ЕРП-тата не признаха заключенията на ДКЕВР

Трите електроразпределителни дружества не са съгласни с откритите им нарушения от ДКЕВР. Те искат ДКЕВР да преразгледа резултатите от одитите им.

Обратно в новината

Коментари - ЕРП-тата не признаха заключенията на ДКЕВР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А това че в Македония, за която изнасяме ток и той е по -евтин оттук някой да даде обяснение. Ами дизеловото гориво от нешинския Лукойл защо също е по-евтин. А минималната пенсия защо там е 100 евро а тук 150 лв. Как не ги е срам. Това истински българин не би го причинявал на народа си. Аз съм излизал и ще излизам на улицата и пак ще се бием с робокопите. Време е

КАКВА РАЗГРАДЕНА ДЪРЖАВА СМЕ - ПОЗВОЛЯВАТ СИ НЯКАКВИ СИ ДА НЕ ПРИЗНАВАТ РЕШЕНИЯ НА РЕГУЛАТОРЕН ДЪРЖАВЕН ОРГАН? Я ДА ПРОБВАТ В ГЕРМАНИЯ ИЛИ ФРАНЦИЯ ДА НЕ ПРИЗНАВАТ!

Абе, анонимния, ти откога започна да зачиташ толкоз държавните органи. Не ставай смешен! Когато държавният регулаторен орган/член е национализирал нивите на дядо ти си бил още един влажен поглед към нежния пол.

Ей глупаци, приготваяйте се за около 400-450 кинта за мегаватчас елетроенергия, до сега беше около 200, но Вие сте толкова тъпи, че ще успеете да се самопогубите. А по време на катаклизмите няма да има с какво да си измиете нужниците, ще мъкнете вода от перловска река с кофи до 4-тия етаж. Като поизмрете от тиф и дезинтерия сред собствените си лайна и 600 кинта ще плащате. Леваци!

Изпий си хапчетата момче! По-добре ли си?

Няма как да съм докторче, няма как. За съжаление хапчета срещу глупаци няма, истината е, че тъпаците сами минават, само дето после толкова ринене ни чака, че не знам дали да си го причинявам. 600 кинта, братлета, 600 кинта - очаквайте включване. Как не ви омръзна от лъжи и пропаганда вече 25 години . . . некадърни овце сте Вие.

Това са липсващи пари от НЕК които управляващите откраднаха и сега трябва да възстановят. Другия вариант е ,че искат да ги принудят да продадат ЕРП-тата на руснаците и с това да станем тотално зависими от Русия .Няма нормален човек които да не го разбира та нали през февруари демонстрираха и показаха как влизат в ЧЕЗ проверяващи с автомати така не ходят и при арест на голям престъпник.Сега Сидеров и БСП трябва да вземат комисионниМежду другото кои управляваше през 2008г и защо чак сега се откриват тези нарушения.

За съжаление 45 години тотална пропаганда не доведе до резистентност към лъжите, а само към още по-голяма зависимост към тях. Няма кой да види и чуе това, което с написал(а).

Най-верния и точен коментар.

Напълно подкрепям правителството в борбата му с ЕРП-тата и монополите ! Крайно време е да спре източването на България от "демократичните" западни крадци ! Брутално се краде - ЧЕЗ например не си е купило колите, а ми плаща наем от по 4 бона на месец за всяка от тях на чешка фирма - не е незаконно, но реално е източване за наша сметка, защото ни се вписва в сметките за ток (води им се разход ) ! Колко трябва да си тъп, за да ги подкрепяш тези крадци ? А бойко вместо да ги погне - сложи митко каратиста, за да взима комисионни и от тях !

G&R

Предполагам, че Митко Каратиста е нещо, като Торбалан за теб. Не се страхувай чичко Станишев ще дойде да те излекува. Междувременно не пускай осветлението, изключи си хладилника, готви на газ, не гледай телевизия за да не хрантутиш гадните капиталисти - изедници.

Сега ще отнемат лиценза на ЕРП-тата и ще дадат лиценз на обръчите от фирми на Доган и ако някой си мисли че един ден там ще открият нарушения ще се окаже много излъган.

Стига си хленчил - какво предлагаш - да ги оставим да ни крадат безобразно ли ? Аман от прости и злобни милиционерски мижитурки като теб ! Стотици милиони се изнасят от България годишно - какъв катил трябва да си, за да си съгласен с това ?

Изнасят се чушки, които ти произвеждаш, всъщност съмнявам се, че можеш да произведеш нещо повече от фекалии.

Хаотично е направен докладът, затова са открити само 3 хиляди нарушения, ако беше направен систематично и професионално, щяха да открият поне 1 милион нарушения.

Предишния доклад не беше хаотичен. Констатациите по-малко. Няма логика в т.н. нарушения от ДКЕВР. Защо ДКЕВР не проверява НЕК? Какво ли ще открие там? Защо само НЕК не си побликува финасовия доклад в срок? Въпросите са риторични

Не може стопански субект/и да признае/ват решение на Държавен регулаторен орган. Стопанския субект е задължен да да изпълни решението, а, в случай на несъгласие, да предяви претенциите си по съдебен ред. Заради това, че и 3-те ЕРП-та не са само сатопански субекти, но и политически подкрепяни организации всичко с тях е с гъза нагоре.

Непрофесионално написан доклад,бъркат се основни икономически понятия, измислени умозаключения. Това ли е администрацията на ДКЕВР. Как комисарите приеха толкова лош доклад, или това е техния капацитет. Жалко, че енергетиката е поверена на тези неграмотни хора

Колкото и професионално да те глобят - винаги ще си недоволен... Нормално е. Не знам защо обаче ги глобяват, а не им взимат лицензите?

ТЪП НАРОД...КОМУНИСТИТЕ МУ ПОДХВЪРЛЯТ ЕДНА ЛЪЖА И ТАЙ ЗАХАПВА СТРЪВТА

БКП готви чудовищна продажба на България на путлер. не искам повече средноазиятски феодализъм. бкп да си иде в сибир.

ATAKA първа обяви монополите за колониалисти, а ББ се сви като мишка когато журналисти го погнаха и рече"аз там не пипам" , той много добре знаеше, че зад ЕРП -тата стоят маститите световни господари. ЕРП са най-удобната форма за ограбване на една държава, не може НЕК да е губеща , а ЕРП -тата печеливши, както не може този който пече хляба да е губещ, а превозвачите печеливши. Схемата за ИЗТОЧВАНЕ на печалбата е ОЧЕВАДНА ! Това не е случайно събитие, а предварително обмислено и изпълнено така, че да бъде максимално трудно да се измъкнем. Затова не трябва сляпо да се вярва на ЕВРОПЕЙСКИТЕ ценности. За българина те са колониална действителност. Продажниците , които ни доведоха до това състояние трябва да бъдат изловени и вкарани в затвора за национално предателство. Тази работа може да свърши само АТАКА, единствената национална партия, всички останали са юдогейски подлоги, обричащи страната ни на колониализъм.

Браво на атака. Защо не пишат нищо за монополиста ЛУКОЙЛ?

в София можеш да си докараш нафта и бензин от Солун, а във Варна, Търново, Русе и др - от Констанца. Русофобията Ви пречи да мислите.

Най голямото зло за българия е антибългарската групировка бсп-дпс-атака. Към нея се добавя дудуков. Това са гробокопачите на българия.

КОМУНИСТИТЕ ДА СЕ ИЗГОНЯТ, НЕ ЕРП-ТАТА

Ами че ние вече изгонихме комуниста борисов.

ЕРП-тата да си затварят плувалниците!

Всичко това са кьорфишеци. Токът неизбежно ще поскъпне и затова насочват гнева ви там, където си искат. Цената на тока ви не е висока, малки са заплатите и пенсиите ви. Олигарсите т.е. т.н.бизнесмени не искат да ви плащат нормални заплати и за това пищите. Вместо тези ЕРП ще вкарат други,свои, а народът пак ще пие една студена вода. Не вярвайте никога на популистки ходове и популисти. Тях не ги е грижа нито за вас, нито за България!

Заплатите са ниски защото ни ограбват западните корпорации ежегодно от България изтичат 30 милиярда долара! За тези дето ще кажат да ама и руски отговарям те "руските" също са регистрирани в западни офшорни зони а руските олигарси не са декларирали собственоста си в Русия.... демек те са само параван за Ротшилд които са истинските собственици! А руските олигарси са само театрални герой без собственост!

Ти рлащаш ли си данъци? ЕРП плащат, няма служител или работещ на двоен отчет. Е грабят тези които викат дръжте крадеца.

!

.

накъде ви подкарват пак. Разровете се в нета има достатъчно информация за тая игра точно преди изборите

Ами накъдето се води стадо - за стригане.

луд който яде баницата а който му я дава. Мадридският крадец на съд, конфискация и вън от България

Хахахаха - ти си много смешен бе - мадридския крадец го няма отдавна доколкото знам в България - ще му хванеш шнорхела. Обаче виж тези дето го докараха сега са на власт - хората си ги избраха - сега нека им сърбат попарата

не е в България ама имотите му са

Кой управлява тая държава и кой определя правилата. Дошли чужденци и ни обясняват какво да правим. Кое било редно и кое не. Ами да им се отнемат лицензите, щом не спазват българските закони.

Прав си, но не трябва ли да сезапочне с Лукойл. И те не спазват законите на страната и то отдавна.

Абе мишки такива вместо да праскате минуси си защитете позицията бе страхливци.

но най-вероятно това са или мазохисти, които са съгласни да плащат необосновано високи цени на тока (а ЕРП-тата да обясняват, че били на загуба? - тогава защо ли са тука), или хора, които имат изгода от това тия да са тука (мекерета колкото щеш).

Да за съжаление си прав. Докато не останем и без хляб даже няма да видя българите да се обединим и да си защитим интереса както подобава. Пък даже и тогава май ще е под въпрос.....Просто не се уважаваме помежду си.....

Никой няма да се занимава с тебе щото говориш пълни глупости - има безброй примери за предприятия, които като са станали частни и са на печалба , а като са били държавни са губели - самия ти казваш, че Топлофикация се води към фалит - ами защо бе умнико - нали държавата според теб е добър стопанин? ся ще почнеш да ми развиваш теории - че политиците са виновни - да виновни са ама това е положението - като намериш честни политици ела се пробвай пак да ни убеждаваш, че държавата е добър стопанин

Какво означава ЕРП-тата не били признали заключенията на ДКЕВР? Като не ги признават да се омитат! Ако е така, следващият път като надуят цените на тока народът трябва да откаже да плаща.

До "91 ( нерегистриран )" - Бих се съгласил с теб ако ми дадеш пример в който са дошли външни приватизатори които да са направили предприятието печелившо и не изнасят цялата печалба в собствените си държави. Мога и да ти разкажа цветно как се управляват такива дружества....ама не е тук мястото.

проверих по цени на тока в европа сма на 34 то място .слев нас са още 5 значи тока е евтин в смисъл чеси струва скъпо и който и да ни го продава пак ще е толкова и нагоре . но по съотношение цена . доход след нас е само молдова, което си е кофти

Браво - по-умен си от 99% от електората - те това не могат да го разберат и цял живот си остават мишки

Те могат и да не признават,но за тази цел си има вещи лица,одит,прокуратура и разследващи органи.Ако считат,че са набедени,защо не заведат дело ? Еврогейски крадци !

няма престъпление което бизнесът да не готов да извърши за триста процента печалба - Карл Маркс

В момента се върви и към умишлен фалит с цел приватизация и на Топлофикация, и след някоя и друга годинка ни чака същата схема и там. Ще дигат...дигат...дигат. А работни места откриват по 250 000 на година.... ама другата година...

Казваш умишлено се върви към фалит - точно в това е проблема - държавата е лош стопанин и по -добре едно нещо да го приватизираш - държавата губи веднъж, отколкото да стои държавно и държавата всяка година да налива пари от бюджета, а тарикатите да ги прибират

Има и китайски вариант, но за целта трябва поне 1 политик, който да държи повече на държавата България, от колкото на парите.

Кой ще ти купи нещо губещо? България разпродаде най-печелившите си сектори и предприятия!

Няма как да си ги върне, след като милите народни избранници не проявяват желание това да се случи. Докато политиците не го решат нищо не може да стане.....

ЕРП-татаааа, това което изтъквате като доводи за нарушенията си, като кражби, регулационен натиск и др., касае и последното пикливо квартално кафе, но него никой не го бръсне за слива и са 2 стола и 1 маса повече, му налагат глоби като за ЕРП. Аре у лево.

Като оставим настрани предизборната еуфория и интересите на Москва, интересно е дали ще излезе наяве един много тривиален трик - текущите ремонти да се отчитат като инвестиция?

а ако си ги върне държавата няма ли да е по добре а?

ми няма . те бяха държавни 60 г. и се оакаха. тогава периодично имаша режим на тока .2/2 ,2/3, 1/3 за по младите два часа има два няма и тнт. тогава имаше виц : от космоса България е като дискотека мига мига мига

Pesh0

Е те ако бяха съгласни щеше да е новина . В затвора всички са невинни . Само Станишев е доволен от прокуратурата , за 6 изгубени секретни доклада , глоба от 5000 лева :)

А тези секретни докладчета колко ли милиончета /да не кажа повече/ са му донесли на Сер-гейчето?

Аз не мога да разбера защо я има тая ДКЕВР, щом никой от тези дето трябва да контролира не се съгласява с нейните констатации, нито пък успява да им наложи глоби? Да я закрият и без това върши толкова работа колкото и някой вестник.....само си бършат г...вете с нея. Тъкмо ще икономисаме някой лев от заплати за работа без реални резултати

За да може заедно с Енергийния холдинг, Също ненужна структура, която дублира дейността на неработещото министерство, да крадат и да прикриват грабежите, които всички ние плащаме.

Трябва да си ходят, както и Соф. вода. Всяко нещо си има мярка и граници. Обаче не трябва да се забравят хората , които подписаха договорите с тези ЕРП-та.

следва национализация

следва режим на тока, водата, храната

КОЙТО МИНАЛАТА ЗИМА НЕ ЕБИЛ ДА ПРОТЕСТИРА ЗА ТОКА И СТОЕШЕ НА ТОПЛО И СЕ ХИЛИХА НА ХОРАТА НА УЛИЦАТА! ДА НЕ ДРАСКА ТУКА! -ЗАЩОТО НИЕ ИСКАМЕ -ЕРП-тата -ДА СИ ПЛАТЯТ - ТЕ ГИ ОТКРАДНАХА ОТ НАС!!!!!!

Глупости, искахте някой да Ви плати на Вас. Страм е от такива неграмотни глупаци, който и да Ви хване, 'се 'ше Ви вардаля.

Защо са се захванили с опашката на гущера, а не се започне от главата - от производство по веригата та накрая до ерп-тата ?

Все отнякъде трябва да се започне

Главата но гущера вече е много вмирисана и целта е да не го разберем. занимават ни с глупости.

Опорните точки на Прокопиев вече работят, съдейки по коментарите. Някои, едва ли не, се обясняват в любов на незаменимите чужденци. Ако можем да обобщим се получава следното: 1. ЕРП-тата са добри, а ДКЕВР и държавата - лоши: Без коментар. 2. ЕРП-тата са големи инвеститори: Повечето им инвестиции са на хартия, други са мегаломански или аварийни. Резултатът е удар по джоба ни. 3. Ако ги изгоним, токът ще спре: Всъщност системата ще работи и без техния мениджмънт. Защото тяхното ноу-хау е корпоративен мениджмънт, който да обогатява акционерите, за сметка на клиентите им. 4. Ако им вземат лицензите, ще избягат инвеститорите: Всъщност трябват ли ни такива "инвеститори"? 5. Държавата е лош стопанин: ЧЕЗ между другото е държавна компания и след като тя може, ние можем или не можем? Всъщност ЕРП-тата са сладка хапка и който ги е харизал е национален предател. Приватизацията на монополи е или голяма глупост или голяма комисионна за наша сметка!

ЕВН накараха цял президент на републиката да им ходи на крака по хотелските стаи като някаква проститутка, та няма да платят на 50 човека да защитават опорните точки на Прокопиев. Това са близо милиард лева откраднати пари, не е шега работа

Явор Марков

Сметай колко е източено от НЕК и БЕХ

Ако мислиш, че БСП ще направи нещо на ЕРП тата значи си много глупав

Румен

От хора с промити мозъци това звучи като комплимент :) Не ме интересува кой ще свърши работа, важното е да я свърши!

думите, за тази конспирация. Тя отдавна е замислена и сега идва края. Трябваше да влезем в ЕС, дадохме си енергото на западняците. Още тогава се знаеше, че това е прах в очите на тия които ни приемаха. Все един ден, комунягите знаеха, че това което си тяхно, пак ще си го вземат. ЕРПтата няма кой да ги спаси. Тука вече не става въпрос за пари. Достатъчно се открадна каквото можеше и от НЕК и от БЕХ и връщанката от ЕРПтата. Сега идват на помощ големите братски руски пари. Те ще приватизират всичко, ще опростят загубите, т.е. Кражбите, ще понамалят още цената на тока за нас и накрая ще си построят и Белене. Така че, не се спасява туй, що е неспасяемо. Дадоха им да си поразиграят коня, да ги вкарат в корупционните схеми и сега им ги извадиха наяве, все едно те не са участвали. Сферата на влияние на Москва е много голяма иние сме били и ще си останем в нея. Затова, който може да се спасява, да го прави час по бързо. Били сме под комунистическо съветско робство, сега ще сме под капиталистическо руско такова. Никой не си избира къде да се роди.

Как ще ги признаят, ПлEVNелиев нали ги пази.

Не ме разсмивай само си го представи като пазител? Дали ще опази нещо?

С какви правомощия ги пази ???

ми не ги пази ма на глупак как да обясниш? президента , той то и да е той има право да си почеше носът ако няма тв камери наблизо . напълно ненужна институция за българия

fixxxer@mail.bg

Попитай дядо си по колко килограма бакър или мед са дарявали на държавата, за да може сега "стратегическите инвеститори" да те скубят.

Като някакви пладнешки разбойници трите ЕРП-та са сгазили законите на страната цели 2657 пъти. Спирали са без предупреждение и са пускали тока, при това с по-високо напрежение и са ни горили уредите вкъщи. Отчитали са неправилно електромерите и са надписвали сметките ни. Писали са наизуст потребена енергия на отдавна съборени селски къщи. Отчитали са тока на периоди, по-дълги от установените от ДКЕВР. Лъгали са като дърти циганки за инвестициите, които нашата изпокъсана електропреносна мрежа тъй и не видя. Изобщо правили са каквото си искат, естествените енергийни монополи, само за да гарантират ония 16% печалба, които им гарантира правителството на НДСВ с подписването на приватизационните договори. Като казваме естествени, трябва да е ясно, че нищо естествено няма в монополното положение на енергото. Просто защото станаха монополи по най-неестествен начин в резултат на сбъркана приватизация. Трите ЕРП-та са част от мрежов монопол, образно казано касичките на нашата електро енергийна система. И правителството на Сакскобургготски вместо първо да раздържави монопола, пък тогава да се огледа на кого да подарява "касичките", буквално зароби всички ни да гарантираме по 16 % норма на печалба на новите им собственици.

А след това плащат на президента на РБ да замита следите

Прокопиев е изготвил опорни точки до неговите журналя - как да защитават любимите им ЕРП-та от които цицат като за световно! НЕ ИСКАМ ДА ИМ ПЛАЩАМ ШИБАНИТЕ ЗЕЛЕНИ ЕНЕРГИИ НА ПРОКОПИЕВ И НА БОРИСЛАВОВА! НИКОГА ПОВЕЧЕ ГРОБ ВЪВ ВЛАСТТА!

Абе вие от Посрано 20 нямате умора с вашите опорни точки.

Някой си прави тънки сметки. Скъсваме ЕРП-тата от глоби. Взимаме им лицензите. Естествено, ще осъдят държавата за няколко милиарда, ама какво ни пука - държавата да си плаща (ще ги събере от данъците на баламурниците). А понеже сме загрижени много, ще национализираме всичко, щото националната сигурност и т.н. После ще кажем, че държавата е лош собственик. И понеже дружествата и без това са в лошо финансово състояние, ще можем да си ги продадем за един лев (да, на наши хора, разбира се). Пък после, щото частния инвеститор не може да работи на загуба - ще увеличим тока примерно 10 пъти. Баламурниците пак ще плащат. Който не ще - спираме му тока, тъкмо няма да може да пише по форумите. Как ви звучи? Като им гледам акъла, няма да се учудя.

Ще вземат ако им дадем....

Абе, кретен, случйно искал ли си да те присъедини няко ЕРП към мрежата си? ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ТИ ИСКАТ 800 ЛЕВА САМО ЗА ДА СЛОЖАТ ЕДИН ПИКЛИВ ЕЛЕКТРОМЕР? НЕ СТИГА ЧЕ ИМ СТАВАШ КЛИЕНТ ЗА ДА ТЕ СКУБЯТ ПОСЛЕ, А И 800 ЛЕВА ТИ ВЗИМАТ ЗА ДОБРЕ ДОШЪЛ! ЕЙ ПРОСТА ГЕРБЕРСКА СГАН, ТОВА СТЕ, ПРОСТИ СТЕ КАТО ВОЖДА СИ!

това е официалната такса, отделно ти искат и рушвет!

виж какво знам че сме проста герберска зган ама ,зган се пише с буквичката З , та когато саксифончо продаде жиците и всичко около тях борисов не бе ше дори кмет

А какво ще платят ЕРП-тата за престъпленията си? Ще им развалим договорите, ще платят неустойки и виновните по съдебен ред в затвора.

Иване ,ти си трол, сам не си вярваш, ама нали ти плаща Кутев...

Кво ревете бе? Значи щом нарушенията са установени от ДКЕВР по времето на това правителство, значи ЕРП-тата за чисти като сълзи, така ли??? Вместо да се радвате, че най-после някой им потърси сметка на тия международни измамници. Ама и другите крадат. Ами дайте на ръце да ги носим тия разбойници, шото и другите крадат! Пфу, прост народ. Ама по скоро в нета се е напълнило с агенти на прокопиевско-магарешката мафия

Радваме се, но очакваме повече това не е достатъчно, приемаме го като първа стъпка в правилната посока.

БСП не може да постъпи като Орбан,защото те са енергийната мафия!Това ялово заканване на ЕРП-тата е само поредната лъжа за осакатения от тях ,животински обеднял гласоподавател,за да го използват и контролират!БСП е нечовешки престъпна!Орбан не понася партии като БСП и ги закопава у време,за да постигне успех за нацията си!

Тази смешка (ДКЕВР) успя за един ден да установи 2800 нарушения. А не успя 2 години да изчисли кой на кого дължи пари. Изобщо няма връзка с изборите. Просто случайно тази сутрин се събудиха и - опа, ма тука имаме 2800 нарушения... Палячовци.

Никой не ги пита. Ще се съобразяват иначе винаги има избор-махат се от страната.