Коментари - ДКЕВР: Ако ЕРП-тата не платят днес, ще останат без лиценз | dnes.dir.bg
назад

ДКЕВР: Ако ЕРП-тата не платят днес, ще останат без лиценз

Ако трите ЕРП-та не се издължат на НЕК до края на днешния ден, утре започва процедура по отнемане на лицензиите им. ЧЕЗ и ЕВН вече платиха малко над 40 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - ДКЕВР: Ако ЕРП-тата не платят днес, ще останат без лиценз | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бедни ми народе. Явно още ти държи влага от комунизма. Как я виждаш тази работа да гониш чужди фирми. И на какво разчиташ след това и кой ще ти обърне внимание. И как ще се оправяш сам като дори не можеш да се изхраниш сам и внасяш 70% от нужните ти хранителни стоки. То бива бива празни пространства ,ама чак пък толкова. Явно надежда няма.

ДКЕВР заслужава поздравления за действията си.

Браво, най-после държавата си влезе в ролята.

Колкото и да се иска на някои да плюят министъра на икономиката и енергийната комисия, едно трябва да се отбележи, че само по тяхно време токът се намали и дано успеят и сега, а именно срещу енергийните дружества.

Ако правителството успее да изгони тези монополи, само ще спечели.

Държавността се завръща- това се вижда днес.

Не може драги ми разбойници да си раздавате милиони бонуси,да изнасяте всяка година печалби десетки и стотици милиони ,да пълните гушката ,а да не плащате задълженията на НЕК да фалира,къде го има това другаде,да са ви изхвърлили отдавна!!!!

НЕК е Държавна Фирма , продава ток на Трите частни фирми , има ТРИ Електромера към тях . НЕК си иска плащане за продадената енергия . Но какво се получава - Загубите от кражбите на Циганите са огромни , Държавата си трае защото Бат Сали е ДЕПУТАТ . ЧЕЗ и другите две фирми са чужди и не смеят да назоват Проблема да не ги обвинят в Расизъм . Какво е решението - Повишаване на цената за редовните клиенти за да може и агнето да е цяло и ... Единствения вариант за агнето и вълка е да се свали цената и отчета на Зелената Енергия .Но пък това рещение среща съпротивата на Мафията в лицето на Депутати .

В Астердам човек може да си купи ток от 7 СЕДЕМ различни доставчика!!!Къде е тук КОНКУРЕНЦИЯТА?

Гнойната коалиция ги вкара в България всички тези ЕРП-та кирливи! Боко Тиквата ги настъпи малко и веднага го смъкнаха от власт, за да може отново тяхната любима Гнойна коалиция да се върне на власт с хиляди нарушения на изборния процес! Сега за пред нас играят отново някъв маскарад, след онзи с 5 % намаление(а то се оказа 5 % увеличение), сега азиграват " дай си ми куклата, на и ти парцалките. Ама на народа всичко му е ясно вече, гласите ново увеличение от 5 %, макар че ще се опитате дА ИЗГЛЕЖДА КАТО УЖ НАМАЛЕНИЕ ОТ 5 %. С една дума всички от БСП, ДПС, Ятака и педалите на фЕКАЛИЙ ДУДУКОВ СТЕ НЕЩАСТНИЦИ!!!

Остава ни само да поискаме присъединяване към Русия. Ще направят заплати и пенсии като в Русия!

Чудесно ще е ЕРП да се махнат, но начинът не е точно този. Ако се окаже така, че не могат да плащат при изрядно поведение на НЕК и от това компанията търпи загуби, тогава ще има много по-силен аргумент. В момента управляващите жънат плодовете на собствените си малоумия и със същото право ЕРП могат да искат отнемане на лиценза на НЕК.

Мисля, че ако вдигнат тока този път хората наистина ще излязат спонтанно и ще пометат парламента.

Нищо няма да се случи. Съсела вече го проигра, този вариант, и сега е спокоен. След като през юли миналата години по улиците излязоха десетки и стотици хиляди, за да изрязят недоволството си от безобразията на тези бандити, съсела докара от провинцията няколко десетки хиляди "доволни" орки (вероятно, от увеличените майчински за многолюдните им семейства) и си изпраска една целувка с език насред мегданя с мазния Местан. Това да не ти е Бойко, да си подаде оставката при малко кръв? Жандармерията нали трябва да си заработват парите...

Във всички цивилизовани страни инвестициите са за сметка на крайния финансов резултат т.е. за сметка на печалбата на дружеството. Само в България са за сметка на потребителите!!!

А печалбата на дружеството за чия сметка е във всички цивилизовани страни?

Чети бавно и по няколко пъти, преди да коментираш...спестява излагации

А печалбата на дружеството,например ЧЕЗ,къде отива.Тука ли остава -в БГ.

Всичко бих дал тези чужди мутри(ЧЕЗ,ЕВН и др)да си дигнат чукалата.Те само изсмукват и без това опоскната държава. В името на националната сигурност трябва да се махнат и то по-скоро! Евала на министъра! Дано изкара работата докрай,но ще е много трудно.Онези от ЧЕЗ и др. ще се жалват в Брюксел и тогава ще видим.Ако трябва ще излезем на улицата.Вън ЧЕЗ,ЕВН и ЕПРО от България!!!!!

ДКЕВР: Ако ЕРП-тата не платят днес - ЩЕ ДИГНЕМ ЦЕНИТЕ НА ТОКА ОТ УТРЕ - все от някъде трябва да цуцаме ;-) ей голям номер измислиха от рушветчиите от ЦИРК - ДКЕВР

Искани 318 милиона. Платени 48 милиона. Заемът за балансиране на НЕК ще е само 270 милиона, вместо 318! Сами виждате - успех след успеха!

То можело а?

"От думите на Боев стана ясно обаче, че цените на тока може и да се увеличат."

Така, а НЕК кога ще се издължи на ЕРП-тата, другарю Боев?

Айде, стана 17. В хазната влязоха ли 300 милиона лева ? Не са. Айде да ви видя сега как веднага на секундата ще им отнемете лиценза.

Владо ще стане не си мисли ,че на тебе досега ти правиха отстъпки, а ти си правеше,каквото си искаш. ще стане и всеки трябва да си плаща,това,което е взел или ползвал.Добри сметки и Добри приятели,Иначе се набират и ще го Духаш.

Направих си експеримент. Написах нещо антигербераско. За нула време ми натресоха няколко минуса и нито един плюс. После сложих минуси на разни оззита, чорапчета, мушмороци. След една минута - няма минуси. Повторих, потретих - и пак същото. Няма и няма! В същото време плюсовете на тия разтяха с по пет на минута. Дори в първата минута рецултатът беше 5:0, 8:0. Как ги правите тия номера бе, гейберастчета??? ТАКИВА ЛИ ВИ СА ВСИЧКИ "ПОБЕДИ" ПО ГЕЙБЕРАСТКИ??? БРАВО, ДОБРЕ СТЕ СИ НАУЧИЛИ ОРОРНИТЕ ТОЧКИ НА ВОЖДА И УЧИТЕЛЯ БОКО ОТ БАНКИ!!! И се питам аз - каква е ролята тук на дир.бг? Тук тия не тролват ли за гробарската партия? Или всичко правят ей-така, по убеждение? Щото ако е последното - много, много льошо! Заложили са на куцо магаре, на когото му ядохме попарата от некадърното управление. Но всеки си пати ат акъла и е въпрос на възможности!

Съвсем нормално е да ти натресат минуси, след като пишеш глупости.

Какъв велик експериментатор си ми ти;о) - Остап Бендер ряпа да яде;о) Имам два поста по темата - успокой се , има минуси - стоят си бе;о)))

и на какво основание ще вземете лиценза. Като путинизирате целия булгаристан на доган ще цъфнете и вържете, даже ще се развиеете без да завивате нищо уроди

Да го разбираме като ПОРЕДНОТО ПОСКЪПВАНЕ на тока?

Ами нали точно това се иска - да им се отнеме лиценза. Ама на ДКЕВР не им стиска, щото имат да връщат персонални кредити (получени персонално от ЕРП-тата да им свирят по гайдата). Затова вдегат толкова врява - въй, ко шъ стани кат им отнемат лиценца, въй-въй-въй. Голям зян. Колко народ се извървя напоследък да командва ДКЕВР, никой не знае колко народ извътре се е сменил.... Тези приказки за 2-та лева на 100 да ги разправят на шапката ми...

Не че не им стиска.Нямат законово основание,защото няма за какво да се хванат,всичко е изрядно.За това се търси под вола теле.То не бяха проверки от ДАНС,Прокуратура,ДКВЕР и още много,куп проверки.НИЩО.

Защото аз не. Ако го направят, ще съм първият, който ще им стисне ръката, въпреки че не харесват сегашното правителство. Чешкият президент пак ще подскача като ужилен и ще защитава тези терористи от ЧЕЗ. Съдени в собствената си държава, а в Албания им биха шута, защото им казаха, че са пълни лъжци и мошеници. Само 2 заглавия от Гугъл: ЧЕЗ ПРАЩАЛА ВЪОРАЖЕНИ ОТРЯДИ ПРИ ДЛЪЖНИЦИТЕ СИ В ЧЕХИЯ ЧЕЗ събира сметки с командоси в Чехия

... и на чешки език в YouTube. NTZ jsou nevinn EZ EZ EZ

С 2лв печалба(от 100лв сметка) ли бе,Бастун.За това ли ти е скъп тока,Лумпен.Я питай за останалите 98лв къде потъват.Колко прости хора има,лелеее...

... скъп тока, а просто няма нужда чужди компании да крадат, при положение, че тази работа си я вършеха преди добре и българи. Иначе има дружества като "Топлофикация", които са за сриване и съд за геноцид срещу българската нация и престъпления срещу човечеството. Ясно ми е, че тока не е най-големия проблем.

Започва голямата веселба... ;)

Аз виждам нещата така: има ЕРП - има проблем. Няма ЕРП - още по-голям проблем.

Смешно е. Смешно е това, че от Цветелинки, Калинки, Газдовци и Плевнелиевци и други боклуци трябва да се очаква да разберат за какво им се говори с думите ТЕРМОЯДРЕН СИНТЕЗ. Тези крадливи тъпаци никога няма да разберат какво е това, а ако се опитат да прочетат нещо ще направят гърчове защото са с малък мозъчен капацитет. Заради такива изроди , на възлови позиции, изостанахме със столетия. А бъдещето на термоядрения синтез е дори и в това, че ще може да се управлява и планетата

Това са нови технологии, които тепърва ще навлизат, а управляващите малоумници не виждат как ще крадат от една такава технология.Ако имаха малко ум щяха да започнат с реформи в енергетиката, а не в национализация.

а путин нито ни краде, нито ни обира петорните цени. сульо и пульо ви виновен. Живеете си в 19 век, милярди изтекоха по лични джобове и в москва и пак някакви нещастни крайни фактуристи ви виновни. Еба ти тъпото племе

Кога ли ЕРП ще запорират сметките на НЕК, че да се приключи с некадърната енергийна политика?

Да си припомним как Президентът Плевня ревна срещу таксите за ВЕИ!!

Аааа, Лиле, давай по-назад де: 1. кой определи високите и задължителни изкупни цени на ВЕИ-та - почни да ровиш договорите от 2007; 2. кои депутати се "объркаха" със срока за изкупуване и ни го натресоха нагоре - подсказвам Корнезов и още един "експерт" от ДПС; 3. сега вече стигаме до ГЕРБ - 3.1. те НАМАЛИХА изкупната цена; 3.2. но пък позволиха ударното изпълнение на "плана" за ток от ВЕИ 4. мини през служебното правителство и заслугите му за реалното намаление цените за крайния потребител; 5. стигаш до Плевнелиев и опита му за вето!

Ако стане ЕРП-ата държавни и който гласува за БСП ще му е безплатен тока!-12-а опорна точка.

Лъжете народа бе. Като им вземете лиценза, как ще пренасяте ток до потребителите с ГАЗ-ки или на гръб.Мрежата е собственост на дружествата или ще я национализирате. ОПОМНЕТЕ СЕ. България е в ЕС не в СССР. ........А Боко ако имаше експерти отдавна да е атакувал това недоразумение Стойнеффф. Най-лесен и пълен безхаберник.

Царофили и царофилки се нагласиха за придворен слугинаж, а дедото си ощастливи родата, като им раздаде България за подарък.

Часът на рингса изтече! Дали се напълниха сметките на НЕК с милионите?

шефовете на ЕПТ-та кво ще ги правим бе, ще умрат от глад, тях Боко не ги пипаше

Ако трите ЕРП-та не се издължат на НЕК до края на днешния ден, утре започва процедура по отнемане на лицензиите им. Но е възможно цените на тока да се увеличат. Не разбрах,как процедурата по отнемането на лиценза ще доведат до увеличение цената на тока?

Парите за фалиралата НЕК все от някъде трябва да се набавят - защо не с увеличение на тока за простия народ - нали ние си избрахме тия кадърни управляващи.

Нека преди да коментираме да изчакаме и да видим какво ще се случи.Все си мисля че да се пускат такива добри новини като взимането на лицензите на ЕРП-тата и след това да не се изпълнят хич няма да вдигне рейтинга на управляващите,а да не забравяме че идват избори!

Нема проблеми бе ако искате да ви пребием с камъни увеличете тока!

Спомням си че Бойко Борисов нямаше нищо против непрекъснатото увеличаване на цената на тока

123 от всички само ти ли не разбра ,че този път както и предния ЕРП-та се използват политически иначе искаме инвеститори ,само ти ли не разбра ,че това е сложен процес и ,че ако изобщо стане народа ще плаща парите които те са дали плюс инвестициите които са направили,а тези които докараха енергетиката до това са си прибрали комисионните.

Остави го 123, той защитава "обществения" интерес.

Браво!Крайно време е някой да им понамачка фасона на ЕРП-тата.Ако продължават в този дух ще взема да стана фен на това правителство!Естествено искам да видя че наистина ще им вземат лицензите!

Аз ли съм тъп к'во ли ...? Значи когато работя в хлебарницата и не ми плащат, аз трябва да си плащам хляба и да изявя претенции за заплатата си и хлебарницата ще види дали са основателни претенциите ми. Щото пък ако си взема хляб за сметка на заплатата ще ми вземат лиценза за хлебар и хляба ще поскъпне. Май се обърках вече....

ква е тая глупост бе пич?! ти схавщаш ли кво си драснал, защото аз - не!

Само не мога да разбера що не пишат, че НЕК дължи също толкова пари обратно на ЕРП-тата, така че реално те нищо не и дължат. НЕК е полумъртвец, който държавните умници се опитват да поддържат на системи. Затова сега си мислят, че с гръмки фрази хем ще уплашат ЕРП-тата, хем нали, ще се зарадва електората. Нито ЕРП-тата ще се уплашат, а ако някой от електората се радва - то това значи че е мегатъп. НЕК е пред фалит, и за това трябва да се говори, а не небивалици за лицензи на ЕРП-та.

А нали се сещаш какво ще стане ако плащаш на фирма която дефакто е в фалит, а освен това имаш и да вземаш пари от нея. Ще ги вземеш, ама друг път.

Толкова се радвам, че веднъж завинаги беше прекратен герберският произвол над бизнеса! Вече никой не тормози бизнесът да плаща данъци и осигуровки. Напълно е възстановена старата система - плащаш преди изборите и след изборите спиш спокойно. Дето се вика - има предвидимост!

Хора защитавайте обществения интерес а не частния!! Доло ЕРПтата!

И като им вземат лицензите на ЕРП-тата, какво ще стане? Ако Чез кажат, ми ОК, затваряме - утре кой ще ти докара ток? Големи сте смотльовци. Нищо не могат да вземат тези безпишковци, щото в България няма либерален пазар на електроенергията. Я да имаше 9-10 доставчика на ток в София примерно, да видиш някое ЕРП щеше ли да прави проблеми.

1. Пише се долу, а не доло. 2. Като национализират ЕРП-тата, циганите съвсем ще забравят да плащат ток, а парите за това ще излизат и от твоя джоб.

OZZY, то глупавите хора това не могат явно да го разберат.Мислят си,че като национализират ерепетата нещата ще се оправят - ей много глупав народ!!! Държавата никога не е била добър стопанин особенно ръководена от комунисти които мислят само да крадат повече.

Тези дето защитаваха и пазеха ЕРП та вече не са на власт

"Комундетата"се справят с направените от Герб поразий. Гербаджийте отвързаха и разрешиха построяването на безброй ВЕИ и сключиха безумните договори на високи цени и задължително изкопуване на енергията. Царя продаде ЕРП -тата, а СДС с Костов сключиха договорите с Американците за скъпия и задължителен ток в Мариците. Та вярно много бакий имат да оправят комунистите. Отмина мита, че през соца нищо не е направено, защото вече 24 години демократите го продават и още има. Ще дойде време когато ще се потърси сметка за извършената престъпна приватизация. Представете си дори не успяха да го продадат изгодно и пак е можело да свият по някоя комисионна, но и затова акъл се иска

лицензите бяха дадени от предишната троина ламя, малко се осведоми преди да говориш.

Не е вярно ЕРП се продадоха при царя, светлият ни идол ББП продаде остаъчните дялове та съвсем да им отвърже ръцете.

Когато ЕРП-тата станат държавни циганите няма да плащат ток з,защото всики които е на власт ще ги котка за да гласуват за него.Спомнете си Столипиново как Костов им беше обещал да опрости тока ,а когато стана частно тока спря.Не стига ,че им плащаме детските ,помощите водата ами и тока ще им плащаме ми то в такъв случаи да им даваме направо заплатите си.По добре всичко да е частно защото има контрол,а държавното никои нищо не го интересува те си го прихващат от нас.

Не, че сега циганите плащат ток, де... Я виж видния самоковски енергетик бат Сали, депутат от ДПС - човекът си има частно енерго в Самоков.

Не съм специалист, но чрез отнемане на лицензите енергийните проблеми на България няма да се решат, а ще стане по-лошо.Кой тогава ще изплати тия пари към НЕК, дългът тъй и тъй ще си остане. Подготвят ни че ще теглят нов голям заем, за да го налеят във НЕК-която вече е почти фалирала.ОТНОВО ЩЕ ИМА КРАДЕНЕ НА ПАРИ, КОИТО ПОСЛЕ ЩЕ СМЪКВАТ ОТ НАШИЯ ГРЪБ. ОЧАКВА СЕ И УВЕЛИЧЕНИЕ НА ТОКА, ХА ДА ВИ СА ЧЕСТИТИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ!!

Комундетата не могат да се справят със ситуацията в енергийния сектор.Като се има в предвит какви са специалистите им и експертите им е ясно до къде ще я докарат.Лошото е, че от това ще се изпати само народа - ще има драстично увеличение на тока.С това се вижда края на това правителство, но по-лошото е,че следващите които ще дойдат много трудно ще могат да излязат от енергийната клопка - КРАДОХА, КРАДОХА, А СЕГА НАРОДА ДА ПЛАЩА.

всички тук сте защитници на ЕРПтата! защо ли?! Защото заплахата за отмяна на лицензите е направена от БСП?! Може би ако го направеха ГЕРБ щеше да е друго?! Може би ситуацията е идентична с тази по отнемане на лиценза на Лукоил! Научете се хора да бъдете националисти! Когато едно дружество е монополист на пазара то това дружество е дошло тук да ни дере по 10 кожи! Не дейте да правите сметката на ЕРПтата а на Държавата!

предложението е много хубаво,но и някак си не се връзва,щото токът щял да поскъпва!!! чат ли си!?

Ако ЕРП-тата ги одържавят, гарантирано мангустите ще навлязат в комунизма по отношение на тока, защото вече изобщо никой няма да им търси парите за ток, а последните ще ги плащаме всички, включително и поддръжниците на национализацията.

тук идеята не е да "вкараш мангустите в комунизма"а да дисциплинираш една или друга частна компания, която по договор трябва да ти плати някаква сума! Я си представете че всички монополисти откажат да плащат!! Дължимите суми са смешни за печалбите които реализират ЕРПтата, но дори и тези смешни суми те не желаят да плащат!

защо не кажеш на станишев да увеличат минималнат азаплата до 1000 лв и от там нещата ще потръгнат, няма как в цял свят цените да растат а при нас да ги намаляват умишлено защото сме толкова бедни че една сметка за ток не можем да си позволим, благодарение на твоето бсп.

Какви 10-кожи бе ЛУМПЕН.На всяка 100лв сметка,2лв отиват в ЕРП.Ти задаваш ли си с тъпата глава къде отиват останалите 98лв.