Стойнев обеща на синдикатите преговори за по-скъпи въглища

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев заяви, че новият модел на ценообразуване на електроенергията гарантира работа за всички.

Обратно в новината

Коментари - Стойнев обеща на синдикатите преговори за по-скъпи въглища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Известният австрийски лобист Петер Хохегер и още 6-има застанаха пред съда в започнало вчера дело за корупционна схема от 2006 г., чрез която местният мобилен оператор "Телеком Аустрия" е плащал подкупи на партийни лица в замяна на изгодна законодателна поправка, предаде Ройтерс. Бившият зам.-изпълнителен директор на компанията Рудолф Фишер одобрил плащания от почти 1 млн. евро за дясноцентристката партия Съюз за бъдещето на Австрия. Впоследствие неин министър от тогавашното коалиционно правителство променил закон, чрез който монополистът си спестил около 10 млн. евро. Прокуратурата е повдигнала обвинения за пране на пари и лъжливи свидетелства, дадени пред парламентарна комисия. Хохегер е пледирал невинен. Не е известно дали сделката му със Сергей Станишев и Моника Йосифа, тогава тя като пиар, а не съпруга, подготвяна по случай предстоящето приемане на България в ЕС, е тема на делото.

Ако има синоним на фукльо то това е Драгомир Стойнев.

Какви нови цени на въглищата?Дайте на прокуратурате ЕНЕРГО МАФИЯТА! Вземете 2-та милиарда от износа-не ги забравяйте услужливо! Махнете 10-те дублиращи структори и посредниците ! Махнете незаконните /частни цикански/ доставчици на ток! Там са загубите на българите....ние си спираме отоплението "циканите" се греят със печки от пружини персон и половина! Всеки от нас може да добави още по-100 неща!

на ВНИМАНИЕТО на всички писали по долу : научете се да четете бе герберасти и т.н.! В ЗАГЛАВИЕТО ясно пише ОБЕЩА ПРЕГОВОРИ!!! С което съм съгласен-това му е работата да обещава!!!!:))))))

Това жалко чучуло е по-добре да се скрие в някой тъмен ъгъл.

Карамбол! Вдигат цената на въглищата, вдигат цената на тока на изхода на ТЕЦ-а. НЕК купува и затъва още повече и за да се спаси се субсидира от данъкоплатците. В един момент излиза, че бюджетът е на червено и има два варианта. - бутане на борда, което е добре дошло за голяма част от национално-отговорния капитал. - въвеждане на прогресивен данък с неясен резултат

От този нищо не чакайте. Икономиката е в батака с него.

Мижай да те лажем му викат на това шопите.Тези са напринципа-и вълка сит и агнето цяло.Ама сметката ще я плащаме ние заедно от двата митинга.И за циганските/демек майчинските/ и за целия този циркаджийски популизъм,но нейсе/извинете,но откакто ни управляват турци взех да прихващам думички/.

Г-н Стойнев ,а какво става с ЦЕНИТЕ на горивата? Следите ли ги? Какви са те в съседна Македония?

Министърът: Гарантираме работа на всички Абе брат ти да не национализира енергетиката вече че взе да гарантираш неща , които не зависят от теб

Няма ли свободен пазар вече? Къде отиде пазарната икономика?

Разбрахме за въглищата,сега министъра да обърне сериозно внимание на проекта "Южен поток"предложен от предишното управление началото на газопровода да започва от най чистия плаж до Варна.Това нормално ли е,на два км от последните къщи,при авария се стига до екологична катастрофа за целия район,и не само там,това е едно безумие,което следва сериозно да се ревизира в кратко време.

ivo10

Тези са неизлечими идиоти. Значи скъпия ток ще стане още по-скъп, а хората ползващи въглища ще ги купуват на още по-високи цени. Това демагогия ли е или е политическа олигофрения?

Говореше се за износ,не е задължително да се влагат в бг,има търсене и навън.

Търсене навън? Абе момче сега е 2013г. Не сме началото на индустриалната революция.

Arcadium

Вярно, че има търсене навън, ама кой ти търси по-скъпи въглища бе? Поредното олигофренско изпълнение на това правителство.

Нали щяха да свалят цената на тока?! Това как си пасва с пошиване цената на въглищата?!

Министъра се изложи с това изказване . В цяла Европа и Русия свалиха цените на Въглищата , в България са най-скъпи . Кого обслужва това Момче - ПАРГОВ ли ? Явно Министъра е заплашен от ОЛИГАРСИТЕ .

ГЕРБ се освобождава от Искра прасето, а в БСП лайнарите ги правят национални герои-орденоносци, браво!

Какво да правиш като мат'рЯла толкова си може, 90% от българите са лайнари с тиквени медали.:))))

На неблагодарният българин, дори без пари да му даваш тока, той пак ще е недоволен. Заслужавате си боко, цвинокио и калинките начело с прасето фидоскова!

Я недоволни народе бързо се съгласявай с това което ти налагат и глава не повдигай! Има пари само за ромските майки и първокласници, електората е важен!

Напротив, не се съгласявай, искай увеличение на тока с 50%, щом не ти харесва да го намаляват. Кретен!

Я кой се събуди, един червен експерт с усмивчица:)

Моля, избършете ъгълчето на устата си, другарю, че много пяна излиза. Вие вместо да извадите и облечете костюма и да отидете да празнувате добрата новина, се пените. Защо ли?

Напротив, петък вечер е, пия си уискито, пуша си и ви се радвам на тъпотият:))) Добре, че сте такива та няма конкуренция на пазара на труда и не виждам възможност да ви се вдигат заплатите, малък ви е потенциала.:))))))

А къде отиде АЕЦ Белене!!!??? Та нали за комунетата тя не е затворена страница! Този не е в час...

Нещо не ми се вързва поевтинява тока,поскъпват въглищата,от които се произвежда.Аз ли съм тъп или този,който го обещава? ИЛИ ПЪК МИСЛИ ХОРАТА ЗА ПО ТЪПИ ОТ НЕГО?????

Явно цената на ел. енергията е толкова надута, че може да се вдигне изкупната цена на въглищата и това да не й повлияе... тъпанар!

Тъпанара изглежда си ти щом като не знаеш че с увеличението цената на въглищата тия 5 лева от поевтиняването на тока ще ти ги вземат петорно.Защото много от хората се отопляват с въглища.И сега ако ми пишеш че това е цената на въглища зе ел.енергия ще сбъркаш.Защото с тяхната цена се вдига и цената за отопление.

Мислех, че по-тъпо нещо от герберска калинка няма, но се оказа че има и това е ислямокомунистическа червена гнида, като този от снимката......

И кава стана тая?! На нас обещава намаление, а на тях увеличение. Комунягите лъжата я нямат за нищо. Казват на всеки това, което иска да чуе, а правят това, което си искат.

Стойнев е на път да измисли перептум мобиле. Ще нахрани вълкът и агнето ще е цяло.

Аз съм учил в Сорбоната и затова имам авангардни идеи. Сега прилагам авангардна идея номер 1 - понижавам цената на тока, което според мен трябва да доведе до по-висока изкупна цена на суровините за производството му (в частност на въглищата) :))) :))) Ако пък не доведе, то ще приложа авангардна идея номер 2 - ще започна преговори СЪС СИНДИКАТИТЕ за увеличаване на цената на въглищата, защото точно синдикатите я плащат тази цена и защото точно те са против по-висока цена :))) :))) Както ви казах, учил съм в Сорбоната и ги разбирам нещата.

Включи в намалянето повишаването на заплатите, на детските, на майчинските и помощите за първолаци ( те ги дават главно на елактората)

Проблемът на Стойнев се решава с инфлация - като махнат борда, наче не виждам. Може и до там да стигнат, както са тръгнали със заемите и харчовете.

По-големи тъпизми рядко се намират откакто няма "работническо дело" но гарантирано е и от бат`сали, а синдикатите веднагически осигуриха спокойствието им, браво!

Важно е пицата де е евтина:)

Стойнев, пак от бюджета ли ще извадим да платим по-скъпите въглища? После какво ги правим тези скъпи въглища? Ще чакаме предполагам намаление на тока. Ако не на цената то поне на волтажа. Защо не я закриете държавата като виждате че не става.

Това е експерта, който чакахме цял живот! Въглищата поскъпват тройно! Токът поевтинява двойно! Печалбата на НЕК и всички останали по веригата скапа петорно! Хвала на Партията!

Ами да, експерта знае, че ако не получи разлика тя ще се компенсира с нов заем. Но важното е всички да са доволни.

Стойнев, къде си работил бе момче?? Имаш ли някакъв трудов опит и получавал ли си нормален фиш за заплата, освен от Позитано??

Работил съм личен икономически съветник на другаря Сергейша по време на Тройната, след което съм работил дупедат (т.е. работил съм като дупедат :))). Така че не ме подценявайте, имам предостатъчно опит аз.