16 г. след трагедията в ”Индиго” - помним ли?

21 декември 2001 година. Последният учебен ден преди Коледа се превръща в огромна трагедия.

Обратно в новината

Коментари - 16 г. след трагедията в ”Индиго” - помним ли? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаете ли, че това беше огромна трагедия, заедно с автобуса, където падна в Лим. Тъкмо Царя стана премиер през 2001 година, но той тогава не се почувства съпричастен, докато президента Стоянов, новия - Първанов и Боко като главен секретар бяха съпричастни със семействата и дори предложиха тогава помощ.

а и един клуб си стои и "напомня" в дир.бг. Ето само един пример оттам: Клубове/ Я! Архивите са живи / Трагедията в Индиго Тема Честит празник!!! Автор HeCъмAтeиcтka (Нерегистриран) Публикувано 08.01.05 17:21 Навършва се около 1 седмица, откакто посещавам вашия клуб. А честито да е на всички моето височайше присъствие!!!! Наздраве!!!!!! И още: Тема Отново идват Празници Автор Унивepcaлни пeщи (Килн ОА) Публикувано 24.12.04 23:03 и отново е време за малко детска смърт. Поздравлявам всички собственици на дискотеки , нощни заведения и наркодилъри. Мейджъра е зелен! Тема Re: Отново идват Празницинови [re: Унивepcaлни пeщи] Автор Extraordinary Petel (...) Публикувано 24.12.04 23:26 трябва да ти съберем мненията от тоя клуб и да направим компилация:) Съдържаниет е скрито Влезте за да го видите Коледа е тук! Тема Колко е хубавонови [re: Унивepcaлни пeщи] Автор vogelfrei (повелител) Публикувано 25.12.04 00:07 , че убихме децата си. Ein Posten ist Vakant! Тема Re: Колко е хубавонови [re: vogelfrei] Автор Унивepcaлни пeщи (OA) Публикувано 26.12.04 00:33 първо. немам деца. надявам се скоро и да немам второ. на следващия ден имах възможност да говоря с еди парцал дето е бил там. от чутото си извадих мнение или си затвъртих по предишното ми мнение... това за всеки моралист който скандализирам по случайност. ама те моралистите отдавна са забравили трагедиято от преди три години. загубена кауза. сега е модерно да и антиилитарист :) Какво ще кажете, хубав клуб за дискусии? Едно време си виках, няма ли кой да разчисти тоя цинизъм, а после си казах - нека стои като паметник на човешкото падение.

в северна Kорея едва ли би се случило нещо подобно

От Охраната и от присъсващите нямаше и един човек, който може да окаже първа помощ. След това другите дискотеки в София работеха и хората празнуваха без никакво съчувствие. Това е България!!! На другия ден някакви соц. даскали даваха интервюта по телевизията. Държавата на беззаконието, мутрите, силикона, трафикантите, тъпите даскали със закостеняло мислене!

"След трагичните събития стана ясно, че дискотеката е изградена в разрез с всички нормативни уредби." Демократизма убива.

Да допуснем, че е така. Не е ясно колко от другите са такива. Но вината им в случаят е точно тази "изградена в разрез с всички нормативни уредби". Вината им не е действията на други хора, в ситуацията деца и последващите събития. Всеки е виновен само за собствените си действия и бездействия. Тези можеха да ги съдят или да им направят предписания. Но в ной-лошят случай да получат глобичка. А ние какво сега ще учим децата да се блъскат и трепат и после Вуте е виновен?

Защото, ще Ви обесня: Тогава ги нямаше, тия, teле на зор и живодер, нямаше ги тези смрък- телефони да купиш на детето играчка, за ЧНГ

така е в тая мутренска държава само линч и и зъб за зъб ще раздадат справедливост. Останалото е корупция и пълнене гушата на мазни адвокати!

Да има някой осъден? Да има някой в затвора? И това ако е съд. Никаква защита на децата. Те за това бягат или нещо по-лошо. А сега реват, че няма кадри. Да сте ги създали, да се грижите за тях?

Помним освен трагедията, че съсипахте чудесната ледена пързалка на стадион "Юнак", замествайки я с долнопробна чалготека, а мястото тъне в прокълнати руини.

За съжаление на мястото на Индиго в момента не е метро станцията, а изоставен стадион, ледена пързалка или нещо подобно. От както стана инцидента в Индиго минаха 16г. и още няма човешка сила, която да накара отговорните органи (наблягам на органи) да възстановят съоражението за да могат сегашните деца в 18:30 да спортуват, а не да се редят на опашка за да пият водка, пушат цигари и изпадат в състояния непривични за 10-14 годишни.

RIP.. бях в София на този ден.. Страшно е.

Дано Бог е упокоил душите на невинните дечица. Дано повече няма такива нещастни случаи, да не споменаваме повече подобни годишнини.

повече няма дискотеки! Там само алкохол, наркотици, побоища, цигарен дим като мъгла, от който не се диша убийства или опити за такива и опростачване!

Както и преди се каза трагедии много станаха с деца. Тези в Лим - загинаха поради неподготвеност на учителите. Едно от нещата в Западна Европа правят е да подготвят преподавателите да помагат в кризисна ситуация или инцидент. Деца загинаха и по училищните дворове пак от неадекватност. Вина за трагедията нямат реално децата и родителите им. За обвиняващите децата че са отишли на следобедна дискотека, въпрос: а ако в училище стане пожар и всички тръгнат да тичат,блъскат и пак паднат и загинат деца? А ако стане паника в метрото и възрастни хора започнат да се блъскат? Трагедията ще е същата или дори по-голяма. Трябвало е тези от охраната да застанат не двама а 4 на равната част преди стълбите и да пропускат по 3-ма. на интервал. Но тогава е имало безхаберие. Което не е голяма изненада предвид всичко в България. Трябваше всичките собственици да бъдат осъдени по тази точка за да се научат останалите при такива очаквани събития да правят елементарното..

Вина имат децата и още как. Без техните действия това нямаше как да се случи. Друг е въпроса, че вината не може да се обобщи. Не знаеш кое дете се е бутало и кое не, а вината е индивидуална по закон и не знаеш дали конкретно бутане е било фатално. Това обаче не променя, че със сигурност са виновни деца, друг е въпроса доколко и как разпределено. Виновни са и родителите им, че са ги пуснали там и за възпитанието им - носят споделена отговорност. В общи линии случаят е от рода. Някой блъска с кола човек и го убива. Вместо да съдят предизвикалият ПТП-то, почват да съдят например производителят на колите, че не били пюшени. Вносителят на колите за друго. Правещите пътните знаци за трето и така нататък. Цялата ситуация прилича на това.

Ами не, не помним явно, такива истински трагедии имаме навика да ги забравяме! Вместо това си припомняме, че еди кога си бил убит Карамански или други подобни на него твари, само дето официални панихиди не им правим! Светла им памет на невинните български деца и здраве и сили на родителите им!

Истината е, че от лошо въпзпитание няма кой да ни спаси. Знаете ли как вървят опашките в Швейцария, без значение дали е от автомобили или от хора - първо минава този, който е в дясно, после друг, който е в ляво и се редуват. Без бибиткане, без псуване, без бутане, просто чакаш да дойде твоят ред. Не е по закон така, просто е неписано правило как да се държиш, когато се образува тълпа, а входът е един. Държавата може да създаде някои закони, но не може да научи детето ти, че ако се бута като разюздано животно, то някой може да пострада сериозно. Сега знам, че ще завали порой от минуси, защото на нас все някой друг ни е виновен, но това е истината. За катастрофите по пътищата не са виновни правилата за движение, виновни са тези, които не смятат за нужно да ги спазват. Отговорността към другите и човешката съвест се възпитава, иначе няма закон, който да може да ти я наложи. Нито в България, нито където и да е по света.

Преди години ме водиха на бейзболен мач на стария стадион на Янкис. Не повярвах на очите си - огромни тълпи пред входовете, които се виеха рехаво с по 3-4 човека на ред и никой не дебнеше да строява! А като видях после как излизаха да пушат ИЗВЪН стадиона...

Помним. Една камара партийни функционери се покриха, а децата си заминаха. Стандарт в БГ.

Една огромна трагедия...без време заминали си деца :((( Мир на душите им! Най-страшното да загубиш дете...оттам нататък няма път ...

Същността на капитализма - дива страст за печалби, независимо какви жертви ще "падат" по пътя. Държавата (съдът) помага с всички сила на тези алчни хора, защото самата държава е тяхна. Да живее стадото, което вярва в демокрацията.

за смъртта на 7 деца 4 души са платили общо 2000 лева глоби.

Селтак, демокрацията ли е виновна или комунизма, я си помисли пак

Днес в един сайт прочетох, че астролози са обявили 21 декември за най-ужасния ден за 2017 година. Тогава си спомних как сутринта на 21 декември 2001 година в предаването "На кафе" покойният сега астролог Иван Станчев, Бог да го прости, каза, че планетите него ден са подредени така, че предвещават лоши неща за всички зодии. Вечерта се случи злополуката в "Индиго".

С появата на дедо Симо- дъpваpа и кучето Му пазач-хойко, Тиквата Сега ще ми кълнат Сульо и Пульо, и морал ще ми държат какво пиша Пре-възнасяха се, за Оптимизъма, обладал Бе Гето, но, не било така! Всеки Божи ден, гинат наши деца! А Църква загрижена за Македония И Патриоти направо си късат меса. Не искате да пиша за тези господа Чудно, че и Ив. Кост. не обвиниха, да видите, какво е Наглост, тогава

Хапчетата, хапчетата...

Помним Индиго! Но какво от това? Справедливост достигна ли до семействата на загиналите? Ние помним и "Алабин"! Справидливост достигна ли и до техните семейства? Къде се късат нишките? В полицията? В прокуратурата? В Съда? Или в политиката? Къде? Уволнения има ли? Забрана да се упражнява професия има ли? Защо виновните минават между капките? Това мотивира ли пострадалите към саморазправа? Кой тогава е отговорен? Отговори ...

виновен е капитализма, който провъзгласява принципа, че стремежът към лична изгода (забогатяване) е основа на прогреса и развитието. Хората мислят само как да спечелят пари, без да им пука кой и как ще пострада от това.

а родителите нямат капка вина. Никаква!

Престанете да пишете глупости! А комунистите не бяха ли движени само от алчност, да отнемат личната собсвеност на другите и те единствени да имат привилегии? Точно алчността е причина, другото е пропаганда.

Къде ли не се оптиха да прехвърлят отговорността. А вината е на първо място на децата! И трябваше да го кажат най-малкото заради възпитателен ефект, а не да ги учат как да прехвърлят вина на други. На второ място са виновни родителите им, защото пускат 10-12 годишни деца на дискотека. Чак после са другите. А се оправдаваха с какво ли не, като хлъзгави стълби. Все едно в София не бе пълно с такива, на пример на подлези, на който като стоиш уж на едно място и се пързаляш. Поради това, че не може да се посочи конкретно вина, тип еди-кой-си е бутнал еди-кой-си, случаят се приема за нещастен. Но въпреки това не трябваше да спестяват на децата и родителите, че те носят вина!

Сам ли си цъкаш "плюсчета" бе, простак ?

Не знам кой клика плюсчета, но казаното от мен е абсолютен факт. Извършителите на престъплението са децата които са се бутали. Ако не го бяха правили, нямаше да се случи. За действията на децата вина носят и родителите. А те за да прехвърлят вината, почнаха да мислят добре ли били почистени стълбите. Бил ли там свиващ се ъгъл. Такива неща. Дори всички останали да са виновни за нещо, то не е свързано с този случай и могат да отнесат някоя глобичка. Странно как достигаща 1000 лева. Първите виновни са децата и родителите. Преди тук дори имаше анкета и резултата тогава точно тях посочваше на първо и второ място.

Милите дечица...толкова мъка... милите.

Разбира се, че помним, както и трагедията с децата при река Лим, по Великден. Господи, запази децата ни, това е всичко, което имаме!

светла им памет на невинните детски души. Когато научих от медиите за трагедията,както и винаги когато мина покрай паметника ме обзема гняв срещу ненаказаните убийци! Дано в ада горят !

От тогава, има няма Стотина убийци шЕфйори, деца, и бащи на Полюцйи, но не сме те чули да бълваш клетви?

безотговорните родители, пуснали по нощите малолетните си деца по дискотеките??? Никой не обяви имената им, че да ги запомним.

Какви нощи бе ОЛИГОФРЕН. Не виждаш ли че е било 18,30. Поне на тази тема недей да се изс......

Като влезе в 18.30-19.00, в колко ще се прибере у дома и в колко ще си легне? Дете на 10 години.

дете тийнейджър. ЗАМЪЛЧИ оскотял глупако!

Имаш ли деца? Имаш ли деца - тинейджъри? Часът на дискотеката е 18.30 - време, когато по-големите деца все още са на училище. Защо да не ги пуснат родителите им? Нима дискотеката е започвала в полунощ, нима не са били посетителите само деца? Да, ако родителите знаеха какво ще последва, сигурно щяха да държат децата си под ключ, но за жалост е нямало начин да се предвиди страшното.

Като влезнат в 18.30-19.00 в колко ще се приберат у дома? На 10 години. Ай сиктир.