Големи компании опровергаха, че продават у нас с различно качество

Няколко мултинационални компании опровергават информацията, че продават храни и напитки с различно качество, в зависимост от това за коя европейска държава е предназначен продуктът.

Обратно в новината

Коментари - Големи компании опровергаха, че продават у нас с различно качество | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е само тези храни,проверете и козметиката и праховете за пране от внос ,които са отврат и дезодоранти с алуминий и почти всичко от внос ,особено от Германошвабия.Недоумявам ,как си позволяват да внасят храни,козметика и прахове с такова качество.Снижен контрол и пари на джоб!

Ама някой наистина ли очаква, че тарикатите ще кажат нещо друго. Това (разликите в качеството) не е от вчера. Не забравяйте, че и вносителят има сериозна роля!

Истина си е... Качеството е различно за различните страни и изследванията са го потвърдили... Това се отнася не само за големите марки в хранителната промишленост, но и се отнася и за техниката и електрониката... Там пък имат 3 линии - за САЩ, за Европа и за Азия... при нас главно се внася стока предвидена за Азия, с най-ниско качество...

на нас се предлага само наи-долнопробното щото знаят че нямаме пари да ги осудим. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вярно е , купувал съм си нес кафе голд, от Гърция и разликата е огромна - в Гърция качеството е сто пъти по добро от това в България. Така , че да не ми се оправдават ами да вземат да мерят с един аршин , че ми е писнало от играчи на световно ниво калитковцил Аз не пия вече нес кафе голд купено от България!

Авторите на публикации, обидни за гейовете, възрастните хора, неграмотните, бедните или БОГАТИТЕ, могат да се озоват зад решетките. Това решиха вчера депутатите на второ четене с промените в Наказателния кодекс. в дира 11:54 13 април 2011

Това се отнася и за лекарствата. Не купувайте боклуците от големите западни вериги магазини. Не ходете в моловете. Най-лошокачествен е Лидъл и Пени. В Пени даже не издават фискални бонове, Дяков защо не ги провери!

Преетикира стоките си от Турция с изтекъл срок и внася в България.

Тая мазна бивша евромегленка що не беше толкова категорична, докато мнението й струваше нещо и би могла да го каже от високата трибуна, ами сега се разсмърдяла по медиите?! Кого ще лъже с лицемерната си загриженост и голямата категоричност?! Докато продаваше националните интереси за стотици хиляди евра, българският потребител и неговите организации никак не я интересуваха, те и сега не я вълнуват никак, ама нали трябва да се мярка из пространството, с надеждата някой да я избере и за президент накрая - надежди говежди!

Е то оставаше и да признаят.

А как точно опровергават? Като просто казват, че не е така?

интересно как Мигленка Кунева досега не е забелязала разликата в качеството на храните, като това е в нейната област, а всеки човек който е пътувал "на запад" знае за тази разлика!!!

Ами преди Кунева не беше в предизборна кампания.. още ще се засили! Нали пари струва тази кампания...

И как да го забележи като начина и на живот не предполага покупки от България??? Какво е виновна че досега забелязалите разликата са си траяли????

ха ха ха, щом така бързо подскочиха да се оправдават значи наистина е вярно

Колеги плювачи, истината е малко по- встрани. За автомобилите има 4 стандарта и ние сме в трети. За храните няма, просто филиалите тука са обслужвани от българи- юнаци и всичко се скапва. За Линд е като за колите ама не се усеща. Милка има 20 вида шоколади и тези които са внос са като в чужбина, а тези от Своге са си смях. Данон например прави активия тук защото сме глупаци и я пием, но Данонито или там както се казваше се прави в Турция защото е малко потреблението и няма смисъл да се прави тук... В тоя ред на мисли качеството се определя от купувача. Като не ти харесва не купувай, но ние все мрънкаме и сме засегнати. Не зяйте срещу компаниите, а срещу работниците...(себе си)

момчета, не искам да ви дразня ама те тез нагленяци се оправдават с тези си действия казвайки, че го правят за да се доближат до нашите вкусови качества на тези ширини ;) да ги е..

Опровергаха (с доказателства) или само отрекоха? То, и съседът понякога отрича, че е пиян. Но не може да го опровергае. Дори, на следващия ден. :)

сите са мошенници и крадци .

няма значение една стока кав цвят има важното ее да е полезна..всички стоки не могат да са с перфектен цвят.. в бг стоките дори и да са с хубав цвят което се далжи на изкуствено боядисване, отватре са пална отрова.. защо кунева не спомене за портокалите които ги боядистват за да изглеждат зрли

Това е истина един шоколад Милка произведен за Германия,Холандия,Австрия има съвсем различен вкус от този а който етикет пише България,Макединия,Босна и Херцеговина.Препаратите за пране също за БЪЛГАРИЯ просто спестяват съставките които перат.

Добр'утро! Туй се знае от много-много отдавна.....

Ако сте любители на качествени шоколадови изделия на поносими цени и държите да са вносни - имате избор /става въпрос за жителите на София, Пловдив, Русе, може би и Варна/. Това са руските магазини Берьозка.

Аз не знам, има ли още хора, които предпочитат по-некачествени стоки, само защото са вносни?! Това че, тези фирми отричат, нищо не значи. Хората пътуват и могат да сравняват. Аз отдавна не купувам в България кока-кола (от която ожаднявам повече и ме боли стомах) или вносни бисквити със срок на годност ... 2 год., или киселото кафе на Jacobs, или вносна козметика.

а бе стига глупости, кой им се връзва на тия, естествено, че има различно производсто и различно качество за различните страни. Лаваца за България например се пакетира в Пловдив - а познайта какво слагат вътре. Милка за България се прави в Своге и т.н. стотици примери. Пътувал съм из цяла Европа и сравнявам качеството - НИЕ ЯДЕМ БОКЛУЦИ!

Който се съмнява че има различно производство за различните региони в Европа да си купи кафе Lavatca Qualita Rosa от Италия и от България и да ги сравни вкусово - няма нужда от лаборатории. Опаковките не са абсолютно еднакви между другото - италианското кафе от време на време се появява и в България при това на абсолютно същата цена - аз лично съм си купувал от Carefur.

Не само по-лошия вкус,но и по-ниско качество,на същата цена.А обясненията на производителите,направо са обидни,явно ни мислят за ниско интелигентни.А къде е нашата Асоциация на потребителите...?

Искам да се вдигнем сите българи и да пометеме всичкикомпании , управлявани от чужденци- За какво са ни притрябвали , тия , дето идват от вън , за да ни грабят и да изнасят български пари в чужди страни .. Да се вдигнем , ама на дали ... Понеже ние сме си овчици- преклони главици и предпочитаме да ни тъпчат и мачкат както си искат , ама ние да си мълчиме . Ние сме овце , които са активни само по кръчмите и във форумите . Ама ако трябва да си извоюваме правата се гласно и публично се скатаваме като мишоци , и всеки за себе си- егоисти ...

Добре бе, не е ли доста по-лесно да спрем потреблението на техни продукти, а държавата в лицето на различните министерства да наложат контрол върху качеството, зверски глоби за нарушенията и мръсниците сами ще си тръгнат?

Очевидно не е по-лесно, иначе нямаше да се настанят така комфортно тук

БАБХ какво дреме? За какво е създадена, и за какво ще и плащат от бюджета. Да провери по най бързият начин всички компании, големи хипермаркети, и излезе с официално съобщение дали е вярно или не, и то поименно.

Авточасти Делфи, с представител Тех-Ко. Спирачни дискове, накладки, ...

Съгласен съм 100%. Комплект Делфи за предница на Ауди и Фолксваген - пълен буклук!

както разбрахме - тук се предпочитало ниското качество

Нищо не сте разбрали.

несцафе голд е глобална марка, чиито рецепти са съобразени с предпочитанията във вкуса на местните потребители ... хахаха. тия са за затвора. ако беше в германя щяха да ги осудят всичките, но нашите просто си спят.

Разбира се че няма второ качество. В Китай стоките се произвеждат по 17 нива на качеството. Първокачествините стоки са за САЩ, Япония, Великобритания, Швейцария, Норвегия, Швеция, Дания, Бруней и други страни със стандарт над средноевропейския. Второто качество е за Германия, част от Франция, Испания, Португалия и други страни с човешки условия на живот. Трето качество е за Латиноамериканските и по-бедните арабски страни. Четвърто качество е за 10-те новоприети членки на ЕС и Русия. Пето и назад качество е за Украйна, Беларус, Румъния, Булгаристан, Авганистан и останалите станове на племето българско, Заир, Камбоджа, Сомалия, Индонезия и всички страни със силно развита корупционна икономика.

яФганистан! Така се изписва името на тази славна държава, приятелю! Нейните племена, макар и етнически различни, са съумявали винаги да се обединяват срещу външен враг. Три пъти са дали военен урок на великата Британска империя, един път на непобедимата от други Червена армия, и сега е на път да даде урок на Обединените под командата на НАТО държави на силно желаещи да воюват нации!

Няма кака да си признаят големите компании, но то си е за тяхна сметка. И изобщо не става въпрос само за някои хранителни продукти, а за всичко - храни, битова химия, домакински уреди, превозни средства - буквално всичко. За тях сме втора ръка за качеството, но сме първа ръка за печалби, защото продажните цени на тези буклуци у нас са дори по-високи от колкото при тях самите.

Да си опровергават, колкото си искат. Да видим кога ще си купя Котани или звезди от публикациите.....

Викенце, ами някой това цели. Да спреш да купуваш определено нещо, защото не е неговото....

Естествено, че така ще отговорят, но ние потрбителите най-добре можем да преценим- например кафето на Якобс преди 1 год. беше съвсем различно от това, което се продава в момента в " Метро". А Миглена Кунева по-добре да се скрие в миша дупка и да си мълчи.

Тя ще ни оправи както оправи потреблението на ЕС.

В Nestle Bulgaria хапвали ли са шоколад закупен от Германия. Щото аз съм и разликата е ОГРОМНА.

От край време Германия си остава ПЪРВОТО качество и изнася останалото.

лока лока с царевица,верно ли бе?а у германия със захар,хахаха,те затва ли дебели дойчовците

Провери си холестерола дали е по-нисък от германския. От царевицата е.

кой въобще ги купува тия химически боклуци - HFCS, вие луди ли сте, не смятам, че нормален човек, ще консумира такова нещо

Пълни глупости - за Източна Европа се продават продукти с по-ниско качество. От личен опит знам какво е качеството на шоколада Линдт и Нестле в България и в Англия - разликата се усеща и не е в полза на Българските продукти ! И тов асе отнася не само за храните - и за дрехите и за всичко, което се сетите - просто ни смятат за втора ръка Европейци !

Ами то у нас млечните шоколади Линдт имат по-гаден вкус от милката :)))

Освен това имат и по-гадна цена. И затова си стоят по рафтовете.

Е тя КЗП си клати краката по български и чака някой да и снесе информация, с две думи - прави се ощипана мома, защото така и отърва и е по-лесно. А е истина, че стоките за БГ са с по-ниско качество - всички го знаем и го виждаме веднага след като пробваме същия продук, предназначен за друг пазар. Особено за перлните препарати - тези в БГ изобщо не махат петната, а дрехите се избелват, нищо че прахът е за цветно. За шампоаните да не говорим - аз лично съм потърпевш и никак не е приятно да се оръсиш сума пари след като ти излезат гнойни пъпки от 2 пъти ползван шампоан, които не искат да се скриват. От тогава не ползвам козметика от БГ, а си поръчвам същата от западна европа.