Ще вкарват в затвора журналисти и писатели за дискриминация

Журналисти и писатели ще се наказват с затвор от 1 до 4 г., ако чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или друг начин проповядват или подбуждат към дискриминация, насилие или омраза.

Обратно в новината

Коментари - Ще вкарват в затвора журналисти и писатели за дискриминация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Който употреби насилие срещу другиго или повреди имота му поради неговата раса, народност, етническа принадлежност, религия или политически убеждения" Как се преценява дали насилието/повредата е извършена поради раса/етническа принадлежност ?!? А как се преценява кой пише на расова тематика за да обиди някой, как се прави разлика между обида и стремеж за вярно представяне на действителността? Може би трябва да се изкривява и скрива действителността, за да съответства написаното на идеологията, породила създаването на този закон?? Не е ли това нео-комунизъм? А нали уж в демокрация живеехме?

Никога не сме живяли в демокрация. Нито пък някога и някъде е имало комунизъм. Този, единодушно приет закон е чист тоталитаризъм и диктатура. А те не са присъщи само на социалистическата държава.

Колкото е страшен новоприетия закон, толкова е важно и многозначително единодушието в НС при приемането му - никакъв дебат, спорове, медиен шум.

А за прикриване на престъпления по етнически или религиозен признак, за постоянно очерняне и осмиване на българската нация от страна на журналистите няма ли да има също наказания?

Не, българите като не са евреи, турци или цигани защо да се вкарва в затвор някой който ги осмива? Пък и кой да определи кое е осмиването?Някои от по- горните отдавна бълвайки религии са променили ценностите

ХОРА, СЪБУДЕТЕ СЕ !ТОВА Е СТРАШЕН ЗАКОН !!!

ако приемем управлявящите като раса,народност или етнос,трябва журналистите които не са на хранилка при гореупоменатите да внимават какво пишат за тях защото ще го отнесат от раз.Hикакви критики и недоволство,а само хвалебственни слова защото написаното от тях може да даде повод за омраза към народните любимци

Мутромилиционерите ограничават свободата на словото.

Трябва да се предприеме нещо срещу това безумие. Като начало може да се използва фейсбук или друго информационно средство, за да се разобличи и разконспирира този капан пред възможно по-голяма аудитория, след което да се пристъпи към реален протест. Всеки един от тук четящите трябва да бие тревожна камбана сред своите познати и приятели, доакто не е станало късно!

Телевизия Диема пуска точно думи на омраза и простотия от някакви наркомани и проститутки. И това за тях е все едно да пуснат реклама. Докога ???

Има ли някаква разлика между омразата по пол, раса и други признаци и омразата от завист ??? Аз мисля че няма. Завистливите кой ще ги съди и праща в затвора ??

Това е поредната стъпка към ограничаване на човешките и гражданските права. На пръв поглед не изглежда зловеща, но последствията ще бъдат трагични. Тези, които притежават властта и парите ще могатда потискат гласът на истината от малкото останали неподкупни журналисти. След време това ограничение ще се прехвърли и на редовите граждани, но няма да има кой да го изобличи. Подготвят ни за сценария, който го има и на запад, в т.нар. демократични страни, където ако заявиш, че не вярваш в холокоста и публикуваш научни доказателства за тази измама на 20 век, попадаш под ударите на подобен закон и лежиш ефективно. Това е целта на световните господари и тукашните им слуги. Българското общество да не може да се бори срещу умело насажданите пороци и явления, които го дезинтегрират отвътре. Не виждате ли, че мантри като "демокрация", "човешки права" послужиха да завържат ръцете на будната частот обществото, за да може България да бъде тотално разграбена и отслабена откъм човешки ресурс. А човешкият ресурс е основното богатство и потенциал на една нация.

Точно заради въвеждането на този закон, унгарците се надигнаха, 250 000 човека излязоха по улиците на Будапеща за да спрат гласуването на този закон, който защитава интересите само на крадците и юдеите. Да, този закон в Унгария не се прокара..Ама тук ако в Бг... Журналисти, трябва да зажитите интересите си, както направиха вашите колеги от Унгария. Не спете, а действайте!!!

А пише ли в закона кой точно се брои за писател и журналист ? Аз не работя в никаква медия и не публикувам книги. Мога ли да си пиша против циганите в Интернет форумите и блоговете ?

Можеш да пишеш колкото си искаш както пишеш не си журналист , не си писател и т.н. Ако го адресираш към неграмотните цигани няма да разберат ... Ако пишеш за крадците и тарикатите е все дно аз да пиша за против българските крадци и тарикати които ограбиха държавата (народа) . И на едните и на другите им дреме от такива като теб и мен . Но пиши , защото ако не пишем макар и апокрифно в официоза нищо няма да пише .

А пише ли в закона кой точно се брои за писател и журналист ? Аз не работя в никаква медия и не публикувам книги. Мога ли да си пиша против циганите в Интернет форумите и блоговете ?

Егати и скапания закон. Според него Я. Янев не трябва да излиза от съда. Или ще го съдят, или той ще съди.

bira_more

Тъпото е че май ние вървим в посока от която други държави вече се връщат. Какво правим ако определен тип престъпност е изключителен патент за даден етнос? Като бране на жици, или продажба на деца? Престъпление ли ще бъде да се споменава етническата принадлежност на престъпниците?

kgb777kgb

Ти да не намекваш нещо за циганите ? - недей дискриминираш ги !

Добре де, след като от медиите се допуска, че се влияе върху поведението на хората, защо се БЪЛВАТ насилие,разврат,лигавене КОИ определят тенденциите в медиите? Кому това е изгодно?

Ако не сте разбрали този закон е написан срещу журналистта Георги Ифандиев който единствен се осмелява да говори истината.Опитват се да му запушат устата след като въпреки че му спряха предаванията по всички телевизии той не се предава и си прави сайт диагноза на който почитателите на истинаната ще могат да го слушат.Георги Ифандиев най-достойният журналист в България.Ние сме с тебе.

Ей сега закриха СКАТ-а

По времето на Живков нямаше официална цензура. Всеки внимаваше какво пише, за да не си изгуби работата или да не го "подгонят". Страхът раждаше автоцензура, а тя е много по-ефективна и по страшна за свободата на словото. Предложените закони целят точно това - да ударят свободата чрез автоцензура. Това ще демотивира и социално мислещи хора да пишат и се изказват свободно. Или ще сме свободно общество, в което може да изразиш мнение, че евреите са алчна и корумпирана сган, а циганите са първобитни отрепки или ще сме диктатура. Това, че изразяваш това мнение не те прави палач. Ако то е невярно - ще бъде игнорирано от болшинството и няма да е никаква заплаха за статуквото. Забраната на тези мнения освен, че е цензура показва , че те са истина и че тази истина е опасна за статуквото. Така държавата и политиците, които въвеждат такива закони сами се определят като диктатори, тирани и антидемократи.

абе няма ли как тия веднага да слязат от власт сега и неудобните журналисти ще го отнесат и тоталитаризма ще изглежда най- демократичния строй

Поредният правилен ход на правителството. Трябва да се въведе железен ред в тази държава. Добре че е нашата партия да се погрижи да благото на нацията. Ако не сме ние от партия ГЕРБ на всички вас ви е спукана работата. Ние крепим България. Който е против нас, е против България. Железен ред за всички вас!

Така ли?! От страх веднага ще почна за обичам и да хваля под път и над път циганите.

хехе, това е много демократично, жива цензура, плачете сега че ви казват какво да пишете и какво не, преди плачехте за същото ама тогава не било демокраця а .... :)

Ами за лъжи и за извършване на партийни услуги няма ли да ги съдим?! Ето днес "4-ти сме по ръст в промишлеността в ЕС", вчера сме с най-негодната икономика...

Дискриминация ли е да се моля на Господ "Съществува развиваща се и нарастваща заплаха от нанасяне на удари по стратегически обекти на територията на България" на Аню да бъде насочена директно срещу парламента?!

а защо не вкарахте в затвора серьогата,който всеки ден измисля какви ли не обиди за политическите си съперници-мутри,"Разпищолени били","смешници","циркаджии" и още много други!Палитрата му е толкова богата ,че е всеобхватна!В действителност по негов адрес също могат да се приложат много успешно обидни епитети!И те също ще попаднат под ударите на закона,за обидо по полов,а може и ПОР-ов признак!Прилагайте закона стриктно!

Дискриминация е когато ти се откаже някакво право само заради етнически произход, националност, пол, възраст и т.н. Типичен случай на дискриминация е когато не те назначават на работа, защото си примерно над 40. Подбуждането към омраза и насилие е да проповядваш омраза и/или да призоваваш за насилие срещу някого, само заради произхода му, националността му, политическите убеждения, етническата му принадлежност и т.н. За съжаление има постоянни участници във форума, които по правило се изказват само в този дух.

kgb777kgb

Аз съм един от тези според теб , защото не искам да ме крадат цигани , да оберат жена ми или детето , искам циганите да плащат данъци , осигуровки , не искам от моите пари да отиват за хора , които НИКОГА не са работили и правят по над 5 деца и изпиват детските - та пак да питам ако казвам ИСТИНАТА дискриминирам ли ги - това което пиша в 99% се отнася САМО за цигани - това ли е дискриминация ???

Къде се буташ в А-група;) Не си от хейтърите, които визирам. Хипотетично, ако си работодател и откажеш работа на циганин само защото е такъв, въпреки че има нужните качества изисквани за работата, това е дискриминация. Ако говориш, че всички цигани са крадци и разбойници, това е насаждане на омраза срещу циганите, защото има много, които си изкарват парите честно и почтено. Ако говориш за конкретни цигани, които са извършили престъпление, там си в правото си. Ако кажеш, че има цигани, които крадат, пак си в правото си, но ако кажеш всички цигани, вече си стъпил накриво. Ако призоваваш циганите да се направят на сапун, това е призив към насилие. Ако призоваваш за наказания по законният ред на виновните, това не е. И т.н. Без да се сърдиш, но съдейки по мнението ти и това на много от форумците, се вижда, че трябва да се изяснят някои понятия...

Ами тези от БСП от години насаждат омраза и насилие - значи от 1 до 4 год. в панделата. Май е правилно...и отнемане на имущество.

Ами , хайде ! Първа - Ана Цолова ! За насаждане на омраза към животинската раса - кучетата !!!

а-ха-ха...не се бях смяла отдавна така....ще откача от смях...по принцип също съм против дискримацията, но приемането на такъв закон е нелеп....аиде сега 1 комисия да даде инструкции какво точни може да се печата...надълго и нашироко, да се предвидят всички възможни сюжети....всичко ...от абв..до...я,да се обясни подробно, ако даден герои е ром и направи нещо лошо или смърди по сюжет -това по кои параграф минава? 22?....супер сте...абсурд след абсурд?ако се публикува по интернет?кои саитове? даите списък? в саитове извън българия и там ли ще търсите? имаме ли тилкова милиона агенти за такова следене? колко ще им плащате? какви са критериите за агентите?...има много исторически филми, които насяват известна омраза срещу турците -като време разделно....тях ще ги слагате ли хората в затвора?

а как ще накажете л..то младенов, което нарече боклуци хората несъгласни с решенията на правителството??????? това не е ли обида???

Май ще се окаже, че при социализма имаше повече свобода на словото, отколкото сега при капитализма. Каква е разликата между оня тоталитаризъм и сегашния.

Дупетатите, толко такива закони измъдриха, че ако случайно дойде някой свъвестен парламент, 4 год. няма да му стигнат само да ги отменя!! Това дискриминация ли е??

Аз тъпата етническа българка,редовен данъкоплатец при това,да питам: когато някой циганин каже :"Смърт на българите!",ще се зачита ли за расова или етническа дискриминация? Или отново бития - бит,бип-бип,бип?

kgb777kgb

Не Светла , няма да се счита ! В България според Европа и властта каквото и да направи циганин той е дискриминиран ! Внимавай ако циганин те обира на улицата да не го дискриминираш , че закона те дебне !

Ако се спазват законите, това е призоваване към насилие и е подсъдно!

kgb777kgb

А дали дискриминирам циганите ако " ЗАГАТВАМ " , че САМО крадат , не плащат данъци ,крадат НАШИТЕ пари през помощи , детски и болнични без да са внесли един лев в системата , живеят на гърба ни и заради техните кражби се обезлюдиха вече ХИЛЯДИ села !!! Дали дискриминирах някого като казах ИСТИНАТА !!!!

Край на ДЕМОКРАЦИЯТА!!! Уведомете пресата!!!

за журналистите може би е добре, но за писателите защо? художествената литература е изкуство и в нея не могат да се поставят рамки. в англия има едни скечове, които се подиграват с дебели хора, с негри,индийци, стари хора, със сакати, с джуджета i t.n.

Значи Фидоската трябва да е първа в списъка, защото насаждаше дискриминация в сутрешния блок..Хаиде да видим колко са праволинейни герберите...

срамота!до юрналистите и писателите ли допряхте да ги вкаравте в затвора,сигурно за сега те са наи-закоравелите преступници?! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По какво ли това ми напомня режима на комунистите? Те ви на те свобода на словото!

"насаждат дискриминация" ли е констатацията, че бг. управляващи стават все по-многобройни, по-богати и пр., а бг. народ по-беден, намаляващ и пр. ??!!

Не е лъжа, но може и да ги дискриминираш, като загатваш, че крадът!!!

А, ако някой напише, че герб са тъпаци и мутри, това за дискриминация ли се брои?

Како,то си е лъжа и минава по друг член.Такива са от БСП.

Тва значи ли, че ако кажа, че лудото Яне лъже и маже като дърт циганин, и дори повече, и си мечтае да влезе в един курорт като този на снимката, за да го ощастливят себеподобните... , по този закон ще си го отнеса направо до живот?! Леле, кви страшни работи ни очакват! Целият форум ще се пренесе в Централния!

Ако имаш доказателства, няма да имаш проблеми.

Ама защо само писатели и журналисти?! Защо не и депутати?! Като Фидосова днес, която по национален ефир сееше омраза и ненавист?!!!!!!!!!!!

кои казва че тоталитарният режим е минало! напротив, завръща се още по силен от всякога! а си написал нещо срещу "тиквата" или "фиданката" и са ти спретнали едно дело!

Тогава нямаше такива изгъзици

Това на снимката пандиз ли е или на някой депутатин, управляващ или велик бг. бизнесмен къщата?!