Коментари - ДКЕВР ще проверява сметките за парно | Днес.dir.bg

ДКЕВР ще проверява сметките за парно

ДКЕВР се е самосезирала и ще провери сметките за топлинна енергия, защото били необосновано високи. Експерт предложи отделно измерване на топлата вода.

Обратно в новината

Коментари - ДКЕВР ще проверява сметките за парно | Днес.dir.bg

Коментари

Щом има говеда, ще има и касапи!

Бих искала да споделя,че аз и моето семейство( състоящо се от сестра ми и баща ми) също сме ощетени с високи сметки към Топлофикация София. Става въпрос за сметката ни от 509.46 лв. за месец Декември 2013,която получихме сега през Януари. Тази безбожно висока сметка е формирана на базата на 4-те радиатора,които са пускани на 2,маск. 3, а е имало случаи,когато въобще не сме ги включвали,и топла вода. Дали е реална,а да не говорим дали е нормална!????!

Поредната лъжа и измама за по-ниски сметки за парно. Имаме "щастието" да се радваме на сметка за отопление от 350лв за декември 2013г!

Гара разпределителна. Кои са другите?????

Тия са терористи! Сметката ми за миналия месец 34.40 - парно 10.50 - топла вода ---------------------- 100.54 - общо Ползващ за 50, плащаш 100!

Като ще проверявате, проверявайте всички Топлофикации.Защото и моята сметка/от провинцията/ е по-висока - с 30% от миналата година.По-топла зима, по-високи сметки.Все пак София не е България.

A, семейства, които са в чужбина и са подали молба, че радиаторите им са свалени ,до кога ще плащат сметки ? На други семейства са пломбирани и пак плащат ! Никъде по света го няма това, да не използваш дадена услуга и да получаваш сметка ! Аз лично не съм подписвала договор и на какво основание получавам сметки, че минават тръбите през моето жилище ! Това е голяма измама !

Въпрос към колеги във форума, които имат повечце инженерни познания. Възможно ли е вместо сегашните топломери, да се създадат измерителни уреди като водомери за топла вода, които на входа на радиатора мерят количеството преминала вода и нейната температура ? По такъв начин абсолютно би станалао ясно ползваното количество топлина за единица време - ден, час, седмица....

Такива топломери са създадени отдавна и се използват в абонатните станции, така че е напълно възможно технически. Проблема е там обаче, че пиявиците от Топлото и тези около тях не искат да ти измерват точно.

Съществуват от 198х година (не помня точно годината )

такива топломери се използват в новите сгради, където входа на ТЕЦ-а е един и от него тръгват тръби към всички радиаторе в радиална схема.Гарантирам, че са по-точни и няма шкалкавене щото отчета е точно като на водомер. Абсолютно е възможно да се монтират на старите инсталации с вертикален щранг във всяка стая. Монтират се пред радиатора. Пак ще има сградна инсталация във фактурите ама поре радиаторите ще се отчетат точно.

Гадове,минали години в студените месеци на януари плащах 120 лв.при същото пестене,а този месец сметката ми е 200лв.Ние не сме каса с пари за да ни изнудвате.Тока ми е с 10 лв.повече.Телефона към МТЕЛ ми е с 20 лв.повече.Тези 110лв извадени от пенсията ми са пълно унищожение.Направиха ни луди отвсякъде.Като не можете да управлявате си отивайте,стига сте мачкали народа.Бащите на тези некадърници ни унищожиха младините,а тези престъпници ни унищожават старините.Не си мислете,че сте вечни на тази земя.Ковчезите джобове нямат.

Телефоните имат функция за отчитане общото време на проведените разговори. Бихте могли всеки отчетен период да го засичате. Освен това може да изискате и детайлна разпечатка на вашите разговори от съответния оператор, където ще можете да проверите по дата, номер и време, с коро сте разговаряли. За тока технически бихте могли да си монтирате контролер електромер и да засечете дали ви лъжат в потреблението на основния. За парното нямам предложения, защото то няма отърване.

И какво? Всички сме така. Моята сметка е 200 лева. Не ми се мисли каква щеше да е ако имахме истинска зима с температури от по -10 или -20 градуса. Сигурно щеше да е 400 - 500 лева.

Ето това е. Когато бръкнеш в джоба на властимащия - веднага има реакция, а иначе усичко било наред. Същото трябва да стане и с магистратите. Ако усетят неправдата и страданието на собствения си гръб, по друг начин ще отсъждат. Сега се подиграват с бедния, който не може да извади пачките. Ще дойде Видов ден - рано или късно.

Трябва да проверят сметките не само на софийската топлофикация, а и на русенската. Купихме нови уреди преди година и от тогава ни въведоха корекционни коефициенти от 2 до 4,с които умножават показанията на уредите, т.е. ако уредът е измерил 100 единици - плащаш 200 или 400, в зависимост от големината на помещението - за хола е 4. Отделно за отчитане на всеки уред и на водомера за топла вода вземат по 1,2лв на уред всеки мвсвц, независимо дали показанията са нулеви. Защо не се търси сметка на собственика на русенската топлофикация?

Аз пък живея в една кооперация с мамчето на нашия вожд Станишев. Познайте тя дали си плаща сметките за парно или пък има натрупана петцифрена сума задължения, за които никой не я търси?

Ти нея не я мисли. Син и ще врътне една заменка и ще плати всичко. Даже ще му остане. Доста. Ама не вярвам да го направи. Ти мислиш ли, че някой, някога ще го потърси за тези пари?

АВАТАР

тоз макак от къде изкочи?

Еленко БСП е на власт какво очакваш?

фалит за топлофикация стига е спонсорира бсп герб и др партии.вкарване на европейските закони топломер за всеки апаратамент като ел мер толофикация като иска клиенти да си направи хоризонтална инсталация на панелките.му другото ток за м 12 2013 с бойлер и климатик 80 лв а за трябите 40 лв алоо

вкарали между рогата , какво да кажем ние , редовите сърнички ?

Нима до сега не знаеш какво прави сърничката в случая-описано е подробно и е илюстрирано в служебната инструкция "Камасутра". Важи не само за сърничките но и за останалите "Топлофицирани".

Какъв агресивен носорог , боже , спаси ни !!!

Е тая снимка ли намерихте да сложите на Еленко,като разярен глиган в атака!!

Така е комисарче, вече живеем под слънцето на турскоциганскокомунистическо слънце а то е доста скъпо....За студеният декември 2012 г. 403 лв. и аз като другите лумпени хоп на Орлов мост....Сега сметка за топлият декември 2013 г. - 360 лв. и аз като лумпен съм доволен че сметката ми е по-малка и съм безкрайно благодарен за това на турскоциганскокомунистическа управляваща измет!

Снимката на Еленко кърти!

Аз му намерих цаката.Щом,като целия вход не е съгласен да се спре това скубене,продадох гадното ЕПК и си купих ново строителство без тези обирджии.

Обяснете на "крепостните селяни" кой зъл гений измисли величината "сградна инсталация", а сегашната коалиция я увеличи през 2006 г. със задна дата - 2005 г. Как е възможно да си изключил радиатори, да не ползваш топла вода, ая да си на собствен ел. бойлер (да не говорим за случаите, когато си на последен етаж) и да си принуден да плащаш? За какво е топлромерът в тези модерни електронни аб. станции и радиотопломерите? Как може да плащаш нещо, което не получаваш? Отговорът на въпроса е" узаконен държавен рекет". Къде го има това в ЕС? Преди 7/8 год. бяхте измисли такса мощност. Махнах те я и на нейно място въведохте сгр. инст.! Къде са Прокуратурата и КС, за да защитят правата на гражданите от такъв безпардонен рекет?

Топлофикация е клон на българската мафия. Някога Румен Овчаров вдигна цените няколко десетки пъти и направи тази банална услуга лукс. Топлофикация е пълна с лумпени, крадци и нагли обирджии. Реакцията на хората да бъдат е отговор на невиждани провокации, надвишени сметки и вулгарно тълкуване за топлото. Като добавим и злоупотребите на ръководството му, ставащо за два месеца милионери,картината се изяснява. Остава да видим докога ще продължи това безобразие и кой ще го отнесе.

Като се сетя, че през декември преобладаващо температурите бяха 5-10 градуса. За такова време този е получил 238 лв. сметка. Ако стане една нормална зима с отрицателни температури, както си трябва, в порядъка на -10/-15 градуса, какво ли трябва да плащаме?

Фалит, одит, съд !!!

През апартамента ми минават 6 тънки тръбички за парното с външен размер около 1 цол, 3 от които са абсолютно студени, а другите 3 топли. Радиатори нямам. При тези топли дни имам сметка за сградна инсталация 55 лева - това е безумие.

Най-добре е да се обърнете към пострадалия Еленко - той ще ви помогне.

През чиито жилища не минават никакви тръбички, понеже са на последен етаж) и пак плащат подобни суми?!

На 27 юни 2013 г. на заседание на Столичния общински съвет се приемат нови Общи условия за потребителите на Топлофикация София, вкл. да не се плащат лихви върху прогнозните сметки за парно. Днес Топлофикация София е поискала да се изтеглят от ДКЕВР тези нови Общи условия, защо са поне малко в интерес на потребителите. Кой сега ще обясни на столичани, защо Топлофикация София НЕ ИЗПЪЛНЯВА РЕШЕНИЯТА на Столичния общински съвет?

Топлофикация е държава в държавата, автономия.

Разбойниците от топлофикация са купили цялата съдебна система и цялата партиина сган в парламента ти за беззъбата община питаш........

Купили са, защото има още овце, които плащат "сметките" и финансират това купуване! Абонати! Не бъдете част от тази престъпна Корупция!!!

Ако този комисар не беше получил по-високата сметка, нямаше да се размърда ДКЕВР, така ли? По тази логика ще трябва да пострадат някои митничари, лекари, съдии, следователи, прокурори, за да се раздвижат институциите... Дали цинизмът все пак има граници?...

Какво пищите, бе? Нали ви намалиха тока с 5%? Трайте си сега и д....те супата!

Когато другите мръзнем, но плащаме двойно по-големи сметки за средно голямо по квадратура жилище (и не само в такива жилища в другите населени места) и се оплакваме търсейки справедлива защита от тези грабежи, тогава никой не ни чуна. Сега са настъпили някого и веднага институциите и медиите се застъпват за него. Значи само служителите на държавна работа са с права, а дрегите какво сме? Господин Драгомир Велков Стойнев, влез си в ролята и си изпълни министерските задължения, та след това да не гълташ горчивините и да не обираш негативите на чужди вини.

Е на това му се вика прическа.....

Изправила му се е косата на човека, като е видял сметката навярно.

С МАЛКИТЕ ГАЙДИ..............

По какво е експерт този вихрогон? Нали точно те одобряват цените на газа и на гигакалорията, какво се правят на ощипани?

Kalin

Луди,на майка ми е 248 последната като миналата година за същия месец е била 172 лева.За разстрел са тия и малко ще им е!

Напълно съм съгласен с Вас.Но,но как во ми мина през ума?Топлофикация София е общинско дружество.То се управлява от кмета,а кмета се управлява-от КОЙ?Така нещата идват на мястото си.

Еми не плащате те де!В съда,тези бандити не могат да докажат нито една сметка!

Ние не плащаме, но съдиите са купени от районния до върховния и не очакваме справедливи процеси при тези обстоятелства. Делата са камуфлажни за узаконяване на грабежа и протичат по един и същи сценарии един път те ограбват съдиите и след това разбойниците от топлофикация с тяхна помощ. На практика съдебната система и топлофикация са организирана престъпна група в това число влизат и управляващите и депутатите осигурили им законодателен комфорт.

е га ти и косата на тоя...тоя става за рекламно лице на шампоан, а не на ДКЕВР

КАКВО ДА КАЖАТ ТИЯ .......С ГАЙДИТЕ.......

еми надувайте си ги , дедовите.........

Тия пък от Топлофъкация направо са изкукуригали! Как ще дигаш сметката на член на ДКЕВР? Ела Кумчо-Вълчо, изяж ме! За 25 години не разбраха ли, че членове на ДКЕВР и циганите са неприкосновенни!

главата ти трябва да е в натура-2000 , в нея има много защитени видове

Е сега го сгафиха! ;) За следващия месец, да направят списък на тези от ДКЕВР и на тях сметките да са малки. ;)

ние в провинцията пък си нямаме парно и съответно проблем с парното няма!

само можем да ви завиждаме, защото не знаете какъв АД е това столично парно.

Какво значи "значително разминаване с реалното потребление" ? Всеки месец да пишат във фактурите - реалното е толкова, прогнозното е толкова. Пълна мистерия.

ЕХ, ако си знаех реалното потреблениеееее!!!! Щеше да настане един жиивот.....!!!!!!

Stiga ste se oplakvali ot parnoto. togava minite na gaz i smetkite prez zimnite meseci ne padat pod 450 leva;

И моята сметка е точно толкова.Въпреки електронните топломери.И ниското потребление.И включващите се климатици на помощ.Да не би да са ги подкарали "сметките",както винаги досега?Уж бяха протести,проверки от какви ли не инстанции,уж цената падна......но "Топлолъжация"се има традиции...

Сега Фандъкова да излезе и да обясни на столичани, защо Топлофикация София не спазва решение на Столичния общински съвет, да не се плащат лихви върху прогнозните сметки, след като Топлофикация София си е оттеглила Общите условия. Нали това чакахме, да се одобрят новите Общи условия, за да не се плащат лихви върху прогнозните сметки.

двойните сметки за ток на бизнеса за декември , Еленкоооо. Вижте от нисък волтаж ли станаха , от надписване ли . Какво отклоняваш вниманието с твоите 230 лв парно , Еленкооо !

ЗАминах , когато пуснаха парното ,като само отворих крановете за обезвъздушаване за минути ! И така след 2 месеца извън страната на другия край на света-при нулева консумация на радиаторите и топла вода се оказва , че дължа 75 лв за ноември и 150 лв за декември ! Е-мейлите ,които им писах не били доказателство ,трябвало подпис на домоуправителя -да ама аз не исках да се знае /при толкова кражби / , че няма да има никой в къщи ! В кой век сме - милиони се плащат , извършват се сделки , билет за самолет си купуваш и всичко вече е по Интернет , но Топлинния счетоводител си иска да му е на хартия молбичката !Освен това не може да се взима за база миналия сезон - сега няма сняг ,няма студ -съвсем различната консумация предполага и би трябвало да се промени прогнозния дял ! Иначе за какво са тези Топлинни счетоводители - какво разпределят !? Един път в годината хвърлят по 1 поглед на цена 4-5 лв на уред -даже наемали студенти за това , заложат някакво измислено количество на общия топломер и почват да изравняват - ама , че има и крадци в блока , че огромни апартаменти с 4-5 души плащат колкото мен сам човек в гарсониера не ги интересува ! Прибират си парите ! На един съсед с племенница в Толпфикация му опростиха дълг около 7000лв ! Е -за чия сметка -разхвърляха върху нас дълга предполагам !Абе ,пълен хаос , рекет -всичко за наша сметка !

Абе какво ми се подигравате на косата?! На мен поне не ми грози оплешивяване!

Топлофикация трябва да бъде заставена да работи на пазарен принцип съобразно Закона! Те нямат никакво Законово основание да ни третират като абонати - просто не съществува договор за абоамент м/у търговеца / доставчика и клиента! Всичките им сметки са НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ по простота причиа че няма Законово основание за извършената доставака, която на всичкото отгоре се осъществява на някаква си абонатна станция, която станция обаче не е правен субект; освен това фактурите не отговарят на изискванията на Закона за плащане на потребена стока - тези уреди не са топломери и не отчитат реално доставена стока! Цялата им дейност е шменти капели и плащанеето на непоискана стока / услуга не може да бъде вменено като задължение!!!

Виж, нашите видни "юристи" (съдиите) казват, че можело да съществува договор при общи условия без да е подписан такъв, т.е. самите ОУ са договор сами по себе си. Дали ще видим подобни решения ако произволна компания, работеща с ОУ, задължи съдия с подобни сметки? Едва ли. Те се пазят помежду си. По същество най-големите престъпници в тази държава са съдиите. Затова и всеки прави каквото си поиска.

Тази глупост с ОУ противоречи на Правото и на Европейското Законодателство и трябва да бъде отменено - пак ще плащаме санкции заради идиотщините на Монополите и поддържащата ги държава - аз например не съм съгласен с ОУ и не искам да им ползвам "услугата" - затова съм си свалил радиаторите и съм си затворил топлите водомери - т.е. не ползвам нито стоката нито услугата им! Щом искат да ми "доставят" нещо което аз не искам - проблема си е техен! да бъдат любезни да докажат че съм ползвал това което претендират ...

Дърт комуняга.Сложен е да надзирава Боян Бероев.

Винаги гласувам за кмет, който обещава да фалира топлофикация! За съжаление никой до сега не е изпълнил обещанието си, защото тя е "Златна кокошка". При гарсониера от 40 кв. м. плащам през декември и януари по 90 лв. общи разходи. Когато от Техем посетят дома за изравнителните сметки, винаги търсят още " един радиатор"..., но до сега не са го намерили. От нашите питания по проблема.." ни вопъл, ни стон..."Топлинните счетоводители" - най-големите измамници. нЕНУЖНИ КРЪВОПИЙЦИ........

Коментари - ДКЕВР ще проверява сметките за парно | Днес.dir.bg

ДКЕВР ще проверява сметките за парно

ДКЕВР се е самосезирала и ще провери сметките за топлинна енергия, защото били необосновано високи. Експерт предложи отделно измерване на топлата вода.

Обратно в новината

Коментари - ДКЕВР ще проверява сметките за парно | Днес.dir.bg

Коментари

Щом има говеда, ще има и касапи!

Бих искала да споделя,че аз и моето семейство( състоящо се от сестра ми и баща ми) също сме ощетени с високи сметки към Топлофикация София. Става въпрос за сметката ни от 509.46 лв. за месец Декември 2013,която получихме сега през Януари. Тази безбожно висока сметка е формирана на базата на 4-те радиатора,които са пускани на 2,маск. 3, а е имало случаи,когато въобще не сме ги включвали,и топла вода. Дали е реална,а да не говорим дали е нормална!????!

Поредната лъжа и измама за по-ниски сметки за парно. Имаме "щастието" да се радваме на сметка за отопление от 350лв за декември 2013г!

Гара разпределителна. Кои са другите?????

Тия са терористи! Сметката ми за миналия месец 34.40 - парно 10.50 - топла вода ---------------------- 100.54 - общо Ползващ за 50, плащаш 100!

Като ще проверявате, проверявайте всички Топлофикации.Защото и моята сметка/от провинцията/ е по-висока - с 30% от миналата година.По-топла зима, по-високи сметки.Все пак София не е България.

A, семейства, които са в чужбина и са подали молба, че радиаторите им са свалени ,до кога ще плащат сметки ? На други семейства са пломбирани и пак плащат ! Никъде по света го няма това, да не използваш дадена услуга и да получаваш сметка ! Аз лично не съм подписвала договор и на какво основание получавам сметки, че минават тръбите през моето жилище ! Това е голяма измама !

Въпрос към колеги във форума, които имат повечце инженерни познания. Възможно ли е вместо сегашните топломери, да се създадат измерителни уреди като водомери за топла вода, които на входа на радиатора мерят количеството преминала вода и нейната температура ? По такъв начин абсолютно би станалао ясно ползваното количество топлина за единица време - ден, час, седмица....

Такива топломери са създадени отдавна и се използват в абонатните станции, така че е напълно възможно технически. Проблема е там обаче, че пиявиците от Топлото и тези около тях не искат да ти измерват точно.

Съществуват от 198х година (не помня точно годината )

такива топломери се използват в новите сгради, където входа на ТЕЦ-а е един и от него тръгват тръби към всички радиаторе в радиална схема.Гарантирам, че са по-точни и няма шкалкавене щото отчета е точно като на водомер. Абсолютно е възможно да се монтират на старите инсталации с вертикален щранг във всяка стая. Монтират се пред радиатора. Пак ще има сградна инсталация във фактурите ама поре радиаторите ще се отчетат точно.

Гадове,минали години в студените месеци на януари плащах 120 лв.при същото пестене,а този месец сметката ми е 200лв.Ние не сме каса с пари за да ни изнудвате.Тока ми е с 10 лв.повече.Телефона към МТЕЛ ми е с 20 лв.повече.Тези 110лв извадени от пенсията ми са пълно унищожение.Направиха ни луди отвсякъде.Като не можете да управлявате си отивайте,стига сте мачкали народа.Бащите на тези некадърници ни унищожиха младините,а тези престъпници ни унищожават старините.Не си мислете,че сте вечни на тази земя.Ковчезите джобове нямат.

Телефоните имат функция за отчитане общото време на проведените разговори. Бихте могли всеки отчетен период да го засичате. Освен това може да изискате и детайлна разпечатка на вашите разговори от съответния оператор, където ще можете да проверите по дата, номер и време, с коро сте разговаряли. За тока технически бихте могли да си монтирате контролер електромер и да засечете дали ви лъжат в потреблението на основния. За парното нямам предложения, защото то няма отърване.

И какво? Всички сме така. Моята сметка е 200 лева. Не ми се мисли каква щеше да е ако имахме истинска зима с температури от по -10 или -20 градуса. Сигурно щеше да е 400 - 500 лева.

Ето това е. Когато бръкнеш в джоба на властимащия - веднага има реакция, а иначе усичко било наред. Същото трябва да стане и с магистратите. Ако усетят неправдата и страданието на собствения си гръб, по друг начин ще отсъждат. Сега се подиграват с бедния, който не може да извади пачките. Ще дойде Видов ден - рано или късно.

Трябва да проверят сметките не само на софийската топлофикация, а и на русенската. Купихме нови уреди преди година и от тогава ни въведоха корекционни коефициенти от 2 до 4,с които умножават показанията на уредите, т.е. ако уредът е измерил 100 единици - плащаш 200 или 400, в зависимост от големината на помещението - за хола е 4. Отделно за отчитане на всеки уред и на водомера за топла вода вземат по 1,2лв на уред всеки мвсвц, независимо дали показанията са нулеви. Защо не се търси сметка на собственика на русенската топлофикация?

Аз пък живея в една кооперация с мамчето на нашия вожд Станишев. Познайте тя дали си плаща сметките за парно или пък има натрупана петцифрена сума задължения, за които никой не я търси?

Ти нея не я мисли. Син и ще врътне една заменка и ще плати всичко. Даже ще му остане. Доста. Ама не вярвам да го направи. Ти мислиш ли, че някой, някога ще го потърси за тези пари?

АВАТАР

тоз макак от къде изкочи?

Еленко БСП е на власт какво очакваш?

фалит за топлофикация стига е спонсорира бсп герб и др партии.вкарване на европейските закони топломер за всеки апаратамент като ел мер толофикация като иска клиенти да си направи хоризонтална инсталация на панелките.му другото ток за м 12 2013 с бойлер и климатик 80 лв а за трябите 40 лв алоо

вкарали между рогата , какво да кажем ние , редовите сърнички ?

Нима до сега не знаеш какво прави сърничката в случая-описано е подробно и е илюстрирано в служебната инструкция "Камасутра". Важи не само за сърничките но и за останалите "Топлофицирани".

Какъв агресивен носорог , боже , спаси ни !!!

Е тая снимка ли намерихте да сложите на Еленко,като разярен глиган в атака!!

Така е комисарче, вече живеем под слънцето на турскоциганскокомунистическо слънце а то е доста скъпо....За студеният декември 2012 г. 403 лв. и аз като другите лумпени хоп на Орлов мост....Сега сметка за топлият декември 2013 г. - 360 лв. и аз като лумпен съм доволен че сметката ми е по-малка и съм безкрайно благодарен за това на турскоциганскокомунистическа управляваща измет!

Снимката на Еленко кърти!

Аз му намерих цаката.Щом,като целия вход не е съгласен да се спре това скубене,продадох гадното ЕПК и си купих ново строителство без тези обирджии.

Обяснете на "крепостните селяни" кой зъл гений измисли величината "сградна инсталация", а сегашната коалиция я увеличи през 2006 г. със задна дата - 2005 г. Как е възможно да си изключил радиатори, да не ползваш топла вода, ая да си на собствен ел. бойлер (да не говорим за случаите, когато си на последен етаж) и да си принуден да плащаш? За какво е топлромерът в тези модерни електронни аб. станции и радиотопломерите? Как може да плащаш нещо, което не получаваш? Отговорът на въпроса е" узаконен държавен рекет". Къде го има това в ЕС? Преди 7/8 год. бяхте измисли такса мощност. Махнах те я и на нейно място въведохте сгр. инст.! Къде са Прокуратурата и КС, за да защитят правата на гражданите от такъв безпардонен рекет?

Топлофикация е клон на българската мафия. Някога Румен Овчаров вдигна цените няколко десетки пъти и направи тази банална услуга лукс. Топлофикация е пълна с лумпени, крадци и нагли обирджии. Реакцията на хората да бъдат е отговор на невиждани провокации, надвишени сметки и вулгарно тълкуване за топлото. Като добавим и злоупотребите на ръководството му, ставащо за два месеца милионери,картината се изяснява. Остава да видим докога ще продължи това безобразие и кой ще го отнесе.

Като се сетя, че през декември преобладаващо температурите бяха 5-10 градуса. За такова време този е получил 238 лв. сметка. Ако стане една нормална зима с отрицателни температури, както си трябва, в порядъка на -10/-15 градуса, какво ли трябва да плащаме?

Фалит, одит, съд !!!

През апартамента ми минават 6 тънки тръбички за парното с външен размер около 1 цол, 3 от които са абсолютно студени, а другите 3 топли. Радиатори нямам. При тези топли дни имам сметка за сградна инсталация 55 лева - това е безумие.

Най-добре е да се обърнете към пострадалия Еленко - той ще ви помогне.

През чиито жилища не минават никакви тръбички, понеже са на последен етаж) и пак плащат подобни суми?!

На 27 юни 2013 г. на заседание на Столичния общински съвет се приемат нови Общи условия за потребителите на Топлофикация София, вкл. да не се плащат лихви върху прогнозните сметки за парно. Днес Топлофикация София е поискала да се изтеглят от ДКЕВР тези нови Общи условия, защо са поне малко в интерес на потребителите. Кой сега ще обясни на столичани, защо Топлофикация София НЕ ИЗПЪЛНЯВА РЕШЕНИЯТА на Столичния общински съвет?

Топлофикация е държава в държавата, автономия.

Разбойниците от топлофикация са купили цялата съдебна система и цялата партиина сган в парламента ти за беззъбата община питаш........

Купили са, защото има още овце, които плащат "сметките" и финансират това купуване! Абонати! Не бъдете част от тази престъпна Корупция!!!

Ако този комисар не беше получил по-високата сметка, нямаше да се размърда ДКЕВР, така ли? По тази логика ще трябва да пострадат някои митничари, лекари, съдии, следователи, прокурори, за да се раздвижат институциите... Дали цинизмът все пак има граници?...

Какво пищите, бе? Нали ви намалиха тока с 5%? Трайте си сега и д....те супата!

Когато другите мръзнем, но плащаме двойно по-големи сметки за средно голямо по квадратура жилище (и не само в такива жилища в другите населени места) и се оплакваме търсейки справедлива защита от тези грабежи, тогава никой не ни чуна. Сега са настъпили някого и веднага институциите и медиите се застъпват за него. Значи само служителите на държавна работа са с права, а дрегите какво сме? Господин Драгомир Велков Стойнев, влез си в ролята и си изпълни министерските задължения, та след това да не гълташ горчивините и да не обираш негативите на чужди вини.

Е на това му се вика прическа.....

Изправила му се е косата на човека, като е видял сметката навярно.

С МАЛКИТЕ ГАЙДИ..............

По какво е експерт този вихрогон? Нали точно те одобряват цените на газа и на гигакалорията, какво се правят на ощипани?

Kalin

Луди,на майка ми е 248 последната като миналата година за същия месец е била 172 лева.За разстрел са тия и малко ще им е!

Напълно съм съгласен с Вас.Но,но как во ми мина през ума?Топлофикация София е общинско дружество.То се управлява от кмета,а кмета се управлява-от КОЙ?Така нещата идват на мястото си.

Еми не плащате те де!В съда,тези бандити не могат да докажат нито една сметка!

Ние не плащаме, но съдиите са купени от районния до върховния и не очакваме справедливи процеси при тези обстоятелства. Делата са камуфлажни за узаконяване на грабежа и протичат по един и същи сценарии един път те ограбват съдиите и след това разбойниците от топлофикация с тяхна помощ. На практика съдебната система и топлофикация са организирана престъпна група в това число влизат и управляващите и депутатите осигурили им законодателен комфорт.

е га ти и косата на тоя...тоя става за рекламно лице на шампоан, а не на ДКЕВР

КАКВО ДА КАЖАТ ТИЯ .......С ГАЙДИТЕ.......

еми надувайте си ги , дедовите.........

Тия пък от Топлофъкация направо са изкукуригали! Как ще дигаш сметката на член на ДКЕВР? Ела Кумчо-Вълчо, изяж ме! За 25 години не разбраха ли, че членове на ДКЕВР и циганите са неприкосновенни!

главата ти трябва да е в натура-2000 , в нея има много защитени видове

Е сега го сгафиха! ;) За следващия месец, да направят списък на тези от ДКЕВР и на тях сметките да са малки. ;)

ние в провинцията пък си нямаме парно и съответно проблем с парното няма!

само можем да ви завиждаме, защото не знаете какъв АД е това столично парно.

Какво значи "значително разминаване с реалното потребление" ? Всеки месец да пишат във фактурите - реалното е толкова, прогнозното е толкова. Пълна мистерия.

ЕХ, ако си знаех реалното потреблениеееее!!!! Щеше да настане един жиивот.....!!!!!!

Stiga ste se oplakvali ot parnoto. togava minite na gaz i smetkite prez zimnite meseci ne padat pod 450 leva;

И моята сметка е точно толкова.Въпреки електронните топломери.И ниското потребление.И включващите се климатици на помощ.Да не би да са ги подкарали "сметките",както винаги досега?Уж бяха протести,проверки от какви ли не инстанции,уж цената падна......но "Топлолъжация"се има традиции...

Сега Фандъкова да излезе и да обясни на столичани, защо Топлофикация София не спазва решение на Столичния общински съвет, да не се плащат лихви върху прогнозните сметки, след като Топлофикация София си е оттеглила Общите условия. Нали това чакахме, да се одобрят новите Общи условия, за да не се плащат лихви върху прогнозните сметки.

двойните сметки за ток на бизнеса за декември , Еленкоооо. Вижте от нисък волтаж ли станаха , от надписване ли . Какво отклоняваш вниманието с твоите 230 лв парно , Еленкооо !

ЗАминах , когато пуснаха парното ,като само отворих крановете за обезвъздушаване за минути ! И така след 2 месеца извън страната на другия край на света-при нулева консумация на радиаторите и топла вода се оказва , че дължа 75 лв за ноември и 150 лв за декември ! Е-мейлите ,които им писах не били доказателство ,трябвало подпис на домоуправителя -да ама аз не исках да се знае /при толкова кражби / , че няма да има никой в къщи ! В кой век сме - милиони се плащат , извършват се сделки , билет за самолет си купуваш и всичко вече е по Интернет , но Топлинния счетоводител си иска да му е на хартия молбичката !Освен това не може да се взима за база миналия сезон - сега няма сняг ,няма студ -съвсем различната консумация предполага и би трябвало да се промени прогнозния дял ! Иначе за какво са тези Топлинни счетоводители - какво разпределят !? Един път в годината хвърлят по 1 поглед на цена 4-5 лв на уред -даже наемали студенти за това , заложат някакво измислено количество на общия топломер и почват да изравняват - ама , че има и крадци в блока , че огромни апартаменти с 4-5 души плащат колкото мен сам човек в гарсониера не ги интересува ! Прибират си парите ! На един съсед с племенница в Толпфикация му опростиха дълг около 7000лв ! Е -за чия сметка -разхвърляха върху нас дълга предполагам !Абе ,пълен хаос , рекет -всичко за наша сметка !

Абе какво ми се подигравате на косата?! На мен поне не ми грози оплешивяване!

Топлофикация трябва да бъде заставена да работи на пазарен принцип съобразно Закона! Те нямат никакво Законово основание да ни третират като абонати - просто не съществува договор за абоамент м/у търговеца / доставчика и клиента! Всичките им сметки са НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ по простота причиа че няма Законово основание за извършената доставака, която на всичкото отгоре се осъществява на някаква си абонатна станция, която станция обаче не е правен субект; освен това фактурите не отговарят на изискванията на Закона за плащане на потребена стока - тези уреди не са топломери и не отчитат реално доставена стока! Цялата им дейност е шменти капели и плащанеето на непоискана стока / услуга не може да бъде вменено като задължение!!!

Виж, нашите видни "юристи" (съдиите) казват, че можело да съществува договор при общи условия без да е подписан такъв, т.е. самите ОУ са договор сами по себе си. Дали ще видим подобни решения ако произволна компания, работеща с ОУ, задължи съдия с подобни сметки? Едва ли. Те се пазят помежду си. По същество най-големите престъпници в тази държава са съдиите. Затова и всеки прави каквото си поиска.

Тази глупост с ОУ противоречи на Правото и на Европейското Законодателство и трябва да бъде отменено - пак ще плащаме санкции заради идиотщините на Монополите и поддържащата ги държава - аз например не съм съгласен с ОУ и не искам да им ползвам "услугата" - затова съм си свалил радиаторите и съм си затворил топлите водомери - т.е. не ползвам нито стоката нито услугата им! Щом искат да ми "доставят" нещо което аз не искам - проблема си е техен! да бъдат любезни да докажат че съм ползвал това което претендират ...

Дърт комуняга.Сложен е да надзирава Боян Бероев.

Винаги гласувам за кмет, който обещава да фалира топлофикация! За съжаление никой до сега не е изпълнил обещанието си, защото тя е "Златна кокошка". При гарсониера от 40 кв. м. плащам през декември и януари по 90 лв. общи разходи. Когато от Техем посетят дома за изравнителните сметки, винаги търсят още " един радиатор"..., но до сега не са го намерили. От нашите питания по проблема.." ни вопъл, ни стон..."Топлинните счетоводители" - най-големите измамници. нЕНУЖНИ КРЪВОПИЙЦИ........