Плащат лихви при надвзети суми за парно

ДКЕВР ще се самосезира за промяна в общите условия за работата на топлофикационните дружества, така че те да започнат да връщат на абонатите си надвзетите суми с лихвите.

Обратно в новината

Коментари - Плащат лихви при надвзети суми за парно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а за тока така ли ще бъде? ами като платиш за бързото включване и дойдат след 3 дни?

Търси се кой да свърши работата на този монополист.

Поп,полицай и депутат не връщат!

Топлофикация да връща пари?!?!Дано, но не вярвам! Дано не взема без лично отчитане и повече както прави сега! Дано! Дано и ако не, все пак да са живи и здрави! Крадат ни, но и ни топлят, че има други, които само крадат!

Искам и за останалите комунални услиги да важи. ...

Няма по големи досадници от топлофикация.

Имам възможност да си плащам парното (един от малкото можещи, за съжаление...) но спрях да го плащам. Не искам да плащам за нещо което бог знае как се ценообразува - само знам че тази зима парното беше слабо, за сметка на това доста по-скъпо от миналата година. И ме набримчили чикиджиите безобразно под формата "бецален и мълчи, гнидо клиентска, а септември ако решим ще ти върнем нещо". Нищо няма да им плащам вече - да ме съдят.

Не се лъжете да се съдите с тия бандити те са купили отдавна независимия съд и той е тяхно поделение. Направо хващайте флексоввете и излязвайте вертикалната зградна инсталация, защото иначе спасение няма, след като те извършват рекет спрямо нас не трябва да имаме задръжки защото те нарушават нашето основно право на избор как и с какво да се отопляваме и дали въобще да се отопляваме, превърнали са рекета от углавно престъпление в държавна политика, затова да им резнеме колективно клончето на което седят като започнем от тръбите на зградната инсталация ,която използват за да ни рекетирати и смучат като пиявици.

Не си прав,аз например се съдих с Топлофикация-София и от 5500лв колкото ми искаха с лихвите сега трябва да им платя с решение на СГС 1700лв.Така че има смисъл.

Защо само тзи хубавец показвате на снимки, покажете и останали те връзкари с високи заплати които гласуват за увеличение на цените-комисарите. Нека ги видим.

bobsyn@

Тая такса мощност си ни е наследство от комунизма, защото топлофицирането на блоковете е проектирано калпаво. В новите блокове е измислено добре, а и тръбите са топлоизолирани. Като смятате, че не е изгодно винаги може да се направи събрание на входа и да се откажете от парното вече мисля с 2/3 мнозинство, а не с пълно както беше преди. Другият вариант е да се кърти и местят тръбите, което е технически изпълнимо, но относително скъпо начинание.

То заради такива наивници като теб, не 200 ами и 500 лева ще ти пишат сметка от Топлофикация, пък ти си я плащай.Ха-ха, ползвал бил услуга.Бе я да ти я закръглим на 1000 лева цената на тази услуга, че да се смята по-лесно.

До самосезиралия се ДКЕВР. Да кажат на прост език -какъв е начинът за ОТКАЗВАНЕ от топлофикация поради невъзможност за плащане на услугата.

Имам жилище в БГ. Прибрах се да си живея в моята страна. Не ползвам нито ток, нито вода, нито парно . Плащам си данък на жилището в БГ, но се оказва, че съм длъжник на Топлофикация заради някакви загуби. Това е абсурд, та аз не съм в БГ и жилището е неизползваемо! Що за държава е това? Ще изгоните всички от нея!

не е държава а мафиотска структора и ние имаме нещастието да сме се родили тук

Че Топлофикация върти мошеничества, е ясно. Писал съм им досега 2 писма за лихвите при връщане на надвзети суми, явно не съм бил само аз. Искам да попитам обаче всички, които реват тук, а и нагло питат още ли си плащаме сметките. Да Ганьовци, плащам си сметките редовно или най-много с месец закъснение, защото ползвам услугата им. И защото през месеците декември,януари, февруари, сметката ми на месец е около 150 - 180 лв. Това прави по 5-6 лева на ден, за удоволствието да ти е топло и комфортно у дома. На кого от вас му се струват много 3 Евро на ден, за тази услуга? Че това е една кутия цигари бе, нещастници....

АБРЕ Я ПАК ПРОБВАЙ ТЕЗИ СМЕТКИ 150 - 180 ЛВ НА МЕСЕЦ ПЛАЩАМ КАТО САМО РАБОТИ ВЕЧЕР МИЗЕРНОТО ПАРНО КОЛКО ВЗИМА ЕДИН ПЕНСИОНЕР ПЕНСИЯ

ами излиза, че цените не са високи. Просто заплатите и песиите са ниски :)

Ти пак си добре, при тебе има парно! Ами аз дето и парното и топлата вода са ми спрени и документи си имам за това и въпреки това за януари месец имам сметка 124 лв. които дължа на топлофикация за какво ... и аз не знам но и ги дължа. И подавах жалби и молби и комисия идва да види, че парно и топла вода немам, и пак тая идват ли не идват сметки от топлофикация! Ама му намерих цаката. Сега нека си идват тия сметки, аз съм им казаъл със суми под 50000 марки да не мезанимават! Кат ги надхвърля тия суми нека ме съдят и те да доказват какво и как съм потребил и ползвал! Ай да им се невиди и на .............. топлото да и на сичките там крадци да им се невиди!!!!!

Искам незабавно да бъда разкрепостен от държавното търговски дружество "Топлофикация".9години нямам радиатори и 9 години плащам измислени суми за измисленото ви парно.

плащат с голи обещания, лъжи, простотии, мизерства, отнемане на имущество и съдии изпълнители при всякакъв вид сметки на топлофикация!!!!!!! Аз лично ще изпратя писмо до всички правозащитни световни организации за помощ и защита от ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ в БЪЛГАРИЯ. Тука е по-зле от Либия!ПОЛУЧАВАМ сметка за два, ДВА, ДВА, ДВА скапани радиатора от топлофикация в размер на 50% (ПЕТДЕСЕТ, ПЕТДЕСЕТ, ПЕТДЕСЕТ ПЕТДЕСЕТ ПЕТДЕСЕТ, ПЕТДЕСЕТ, ПЕТДЕСЕТ, ПЕТДЕСЕТ .........) от месечната ми заплалата. След като разплатя и останалите си месечни сметки не оставам с пари за хранене, лекарства, транспорт!!! А милиони пенсионери или дори работещи в провинцията на страната взимат месечна заплата колкото ИЛИ по-МАЛКА от ЕДНА, ЕДНА, ЕДНА, ЕДНА, ЕДНА, ЕДНА, ЕДНА, ЕДНА сметка САМО ЗА ТРЪБИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ, ДА НЕ ГОВОРИМЕ, АКО РАБОТИ И ЕДИН РАДИАТОР. ДОЛУУУУУУУУ обиржийската, гнусна капиталистическа клика!!!!! НИЕ ДА НЕ СМЕ ВИ РАБОБИ, бе идиоти алчни!? Да не серете тоя петрол вие, той принадлежи на всички на тая земя, да не е само ваш? Ай сиктир, експлоататори пумиярски такива!

Абе, още ли има тъпаци, които да плащат на Топлофикация.Спрете бе софиянци, спрете да плащате бе хора.Кво се шашкате.Я да видим как ще осъдят цяла София.

сметка, ама ще ги блокирам. Като гледам сумите дето са си взели, май съм платил и за догодина. Това е последно.

ЩЕ СЕ ОТКАЖА ОТ УСЛУГАТА ИМ!!! ЩЕ МИНА НА ТОК.

СЕГА ВЕЧЕ И ПОСМЪРТНО НЯМА ДА НИ ВЪРНАТ НИТО ЛЕВ!!!!!!!! НИКАКВО ВРЪЩАНЕ , НИКАКВИ ЛИХВИ НЯМА ДА ИМА - ТОВА Е ПРАХ В ОЧИТЕ НИ !

Равни сметки та никога да не ви хванем края на лъжите, и лихви да не плащат - няма да мине. Стига сте гаврили, че ще грабнем сопите! Реални цени - това е изходът ви. Ако не, топлофикация да фалира!

До самосезиралия се Семерджиев и ДКЕВР, Топлофикация и Частни съдебни изпълнители. Уважаеми оли--френи, аз лично, както и родителите ми не сме посписвали договори с посочената монополна организация, също така не съм васална селянка от феодализма за съм в ръцете на такива "добри" дружества. Чакам да бъда осъдена от страна на Топлофикация за посочените суми, които ще платя каквото и да ми коства, но в замяна ще ги лиша от 78 абоната. Все пак авария винаги може да възникне, но дали може да се отстрани??? Поздрави: пореден длъжник

а до сега?не се ли самосезирахте бе? нагли лапачи.

Не се подвеждай, бедни абонате. Това е поредната клопка на омразната, ненавиждана грабителска, топлофикация.

Напълно си прав. А като въведат и равните вноски, съвсем не можем им хвана края на сметките. То нека монополист ти вземе предварително пари, пък после чакай да ти върнат надвзетото като от умрял писмо.

какъв ,,абонат,, бе бабо азне съм абонат а абонмента е предплатена услуга пише го във всеки тълковен речник на бългаския език, затова престанете да спекулирате със смисъла на въпросната дума за да си абонат трябвада си предплатил услугата и то доброволно а не със заповед на брадясалия семерджиев който си е чиста проба говорител на рекетьорите и бандитите от енергийната мафия

А какво се случва с ДДС-то, което ми е надвзето покрай сметката?

Топлофикация. Подарък от всички ни.

Връщат ти надвзетата сума заедно с ДДС-то, какъв е проблемът?

По гадното е, че при надвнесена сума и приспадане в последващи периоди, при остатък например за плащане 2 лв и не ги платиш в срок, Топлофикация не ти смятат лихва на 2 лв, а на цялата сума по фактура- въпреки, че са твои пари.