Десетки сe стичат в Байлово за сбогом с дядо Добри

Миряни от цялата страна се сбогуват с дядо Добри, наричан от хората Светецът от Байлово. Тялото му е изложено за поклонение в църквата в родното му село.

Обратно в новината

Коментари - Десетки сe стичат в Байлово за сбогом с дядо Добри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

7. И аз рекох: кой би ми дал криле гълъбови? Аз бих отлетял и бих се успокоил, 8. далеч бих се отстранил и бих останал в пустинята; тъжно е, когато си отиват хора, които обичаме, но и когато си отиват хора, защото ни обичат.

За хвърчащите хора Валери Петров Те не идат от космоса, те родени са тук, но сърцата им просто са по-кристални от звук. и виж, ето ги, литват над балкони с пране, над калта, над сгурията в двора, и добре, че се срещат единици поне от вида на хвърчащите хора! А ний бутаме някак си и жени ни влекат, а ний пием коняка си в битов някакъв кът, и говорим за глупости, важно вирейки нос, или с израз на снобска умора, и изобщо стараем се да не става въпрос за вида на хвърчащите хора. И е вярно, че те не са от реалния свят, не се срещат на тениса, нямат собствен Фиат, но защо ли тогава нещо тук ни боли, щом ги видим да литват в простора - да не би да ни спомнят, че и ний сме били от вида на хвърчащите хора?

тези "десетки" сигурно са поповете, които са блажили по пости с хилядите, които им е дарявал!

да се слушат. Трябва да се трепят с лайняна лопата. Ти си срам за чочечеството. Що се отнася до дядо Добри ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ.

Ти си светъл пример за доброта и дано повече да са хората, като теб. Почивай в мир!

като ти е толкова светъл пример, продай каквото имаш и го дари на църквата! или си дарявай дохода на църквата! "Светъл пример"! глупости на търкалета!

БОГ ДА ГО ПРОСТИ! МИР И ПОКОЙ НА ДУШАТА МУ!

Смирен поклон!

Светец е отец Иван от Нови хан,който се грижи за хора в беда -тази кауза е свята,да просиш за най-богатата институция,която не прави нищо за нуждаещите се -не ми е свято някак.Поне тези пари да бяха използвали за бедни и бездомни хора-щеше да има смисъл

Бог да го прости и даде мир на душата му. Един свят и чист човек си отиде...

Давал, давал, ама колкото Бойко Борисов никой не е давал за храмове!!!!

Тиквоний - Мутрафонов не е дал и една лична стотинка за нещо полезно. Говори се че скатавал крадените милиарди в еврески банки и фирми.

Не го знам кой е този Дядо Добри,но нека душата му почива във мир,и съболезнования на семейството му,и роднините!!

-Bечния дядо Добри * ...и беше нощ, и беше ден...не помня колко дълго плаках, за Tеб, за вечността ти, за доброто в Tеб, че ни оставяш, озарил ни вече пътя на земята. Aз знам ти искаш да не страдам, сълзите си по теб да крия,... и моля Господ за наградата в сина си да те преоткрия.

Бог да прости човека! Милостивият, благонамереният, добродушният... доказва с поведение а не с празни приказки.

Почивай в мир дядо Добри! Поклон от мен и вечна ти памет!

Дядо Добри беше дар Божи за човеците, в частност и за сънародниците си. Бог да упокои душата му, а ние поне мъничко да се опитаме да му подражаваме!

Да знаете, че манипулациите имат само временен ефект. Истината е по ценна от това кой е прав. Говоря за инфото дето манипулирате за втората световна война. Всеки може да види в нета, кога България се присъединява.

Поредната Божия милост към нас българите! Бог ни даде пример чрез този негов раб за духовното богатство на човека, което отнасяш и на небето. Показа ни как давайки всичко от себе си, дядо Добри имаше Божието благословение в живота си и спасение на душата му. Нима Бог не ни показа, че го дари с дълъг и мирен живот без болести и без да е легнал на гърба на друг. Защото когато вярваш и се упававаш на Бог, той е твоя крепост и защита и твой най-добър приятел. Само ако знаехте колко светлина, мир, любов, милост има в Бог и че е достатъчно само да го потърсите със сърцето си. Пожелавам го на всеки! В това е смисъла на живота, всичко останало той ти го прибавя!

вечен покои дядо добри си подарява последните пари проси за подарък още ходи бос а босовете в това гнило правителство си увеличават заплатите мили дядо добри извикаи всички при теб от продажноато правителство и им купи лачени обувки за оня свят

Светец.

Не го превъзнасяйте. Дядо ви Добри сам е казвал, че има голям грях, който иска да изкупи с пари по този начин. Един от наследниците му е известна мутра. Ако имаше достатъчно здрав разум и духовна сила, щеше поне него да възпита и отклони от лошия път. Но не, той предпочиташе да говори лошо за хората от приюта на отец Иван. Така че дядо Добри си е избрал пътя. Така се опитва да изкупува греховете си, така прави. А вие поне бъдете адекватни и не се превъзнасяйте. Не в мръсотията и клошарския живот е истината, другаде е.

И къде е истината, според теб. Светецът Добри започва с даренията на 86 години, за девет години събира 35 хиляди и ги дарява на "Александър Невски" и на останали свети места, общо 80 хиляди. С това направи всички нас, които са пускали в чашката му съпричастни към делото му. Да се свети името му!

Удивително е, как живото и смъртта на този човек предизвиква във всички вас, такава богата палитра от ЕМОЦИИ и МИСЛИ.

Та не разбираш емоциите на хората, измъчени от абсурдната действителност, в която живеят. Я по-добре сподели мисли относно новината с повишаване на зплатите на дупетатите!

създаде тази "действителност" ;) От как се помня Българина само тъжни песни пее .... м м м м защо ли? Бъдете в радост, любов и здраве.Избора е ВАШ.

Дълбок поклон!Бог да те прости!

За мафиотите - хиляди, за дядо Добри - десетки. Народа заслужава съдбата си.

Много си прав! Ние сме алчни и егоистични за съжаление !

Бог ще съди тези които добуснха Бай Добри да ходи мръсен немит и невчесан приживе, а сега са го изкъпали, когато е предал на Бога духа си. Бог ще съди тези които продължават да експлоатират името на Грешника Добри все още, търсейки лична изгода. ''Венчава се през 1940 г. - време, в което България участва във Втората световна война.'' И МОЛЯ ВИ НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ. България не е била във война през 1940 година.

свобождаването на Южна Добруджа и установяването на българска власт се провежда от 21 септември 1940 г. и чрез мащабна военна операция. Основното участие на сухопътните сили е от частите на Трета армия с командир Генерал-майор Георги Попов и се провежда в съответствие със Заповедъ по Българската войска подписана лично от Цар Борис ІІІ. За установяване на българска държавна власт и управление, Южна Добруджа е разделена на четири зони. Сухопътните сили на българската войска на 21, 25 и 28 септември и на 1 октомври навлизат в определените региони. На 21 септември войската влиза в Тутракан. Сутринта на 25 септември гражданите на Добрич посрещат челният отряд на Лейбгвардейският на Н.В. конен полк. На 1 октомври е премахната румънската окупация в третата зона - Силистра, където българската армия е посрещната към 15 часа. На 1 октомври военно подразделение достига до общините на североизточната част на Южна Добруджа край Черно море Така и кой не знае история? И друго- съдиш, но от гледна точка на материалните неща, а за духовните си късоглед. Сори.

Байлово-родното място на друг един голям българин- Елин Пелин!

Нобелова награда за това велико откритие.

Да дариш всичко на църквата в която, митрополитите се движат с Бенли и имат часовници за по 30 000 лева, е меко казано наивност. Да просиш пари за тази църква е меко казано греховно. Дано Бог прости на този грешник, който и в момента църковни служите най-нагло експлоатират. Бог да прости и на тези които виждат нещо Свято в действията на грешника бай Добри.

Абсолютно съгласен!

Не забравяйте ап. Павел : Римляни 14:4 "Кой си ти, що съдиш чужд слуга? Пред своя си господар той стои или пада. Но ще стои, защото Господ е силен да го направи да стои."

Така ги е разбирал нещата, така е постъпил. Дарил ги е с чисто сърце, а и голяма част от тях ги е натрупал чрез обикновените хора пред църквата. Реално тези пари, които е натрупал чрез милост от хората са отишли за багородна кауза. В Турция поправиха Желязната църква, а родните светини биват забравяни и оставяни на произвол.

В Библията пише: не прави от враговете си свои учители. Голяма работа, че някои църковни деятели са потънали в греохове. Той е праведник, защото църквата не е институцията само, тя е нещо повече от това. А той даваше до стотинка за това, което бе повече от институция и то е в душите и сърцата на хората.

Църквата са хората, обединени около Христа, чието име се опитват да прославят с делата си, както дядо Добри. Господ ще съди онези, които злоупотребяват с Неговото име, не ние! Ние трябва да следим за нашите си дела и мисли, не за чуждите и пак е трудно, защото разсее ли се човек по другите и веднага пада.

За теб може да е наивник,ати си алчен защото гледаш само колите и часовниците на поповете, а дядо Добри е виждал друго. Това е човек друго покореие,с друго възпитание и морал. Те са учил иправославие в училище,и както виждаме са недостижими за нас като морал и манталитет.

...ПОКЛОН...пред ЧОВЕКА....

А правителствените джендъри, дали ще се стекат и те на поклонението за имидж?

Смятам, че спокойно в София и/или Байлово може да кръстят улица(булевард) на името на най-големия дарител на най-известния храм в столицата(а вероятно и в Република България).

Мир на праха му! Дълбок поклон!!

Безгрешни няма, но и застанали до него - всички са за осъждане.....дано се вразумят поне няколко от крадците-милионери....ама едва ли....

След като прочетох статията..ПОКЛОН пред този ЧОВЕЧЕЦ.., но дали днешен бугаристан ги заслужава....

Светла му памет.

Ако знаеше дядо Добри какъв джъндърски облак е надвиснал над неговата китна България...

Поне днес се отърсете от снобизма си! Имайте уважение към Дядо Добри! Почитайте паметта му!

Поклон! Мир на душата му!

Живей така, че когато умреш и гробарите да плачат за теб. Сигурен съм че за дядо Добри те ще пуснат по една сълза, така както го направих аз, а предполагам и мнозина от вас.

Истинската почит явно е към духовното богатство, а не към материалното.

Мир на праха му! Даде пример човекът, помогна, на кого и колко само той си знае. И отива на по-добро място.

Вечна му памет на дядо Добри. А тези, стичащите се, да се замислят - с какво приличат на него. И ако не намерят отговор - по-добре да не лицемерничат.

Светла му памет.Такива хора са нужни на България.Добри и честни.Да не гонят материалното.

Бог да го прости дядо Добри!

Дали ще се появи някой от "държавните хора" за да уважат дядо Добри?

Едва ли някой от тези лицемери знае за него. И ще бъде светотатство, някой дебил да се появи на поклонението

Точно па на "църквата" да дари всичко - точно на тези крадци и лъжци???

На вас - нпо джендърите от червената къща ли да дари всичко,отрепко?

Той е от друго поколение вярва в църквата и в моралните ценности,сигурно е грешен за много неща но се е опитвал да изкупи грешките си по начин какъвто той го разбира.Мир на праха му , може би си отиде един от последните добри хора които нямат омраза в себе си.

Мир на праха м и Бог да го прости !!!