Пенсионер подаде жалба за дискриминация срещу Борисов

Пенсионер от село Ярджиловци внесе в Комисията за защита от дискриминация жалба срещу изказването на Бойко Борисов при откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в Пловдив, че пенсионерите са изяли фискалния резерв.

Обратно в новината

Коментари - Пенсионер подаде жалба за дискриминация срещу Борисов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом грозотията Цветанка Ризова казва, че двама издържаме един пенсионер какво искате от един неграмотен пожарникар. Тая глупавата Цветанка не може да преценни, че не тя а хората са работили 25 години след 10 ноември и са си плащали от заплатите за да имат достойни старини, а такива които не държат на пенсионерите може и да не дочакат пенсия.

Борисов говореше за Волен Сидеров ,че е фашист!Той дето обвинява пенсионера с мизерна пенсия,че изял парите!Тоя човек,ако излезе пред тия хора вече,значи е пълен простак!Ясно е ,че ГЕРБ,Цветанов и др. са боклуци безсрамни и нагли!Те не трябва въобще в Парламента да се появяват,за власта да не говориме!

каква мисъл от това недоносче.

Към поредния. ТИ НАИСТИНА СИ ГОЛЯМ ТЪПАК.

Отявлен боклук в действие.

Какво изказване очаквате от човек направен от толкова добър МАТ"РИАЛ и ТОЛКОВА МНОГО КНИЖКИ ПРОЧЕЛ.

Задавате ли си въпроса колко пъти бяха окрадени пенсионните фондове.Къде са парите?Колко хора плащат осигуровки и не доживяват до пенсионна възраст какво става с тези пари?Бойко за това го бяха избрали хората да решава тези не леки проблеми.

Подигравка с пенсионерите-хората които 45 години работиха и създадоха това което кредитните милионери откраднаха за няколко години.Имайте уважение към това поколение.

Създадоха лайна и помия тези, които работиха 40 г. Ето това създадоха. кредитните милионери крадоха от работещите хора, не от пенсиите. Но да се върнем на въпроса: освен завод за оръжие и заво за вредно химичско приизводство, което от Европа не сикат да извършват на своя територия - кажете един конкурентен завод, който тези трудещи се са създали! Няма, другари! няма конкурентен завод, който да е изкарвал наистина добри пенсии, та и накой след това да ги е намалил. Спали сте, яли сте, таковали сте си булките и сте затъпявали, и не сте правили конкурентно и умно производство. Най-стращното е, че сте повярвали на пропагандата колко сте образовани, а сте всъщност прости като галоши. С такива хора и стадо кози не можеш да отлгедаш, камо ли икономика за добри пенсии да развиваш. Това е истината и е време да се докоснем болезнено до нея! Бойко е първият политик, който каза истината и виждам, че отново квичите на умряло. Слава Богу сте живи, но ви храним и конпенсираме едновременно НВЕРОяТНИЯ дефицит на интелект и трудолюбие, който сте оставили след себе си. По комунистически. Ако беше само България, бих с епоколебал в преценката си, но това е положението в 26 комунистически и посткомунистически държави, които са надъното в нищета. Запомнете го и ако сте ддостатъчно тъпи, гласувайте пак за достойния лъжец и мошееник, наследника на комунистическия лидер от ЦК на БКП Станишев. Тогава ще видите дискриминация, но не за един мандат на възстановавяне, а за още 5 години напред.

имай поне малко уважение към предците ти. Светът не е започнал с асфалт паша а много преди него.

Господин "Капиталист" а пътищата по които пътувате, електропроводите по които си получавате електричеството, за да си пуснете компютъра и да пишете глупости тук, водопровода и канализацията,а и всичко останало да не сте го строили вие случайно???!!!!Строили са го за БЕЗ ПАРИ същите тези хора, голяма част от които си отидоха от този свят отдавна и които са ви издържали с данъците си години наред,докато майка ви вие сменяла пелените и не сте ходил и прав под масата дори!!!

Интересно изказване, толкова малоумно трудно човек може да намери.Това същество, условно някакво създание би било радост за доктор Фройд, но за съжалени то е толкова неграмотно , че дори незнае кой е.

Внимавай, че ако гспод му дойде на помощ всичките на веднъж да му се изсипят, пак няма да го закачат ;)

Мургина кой я назначи и кой не я осъди? Познахте - БКП и ГЕРБ! Две лайна от двете страни на една и съща монета. Кой национализира личните партиди на Професионалните пенсионни фондове? Гербянкофф. Кой не желае да национализира чрез конфискация ЧЕЗ? герб, Бк(с)п, дпс, дсб, ндсв, пръмова, сдс!!

Напълно подкрепям г-н Диманов в компетентно формулираното искане. Подобно поведение, като на Банкянския наркотрафикант и убиец, е абсолютно недопустимо! Значи не Цветелина, Корумбашев, Прокопиев, Фостов, Лайнишев и Доган, а именно майките и бащите ни били изяли резерва! Точно хората, които цял живот са внасяли! Ами ние не внасяме ли също? Господ да ги утрепа всички такива нещастни недоразумения превърнали се в подли олигарси!

Жалко, че е само един. Тежестта щеше да е много по-голяма ако беше колективен иск. Последните 23 години колективно съзнание в България не е познато - индивидуализъм - и за това е на този хал. Криворазбрана демокрация.

Асега като можеш да пътуваш по света, пътуваш ли глупако, имаш ли пари за това? Може да имаш, само ако си крадец, или си спечелил пари с измами!

Само така -тиквата трябва да се гони до дупка за золумите които извърши.А и какво можем да очакваме от един безродник без родители,без деца,без жена и без приятели

Това, че след срива в икономиката, който Станишев започна в началото на 2008 г. (по официални данни от станишево време) Борисов успя да постигне ръст в икономиката от година и нещо насам? А само един тъпак не знае, че от хода на икономиката днес след 2 години започва да се влияят приходите на населенеито. Както от спада на икономиката при Станишев две години по-късно резервът от 12 милиарда стана 8, задълженията към бизнееса в тези 8 станаха милиард и половина, а показчването на пенсиите стана за сметка на следващото управление, което де факто беше 45 милиона на месец. Сумарно още 2 милиарда за увеличение, но този път в криза, което е различно от инвестиционен климат след влизане в ЕС. Оказва се, че Станишев е буквално некомпетентен в сравнение с Борисов!!! Макар да глупаците да им изглежда обратното, което е целта на изпечения мошеник Хамстера. Докато простака не научи основни уроци от икономиката, ще страда. А българският простак е най-класният на света - 3 кризи, докарани от комунистите от всичко 3 техни управления не му стигнаха да разбере, че те му кратат пенсията, крадат ни цялата икономика.

За какъв ръст в "икономиката" говорите изобщо??? Ръст няма вече над 6 години!!! По една много проста причина- спука се строителният балон и стотиците чужденци наливащи пари в него се отдръпнаха!!И какво стана след това-Вече всички можем да го видим!!!

На лицето му е изписано че е живковист. Типична червена мижитурка.

Анонимен и ще си останеш, защото си едно голямо изпражнение!

дали евентуално знаеш значението на думата мижитурка? Сега съм съигурен че 2/3 от прочелите вече ровят в тулковния речник, включително и ти.

Прав е човекът! Освен това във всички европейски държави и Сев. Америка пенсиите се индексират годишно, най-малкото според нивото на инфлацията!

Бойко Борисов може и да е прав ! Сигурно има и много фалшиви пенсионери по болест , които гълтат много пари ! Да се направи една комисия и тя да провери всички, да видим колко са болните, които наистина заслужават да получават пенсия по болест !

Доктор от ТЕЛК Пловдив беше арестуван вчера с подкуп от 300 лева. 61-годишният ортопед Марин Маринов поискал парите, за да извади на пациент удостоверение за инвалидност. Лекарят посрещнал пациента с думите, че според него заболяването му вече било излекувано. Докторът обяснил още, че ако болният даде 300 лева телковото му решение ще бъде подновено. Гражданинът се възмутил и се оплакал в прокуратурата и полицията. Банкнотите от подкупа били белязани и пациентът ги предал на доктор Маринов. Той ги преброил и изхвърлил плика, но на стълбите на Регионалната здравна инспекция бил арестуван. "Към тази момент вече е повдигнато обвинение и то е за подкуп и е във връзка със случая от вчера, по който той първоначално бе задържан за вземане на 300 лева от пациент, насочен към комисия ТЕЛК", обяви Галина Андреева-говорител на Окръжна прокуратура-Пловдив. Докторът е пенсионер, но въпреки това продължава да работи. Заради напредналата му възраст и многобройните му заболявания той е освободен от ареста. Прокуратурата ще прецизира обвинението в зависимост от това дали подкупният доктор е бил член на лекарската комисия или е бил извикан в качеството му на експерт. "Законът предвижда наказание до 6 години лишаване от свобода и съответна глоба", уточни Галина Андреева-говорител на Окръжна прокуратура-Пловдив. Доктор Маринов е поредният арестуван с подкуп член на ТЕЛК в Пловдив. След дълги дела обаче две негови колежки, които преди години бяха написали на пациентите си срещу 70 лева повече заболявания от реалните, бяха оневинени на втора инстанция в съда.

И това е само единичен случай когато са го хванали, а колко има дето не ги хващат... Наскоро ми се наложи да се занимавам с болници, доктори, болногледачки, ТЕЛК и т.н. Вервайте ми хора още съм в шок. Алчност, рушветчийство, корупция, мързел, безхаберие, на всичи нива. Никой не иска да работи, всички искат да крадът, да въртят далавери и чакат някой да им даде. Боже, та ние сме по зле и от третия свят.

Другарко, и да има такива мошеничества, задължение на властта да предотвратява корупцията! Хора с 35-40 г осигурителен стаж са с по 200-300 лв. пенсия. Това е ненормално... това е геноцид !!

Покрай сухото гори и мокрото, понеже не можем да си накараме държавните институции да заработят както трябва, ще запалим балата за да намерим иглата.

"При осъвременяването на пенсиите с 9 на сто, очакваният месечен разход за пенсиите и добавките към тях за м. юли 2009 г. е 582,6 млн. лева. За периода юли - декември 2009 г. общо за пенсии ще бъдат изразходвани близо 3,5 млрд. лева, в това число за пенсиите, несвързани с трудова дейност, които се финансират от държавния бюджет - 148,2 млн. лева, съобщи пресцентърът на НОИ." Това е решение на правителството на Станишев от юли 2009г. Той беше на власт до 27.07.2009, а след тази дата, в условията на призната световна криза дойде Борисов. Това си беше гаден комунистически каапан-аз обещавам, ама той ще се пържи!!! Горепосочения пенсионер трябва да го проумее!!!

Станишев вдигаше пенсийте всяка година, както е по закон, Боко защо не може?Комунистически капан е самият Боко!

Могат само да са благодарни пенсионерите, че Станишев им вдигна пенсиите в последния момент, Боко е решил да ги умори от глад!

Човек ли си, свиня ли си? Когато се дигнатт пенсиите по време на криза, това води до срив в икономиката и слд това не могат да се плащат дори и тези пеенсии. Цялата икономика спира да се възпроизвежда и самите пенсионери влизат в капан заедно с всички други граждани. Парите не се копаят, те се произвеждат в икономиката. Когато тя здлъжнее към покачени песнии в криза, икономиката почва да спада и всички влизат в още по-дулбока криза. Съжалявам, но понякога разсъждавате като цигани, които само чакат да им подхвърлят 5 лева и са готови да се овалят в калта. Без да мислят. Идете да поживеете в Северан корея и ще се върнете щастливи, даже да ви намалят пенсиите. Всичко е въпрос на разум, който ви липсва на част от пенсионерите. И такива като вас Станипев испозлва за поредната гнусна намеса на комунистите в историята ни. Винаги пагубна!

А колко пенсии са спрени със ГОРЕН ПРАГ и държавата с колко е ощетила пак пенсионерите, задавал ли си си този въпрос. Сега колко трябва да раздаде за да е танто за кукуриго

ГЕРБ няма нужда от гласовете на пенсионерите, които искат да върнат България към комунистическо робство! За нас ще гласуват всички работещи българи, защото знаят, че ако ГЕРБ не спечели изборите, могат да загубят работата си!

Човешката глупост е безкрайна....

Брей че малоумнике е тая герп- надежда

Не знам в коя държава живеят харесващите Бойко. Ами има Интернет- влезте и вижте с колко са увеличени пенсиите в мандата на предното правителство: - 2006 - 4%; - 2007 - 20 %; - 2008 - 10,35 %м - 2009 - 9 %. И какво излиза - увеличени с 43,35 %. И като се капитализира - какво излиза- около 50%. И кой би поел ангажимент , че още с идване на власт ще увеличи пенсиите с 40%. Ми просто е но не за всички - за 4 години по 9-10 %-ето ти ги 40%. Сега и за минималната заплата - 2005 г. - 150 лв. , а 2009 г. - 240 лв. или по просто му - 60 %. Ико праим след това ?????

Ами ко праим ? Викаме "светилото" Дянкoff.

Тоя Гришата го подучва какво да говори и какви да ги върши.

По се рко, както казват по Граово, ти ли работиш за пенсионеpите бе, ти който си се сговорил с pаботодателя ти, също мошеник и мързелив невежа като тебе, да се осигуряваш на минимална заплата, и да си делите келепира. Ти ли, който с години не можеш да си намериш работа, ти ли който на две магарета сено не можеш да разделиш. Нападате пенсионерите, защото ядете от техните паpи, които окрадохте преди 20 години, а сега се правите на благодетели. Ако пенсионерите разчитат на изработеното от вас, досега щяха да се гътнат и да изпълнят мечтата на правителствата. Ама те и сега ви дават за цигари и копат картофи, та да хранят и копелетата ви. П-о- с- ерковци некадърни. Мислите че като не ви го казват в очите старците, не знаят че парите им ги окрадохте точно вие младите преждевременни дъртаци.

пейч! Аз си пътувах по целият свят в ония времена, бях моряк и видях целия свят! Ако си искал да пътуваш,можело е!Но искаше и много бачкане, ще знаеш!

Много трябва да си нагъл за да кажеш това.Знаем кои пътуваха с корабите,знае се и в какви рушветчийски схеми трябваше да влезеш за да пътуваш.Знае се и за контрабандата на разни дефицитни стоки.Всеки можеше да пътува,ако е УХО на ДС.За бачкане не ми говори.Не ми се пише повече,ако беше пред мен щеше да си с чупена глава заради наглостта ти.

За едно общество може да се съди колко е развито и дали е първобитно най-вече по отношението му към физически и социално слабите групи /инвалиди, майки с деца, пенсионери, болни хора/.

Полицията вече има официално разрешение да бие бременни и деца по протестите!

Напред другари ще победим! Атентатът в църквата Света Неделя е най-тежкият терористичен акт в историята на България, а по това време и в света. Извършен е на 16 април 1925 г. , Велики четвъртък, когато група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП) взривява покрива на църквата Света Неделя в София. Убити-213 ранени-500

Това по какъв начин дава право на Боко да краде парите на пенсионерите? Или те всички са комунисти и не трябва да живеят?

Сигурно пак нещо не сме разбрали както трябва от изказването на Борисов. Това е защото той може да е прост, но ние вече не сме прости. Колкото и да обяснява, по-зле ще става.

едно не разбирам защо бсп обещават по -високи пенсии и заплати и работа чак в края на мандата ( ако изобщо имат такъв) защо не вдигнат пенсиите с 20% веднага и след това да се чудят откъде пари за изплащането им и да видим какво ще обясняват за фискалният резерв, в такава ситуация беше боико но се справи.

е как да ги обещаят в началото ? пък обещанието за по високи заплати е смешно, парламента не определя заплатите :) Минималната заплата е задължителна за облагане с осигурителни вноски, но не е задължителна като минимална цена на труда демек можеш спокойно да си назначиш някой с 50 лв заплата, да му плащаш осигуровките върху 310, и да му даваш 50 лева

аз те разбирам напълно, работя във финансовата сфера но как да го обясниш това не кухите леики че приказките на стнанишев са гавра с избирателите му, как да им обясниш че след като никои не плаща данъци нема пари за пенсии и здравеопазване и прочее, и пак какзвам каква е разликата когато боико казва че нема пари за високи пенсии и когато станишев казва да ще ги вдигнем ама в края на мандата, боико поне не лъже за това а станишев спекулира.

всички адвокати в България да заведат по едно дело срещу политиците - наглите мутри и крадци, които ни докараха дотук, и не само срещу ГЕРБ

така е, бсп да излязат и да каят по тяхно време кого са осъдили, така както вървят нещата отиваме към друг парадокс, в бг мафята съди политици, защото този театър е режисиран от мафиоти а изпълните ли са бсп които вече изгубиха всякакво достоинство.

Сега остава да се изтъпанчи Цвъки на тъща ми Апартаменто и да гарантира, че Боко Тиквата няма вече да говори така за пенсионерите и мат'риала за да добие дабие тъпунгерската им бурлеска наречена "Управление на ГЕРБ" завършен вид!

Нека да си плаща съдебните разноски, като толкова може да мисли

На мен лично ми се иска да се откажа от задължителното осигуряване. Да съгласна съм да плащам данък общ доход, данък сгради и прочие, но не и осигуровки. Пенсия не искам да ми дават. Защо не се предвижда в закона такава опция? Откъде на къде ще плащам над 20% от дохода си за осигуряване, което най-вероятно няма да получа. Ядем ГМО, храни с Е-та, внасяме си боклуците от къде ли не. Достойно си изсичаме горите, че ни е твърде чист въздуха, да го замърсим малко. Стимулираме всякакви чужди производства, но не и нашите собствени. Ако си на възраст между 20 - 35 год., е по вероятно да умреш, в следващите 20, отколкото да доживееш до 65 и да се пенсионираш...

При Тройната се спазваше швейцарското правило, изведнъж идва Боко и спира увеличаването на пенсийте. Тройната му остави 8 млрд. лева, човека ги опука и обвини пенсионерите! Толкова нагъл никой не е бил!

Господа пенсионери,хак да ви е.Дори и това,което ви се дава не заслужавате,извинете.Защото имахте прекрасна възможност да създадете най-голямата партия в парламента и тогава пенсиите ви щяха да са далеч по-добри,но понеже сте българи/жадни и алчни/за власт,нямате своя партия и всяка власт ви мъчи,ограбва,съсипва.Във вас е вината-стига сте Р Е В А Л И,че ни писна!

Дано да доживеете до пенсия и тогава пак да говорим.

По-глупав коментар не бях чела през живота си! Под общ знаменател не можеш да сложиш цяла социална група. Ако го направиш, целта обикновено е само една: разделяй и владей!

Някои имат непреодолимото желание да се чувстват виновни и заради самото им чувство да се чувстват и дискриминирани.

За сметка на това пък истински виновните не чувстват абсолютно никаква вина.

Вече се наслушахме на всевъзможни глупости! За каква дискриминация става дума? Дискриминирани са младите хора, които едва ли ще се пенсионират нормално и ще получават пенсия. Защото за да получат, някой трябва да плаща осигуровки. При толкова много цигани, които не плащат нищо познайте кой ще е дискриминиран!

"За каква дискриминация става дума?" За чл.4 ал.1 от ЗЗДискр., който -ооо-чудо- не важи само за циганите и турците, а и за българите- бг. граждани.Никой не Ви е виновен, че не познавате закона и не знаете за съществуването му! Който се интересува- знае! Като считате, че са дискриминирани младите хора, защо не си заведете и Вие жалба или искова молба? Защо пишете, че депозирането на жалба или искова молба по ЗЗДискр. било "глупост"- защото партийните Ви лидери от всички партии ви лъжат, че не трябва да си търсите правата, дори и да Ви унижават и мачкат?! Е- хубаво си помислете на какво Ви учат политиците и в чий интерес е Вие да не си търсите правата по съдебен ред!

А га ядохте кифтетата не ривахте!

Склерита от всички краища на Родината,съединявайте се!Сама птичка/бай Вангел/-пролет не прави!Нема време!Безпартийните,извинете,моля!

Пенсионерите били построили България - това е голям майтап! "Те ни лъжат , че ни плащат - ние ги лъжем, че работим." Така ли я построихте, лъжейки, самите себе си? Вас ви съжалявам, не затова, че сте бедни а за това, че сте се примирили с комунизма. Хората в Чехословакия , Унгария и Полша ,поне са направили опит да променят страните си.

КЕЛЕШ- ТИ КАКВА ЗАПЛАТА ПОЛУЧАВАШ, КАКВИ ОСИГУРОВКИ ПЛАЩАШ, КОЛКО ГОДИНИ ГИ ПЛАЩАШ РЕДОВНО, КОЛКО ДЕЦА ОТГЛЕДА, КОЛКО ДЕЦА ВЪЗПИТА, КОЛКО ДЕЦА ИЗДЪРЖА ДА ПО ВРЕМЕ НА СЛЕДВАНЕТО ИМ, НА КОЛКО ДЕЦА СЪЗДАДЕ МАТЕРИАЛНА БАЗА ? КОГАТО НАПРАВИШ И ЕДНА ДЕСЕТА ОТ ОПИСАНОТО, ТОГАВА МОЖЕШ ДА ДАВАШ ОЦЕНКА НА ПРЕДХОДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ! В МОМЕНТА СИ ЕДИН ПАРАЗИТ- ГОЛ КОНСУМАТОР НА СЪЗДАДЕНОТО ПРЕДИ ТЕБ- НАЛИ СИ МЛАД, ЧЕ И РАБОТНИК/ Т.Е. БЕЗРАБОТЕН ХЪШЛАК/, НА КОГОТО МАМА И ТАТЕ КУПУВАТ И ГАЩИТЕ НА 4БУКВИЕТО МУ...

Това какво работя, не е важно. Само едни търтеи, свикнали държавата да ги храни, може да се оплакват от ниските пенсии. Днешните пенсионери са се осигурявали на заплати от 300 до 500лв. Естествено е, пенсиите да са им 150-200лв. Как ще стане, пенсиите да са по - високи от заплатите им. Това го няма в нито една Държава, няма и да го има.

Ами те са я построили естествено. Тези, които сега са на по седемдесет или осемдесет години сега. Не са двадесетгодишните. И няма защо да ги съжаляваш, защото младостта им е преминала в по-истински и чисти времена. Да му мислят "младите работници".

А вие, млади, но невежи, уродливи,мързеливци и крадци, наркомани и пияници, вие ли нещо строите?!. Вие, които освен да се боцкате с наркотици друго не правите. Шмекерувате, тарикатствате, замърсявате, лъжете, крадете, окрадохте и залъка от устата ни. А за това, какво сме построили говори фактът, че вече 24 години крадете, разграбвате, разрушавате идиотски и все още остава, та сега ненаялите се от вас искате да го приватизирате. Такива като теб са позор за нормалните младежи на България.

Потърсете информация за Белене,Скравена,Слънчев бряг и др. концлагери след 09.09.44год. и тогава да се чуем пак.

Млади работнико с тези разсъждения ти не заслужаваш да остарееш и да получаваш пенсия . Затова ти пожелавам млад да си умреш. Обикновенно това което пожелавам се случва. така, че да си подготвен.

Млад ,млад , колко да си млад , вече се озъбваш , виж се в огледалото , пък в наше време да си работник изглежда доста безмозъчно.

Не само млад а и зелен!Най вероятно имаш родители или дядо и баба- не ги карай да се срамуват за теб!

Комунягите се активираха...

В закона не се казва,че при криза ,не трябва да се актуализират пенсиите,а че всяка година се актуализират.Това беше грубо погазване на закона.И понеже от първият момент се говори,че БСП е вдигнало пенсиите,а ББ е трябвало да ги плаща-ами да не са се натискали за власт.Коѝ им е казал,че ще е лесно.

Защо някой, трябва да ми увеличава пенсията, след като от първия работен ден ми одържат, пенсионни и здравни вноски! Къде са парите ?Защо не са в банката и не им вървят лихви?Защо моята пенсия трябва да зависи от днешните работещи?Кой изхарчи вноските?

увеличиха ми пенсията с 8 лв.!

Борисов повтаря безмислици многоратно: 1. ГЕРБ не плаща пенсийте, паща ги БГ данъколатеца. 2. В Гърция, макар и в криза, хората живеят с много по-висок стандатр. 3. Рзапространява от трибуната на НС информация за покушение срещу него, но тази информация е ненадеждна. 4. Казва, че по магистралите ще дойдат инвеститори, а те си отиват и изхвърлят работници. 5. Нарича българите лош матерял, като че ли той е извънземен. 6. Обвинява предишни министри в кражби, но няма осъдени. 7. Казва, че не урежда приятели, но се затъпва за Мишо бирата.

A защо БСП казва че ГЕРБ е изял резерва? Много плитки политически интриги! Но толкова умеят нашите партии.

усрахте се вече.всяка дума под лупа.бил дескриминиран,ти получи ли си пенсията?какво ровиш повече.станишев ги вдигна защото знаеше че ще загуби.осазнаите се наи накрая.манипулират ви както си искат......

Погледнете в постингите и вижте кои са му поддръжниците на ББ.Млади, мързеливи,нагли безродници, за които възрастните хора са едно ненужно бреме.Нужно ли е да им се обяснява на такива, какво очаква една нация, която има такова отношение към родителите си?!Позор, Бойко, ти насаждаш това отношение!ПРОКЛЕТ ДА СИ!!!

Разбрах позицията на младите гербери- "млади работници". От днес нататък ВСИЧКИ ГЕРБЕРИ са ми ЛИЧНИ врагове- имам майка пенсионерка с 40 год. трудов стаж и пенсия под 180 лв.Не се учудвайте от днес нататък на презрителното ми отношение към вас, невежи и тъпи бачкатори и бараби! То не се дължи на някаква партийна принадлежност, а на гаврите ви над пенсионерите, едни от които са и моите родители. Каквото повикало- такова се обадило!

добре, де ГЕРБ ли са виновни за пенсията на майка ти от 180 лв? По времето на тройната коалиция колко взимаше майка ти?- 1800 ли??? или 18 000 лв по времето на Жан виденов, демек 5$??

герб ОБИЖДАТ И ЛЪЖАТ ЗА ПЕНСИИТЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ! Няма тук- добре де и т.н.! Който обижда родителите ми, ще си има работа с мен в СЪДА! Когато Вашите родители Ви издържат финансово за две следвания, Вие ако искате, ги уморете от глас- аз съм българка и имам друго възпитание то родителите си!

Котле, след като на майка ти пенсията е 148лв. ще ми кажеш ли какви са и били осигуровките в последните 20г. за да ти кажа къде си се объркала.

Нямам какво да Ви казвам на Вас- каквото имам за казване, ще го научи съдът с подходящите писмени официални документи! Аз да не съм "млад работник'....НЕ ПРИЕМАМ ПЛАТЕНИ ПАРТИЙНИ ДРАСКАЧИ ДА ОБИЖДАТ РОДИТЕЛИТЕ МИ- ПЕНСИОНЕРИ, ЗА ДА СИ ПРОКАРВАТ ПАРТИЙНИТЕ ТЕЗИ! ЩЕ ИМ ОТКЪСНА ГЛАВИТЕ, АКО МИ СЕ ПОЯВЯТ НА ЖИВО!

И аз имам 40 г. трудов стаж и пенсията ми е 950 лв. Ама от тях държавата взема 180 за такива като майка ти, дето толкова са и работили, колкото са си клатили краката!

Получаваш толкова - 930, защото или си бил ченге, или си бил военен, или партиен функционер от високите БКП етажи (те сега са най-яростните пазарни апологети), или си бил крадец бизнесмен, приватизатор, партиец от последните демокрадични 23 години. Защото ако си бил миньор, знаеш какво е труд и никога не би говорил така гнусно срещу други хора, които са работили без да крадат.

Еми осигурявал си се - взимаш. Баба ми и дядо ми взимаха също големи пенсии. На баба ми пенсията и беше над 500 лева.

Нямам нищо против пенсионерите само реших да проверя цифрите на пенсионера в жалбата. 870000000 лв. са били общо отпуснатите пари за пенсии според нея и 2200000 са пенсионерите месеците са 12. 870000000/(2200000*12) = 32.955 лв. Излиза че 33 лв. е средната пенсия. Истината е, че 870 милиона лева са пенсиите за 1 месец само а средната пенсия е 395.45 лв. За 12 месеца общия размер на отпуснатите пенсии е 10439 милиона или 10.439 милиарда. Има ли някой който да не е съгласен че това са доста пари и не е толкова лесно да увеличиш пенсиите колкото на всички им се иска.

На всички всичко им се иска. Работещите искат да се намали осигурителната тежест. Пенсионерите искат да се увеличат пенсиите. Майките искат да се увеличат детските. Соц. слабите и безработните искат да се увеличат обезщетенията. Болните искат да се увеличат клин. пътеки, а здравите да се намали здравното осигуряване комунистите искат да махнат плоския данък, който те въведаха ....... е как да се угоди на всички, и най-вече откъде да се вземат пари за всичко това... от заеми ???

Искам държавата, т.е. правителството да създава условия за откриване на работни места! Какво направи боко със малките и средни предприятия знае, а провери на едрия бизнес кога възстановява ДДС! И недей да плюеш, а мисли и действаи за измитане на боклуците, които упражняват геноцит на собственият си народ.

парите прятелю ще се намерят лесно, но трябва преди това да се спре кражбата от всичко народно, не ти ли прави впечатление, че никои нищо не говори кои и как приватизира бг енергетика, кои и как приватизира бг рафинеря и петрол, кои и как строи сувременните магистрали и защо след няма и година ползване се налага отново ремонт - които е като все едно наново да се построи...!!! задаи си вапросите кум този които се присмива на бг народ и които не може едно смислено изречение да каже, а които го нападне словестно- ченгетата се правят на работохолици. сещаш ли се драги - кои беше министар на мвр - когато тази мижетурка тичаше преди това до колата на симеочо като охранител..., казва се богомил боневи те питам знаеш ли защо този човек оставаше в сянка след всяко престапление от какувто и да е характер- ще ти отговоря- защото дарявна сигурност си подготвиха кадрите още от преди 28 години и всичко е само един добре режисиран сценарии , а ние глупавите ги слушаме с неухота- вместода ги закопаем веднуж завинаги... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Има точен критерии - в семейния бюджет всичко ли е възможно?! Същото е и с държавния. Дадоха им по увеличението - пенсионерка каза категорично ,че си можела и без тези пари! Възможно ли е да бъдат разбрани?!?!

Допуснатото през 2012 г. увеличение е в размер на 8,92 лв. или 8%, а това през 2013 г. е в размер на 5 лв. или 4 %, т.е. за последните 4 години размерът на миним/алната пенсия се е увеличил с общо 13,92 лв. или 10%. Това също не е вярно защото увеличение от 8% последвано от увеличение от 4% не е равно на увеличение от 10%, а е равно на увеличение от 12.32% : x1=100; x2=(x1+x18/100);x3=(x2+x24/100) x3 = 112.320000000000

Добре тези 5 човека, които не харесват това кое точно не харесват математиката или съзират някакъв политически мотив, който не им харесва. Аз смятам че пенсионерите трябва да получават повече от това което получават, но математиката е една бариера, която и с протести и с референдуми няма как да я преодолеем.

Стига сте се заяждали с човека - ясно е на всички, че пенсионер от Ярджиловци (където и да е това) не може да напише жалба като цитира всички членове и алинеи..ясно е че е марионетка на местната структура на БСП..последни напъни да раздухват скандали!

бесепарите се окекаха, то не бяха бръмбари, подслушвания и какво ли още не, и как може такива хора депресирани до краиност да искат да идват на власт, долу бсп-дпс само герб.

...да се говори от името на всички пенсионери. Думата "изяде"се ползва в икономиката по различни поводи. "Инфлацията изяде", "Кризата...."също, и т.н. Верно, хората станаха чувствителни и по принцип при всяко правителство чакат поне веднъж актуализиране на доходите. Ако има. В състояние на криза се разбутват резерви. Тогава става дума за изяждане. Груба дума, но е така. Ама чак пък разни комисии и жалби...ред постановка.

А изказването на Бойко Борисов: "Българите са лош човешки материал" - не е ли дискриминация на основание народност? А изказването в парламента на Цветан Цветанов: "Полицията е импотентен орган" не е ли дискриминация на основание професионална принадлежност?

А изказването на серГЕЙЧЕТО, "... ще вземем властта по друг начин" не е ли заплаха за Националната Сигурност. Знаеш ли кой взима власт, без избори?

Защо не си хвърлиш фуражката бе жалък импотентен орган. По друг начин значи: с борба на изборите! А не по Борисовски с купуване на гласове, организации, купуване на журналисти, подслушване и други престъпления.

Борисов никога не е казвал че българите са лош материал.На бсп така им се иска!Потърсете изказване то на Борисов в Чикаго.

Няма смисъл да се настройват хората - работещи срещу пенсионери, привърженици на тази или онази партия. Истината е че БСП популистки ВДИГНА пенсиите в КРАЯ на мандата си, ЗАДЪРЖА ПЛАЩАНИЯ към бизнеса, и каза че оставя ОГРОМЕН ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ, буквално набутвайки следващите след тях да им сърбат попарата, а сега умишлено подстрекават групите хора един срещу друг, с други думи - РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ. Хора, мислете, не се връзвайте на политическата демагогия, не я ли разпознавате, над 60 години вече..