Всички енергийни дружества са поискали по-високи цени от юли

Всички енергийни дружества искат увеличение на своите цени от 1 юли 2013 г., показва анализ на ДКЕВР, публикуван на интернет страницата на регулатора като част от отговор на комисията до прокуратурата относно проверката на дейността на ДКЕВР.

Обратно в новината

Коментари - Всички енергийни дружества са поискали по-високи цени от юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази Госпожа е марионетка, доста мазникаво се изказва ...и нищо ясно не казва. Да внимава на кого служи!!

Както предсказах, ДКЕВР и другарката Харитонова най-вече, се надупиха и отново протакаха взимането на решението за отнемане на лицензията. Посочените причини са 500% основание за незабавно прекратяване на лицензиите и конфискация на всичко в полза на Държавата! Но подобно протакане единствено говори за опити за договорки под масата между ДКЕВР и ЧЕЗ! Говори за една нерешителност и подкупност, като се търси повод това да се отложи за след изборите. Очевидно е, че освен персонални рушвети, този път ДКЕВР преследва възможността ЧЕЗ да финансират предизборната кампания на цялата партия ГЕРБ! Последното незаконно увеличение на цената от юли 2012 е плащано с подкупи в размер на 100 000 лева за процент за всеки член на Комисията, както беше обявено по медиите. Това прави милион и 300 хиляди на човек! Сега спрягат повишение на цената на тока с 25%, тоест 2 и половина милиона на човек. Протакането обаче, е знак, че мизата на подкупа ще се вдигне нагоре. Подобни обществени обсъждания, без да се отнемат лицензии, имат за цел единствено вдигане на мизите. Тоест повишаване на цената за процент и повишаване на цената на предизборната кампания. Играта на "лошото и доброто" ченге е добре познат модел на поведение във всеки филм, където се цели изнудване на "жертвата" с цел вдигане на цената на рекета. В този смисъл ДКЕВР се явява много по-опасен престъпник. Те не са вече просто съучастници на ЧЕЗ, а дори са ПОКРОВИТЕЛИ на ЧЕЗ. Дано всичко това да изиграе "правилната" предизборна услуга за всички партии на статуквото и народът най-накрая да ги изхвърли на бунището на историята!!!

Алооо, внимавайте кой какво иска и кой какво дава! Застрашавате националната сигурност на държавата, бе! Играете си с нервите на милиони хора и разпалвате гражданска война!

Най добрата защита е нападението . Империте отвръщат на удара на ДКЕВР.Тава показва че имат слабости за отнемане на ЛИЦЕНЗА И ГЛОБИ НЕ СИМВОЛИЧНИ-.

Лаком гъз кръв сере!

Всяко дружество, което иска увеличение на цената трябва д ададе детайлен анализ на всичките си разходи по пера и да се направи пазарна оценка на тези разходи! Доколко са действителни, обективни и необходимо присъщи тези разходи! защото техните "действителни" разходи се плащат от обикновенния гражданин, от пенсионерите с мизерни пенсии, от безработния, който се чуди как да върже двата края и ........ т.н

Като няма хляб и боб,яжте трюфели и четен хайвер.Като не ви стгат парите за сметката за тока ,постройте си фотоволтричен парк с евросубсидия .Държавата(т.е другите) е длъжна да ви плаща всичко по безумно високи цени 32 часа в денонощието.

Към всички бивши и настоящи лапачи от народната софра-чуйте народа!!!!!!!!!!!!! Ще има кървави сблъсъци! Ще бъдете обезглавени ако продължавате така да лапате и грабите народа. Не мислете,че ще ви се размине.!!!!!!!!!! Ако на вас проблема е как да си похарчите парите,проблема на народа е как да върже двата края и милост към вас продажници и алчни прасета повече не може да има.Имайте го в предвид и се гответе за реванш и получаване на заслуженото.

Все ми е тая кой ше спечели изборите, щото до месец хората пак ше излязат по площадите заради цените на тока и тоя път няма да има само лозунги и скандирания ШЕ ИМА И БОЙ ДОКАТ НЕ ГИ ИЗРИТАМЕ ТИЯ КЪРЛЕЖИ МРЪСНИ !!!

само кажи кога и къде....сбрал съм няколко стотин...с тояги,сапове и брадви....тоя път прошка няма да има

Абе тия ИЗРОДИ дето искат да вдигат цената на тока въпреки протестите в цяла България подиграват ли ни се ??? Искат гражданска война ли ? Едва ли ще им излезе много евтино и приятно на мениджърите на ЕРП-та и техните заместници и подопечни да ходят с по 20 човека охрана всеки дори, когато ходят до тоалетната ! Щото ако вдигнат цените не виждам как ше оцелеят и 2 секунди без толкова охрана !!! Ако искат война ще я получат ! АЗ СЪМ ХОДИЛ В КАЗАРМА И ЗНАМ КАК СЕ БОРАВИ С АК-45 !!! АКО ИМА ИСТИНСКИ ПОЛИТИЦИ В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ОБЯВЯТ ГЛАВНИТЕ МЕНИДЖЪРИ НА ЕРП-тата ЗА ПЕРСОНА НОН ГРАТА В БЪЛГАРИЯ !!! ТОЛКОВА ХОРА УМРЯХА ЗАРАДИ ТЯХНАТА ЛАКОМИЯ ЧЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА СТЪПВАТ НА РОДНАТА НИ ЗЕМЯ !НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА ДИШАТ БЪЛГАРСКИ ВЪЗДУХ !!! ТЕЗИ ЖЕРТВИ ТЕЖАТ НА ТРЯХНАТА СЪВЕСТ ! НЕ ЗНАМ КАК МОЖЕ ДА ОСТАВЯШ ХОРА ДА УМИРАТ САМО ЗА ДА ЗАДОВОЛИШ СОБСТВЕНАТА СИ ЛАКОМИЯ ! КАКВИ ХОРА СА ТИЯ ??? КАК СПЯТ ??? КАК МОГАТ С ТЕЗИ ОЦАПАНИ С КРЪВ РЪЦЕ ДА ПРЕГРЪЩАТ БЛИЗКИТЕ СИ ???? ТВА НЕ СА ХОРА !!! ТВА СА ИЗВРАТЕНИ НЕЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА !!!

Евала човек, давай да се обединяваме във БРЦК 2 и да ги почваме. Няма друга алтернатива!

ТОЧНО ТАКА ! ЯВНО ДРУГ НАЧИН НЯМА ! ПОМОЛИХМЕ ГИ ДА СИ ТРЪГНАТ С ДОБРО, А ТЕХНИЯ ОТГОВОР Е - ИСКАНЕ ЗА ОЩЕ ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ ! ТОВА Е ПОДИГРАВКА СЪС ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ! ТОВА Е КЪРВАВА ОБИДА, КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ ИЗТРИЕ САМО С КРЪВ !

Явно енергийната мафия на БСП не си прави сметка за нищетата на народа?? Която и политическа партия или коалиция дойде на власт след 12.05 2013год.ще трябва да има готовност за НОВИ ПРЕДСРОЧНИ избори!!Още от сега олигархията е поставила доста "капани"!Необходимо е наливане на капиталов ресурс в малкия и среден бизнес , а не в банките!!

Добре, ясно че цялата работа идва от лакомия. Друга причина няма. Въпроса е дали ще продължаваме да храним тия прасета или ще ги заколим и ще ги направим на мезета ! ВСИЧКИТЕ ПРАСЕТА НА МЕЗЕТА !

Аз предлагам да ги заколим. Мисля, че вече са достатъчно угоени.

Абе докато не почнем да бесим по дърветата лакоми мениджъри на ЕРП-та и продажни политици и чиновници няма да се оправи работата !

Колко още души трябва да се замозапалят, за да им дойде акъла и да променят нещо? За 6 човека знаем, покрай протестите и за няколко самоубили се по друг начин и за над половин милион българи, напуснали БЪЛГАРИЯ... Абсолютен цинизъм!...

Когато живота в затвора се види по-привлекателен от живота навън,а това вече става с много хора -тогава -плашете се политици.Най-малкия повод може да подпали искрата и да стане пожара.Не е желателно,но понякога това е единствения изход.А политиците и хората на отговорни държавни постове продължават да си играят с търпението на българина и това ще им строши главата.Трябва да се конфискува откраднатото и в затвора да отидат маса хора,а който не е осъден и вкаран в затвора да бъде предаден на народния съд.Народа ще раздаде справедливостта рано или късно.

Да мислят много.......преди да предприемат подобно действие защото ще има възмездие.На народа му писна да го доят до безкрай и да работи само за монополите.Нищо не остава вече за нещо друго освен сметки.Ще има насилствени действия ако съда не вкара всички с престъпни действия спрямо народа в затвора. В България всичко ще дойде на място ако тея основните виновници ,дето са подписали договорите и разграбили България бъдат избесени на площада.Всички следващи политици ще мислят какво подписват и в чий интерес е.Ще има референдуми за всяко нещо касаещо хората,което е нормалното.Абе трябва възмездие,но лошото е,че съда не го дава.Половината съдии също са за бесене защото от тях зависи справедливостта в държавата.Да им се провери и тяхното имущество.

Като има кои да им дава ще искат. Като има корумпирана продажна администрация и съдебна система. Безнаказаност за всички до сега ще искат и ще им дават.

колонизаторите ван *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ДОБРЕ БЕ УВЕЛИЧАВАЙТЕ, АМА ПОСЛЕ ДА НЕ СЕ СЪРДИТЕ КАТО ВИ РАЗБИЕМ ГЛАВИТЕ С КАМЪНИ!!!!

БЕДНА ИМ ФАНТАЗИЯТА НА ДЪРЖАВНИЯ АПАРАТ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ АКО НАИСТИНА ВДИГНАТ ЦЕНАТА НА ТОКА. ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА СЕ РАЗМИНАТ ТАКА ЛЕКО.

увеличение на нещо с 176% означава че или е имало катастрофа или нещо апокалиптично-това означава че всичко е дране на кожа! ПРИЗОВАВАМ ХОРА НЕ ПОЛЗВАЙТЕ ЕЛ ЕНЕРГИЯ 24 ЧАСА И ЕНЕРГЕТИКАТА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СПРЕ -ЩЕ ВНАСЯМЕ РУМЪНСКА ИЛИ ДРУГА ПАК НА СЪЩАТА ЦЕНА НО НЯМА ДА СЕ ГАВРЯТ С ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

За последният мандат партиите в НС плюс сакса и ковачки са ни задигнали, като партиина субсидия 200 млн лв-това са само официално обявените.В същото време няма пари за лечение на деца!Не е ли време да бъдат изръчкани, като с оглед на " небивалата икон. криза" им бъдат взети поне половината 100 млн и да има фонд за лечение на деца.Тези типове не са за гонене, те са за съд!

Затова България няма да се отлепи от дъното, заради такива нагли монополи. Позволяваме им да правят такива неща, каквито не биха си и помислили да направят в собствената си страна !!! :((((

Хора внимавайте за кого ще гласувате на 12 май 2013. Този шанс ви се дава веднъж на 4 години. Всички партии управлявали до сега - аут от парламента. Гласувайте за други партии или с невалидна бюлетина. Иноче ни чака още 4 години тормоз и терор от монополите.

За революция ли говорим?

ХОРА, РАБОТАТА МИ НАМИРИСВА НА РЕВОЛЮЦИЯ ВЕЧЕ...ПОЧТИ НЕИЗБЕЖНО Е АКО СЕ СЛУЧИ ТОВА НА 01.07.2013 г.

Явно ако не вземат спешни мерки ще има нова вълна от протести и този път само с оставка на правителство няма да се мине!

Ако вдигнат цената на тока от 1-ви Юли, този път ще стане революция. И без това натам бяхме тръгнали.

не правителството е виновно , а прокуратурата която не вкара нито един в затвора , кой подписа тези договори за ток и сега страдаме всички, много къса е паметта на хората, къде е Румен Овч, защо се скри ....закони, който се прилагат трябват там е проблемът

КРАЙНО ВРЕМЕ Е НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, ДА ГИ ПОСТАВИМ НА КОЛЕНИЕ-3-ТЕ КОЖОДЕРА И ДКЕВР!!!

Ако имаше реално действащ държавен апарат хората щяха да се чувстват защитени от монополи, банки и всякакви подобни кожодери, но за съжаление се оказва че правителствата които избираме имат по-малко власт от колко очакваме клоняща към 0 затова идва време народа да решава съдбините си хора събудете се от робският сън и заживейте свободни от страх към тираните ви само това е начина да спасим частицата българщина останала по нашите земи !

Тези хора наистина ни правят на абсолютни глупаци. Правят каквото си искат без да ни питат, после ни изнудват да плащаме техния произвол. Миналата година пътувах из Егейска Турция - никъде не видях фотоволтаични паркове, но на всичкиш покриви на къщите имаше по един или два панела. Значи целта е не някой да печели за сметка на останалите, а всички да имат полза от зелената енергия. Питам: защо и тук да не бъде така?

Abu Talib

В закона няма разгланичение на енергияна на "ниско и високо напрежение".Доставя се енергия и толкоз.Другото е само измишльотина за повече и по-голяма цена и печалба.

Това е Истината! Най-мразим като ми кажат - "Европейският съюз каза ...". Ма кои са тези от този съюз и за какво се борят - мистерия!

аха. който иска да отиде да провери. и ако сменим темата така е и за фаровете на автомобилите които трябва да светят дори и през деня. европейския съюз бил казал, а излезе че е чисто лобистки текст, защото е казал валентин златев. ами на всеки 60 км път с включени фарове ти е 1 л. отгоре

Какво предлагаш, щом така добре познаваш международната общност?

Няма нищо ново.Всичко вече са го измислили и се е случеало.Когато народът е доведен до положение да няма какво да губи,нещата опират до живот или смърт.

...в учебника, дето ми го завираш, пише кво става с революциите. Пример-Франция. С или без буржоазната революция братя Рено и Ситроен щяха да бъдат основоположници на класни марки автомобили. Нали протестирахме по улиците, кво стана, изпокараха се началниците на протестите, ето преди час по бтв пак. Хората не знаят на кого да вярват.

човекът ти го е казал в прав текст, ти пак не разбрал. Ами а да ти кажа и аз: да се вдигаме всички и бой с тоягите по главите на всички управляващи докато престанат да се правят на тарикати и докато разберат, че и те и ние сме българи и трябва да сме солидарни за да живеем човешки в собствената си земя.

идеята за фотоволтаиците беше друга - всеки по-богат да си купи панелчета и да си ги монтира на покрива и когато е слънчево да му въртят електромера наобратно. например жорж ганчев или киро киров имат къщи замъци, имат и пари и си поставят по един панел на покрива. ама фотоволтаични полета на плодородна земя - и това ако не е цинизъм и порнография...

Абе тия от енергийните дружества се държав все едно,че протестите бяха не срещу високите цени,а срещу ниските такива.

То се е видяло без бой в буквалният смисъл няма да се мине. Задължение на ЕРП е подържането на преносната мрежа по определен инвестиционен план. Защо аз, като потребител, ще заплащам ремонти по "частната" им разпределителна мрежа и това ще ми се калкулира в цената на тока? Цената за пренос трябва да е не повече от 10-20% от консумираната енергия!

няма да си плащаме сметките. Няма да консумираме ток. Ще стоим на тъмно, докато не ви скапем. Пък вие му мислете на кого ще си пробутвате номерата и тока!!!

...си преместят оная работа от левият крачол в десният.....без лабут нема Р Е С П Е К Т към народа

стара като света е да се източи всичкият свободен наличен финансов и всякакъв ресурс от населението, да се вкарат хората в дългове, да се принудят да живеят под наем чергарски без никаква сигурност и да се завърти икономика базирана на труда на голямата маса напълно зависими "роби". Икономисти каквото и да ги правиш козината си менят но нрава - не.

НА ход е Прокуратурата.Дасе изкарат на яве всички договори.Да се види кои са собственниците на ВЕИ заради които хората ще плащат скьп ток с мизерните си пенсии и заплати.И тогава не протести Бунтове ще има.Да се разследват всички по веригата че много далавери са правили и тогава дали ще посмеят да искат да вдигат цени.

Това е поредната недомислена информационна каша. Всички искат увеличение, но никой не дава мотивите за искането си. Докато не кажат защо искат определен процент увеличение, тези числа от новината са безсмислено говорене.

....ще ни го ... от юли - без да се обесняват защо......ако естественно този път хората наистина не се ядосат и вместо да се самозапалват да им чупят кратуните .....не ми се мисли какво щеше да стане ако се гаврят така с гърците

копирам си коментара към друга една подобна "новина: Отново ни баламосват за да скрият тези, които са взели големите подкупи и това сигурно е кръга на псевдоцар Симо Крадливи, който докара ЕРП-тата. Тиквата също идва от този кръг и не случайно когато той се изцепи, че ще вземе лиценза на ЧЕЗ и на следващия ден избяга от властта. Също не е чудно, че сега протакат- прикриватмръсниците. Защо не се коментира главният въпрос - мизерните суми, които например ЧЕЗ са внасяли в бюджета-само това е достатъчно за отнемане на лиценза. ЧЕЗ сами казаха -от 2004 до сега били платили на държавата 450 милиона лева данъци и такси. Значи по около 50 милиона лева е печелила държавата от собствената си ел-мрежа. Това е смешно и то при условие, че ние и сами си произвеждаме и ел-енергията. Очевидна е грандиозната кражба, затова и тези от ЧЕЗ се натискат да останат... Една държава, Чехия, изнася националния ресурс на друга държава. Как се нарича това: колонизация... ДКЕВР да се вземам в ръце, че хората ще вземат пак тоягите.

Тия монополистични и престъпни институции да не ни правят на луди и вместо да Искат увеличение на цените да си Затегнат Повечко коланите-с 2-3 дупки и както правят всички в Криза Да си Понамалят 2-3 пъти заплатките от по 5-6 цифри и няма да са на Загуба и работата ще им върви...!!!ДКЕВР също да не им се Чуди и да не ги слуша , а да им Разкрие Заплатите, да ги покаже на целия Народ.., затова са Там...!

не е ли по-добре да се жертват 200-ина (не ми е известно колко,пиша хипотетично)ритежатели на енергоизточници-веи тец вятърни и др.подобни,вместо ограбения ,докаран до умопомрачение българскинарод.Много е лесно.договори ,дрън дрън ,да не са им потомствени или изкарани с труд?

"държавната ТЕЦ "Марица Изток 2" е заявила пред ДКЕВР искане за повишение с 18,29 процента на цената за енергия и 15,91% на цената за разполагаемост." Това е продиктувано от разходите за издръжка на футболния клуб Берое, който е собственост на държавния ТЕЦ ! Някой няма ли да се сети да пита редно ли е простолюдието да плащат тези разходи, чрез кметките си за ток! Или трябва кротко да склоним главица пред хобитата на Премиера в оставка! ДОКОГА??????????????

За съжаление това са реалностите за ЕРП НЕК и ЕСО ако искаме да няма режим на тока след 9 месеца ?!

вдигане на доходите до 1500лв.минимална.ха да видим,онея искат и аз искам.