ДКЕВР иска да отнема лицензи като БНБ

ДКЕВР призовава депутатите да приемат спешни законодателни мерки в сектор “Енергетика“. Съществувала “правна дупка“ при отнемане на лицензи.

Обратно в новината

Коментари - ДКЕВР иска да отнема лицензи като БНБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След "Експертното" правителство на Орешаески такава катастрофа ни чака, че не ми се мисли. Тия нали щяха да намаляват цената на тока, да заздравяват финансовата политика на страната, да отварят 250 000 работни места? Жална ни майка... А забравих щяха да отнемат лицензи на ЕРП_тата и каква стана тя? Май биха отбой, а ние ще плащаме сметката след тяхните "експертни " действия.

Чакай, да дойде "експертното" правителство на мутрата и гледай.....

Тези нещастници ще гръмнат и енергетиката. Една банка им е малко.

Ние в Пресцентъра на БСП имаме готов законопроект. Поднасяме своите специални благодарности за него на нашия все по-забележим идеолог - Красная Кухая Лейка. Според закона Пресцентърът ще погълне ДКЕВР като запази текущата независимост в пълен размер и най-накрая тя ще се почувства с развързани ръце. Искаме да я приведстваме с "Добре долшла" в редиците на Пресцентъра и да и пожелаем да използва ръцете си за да генерира блага за Партията и за българия.

Господи, прибери си вересиите

Божееее, Еленко Божков. Нищо лично. Не го познавам лично. Но в нач. на 90-те ме моташе в централата на СДС, после изчезна от там, покри се, мина, вече не му хващам дирята къде и при коя партия, и ето го днес, този НИСКОЧЕЛ ПОЛИТИЧЕСКИ СКАКАЛЕЦ се появява отново и иска специални права, а няма даже законодателни. Утре някой друг ще поиска също специални права и ние гражданите ще се окажем жертва на идеите претворени от подобни некомпетентни вечни службаши. Ами направо ни затворете. И дайте цялата власт на чиновниците.

Не мрънкайте срещу ЕРП-тата защото те са буферът, който поема "ниските" цени на тока и в момента те и ВЕИ-тата са единствените колони на НЕК. Ако бъдат извадени от пазара НЕК ще влезе във процедура по фалит почти веднага. В момента дори дупката е има няма 500 млн., понеже в БСП не могат да смятат или могат ама не искат. Колкото до ДКЕВР - те не са нищо повече от медиатор, чиято работа не е да наказва, въпреки че се опитва да го прави, а да регулира отношенията в изкуствено създаден монопол при ЕРП-тата (зонирането) и държавния монопол в продажбата, който между другото е наложен само за вътрешния пазар.

Този пък рокач къде се слага? До отнемали лицензи... ами то първо има цял куп други, по-леки мерки, ама там се иска да се наблюдава, да се разбира системата ида се работи в отношение на превенция... Вие къде бяхте последните 10-на години, като ЕРП-тата си разиграваха конете както си искат? Ще ти кажа къде, работихте заедно с тях, като им озаконявахте кражбите и си прибирахте комисионите... Сега, като се скапа всичко, искали да отнемат лицензи... некадърници...

ЕЕЕ аман от грозен дивеч бе........еленко.....

ОБЯВА Срещу 10 милиона ЕВРО в брой издавам и отнемам лицензи всякакви!

Кражбата която се осъществява от ЕРП-тата е колосална. Крадат с манипулация на електромерите! Да се върне собствеността на електромерите на гражданите и да има независими лаворатории. Как водомерите не са на ВиК. Разберете ме правилно: Електромерите отчитат вярно и точно, което се констатира при всяка проверка, НО инкасаторите имат достъп до софтиера и променят коефициета на отчитане като го завишават х1,2 или х1,5 та наглостта им стигна връх през декември 2012 г. да го настроят х2.

Експерт сте по писане на простотии, предназначени за простите и невежите!!! Експертите не пишат по форумите, прочетете статии на някои истински експерти. Водомерите са собственост на клиентите, защото още са държавни! Когато електромерите бяха собственост на клиентите, загубите на ток достигаха на места 40% и циганите го ползваха без пари! Кантарите по пазарите и магазините и бензиноколонките да не би да са собственост на клиентите?! По вашата логика всеки клиент трябва да си има собствен кантар и бензиноколонка! Безумия!

На практика БСП създава поредната Бомба със закъснител. Да гръмне през зимата и да изненада новите управляващи.

Аз пък искам да давам лицензи . . . Срещу 10 милиона давам къффто исскаш лиценз! Тук е малко на обратно - срещу 10 милиона няма да ти отнема никакъфф лиценз!

Хе, хе на будалите пак виновен оня дето яде баницата.

Абе, чугунена главо. В цял свят, цените на електроенергията се увеличават, тук се намалят административно. Така отрасъла загива бавно, но за сметка на това сигурно.

"Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш". Думите на великият Хайтов отговарят ли в достатъчна степен на питанията ти или да пояснявам;о)

Ха-ха.Драги,сложили са вълка до пази стадото в случая.

ДКЕВР иска да отнема лицензи като БНБ. 1. А имат ли финансов ресурс, с какъвто разполага БНБ? Щото ако нямат тогава... 2. Срещу кого ще прилагат този инструмент? Те и сега могат да променят политиките на БЕХ, НЕК, ЕСО и Булгаргаз. Пак искат да бъркат в чужда собственост. Как беше, да извършват експроприации...

Енергетиката е златна кокошка и трябва да е ДЪРЖАВНА ! Поне в канада е така.

Оскубаната кокошка не снася яйца, пък била и златна...

Ами тогава по-добре да се застрелят лисугерите, дето са я оскубали, защото както е тръгнало - без значение частна или обществена - един хубав ден ще се събудим със изгърмяла енергийна система. Можете ли да познаете какво значение ще има дали е частна или обществена тогава?

Освен това в Канада не е така. :-P

в кратки срокове да се приеме Закон за възобновяемите източници, който да позволи на комисията да ограничава размера на зелена енергия до считания за необходим. Божков, да нямаш информация , че този парламент ще искара още три години, че искаш промени в законодателството.

АКО ИМАХМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА , ТАЗИ ИЗМЕТ КОЯТО НАГЛО СЕ ГАВРИ СНАС ,ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА ЗА ЧАС !

ТИ ДОБРЕЛИ СИ ???? АБЕ РОСКО ЛИ ДА КАЖЕ КАКВО ДА СТАВА ??? ЗАМИНАВАЙ ДА СИ СВЕТИШ СЪС СВЕШ!!!!

Само парите те интересуват, тези в твоя джоб. Нали така ДАНС????

Не вярвам на нищо, което искат и правят тези престъпници в момента. Съсипват държавата пред очите на хората и те си стоят и не правят нищо :(

Кой как си напазарува ВЕЦ-овете в България: С ВЕЦ от АП се сдоби и бившият енергиен шеф и депутат от Великото народно събрание Еленко Божков. Под негово управление Пирин ват купи ВЕЦ Топлика.

вижте го как изглежда, изкопаемо от 50те на миналия век, от погледа му струи интелект, баща му ли е бил от отряда чавдар

Млъкни, просто млъкни. Еленко го познавам лично от 10 години и мога да кажа, че е експерт, а ти си лайно !

Кавичките на експерт си забравил.

На този на интелекта и знанията не можеш на отрязън нокът да му стъпиш. Друг е въпросът, че е пряко обвързан с Овчаров.

Да кажем, че е така - не го познавам лично, приемам на доверие твоите препоръки! Кажи ми сега обаче как е възможно експерт като Еленко ЧАК сега да види "правната дупка" по отношение на лицензите на ЕРП-та? И на какво правно основание тогава експерта заговори за "отнемане на лицензи" още преди няколко месеца?! Чии интереси обслужи той ?! Никой уважаващ себе си експерт и професионалист няма да си позволи да говори за отнемане на лицензи без да има законово основание за това!

Искаш да отнемеш ерепетата от Запада и да ги дадеш на Русия. За това е патакламата от последната една година.

...що бе - сега, като са западни, сме цъфнали и вързали, а? И защо да са непременно руски, а не да са си наши?

ще видиш какво е цъфтеж и връзване.

всички там са комунистически номенклатури и крадци

Мечтаят си и те да се облажат с тлъсти рушвети.Бай Еленко- вечната номенклатура в енергийната мафия в комбина с Дениз ершов и Светлана шаренкова.

абе и аз искам много работи, но да попитам на една от шефките ви нещо и се губеше дипломата

Ако не беше тъжно, щеше да ми е смешно! Еленкоооо, за отнемане на лицензи на енергодружествата в БГ се заговори отпреди близо 2 години - още от "февруарските събития" 2013! Ти ЧАК СЕГА ли, Еленко, видя правната дупка?! Ми на какво ПРАВНО основание досега се дръвчехте на ЕРП-та тогава бе, Еленко?!