Парното поскъпва с до 10 на сто

Топлоенергията ще поскъпне с 9-10% от първи април, но ще се усети едва следващия отоплителен сезон, заяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

Обратно в новината

Коментари - Парното поскъпва с до 10 на сто | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

затова!

споко!

ако паднат ако аок бе то акто цапа гащи и мирише бе мишок...нямаш ли обоняние?))))

Що така бе Семерджиев, нали Плевнелиев "се обяви категорично" за намаление на сметките на половина. Кой от двамата е пълен идиот или и двамата.

Веднага след отоплителния сезон да напишем всички заявления до топлофикациите да изнесат тръбите си от домовете ни и в законоустановения срок да ни дадат отговор, за да стане това веднага. Ако откажат, да им отрежем тръбите! Да ги предупредим , за да се разправим с тях законно. Ние не сме роби на тръбите им!

Не мога да разбера, човекът се опитва да ви поднесе радостната новина, че увеличението ще е "ДО 10%", а вие му се сърдите. Трябва всенародни тържества да организираме.

гробарската партия до сега, цените на парното са увеличени над 50%. Що търпим бе, народе, щото сме глупаци ли???

щото сте балъци!)))

като гледам наглите лъжи на тези монополи ми се мисли, че кражбите са поне 60% и то не от хората ползващи парно, а от оназо олигархия, дето краде държавата в последните 40 години, да 40 години, защото нищо не се е променило за хората, на които не сте им чували и имената дори. Тук таме гръмне някой скандал с министърче или поставен директор, ама нали и той е в кюпа. Проста сметка - курс лев долар преди година 1,4, сега 1,5, цена на барел преди година $120 - сега $120 - Вдигане на газта и парното от тогава - 30 и 20%. Разлика в цените 8% - а сега кой не може да смята. Хора обират ни до последно докато може да се търпи с някакви селски оправдания, а ние си дремем и това няма да спре повярвайте.

От последните 22 години - нито месец преди това!

Така е, Марто. Една бърза справка на публичните отчетите на Чез сочи, че разходите са, грубо: 15% труд, 50% собствени инвестиции/не зная къде?/ 30 % други разходи /какви?!?/ и 5 % печалба !?!

Не са "поне 60%", а много повече... . По груби оценки са между 300 и 500 %, но сметнато в "натура" (количество енергия...). Когато направи за първи път тази сметка, не повярвах. Един месец преизчислявах за различни горива (газ, ток, бензин, торф, въглища и какво ли не) и все това излиза - лъжат ни между 3 до 5 пъти. И ако ще ме упреквате за "натуралното" изчисление, помислете. Когато си платя в магазина 1 килограм сирене очаквам и да получа 1 килограм. Дори по-лошо е - не ми се мисли какво би й се случило на продавачката, ако ми пробута само 200 грама... .

Борисов си улива за пореден път. А обещаваше, че ще се бори за втори мандат?!?! Не може някой да се излага непрекъснато и да очаква доверие и уважение.

този пише неверни неща,а вие триете коментарите които го оборват,ЗА ВТОРИ път пиша: това ,че не ползваш не значи ,че не се начисляват пари за сградна инсталация! коментарът на "100" е неверен.

и да се успокоят, меракът на болшевиките към чужди имоти няма да се успокои. Законово ни правят длъжници, вместо да ни плащат право за преминаване през имота ни. И са доволни от наложеното ни самооблагане.

глупав, какви болшевики ти тресат простата кратуна, бре! 22 години тук е капитализъм, а ти, олигфрен, си мислиш, че Ленин управлява! Виж, глупав, кой те обира - чужди частни капиталистически монополи, всичко е частна собственост 100 %, банкерите ти взимат ипотекираното жилище, щото малоумно си се хванал в капана им, думбазцинът ти брои жълти стотинки, докато цените на частните монополисти летят нагоре. Е, къде, глупако, видя болшевизъм??? Ама заслужавш още и още кожи да ти съдерат, всичко да ти вземат, просяк да тръгнеш и пак ще ти е малко, овньо!

защо още им плащате бе глупаво овче стадо? Да ги видим ако никой не плаща.

Цената на енергото и топлофикациите включвала всичко - преди входа, на входа, след входа, на доставките на суровини, на производство; преди пренасянето, по време на пренасянето, след пренасянето и по време на рапределението, после същото за потреблението и загубите... Но НЕ ни каза нищо за печалбите, разпределението им, заплатите, бонусите, кражбите, печалбите на посредниците, на полит. и енерго мафията, на световните мафиоти и свързаните с тях корпорации. Мислят ни за много тъпи и сме такива щом сме народ от мухльовци и мижитурки, щом още не смеим гръмнали алчните чутури. Я да им дръпнем шалтера на измамниците и да издигнем гилотината бе, народе оскотял! Стига са ни драли, вдигни се, защитити жизнените си интереси!

Да разтурят картела и в районите с парно да пуснат и газ. Да видим каквон ще стане. Вероятно ако аз директно си горя газта за отопление ще е по-евтино отколкото софийската топло фекация да гори газ за производство на електроенергия и да ми продава на безумни цени отпадъчната топлина.

ОООООО,неразумний адаш,питай някой който се грее на гАЗ за кво иде реч.централното парно ще ВИ домилее :))))

Ползвайте пиролизен котел на дърва и пелети ..... И коминчетата пушат, пуууушаааат ...

ехехе язе па бичим с токо...и да ви кажа далавера си е...ама вий кат сте бунаци кво да ви паря...

Идват избори, трябва да се съберат пари за кампанията. Пък и пишман бизнесмените, свързани с политиците трябва да се захранят с парички, защото нещо са им намаляли далаверите, а лаком гъз гладен неще да стои. Те разсъждават само със задните си части и друго не ги интересува...

А тези от ДКЕВР няма ли кой да ги разбута. Те само на една заплата ли са?

Ако 10% не е шокиращо, то какво да очакваме в бъдеще? Може би няколко пъти по 10% в годината.

Ще се опитам без статистици. Поскъпнаха нееднократно хлябът, сиренето, млякото, месото, яйцата, колбасите, транспорта, горивата, електричеството, топлото за трети път, таксата при преглед при лекар, гражданската отговорност, застраховките, като цяло, лихвите се вдигнаха, местните данъци и такси, таксата за детска градина, такса престой в болница, цигарите, безалкохолните, захарта, брашното, варивата, олиото, лекарствата в пъти, горивата много, техническите прегледи, услугите и дори китайските маратонки и блузки са вече с цената на марковите. Поскъпна паркирането в големите градове, включително и в моя, двойно се увеличи цената на паяка и другите глоби. Адвокати, съдия-изпълнители, лекари и други също вдигнаха цените. Поветинаха само колите на старо и апартавенти в провинцията, защото никой няма пари да ги купи. Ако съм пропуснала нещо, извинявам се.

и това при само 2% инфлация за цяла година, ГЕРБ са магьосници !!!!

Кой ви би по главите да гласувате за ГЕРБ?

А сега де кой? Аз закарах около сто 4овека до урните тогава. Радвах се вервах. Ама на.... НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА "ГРОБ"!

Много важно че няма да гласувате ,ти и тези четиримата вече помогнахте да се върнеме с 20г назад

Само не разбирам защо вярваш, че ако беше някой друг на власт щеше да се случи нещо по-различно... Аз лично си мисля, че ако бяха комунетата, щяхме да го усетим много по-яко, но с 4-5 години закъснение, както Гърците в момента. Не знам кое е по-добре - да се страда навреме или да фалираш по-късно... Вярно е, има някакви заигравки с цените по магазините, но поскъването е факт в световен мащаб и дори Супермен да ни управлява, все е тая, няма как да сме райски остров в центъра на бурята. Първо трябва да се изринат борсовите спекуланти на Wallstreet и другите "борси", тогава може да има някакъв шанс да се оправят нещата...

При костовите комунета ограбиха народа, при боковите комунета го довършват. При комунистите от соца месечните цени на парното бяха 28 - 30 лв. на апратамент, на тока, водата и телефона по 2 лв., храната беше евтина, искинска и вкусна (1,20 лв. за три ястия в стола, а в студентски 50-60 ст.), образованието беше на високо ниво и се живееше несравнимо по-добре. Поскъпването е в световния мащаб на капитализма, но не и в соц. държавите, като Китай, Куба, Венуцела.... Сори, бебче, но си конче с капаци - нито знаеш, нито мислиш, нито четеш, нито виждаш.

герб/гроб, нито за СДС, ДСБ, РЗС на Мосад, БСП и прочее рушители на съвременна България. Всички са за разстрел. Споко, гласувам единствено за автентичните комунисти.

Призовавам бсички да се откажат от порното - наречено парно! Мили хора вчера чух че в софия хората плащат умопомрачителни сметки за парно, топлата вода отделно. Отказвайте се! Само така ще Ви молят после да ги ползвате! Толофикациите са перачница на пари за мафиите! Аз със два климатика и два икономични бойлера и икономични крушки плащам по 140 лева на месец ток за всичко - е готвя на газ да, но тя е още 10 лева. Мили хора осъзнайте се моля Ви! Разгласете призива ми към свои познати! Само масово отказване от услуги ще сплаши монополистите гадни! БОРЕТЕ СЕ ЗА ПРАВОТО СИ ДА ЖИВЕЕТЕ ДОСТОЙНО!

все още е "беееееееее...".При нас пуснаха парното есента на 111 хилища заради 7 - 8 такива. Кой бе умникът, допуснал това не се разбра. После ще му уравним нанкането на парно.

Сега като се замисля, кой казва че техническата революция върви само напред и нагоре и живота ни става все по-лесен? Още римляните, в древния Рим са измислили подовото отопление - Хипокост. Просто всички подове, стени и тавани са били двойни и кухи и през тях минава топлия въздух, продукт от изгарянето на дърва и други топлоносители в основата на сградата. И не съм чул да пише в хрониките някъде да са се оплаквали от това че не могат да си плащат за отоплението.

В стараната се вихри със пълна сила повсеместно ценово мракобесие. Какво ли не се вдига и къде ли няма скандали, източена здравна каса, прескъпи лекарства, драстично вдигане цените на всичко, храни, горива, такси и какво ли не, сега и на парното и тока. Картинката се допълва от безугледното раздаване на бонуси. И виновни все няма. Отговорност не се търси. Нищо не се случва. Става нетърпимо. Нещата са абсолютно извън всякакъв контрол. Къде е премиер, президент, правителство. Ей ще стане лошо, ама много лошо.

Що не се махнеш бе Семерджиев, хората за разлика от 1% от обещаното си подават отставката, ти се опитваш пак да се измъкнеш. Друг е въпроса, че на есен и без това ще си заминете всичките мародери заедно с Борисов.

До: Ани Абе ти хубаво предлагаш да ни разстрелят всички та да не се мъчим ама ... патроните кой ще ги плаща?

Е че то ние ще бъдем ли живи следващия отоплителен сезон?

До Ани,чудесен коментар!Питам се,има ли някой,да знае,колко са се увеличили изобщо цените-на горивата,на тока,парното,храните от 2009г.,насам,на фона на замразените доходи.Но въпросът ми е за РЕАЛНОТО увеличение,а не напудрените хроники на Националната Стъкмистика.Сигурен съм,че процентите са много сериозни.Е,точно с тези %,е намаляла покупателната способност на една голяма част от населението.А и не бива да се забравя,ежегодното повишаване на осигурителните прагове-въпреки непроменените %на осигуровките,брутните суми,дължими към фиска,са се вдигнали.Един коментар беше,че реалното повишение на парното няма да е с 10%,а с 50.Напълно съм съгласен-толкова мошенически и неясно се формират сумите за плащане,че и това ще ни застигне.

Питам се, защо Семерджиев обяснява по бтв и ЗАЩИТАВА надутите сметки на монополистите ?!? Не би ли трябвало той да търси обяснение за неясните двойни плащания и измислени "зелени" и "високоефективни" добавки към сметките от ЧЕЗ и другите айдуци ? Той, Семерджиев, адвокат ли им стана ?

Добре подготвен и обоснован ВЕЛИКДЕН, подготвен от министри гимназиални учители с класен ръководител пожарникар и лакийчета комсомолчета.

ЗАЩО СЕ ПОЯВЯВАШ И ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ - СУТРИНТА СЪОБЩИХА ,ЧЕ ПАДАТ ЦЕНИТЕ НА СРЕДИЗЕМНОМОРСКАТА БОРСА , НО ВИЕ ГИ УВЕЛИЧАВАТЕ ПО ВАШИ СИ ПРАВИЛА. ГОСПОДИНЕ РАЗГЛЕДАЙ ФАКТУРИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ И ОТГОВОРИ, ЗАЩО НИ КРАДЕТЕ ТАКА ЖЕСТОКО НАС БИТОВЕТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ.

В наредба 16-334 са заложени НЕВЕРНИ формули, които 2-3 пъти завишават енергиите за сградна инсталация и максимално отдадена енергия от отоплително тяло. Тази несправедливост се търкаля от години като снежна топка по надолнище, и в крайна сметка от облагодетелствана, топлофикация ще се окаже лъжливо овчарче, което все вика съседа и студа са виновни. Ама закона иска баницата от глупака плащащ и това което няма как да е изконсумирал ...

Каквито и формули да са няма как да изкарат повече топлоенергия отколкото отчита абонатната. Топлофикация иска пари за това дето отчита абонатната. Тя няма как да вземе повече пари. След това топлинните счетоводители тръгват да "разхвърлят" сметката. Ха познай как я разхвърлят? На пронципа - Иванчо така и така не плаща, я дай да му прехвърлим сметката на Драганчо дето още се държи.

Ако при околна температура 0'С се подава на радиатора 48'С и се връща 42'С това е достатъчно за достигане в стаите на 20-23'С в зависимост от изолацията на помещението. Ако абонатната е настроена на 65'С, то ще се 'НАЛЕЕ' енергия много повече от необходимото. Кранчетата на радиаторите не помагат /много/, защото топлината почва да 'бяга' през щрангове, панели и термомостове. Топлофикация пак не краде, но сметката /в абонатната/ може да стане доста по-дебела, заради 'НЕНУЖНОТО СВРЪХПОДАВАНЕ'.

Ееее,няма такава власт,която се стреми да убие поданиците си,а и няма такъв народ,който толкова да търпи.Това ми прилича на Тошовото време-вдигат всичко,само намаляват заплатите.

Явно по тошово време си бил ембрион,когато бензина беше 0.20ст. ,заплатата ми беше 380 лв. а таксито до златната рибка 5 лв.Е ,вярно че си бяхме същото глупаво и мачкано стадо,както сега,но щом сегашните политици ни карат да си спомняме с носталгия комунизма-значи сме още по зле

ембрион си бил ти по онова време,щом не си спомняш,имаше вицове като един пример дето казваше,че бай ти тошо отишъл на лекар,щото го болял кръста,от много вдигане на цени и питал доктора какво да прави и той му казал да свали нещо и бай ти тошо-какво,какво да свали-ами заплатите,така че може тогава поскъпванията да са били по-малки,но хората пак се оплакваха мнохо,това,че на теб не ти е изгодно да помниш точно това си е твой проблем,единствения проблем на българина е късата памет

Този не го знам,явно са го измислили седерастите след 89та,но знам много други които вие,дето примлясквате на сухо мляко и менте сирене няма как да сте чули

Абе защо се морите да правите нещата плавно? То не бяха яйца, то не бяха основни хранителни стоки, то не беше ток...Видно е, че политиката в момента е пълен геноцид към народа. Вземете направо ни вкарайте на един стадион и ако изобщо имаме армия - да стреля. Така ще си решите проблемите. Първо пенсионерите, после болните, после безработните...Само кажете датата и пристигаме! Защото и на нас ни писна да живеем като скотове.

Добре е първо да се индексират заплати и пенсии и тогава да се вдигат тези жизнено важни услуги! ХОРА, КАК ДА ВИ КАЖА,ЧЕ СОФИЯ С ВИСОКИЯ СТАНДАРТ И НИСКАТА БЕЗРАБОТИЦА НЕ Е БЪЛГАРИЯ!!!Слезте при народа от провинцията да видите какви доходи имат и как преживяват при тези европейски цени????

забравяш,че в провинцията хората си произвеждат храна,за отопление пари не дават,данъците там са жълти стотинки,какво повече искат,затова банките ще се пръснат от спестяванията им,точно на тези хленчови от провинцията,дето лежат и викат-работа няма,ама и за какво им е да работят нали 70% от данъците на омразните софиянци ще дойдат и готово

нашата в провинцията е лесна,ОРИ,МЕЛИ-ЯЖ! ела при нас-всичко е безплатно и наготово,кво се блъскате У СОФЕТО :)))))))))))))))))

Г-н Семерджиев, гледах ви тази сутрин по бтв. Не може човек, който се отоплява на дърва и живее в самостоятелна къща като Вас да е председател на ДКЕВР, защото Вие не разбирате и не изпитвате реалната тежест на проблемите в жилищните блокове и сметките, които потребителите на предлаганата от Топлофикация услуга трябва да плащат! Бил съм на работа във Великобритания и много добре съм запознат с ниските цени на тази услуга там. Една двуетажна къща с 3 спални, хол, кухня и баня се отоплява за около 70 лири на месец! Вие съвсем се самозабравихте, Г-да!!!

Монополите затова са такива,за да определят самостоятелно свои,монополни цени.Оправдание винаги ще се намери-инфлацията,световните пазари....а и предоставената услуга изключително трудно би могла да се контролира от потребителите.Същото важи и за тока,за водата,за горивата-всичко е нагоре.Следват месото,яйцата,хляба,олиото,какво ли не.И ако за вторите,държавата веднага обвинява производители и търговци за нагли спекуланти и печелабари,то монополистите са света вода ненапита.А нямя логика,енергоносителите да са рекордно скъпи,а отделните производства да запазват старите цени.Пазарът е извратен и ненормален.Държавата е с прекалено голямо присъствие,което внася безпорядък,корупция и лош бизнес климат.Потребителите-да им е яка гърбината.

Щяло да скочи от първи април, но ще се усети догодина - колко тъп трябав да си за да го съобщиш официално - оставаше и лятото да се усети - това са дебилите, които контролирали цените. А реалното увеличение на скапаното парно няма да е 10%, а 50% ! И не знам кога ще се усети, но управляващите ще го усетят на следващите избори ! Нещастни лобисти - взимат от бедните и дават на богатите - отврат !

Абе още ли има балъци да плащат измислените сметки на Топлофикация.

Какви са тия фантастични цени бе, цървул?! Хората пускат по 1 радиатор, който едвам, едвам е загрят , а плащат фантастични суми!!

Интересно... 10% не е шоково поскъпване, така ли?

Разбира се, че в тези 10 % не влиза и ДДС-то което ще си гушнат държавните служители за бонуси. Сега ще плащаме за по скъпата ЗЕЛЕНА енергия произведена от възобновяеми енергийни источници , която струва на НЕК стотици пъти по скъпо от енергията произведена от АЕЦ-а !!! В ТОЗИ СИГМЕНТ НА ПРОИЗВОДСТВО НА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ СЕ Е ВКОПАЛА СПЪТНИЦАТА НА БАТ БОЙКО. какви милиарди ще дялкат от нас е въпрос на който трябва да ви отговори премиера.

Без шоково поскъпване на топлоенергията, само с 9-10%, обаче през няколко месеца. Очаквайте и по-начесто!

Е как няма да поскъпва когато плащаме за нещо което не ползваме. НЕК плаща на американската ТЕЦ -3 ДОГОВОРЕНИТЕ 908 мегавата , а тя не може да произведе и 200 !!!! НЕК плаща на фирмите на Цветелина Бориславова енергия произведена от възобновяеми енергийни источници, която е със стотици пъти по скъпа от тази на АЕЦ-а !!! В крайна сметка грабежа и на американците и на Цветелина Бориславова го плащаме ние - простосмъртните българи. Бойко и спътничката му направиха милиарди на наш гръб!! БАНДИТИЗЪМ КАТО СЕГАШНИЯ НЕ Е ИМАЛО В НИКОЕ ПРЕДИШНО ПРАВИТЕЛСТВО !!!

хора хаиде да спрем да плащаме и да видим какцоще стане?не могат да осадят цяла софя!вече ми писна от всичко *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какво чакате още? Не съм от София, но подкрепям

Лошо е ,че могат да осъдят всички и да им вземат жилищата . Незаконно дават хората на съд , защото договори няма но такава е държавата и държавната политика. Самият Борисов върна топлофикация на общината в лицето на Фандъкова та така ,че които очаква ,че съд няма да го подмине много се лъже . Лошо е ,че колкото и да стане висока цената и за тези които плащат и на тези които са се изключили дори да сме в невъзможност да плащаме пак ще съдят и ще отнемат жилища . Нарушават се почти всички законови предпоставки влючително и ,че фирма транслира през домовете ни като счита тръбите разпложени в личните ни имоти за общи части . Много се чудя каква е законовата база да се разполагат в блоковете абонатни станции защото и това са общи части на външни фирми без договор в нашите имоти.

Не пиши глупости,не могат да ти вземат единственото жилище защото не си си платил парното,но можеш да им резнаш тръбичките и да си ги изкарат отвън ,по фасадата ако искат,но ще трябва да водиш дела в Страстбург, защото нашите адвокати пумияри ги е страх

Мамицата ви обирджийска! За 22 години парното е поскъпнало 1000 процента. При еднакви заплати и мизерни пенсии. Криминалните престъпници на власт жадуват, мечтаят с отворени зъркели да направят така,че хората да напуснат жилищата си и да пукнат от мизерия, за да могат всякакви милиционери, пройдохи, типове и айдуци да гепят имането им. Да станат собственици на огромни жилищни масиви и както в латиноамериканските задни дворове да станат рентиери. Ето защо ставали революциите! Ето защо дясното ражда фашизъм и отпор. Ето защо трябва да вземем тоягата и да я държим здраво и от двата края. И да започнем с бабаитите и със Семерджиев.

а заплатите като се увеличиха след влизането в ес с 1000 процента не ревахте нали,не викахте-ние не работим толкова,ами си ги вземахте,стига вече безплатен живот за българите,научете се,че тока,парното,водата всичко се плаща навсякъде по света,за данъци не сте и чували,нещастници,как не ви е срам

заплатите бе, шемет, я, светни публиката, че нещо не се усеща. За цените знаем - увеличават се всеки ден.

А заплатите с колко ще ни се вдигнат? Като всичко поскъпва постоянно, заплатите с колко ще вдигнете?

естествено, обяснява, но не ползва! в моя вход има такива дето им опростиха по 20 бона! в същия момент хората, които работят не почиват за да им платят на тези кожодери! и какво излиза? някой е роб на едни хрантутници! отделно от топлото не съм видял никой в затвора! а реално общината още преди 15 години трябваше да го фалира твая изчадие комунистическо!

Ами ще им ги опростят. на сила ли те кара някой да им плащаш на тия айдуци. Давността е 3 години.

Познаите на какво се топли? Той самият се отоплявал на дърва и не е клиент на "Топлофикация" до кога ще сме им длъжници