на червените получевекоподобни промити и отлично шлифовани комунистически мозъци които поради някакво странно стечение на обстоятелствата са попаднали на планетата Земя за да тровят живота на истинските хора.

Ясно е ,че цените на нефта и газа ще се вдигат.и затова мисля,че трябва да си развиваме добива на електроенергия и да преминаваме към намаляване използването на газ и нефт.Бъдещето е на електричеството, ако не се измисли някаква нова енергия.

Брей 400 долара за куб. метър природен газ - аве грамотни журналисти пък за народа да не говорим.

....па като нямаш, плащаш, псуваш и на американците слугуваш....безплатно!!!!

Нали сте много отворени и мразите руснаците. Ето ши сега чист бизнес плащташ си купуваш. На нас ще ни се случи същото ... а от там следват фалити на фирми и т.н. Искаме не искаме трябва да се съобразяваме с руснаците колкото и да не ни се иска. Проумейте го най-сетне това!

Прав си! Не искам да купуваме нищо от болшевиките, иначе се плаща не по международни цени, а по техните желания.

за жалост е така! трябва да се постои газопровода високо налягане от Турция и да има доставки чак от Иран дори...

ас пак си купих дравза са зимата

аз пак си сложих климатици, и изхвърлих радиаторите!

МИсля, че би било добре да сме транзитна страна при преноса на петролни продукти. Ще можем да договаряме по-изгодни крайни цени за нас. Риска от еко катастрофа го има и без преноса. Вижте как се строи по морето, планините и прибавете незаконната и законна сеч... Разбира се при по-ниски доставни цени падат комисионните, така че едва ли го допуснат някои хора у нас!

Време е народът да се пробуди и тези руснаци да ги гоним с тояги на север от Дунав...

Ами той народът се беше "пробудил" през 41 година и заедно с Хитлер ги подгонихме здраво. За резултата няма нужда от коментар. Може сега пак да се пробваме.

За тъпанарите- справка. С хитлер ги гонихме ние, а останалия цивилизован свят като САЩ например,на които сега всички се кланяме им даваха lend- lias, за да ни спрат... Аман от тъпанари

точно така.ще вкарваме газ от сащ

Петров, Петров... После ти ли ще носиш гас с кофи за ТЕЦ-овете. Аман от тъпи изказвания...

Пикльо, ходи си пробутвай комунистическите лозунги пред огледалото; ТЕЦ-овете ще са факт още 3 години; а какво ще нося от там - м ти; газ има откъде да се вземе, но управляващите трябва да вземат решение първо...

ТЕЦ-овете не работят с газ само; а и тъпанар може да се казваш на баща си, защото най-малкото не си ми на образованието и годините...келеме

Заради глупаци като Иван Петров сме на този хал. Довчера се возил на каруцата на тати и се дръгнал като шугав от конските бълхи, днес сред като се изкъпал с топла вода в някоя люлинска панелка изведжъж проумял, че то цивилизацията била голЕма работа! И айде сега дай да си даваме селяндурския акъл за щяло и нещяло, а най-вече за мИждународното положение щото там мутрите няма да дойдат и да бият ако не си на правилното мнение.

Уважаеми претъпи съфорумци! Това писание е манипулация.Отдвна новината е газа. Тотална манипулация за тотални тъпаци. На всичко отгоре 400 долара за 1 куб.метър.Знам, че доларите са празни хартийки, но чак пък тлкова!? Що не пишете за някоя забавачница неоткрита бе ?

поне 1 човек да се взира в това което чете; браво!

ти освен тояга и пробити потури имаш ли нещо друго??

ми да имам, но е изкарано в чужбина... не искам да се хваля какво...

Някои в този форум са пили газ:))))) други пък газ пикаят...

и да си договорим газ от Алжир например, или най добре да си съберм малко безплатнионефт от Мексиканския залив. Дори ще ни благодарят

Че не обичам еврейските номера, не ги обичам; но направо мразя откровеното имперско-комунистическо изнудване...

На Милер и Мендел е трудно да се вярва. В тяхната природа е малко да понадуват и преекспонират нещата. НЕ Е ЯСНО КОЙ НА КОГО ДЪЛЖИ НО Е СИГУРНО, ЧЕ С ЛУКАШЕНКО РАЗИГРАВАТ ЦИРК ЦЕЛЯЩ ДА СПЛАШИ ОСТАНАЛИТЕ ВЪРЗАНИ ЗА РУСКАТА ТРЪБА.

Браво! Много точно! Всичко цели шантаж!

"в съответствие с руското законодателство плащанията могат да бъдат само в чуждестранна валута."... Аааах долари, доларииии!!! Къде са дедо Йоцо, НикиБ, Ого/вно да му се скарат на Митя, че ламти за тая безценна хартия?!

За твое сведение.: Нямам намерение да се карам на "Митята". Америка е прекрасна страна, валутата и, с малки забележки, също. Аз това го знам добре, "Митята " , предполагам, и той .

Този, който едностранно е "установил цената" е Беларус, която и без това плаща под цената. Тази година Беларус трябваше да плаща по 169 долара за 1000 кубични метра за първото тримесечие и 185-за 2-то. Вместо това Беларус от януари плаща по 150 долара. малката подробност, че Беларус признава наличието на дълг каса ефакта, че заместни -министерът на енергетиката на Беларус съвсем наскори заяви, че Газпром трябв ада плаща повече за транзитирането и че всъщност дължи на Беларус 200 милиона-така че дълг няма. Мисля, ге г-н Лукашенко работи по имиджа си.

Много му е смешно на джуджето и не иска ишлемето.Южни потоци -яйца матоци.

алчността е основание да се лъже или по-мекото да се предполага...."в близките години ще надвишат 400 долара за кубически метър, заяви още Алексей Милер. Има тенденция към повишаване на цената на газа и няма основания за обратното, добави той."

ами като ти замръзне Д-то и ще усетиш