Коментари - Директорка на градина окачи надпис: Всички с отпуск да останат вкъщи да гледат децата си. Ще има проверки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледам колко неграмотно са написани някои коментари, добивам представа за интелектуалния кръгозор на написалите ги. Точно такива индивиди е по-добре да се скрият, че да не стават за смях. Хайде да спрем да надничаме в чуждите парички, моля!

Като гледам колко неграмотно са написани някои коментари, добивам представа за интелектуалния кръгозор на написалите ги. Точно такива индивиди е по-добре да се скрият, че да не стават за смях. Хайде да спрем да надничаме в чуждите панички, моля!

Ей улигофрени тъпи,почивате всички ваканции,на смени сте имате време за всичко,почти по 5 месеца сте в платен отпуск,какъв ви е проблема?!?!?!

Заплатите са Ви доста високи. А и незнам някой да е напуснал като учител, напротив, натискат се за тази професия. Само мрънкате, а резултатите се виждат и в оценките, и във възпитанието, и в отношението ви.

Та какво е високото на заплатите, след като магазинерка в строителен магазин взима повече!!! Или си плюете от завист и скука?

Завист за учителските заплати, които при един току що завършил педагог са 1150 лв. нето, завист за отпуските, които като разбиеш на дните в учебната година и осъзнаеш, че ваканциите за учениците са отпуск за учителите и също така, че няма учител, който да почива три месеца, обичайно са по-малко от два. А нима учителите нямат нужда да отидат на лекар, зъболекар, да си починат? А защо не завиждате, когато децата ви обиждат, хулят, държат се отвратително? Защо не завиждате, когато при работно време до определен час, майките идват от фитнес, от кафе, от ресторант, от разходка - с 20-30 минути закъснение ежедневно? Защо не завиждате, когато учителят се хвърля в неравна битка с това да "изправя" дефицитите, създадени от липса на семейно възпитание?

ГЛУПОСТИ С ГЛУПАВ НАРОДДДД. НЯМА НУЖДА ОТ КОМЕНТАРИ. МЪРЗЕЛА ВЪРТИ ИГРАТА В БГ

Хората имат по 50дни отпуск. Кога иначе ще ги вземат като трябва да ходят на работа? Проблемът е ,че ние имаме само 20дни и как да стане тогава?

Да ти кажа - мен, тая система ме принуждаваше да си взимам моите 20 дена отпуск накуп, когато градините бяха в почивка цял месец...така си отгледах детето...

Нацвъкали ги и когато са в отпуск, пак на държавна аванта, а те на морето ергенуват.

Якоооо Само Киро и Лена вдигат самолета с разходи за хилядарки Само Баце купува къщи за милиони Само циганите кючеци на помощи Етническите българи какво ще правят, идиоти? Кой ще Ви остане в държавицата ???

означава ,че и е дошло "над козирката". Какво се научиха да им гледа някой друг децата постоянно! Като са ги пръкнали са длъжни да ги възпитават и то правилно, ама как да стане като повечето едвам пишат, но пък знаят всички модни марки. Интересува ги само да се снимат в инстаграм, ама не и да видят къде и какво прави детето им. Детските градини не са ,за да им възпитават децата.

Кретен

Верно си кретен. Директорката е хахо. Детската градина е именно за да възпитава децата. За това и учат даскалиците - за възпитателки. За да напише такава табелка явно директорката се е чалнала и има нужда от лечение. И явно в тази детска градина не понасят деца. Което означава да ги пращат бързо на борсата и да не вредят на децата с мърлящината си

Скъпа, май ти си се чалнала, защото кратунката ти не разбира нищо от управление на бюджетна образователна организация! Директорката е 100% права, защото трябва да изпълни няколко закона и наредби едновременно, а това е доста сложна и трудоемка задача. Кметицата говори пълни глупости и тя го знае, защото за детската градина трябва дофинансиране от общината, а такова няма, защото няма пари, а да не говорим и, че и бюджет няма в държавата!

Някои все още бъркат възпитание и образование! Възпитанието е основно задача на родителите. Ако беше на персонала в детската градина, трябва да започнат от самите родители(включително и с Вас)...

Просто иска някой да й гледа и възпитава отрочетата, които е пръкнала, щот няма желание и капацитет за това...

Ама, възпитанието е взаимствен процес семейство-институция. Не може да си пращате децата в институция без никакво домашно възпитание и да очаквате да ги възпитат...някак, първо Вие се възпитайте. Простете тафталогията, но добре ми дойде ;)

Моя опит, с две деца- още от май месец персоналът започва да обяснява как по-добре да си ги оставим вкъщи 3 месеца, защото лятото групите са сборни, нямало даде чувстват добре (не че им пука). Кой има 3 месеца платен отпуск?!?! Бабите и дядовците повечето работят, увеличава се всяка година възрастта за пенсиониране. Недопустимо е!

Лежиш на бабината си кълка. Хората Нямат отпуск 3 месеца през лятото, а един и се редуват, защото градините влизат в летен режим. Родени на държавна ясла и сучат непрекъснато от нея, ама я плюват когато им е удобна или неудобна. Хай сиктер, частни градини бол. За без пари, толкова.

Ето защо България все още е държава от третия свят. Някой представя ли си какво ще се случи с тази жена , ако това беше станало в Западна Европа, или в Америка.

Нямаше да и се налага да се занимава с лигави посерковци и издухани лели и селтаци!!! Тя щеше да командва парада, а другите да козируват! Явно не си ходил на Запад и плещиш простотии!

8 паунда на час в детска градина в Англия,тук в нашата община е безплатна,40 лв млечна кухня за 22 дни,Социален патронаж за пенсионери -100 лв на месец .а да не ревем много!!!

Цяло чудо е, че има все още държавни детски градини! С това ниско заплащане и масово дебилско поведение от деца и най-вече родители, за мен е напълно непонятно кой нормален човек би се занимавал с детска педагогика?

Ама че своеволия! Такива изцепки са възможни само в страни от 3тия свят, каквато май сме ние. В детските градини работят бездушни и озлобени женици, за които нищо свято не е останало. Оскотели от мизерия, пускат на самотек децата, па което оцелее, оцелее. Радвам се, че отдавна не ми се налага да общувам с детски градини. Децата ми пищяха като луди, като ги водихме сутрин. Пази Боже!

Я пак!? Страни от 3-я свят!? Пробвай се да си запишеш детето на градина в Германия.

Проблемът не е в Годеч, проблемът е в цяла България. Навсякъде децата ни пречат в детските градини. Тормоз над родителите като ги водим и вземаме, тормоз над децата с натяквания да не ходят на градина. Учудвам се, че проблемът още не е национален. Аз лично вече съм на ръба на добрия тон.

Станат директори заради по голям стаж и се мислят , че могат да определят съдбата на всички родители ! Много на сериозно се взеха тия директори!

Ице, никой не ти е виновен - като не си тръскал навън, ще трябва да си гледаш детето!

321, хайде да не завиждаме кой къде е тръскал, а по-добре си хвани гадже!

Аз пък няма да си взема децата вкъщи, а ще ги оставя да ги гледат в градината!

Те затова държавата ни е на тоя хал! Създавате деца, а после друг да ви ги гледа, че и претенции! Нищо, скоро малко останалите истински даскали ще измрат и след 10 години ще видите що за чудо ще е! Ама сами сте си виновни, защото като ви се доклади и хоп....бебе и после даскалите ви виновни!

После ревът за по-високи заплати!

Не зная какво е законово положнието с детсските граидини и работата м през летния сезон, обаче ми е интересно защо директорката на детското завдение нарежда на бабите, дядовците и родата да се нагърбят със задачата да гледат деацта, докато родитеите са на работа или в почивка или на работа? Дацата са отговорнот на родителите, а когато са на у-ще , детска градина са отговорност на персонала там. Първо не с длъжни, второ чисто физически може да не са в състояние , което води до предпоставки за нциденти. И трето , ако по зкон или наредба на общината детското заведение приема деца през лятото, единственият проблем би бил лошите организационни качества на директорката при управление на персонала и отпуските им. Странна бележка наистина.

тая откачалка защо още не е уволнена ? Каква е тя да издава подобни разпоредби и с какво право ще прави проверки на хората дали са в отпуска ? То умен даскал и зелен кон няма - народа го е казал.

Най-разпространената поговорка за учители, т.е всички даскали са тъпи. Как очаквате децата ви да имат положително отношение и уважение към учителите? Как очаквате да бъдат научени?

живота е във всички възрасти и тази част от него, когато децата са между 0 и 15 години трябва да е най-хубавата! Да общуваш и да гледаш как растат, да разговаряш с тях, да ги учиш е най-важното нещо за родителите! Боже, ама и аз - как ще остане време за телефона, телевизия, мол, студио за красота, фризьор? Че това е къде-къде по важно май?!

Стига бе кой иска да подмива затници

съжалявам, че го казвам, ама г-жо невено, ако не сме ние пенсионерите, няма кадри в България за нито една област! Моделки, домакини, инфлуенсърки, необразовани силиконки с големи претенции - "аз няма да му работя зма 1000 лева"! Ами такива и 100 да им даваш, пак са много!

Ами донякъде са прави.И при животните е така всека се натиска на алфа мъжкара който да пречука другите и да вземе най големият парчуляк месо да нахрани семейството.как се гледат деца без пари.

Интересното тук е, че новината е поднесена тенденциозно и едностранчиво. Очевидно, и вътре е споменато, става дума за завършващите деца, които нямат право на детска градина през лятото. Даже според мен са молили да ги гледат в ДГ и затова в бележката пише, че гледането ще е само за който не може да се оправи сам. Не съм изненадан, че се е намерило кой да се оплаче от очевидния добронамерен жест на директорката. Всяко стадо си има мърша. Явно важи и журналистите.

Кой казва, че тези деца нямат право да посещават детската градина, Вие ли?!

Ми имам две, сигурно знам за какво става въпрос. А според Вас, като им връчат дипломите за завършено предучилищно продължават ли да са ангажимент на детското заведение?

Вие прочетохте ли бележката преди да коменрирате? Никъде в нея не се говори само за 4 група /дори на това няма право/. Отделно, че се акцвнтира, че освен баби,, дядовци, който има и братчета, сестрички, майсчинство, онлайн работа - да си гледа децата. И щяла да проверява калинката. Наглост! Да си подава оставката веднага!!

Бележката не се чете добре, но думата "умолявам" се вижда ясно. Вижда се и че моли за човешко отношение към персонала. Да, не е нейна работа да проверява, ама някои хора не разбират от човешко отношение, както се вижда от Вашия коментар и е добре да имат предвид, че догодина такова ще отсъства и към тях. Отделно, това, че ще работи една сборна група, с нормативно определен капацитет не зависи само от нея.

Да не да гледа децата каквато и е работата ами ще ходи по улиците да проверява кой бил в отпуск кой не?

Най-вече в София се навъдиха провинциалисти, които водят болни децата си на градина за да не изпуснат парата, че на село знаят работата е на първо място!

Ние по селата си гледаме децата, а има и места в детските градини. И не, благодаря, ама не ви искаме градските обноски, стойте си в столицата!

Да уволнят дисциплинарно директорката на тази детска градина. Определено тази "директорка" се държи като простак и мутра - щяла да проверява кой родител е в отпуск, кой не е и прочие своеволия. Каква е тази, да не е селския стражарин или селския прокурорин. Ай сектир. Да вземат да я уволняват дисциплинарно и да ходи да пасе овцете на село. И това било педагог и директор на детска градина - а бе то си е чиста простакеса и мутреса, те взели, че я сложили за директор на детската градина. Мъка, мъка, ...

Колкото повече им вдигат заплатите. Толкова повече ги мързи. A заплатите им идват точно от данъците на родителите.

Както казва един коментар по долу "Родителите са едни тъпи и прости селяни с претенции" Работя на място с голям интерес от родители, деца, групи и така нататък. Българинът в основата си е тарикат, подлец, наглец и безочлив тъпанар. Не са всички, има чудесни деца и родители. Но от всички възрастови групи, образование, статус... Най гадното са майки с деца женени за тъпи и нагли бекове. Тъпоумни, нагли кифли това е масата и тя е ужасна Разбирам всички онези които работят с наглите им тъповати дечица и трябва да общуват с наглите тъпи родители. А те са прекалено много, много

Тези се взеха много на сериозно. Рекетират родителите с дарения, помощи и директно искане на подкупи. Крадат от всичко, което могат да се докопат. Гледат децата както те решат. Преди месец внукът ми се върна зверски ухапан по рамото - никой нищо не видял, никой нищо не разбрал. какво да направели те, децата си играел. Преди дни минавам покрай една детска градина. От вонята на прегоряла манджа направо да му прилошее на човек. Колкото до тая. Дисциплинарно уволнение и ДГД.

Червена комунистическа мастия.Щяла да проверява по домовете...Това да не ти е 1980г. Нека да дойде...

не можеше да си въобрази такова безобразие. такива чак невежи като теб, нямаше

Преди 80г. завършихме 4-та група в края на месец Май и цяло лято ни гледаха родители,баби,дядовци, братя, сестри...Ама тогава нямаше кой да каже 'хък'или 'мък', гледайте ми децата докато аз си вилнея из социалните медии и се дупе, и цупи на селфита!!!

..."Да бе, те хората нямат живот. За какво им е да си починат, като могат да прекарат отпуската си по детски площадки."... Това е коментар! Господине/Госпожо, когато се създават деца, основната грижа за тях е на родителите. След появата им на бял свят няма личен живот. Институциите не са длъжни да възпитават. Може да научат нещо смислено, ако в тях работят педагози, което вече е игра на тото. И все пак - родителството изисква жертви, не личен живот, който пък по презумция следва да е в синхрон с този на детето. От коментарите става ясно защо сме в такава ситуация. Все някой с нещо ни е длъжен.В крайна сметка детските заведения са създадени за помощ на работещи родители, не на хора с личен живот по кафета и прочие. Директорката си е превишила правата. Има и други начини да се обяви недостига на персонал в този сезон.

Кви проверки ще направи па директорката ми е чудно :D

Един месец предварително започват да обработват децата. Никак нямало да е хубаво да ходят на градина с другите групи...

Тоя заплеслък дето настана на всякъде е направо ужасен. Майките зарязват децата на аниматор ,за да ходят из Мол-а. Все го играят заети, а истината е съвсем друга. Залитат по всякакви глупости, дето да им оправдаят мързела. То не бяха кристални, то не бяха индигови, то не бяха ....куп глупости. Като децата на Вики от Мастило. Ами то им липсва елементарно възпитание, а майка им се хили като тиква докато щерките и се държат като малоумни из студиото.

Въпросната директорка отдавна е пенсионерка. Заплата и пенсия!? Не пуска кокала.

А има ли на кого да го пусне? В Годеч? Ти ще идеш ли?

Разкошен планински град на 40 км. от София с много млади хора! Има кой да я смени, но няма достатъчно връзки.

Проверка ли, за какво бе, моя позната млада, образовано момиче, напусна, беше учителка в детска градина и замина за чужбина, какви неща разказа, за отношението на родителите, как децата го обиждат, посягат на учителите, децата повтарят думи от рода: "ти си тук, затова, за да ме търпиш", "мака каза, че си тъпа", "нищо не можеш да ми направиш, само дами бършеш дупето", момичето си тръгна и каза, за такова отношение в чужбина, детето ти няма да си намери кой да го гледа. Родителите са едни тъпи и прости селяни с претенции

Герберска натегачка! Щяла да проверява кой има баба и дядо!? Ако са 75 годишни и със 100 болести, как ще тичат след 2 или 3 годишно!?

Идиотски коментар!!! 4-та група за поне на 6 години...

Учителите свикнаха да имат 3 месеца платен отпуск, а в същото време да им вдигат заплататите всяка година. При следващо увеличение просто да им направят неплатен два от триете месеца отпуск и готово.

Същата работа и в нашия град, информацията ни беше поднесена малко по- възпитано, но смисълът беше същия. И понеже няма кой да гледа детето започнах да търся други варианти и частни занимални и изненада...Всички частни занимални в града се въртят от същите тези " преуморени" педагози, по време на полагащият им се годишен платен отпуск, и срещу 250 лв. на месец вече не са толкова "уморени" и вече могат да се грижат за детето ми. Как се случва това и изобщо законно ли е смятам да питам НАП.

НАП??? И вие ако решите да изкарате някой лев допълнително в отпуската, никой няма да ви пита дали ще го направите като жиголо или проститутка, стига да си плащате данъците!

По силата на какъв законов акт директорката на детската градина ще прави проверки кой е в отпуска?

Друго е скандалното. Защо се позволява на някой родители си гледат децата понякога вкъщи. Всички деца след раждането трябва да се иземат и да се гледат от инситуции, това вкъщи да си гледаш детето го има само в изостанали държави като Бъглария и Германия.

От кое здравно заведение пишеш

От руското посолство. Трява да създаваме настроения срещу загниващия Запад.

Ти чуваш ли се какви тъпотии ръсиш бе? Трябвало детето да се гледа от институции, а после ревете, че от децата ви нищо не става. Цял живот някой друг да ви гледа децата. Пу да ти ЕПМ проста

Това с проверките е без коментар - направо си е подсъдно... Иначе това с неработенето на детските градини в някакъв период през летния сезон е порочна практика в много населени места. Имали много отпуска не можели да си я ползват - да имат (54 дни или нещо подобно) но да си направят график... ако трябва дори да събират 2 групи в една, но да затварят и да казват оправяйте се е просто нагло... друг път се оправдават с ремонти или освежаване, което честно е само почистване и едва ли отнема 1 месец (ако има истински ремонт - ок, но тогава трябва да има заместващо заведение...)

НЕ ПО 2 БОНА ПО 4 ИМ ДАЙТЕ НА ДАСКАЛЯТА ЧЕ СА ИМ МАЛКО

Да ти кажа , господине/ госпожо, малко са ми 1500 лв чисти за 25 години стаж. Деца, ненаучени Пт родителите на уважение към по- възрастните, не можещи да си връзват връзките, без учебни пособия и носни кърпи, защото госпожата е длъжна да осигурява. По един месец не мога да им събера таксата за обяд , цигарите ги пафкат една от друга, госпожата може да почака, нали е платила с лични пари. На всеки, завиждаш и плюещ по учителите, пожелавам да завърши набързо една педагогика за две години и да види колко прекрасно е да си учител в наши дни!

да търпиш тия разглезени, невъзпитани, злобни, крякащи и истерични глезльовци, с още по претенциозни, неграмотни и тъпи родители на днешно време пък да те видя колко хилядарки ще поискаш. Едно е да си пратиш лигльото при баба да го търпи, друго е да сти изсипят 20 дето в къщи ги учат на всякакви простотии.

Да са в отпуска и да мяткат детето на градина??

Да бе, те хората нямат живот. За какво им е да си починат, като могат да прекарат отпуската си по детски площадки.

Ми за какво са им и деца.

Някои хора сами си правят ремонтите. Също ако трябва да си направят изследвания, или да минат през няколко лекари...това също се прави в платения годишен отпуск. Ако се налага да се вадят документи...всичко е с такова работно време, че няма как . Ако си закъсал със зъби...също Само че ако имаш 56 дни годишно не осъзнаваш какво е .

56 работни дни платен ГОДИШЕН отпуск . Някои хора напълно са загубили връзка с реалността на останалите-онези в частния сектор. Тези, които пълнят хазната, за да ги има тези привилегии. Тези хора НЕ могат да разполагат дори и с краткия си 20 дни годишно отпуск, често дори болнични не мога да си позволят и не защото не им се полага...

За тази работа има частни градини и занимални!

Като има частни градини - да не плащаме данъци и заплати на възпитателите в държавните и парите да ни се дават за частни,

Данъците не стигат! Има прекалено много хрантутници от тях! 450 лева е средната( да не кажа минимална цена) за дете на месец! Заповядайт! За две, три деца и повече правим отстъпки!

иска да почива и няма заместници. Затова е директорка за да мисли решения, не да вдига ръце и да казва @гледайте си децата@

Директор да си днес

Не виждам как ще направи проверка, освен ако не тръгне по къщите и разпитва комшиите и се чудя - нямат ресурс да гледат деца, но могат да правят проверки...