ГЕРБ внася поправки в Закона за горите, но не променя спорния чл. 54

ПГ на ГЕРБ ще внесе в деловодството на Народното събрание предложение за промени в Закона за горите, които обаче засягат само текстове, по които вече е постигнат широк обществен консенсус.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ внася поправки в Закона за горите, но не променя спорния чл. 54 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цеко беше основен 'играч', свързан с Тройната коалиция. Незаконните писти в Пирин бяха построени именно тогава, никой не му направи проблем. През 2009 г. се преориентира, стана спонсор на ГЕРБ и хоп - вместо да го принудят да ги махне, те започнаха да дрънкат за 'инвестиции' и му гласуваха специално 'законче', за да узаконят както този, така и бъдещите грабежи. Ето затова протестират хората - не искат същите бандити, които презастроиха и осраха Черноморието, да сторят същото и с планините.

Много ми е чудно наш Боко, дето все квичи, че нямало да допусне да му извиват ръцете миньори, археолози, зърнопроизводители, железничари и т.н., защо се поддава на изнудванията на една частна фирма като "Витоша ски"? Значи уж никой не можело да му определя политиката, която ще води, а се оказва, че една частна фирма може да го изнудва, просто като спре някой и друг лифт......

За кои скиори ще е от полза. Като направи монопол цеоко ще вдигне картите на 70лв и на трите курорта. кои ще ходят да карат тогава? аз предпочитам по стари лифтове но да си остане цената на витоша 20лв.

Не е вярно, че "Не се е намерил още идиот, който да поиска такова нещо". Пълно е с такива, в парламента, правителството и общинските съвети. Очевидно, че мистер Найденов страда от тежко интелектуално късогледство съчетано с вроден корпуративен астигматизъм!

Двойкарите от основно средно и висше образувание ви управляват народе тъп народе прост

Ал

Интересно за какво са му на Цеко Минев нови писти? Той и тези, които имаше не ги пускаше да работят на 100%, поне на Витоша. Явно иска да строи хотели. Абе трябва да му се отнеме концесията. Неизпълнението на договора от негова страна със сигурност е достатъчна предпоставка за това. Лифтовете трябва отново да станат общинска собственост. Но явно ББ има интереси там и това трудно ще мине.

Иска да направи Алеко като Банско, това иска!

аззз

и сега какво заради няколко въшливи платени "еколози" ще губим инвестиции за милиони е много хубаво, да имаме гори и гладни хора браво честит нов комунизъм другарки и другари еколози...

Ал

Не знам ти какво ще изгубиш от тези "инвестиции", но от тях могат да спечелят само няколко мутри-"инвеститори". Всички останали само ще загубим.

затова ли подпалихте гората гадове

РЕФЕРЕНДУМ!!! Със сигурност скиорите обичат природата повече от българските пишман еколозите, които обичат анархизма, но мразят целия свят. Половината от срещите с природата на мен и детето ми са, когато ходим на ски, но къде ???

И аз съм категоримчно за референдум и за връщане на софийското жителство! От една страна виждам протестиращи на Орлом мост срещу мутренската наглост природозащитниците - образовани и много искрени млади хора. От друга страна под сянката на огромни плакати с лика на Вожда се надига стадо алчни и верноподанически настроени селяндури, мутри без произход, възпитание и образователен ценз. Та тези вторите са готови, не само горите да изсекат, но и родителите си да продадат, само и само да станат богати за една нощ и да купят по един джип на дебеловратите и и дебелогъзистите си тъпи отрочета.

Защо ли Столична община не вземе да възстанови и стопанисва ски съоръженията на Витоша, както стана с плажа в Бургас? Оказва се не лоша и работеща идея.

Цеко Минев е типичната нагла комунистическо-парвенюшка гад.

Да се отнеме стопанисването на Витоша от Витоша ски на Цеко минев. И без него ще минем. Изрод.

Тоя изрод Цеко Минев да не би да е страна в спора, та присъства на преговорите?

Това е прецедент в българската история! Мафиот открито по медиите да изнудва народа! Наглоста край няма! Ние ще се борим! 5 Юли сме там!

Какво значи заплаши? Планината да не му е бащиния на този. След като може да си позволи да плаща концесионни такси и данъци във фирма без приходи значи пере пари и заслужава масирана данъчна проверка

Каква ти данъчна проверка, бе човек! Съоръженията на Витоша са притежание (няма концесия!) на 2 офшорни фирми и не се знае, кой е собственик. Но са сред големите акционери на ПИБ, затова Цеко Минев е там.

Като не искат да отварят вземете им съоръженията и да си ходят вкъщи !!!

Да национализират всички съоръжения. Да махнат фирмите където само скубят от хората и правят невъзможно ходенето в планината.

Това ми прилича на изнудване! Ако щете отваряйте ве, и без вас ще си караме ските, пък друг може да отвори, не сте само вие!!!

Само да не си вкарат автогол с непускане на съораженията още един сезон. Да не се окаже, че и без техните съоражения може да се мине.

Този елемент цеко трябва да бъде изгонен от страната и да си ходи при другарите от кгб.

те ли запалиха пожара

Не е добре да показвате снимки на КДС-ри. А този е и банкрутирал банкер, първо назначен от "държавата", а след това и спасен от банкрут от нея, с парите на данъкоплатците, който сега си позволява да изнудва цял народ. Питайте го защо на Ветровала, закона за горите не пречи на Мачирски, но пречи на кланът Витоша ски! И кой идиот му хариза основните лифтове и влекове на Витоша? Да излезе и да се гръмне публично, моля!

Ал

Бойко Борисов му ги хариза, докато беше кмет на София. Хариза му ги на отговорно пазене. Нали не може директно да си ги хариже.

И както някой вече загатна, да не забравите да си закриете сметките в ПИБ. Нека след това си говорят че им дреме на шлифера....

Цеко със щеки (ОТЗАД)

ЕТО КОЙ ЗАПАЛИ ВИТОША И ИМА ИНТЕРЕС ОТ ПОЖАРА-Г-Н ЦЕКО МИНЕВ. НЕ СЕ ЛИ ДОСЕЩАТЕ С КОГО Е В КОМБИНА.

не му викай господин на този:)

хей инвеститори събудете се и кандидайствайте за нови лифтове-княжево -копитото и други места -КЪДЕ СТЕ ПЕРНИЧАНИ ,САМОКОВЦИ И ДРУГИТЕ МЕСТА ОТ ЮЖНАТА И ЗАПАДНА ЧАСТ НА ПЛАНИНАТИ -ИМА АВТОМАГИСТРАЛА ЛЮЛИН И ЦЕКО ЩЕ ГО ДУХА той пак ще го духне но по-бавно във времето или някой ще му помогне

Сега е момента да развалят договора с Цеко. Стига ни е шантажирал. Какво като не работи Витоша миналата година? Голям праз. Като сме тръгнали така, дайте Софийска вода да поиска улиците, под които минават тръбите със заплахата, че ще спре водата.

аз предлагам цеко минев на линч и бой докато не се махне от ски бизнеса ако не иска бой бой и бой на всички тъпаци който мислят днес как да си напълнят гушата ! зимата всички софианци,туристи, скиори еколози да пуснем лифта или премахнем лифта или договор на цеко минев-нищо че кметицата казва че е перфектен -може и заедно с нея -на война за витоша!

аз предлагам цеко минев на линч и бой докато не се махне от ски бизнеса ако не иска бой бой и бой на всички тъпаци който мислят днес как да си напълнят гушата ! зимата всички софианци,туристи, скиори еколози да пуснем лифта или премахнем лифта или договор на цеко минев-нищо че кметицата казва че е перфектен -може и заедно с нея -на война за витоша!

С поредните закани "Витоша ски" ни ориентира към подпалвача. В нормална държава с нормално правителство не биха търпели подобен рекет, дори и след като им е платено за лобирането. Биха национализирали съоръженията, щом като толкова са се загрижили за ски спорта.

И все се заобикаля въпроса - защо заради проблемите със собствеността на една фирма, трябва да има закон, засягащ в бъдеще всички гори и ниви в държавата?

аз предлагам цеко минев на линч и бой докато не се махне от ски бизнеса ако не иска бой бой и бой на всички тъпаци който мислят днес как да си напълнят гушата ! зимата всички софианци,туристи, скиори еколози да пуснем лифта или премахнем лифта или договор на цеко минев-нищо че кметицата казва че е перфектен -може и заедно с нея -на война за витоша!

Витоша е единствената планина в света запалена едновременно от Прениер,земеделски и вътрешен министър.В Централният Софийски може би ще им дадат обща килия?Ако все пак Боко не избяга като крадливия Горбачов овреме.

Тия наглеци от "Витоша ски" да не би да са си донесли Витоша от село, или може би им е наследство? Остана да наредят биячи по входовете към планината и да късат билетчета за желаещите да се качат на Витоша.

"Витоша ски" заплашиха да не пуснат лифтовете. Което означава, че ще са на загуба и следващия сезон. Което означава, че разчитат на компенсиране от друго място за тези пропуснати ползи. А уж, конкуренцията регулирала пазара на стоки и услуги!

На тея от Витоша ски да им отнемат концесията! Ай сиктир...

За толкова године неразбра ли, че на Витоша няма и никога не е имало концесия на ски зоната. не разбра ли, че Витоша ски не са концесионер и не може да им се отнеме нещо, което те не са! ТЕ СА СОБСТВЕНИЦИ НА ЛИФТОВЕТЕ. ПЛАТИЛИ СА ГИ И СА ТЕХНИ. ЩЕ РАБОТЯТ АКО ИМАТ СМЕТКА. АКО НЯМАТ ИЛИ ИМ СЕ ПРЕЧИ НЯМА ДА РАБОТЯТ. АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ИМ КАЖЕ КАКЛВО ДА ПРАВЯТ ДА КУПИ ЛИФТОВЕТЕ И ДА СИ РЕАЛИЗИРА ЦЕЛИТЕ.

А защо са купили ски лифтовете след като са знаели какъв е закона и не им изнася при такъв закон да работят?! Явно са си правели някакви други сметки и договорки!!! Доколкото знам "Лалето" беше собственост на АВСТРИЙЦИ и при тях си работеше!

Че са ги купили, купили са ги, ама в договора има условия. Не могат да си правят с тах каквото си поискат, а само каквото пише в приватизационния договор.

те не са на концесия, а купени на безценица от общината - всички знаем как става приватизацията-ето го резултатът! Демек единственото решение е да се отчуждат!

Приветствам принципа на защитниците на природата - стоп на лобистките закони! Този касае предназначението на горски територии И земеделски земи. А "Витоша ски" действат с натиск и заплахи. Така се опитват да прокарат пътеката за безразборно застрояване не, само на Витоша, но и на всички гори и ниви от всевъзможни чужди и наши инвеститори. Да имаше гражданска или спонтанна организация за протест и срещу високите цени на горивата и енергията, която ни спретнаха предишни правителства, а сегашното просто се възползва.

Мъдрите хора правят така, че всики да спечелят. А ние какво? Всички до един са губещи: планинари, скиори, младежи, деца, еколози и еко организации, държавата и още много други. Няма нито един печеливш от тази ситуация. Браво! Големи боклуци сме.

Какво предлагаш? Да го ставим да си разиграва коня както му харесва. Що за държава е тая, чийто управници признават, че некъв съмнителен бизнесмен ги шантажира, а те нищо не могат да направят. При действащи закони! Ако ти като гражданин и данъкоплатец не се изправиш и не заявиш, че това е неприемливо, никой друг няма да го направи вместо тебе. Нито ЕС, нито Господ!

Проклет да е Цеко /който дава/ и проклети да са дупетатите дето взимат сребърниците, за да съсипят планината като морето ни.

Да вървят да правят писти на Сейшелите, където са избрали да плащата данъците си!

Именно!

Докога, бе, хора, ще търпим своеволията и беззаконията на управляващите? Законът за горите, увеличените цени на ток, вода, парно, последващите увеличени цени на всички стоки и услуги, безхаберието и античовешкото отношение към всички нас от управляващите, неадекватните действия за справяне с кризата, даже бих казал и никакви действия, насаждането на омраза и интриги и настройване всеки срещу всеки.... Докога?

всички лифтове си работеха додре,докато не дойде цеко

И какво като плашат?!? Аз си карам ски и без тях на Витоша! И всички ще караме ски и без тях на Витоша! Какво плашат и кой?

Плашат онези, които са свикнали да стигат до природата с колата и да я паркират на брега на морето или реката, да извадят мезетата и ракиите и да пуснат чалгата от тонколоните. Същите тези, на които не им пука в какъв вид оставят гората след себе си. И това, дами и господа, са по-голямата част от гласоподавателите.

Долу всичко и всички! Не на бизнесът, не на природата! Урааааа!