Коментари - Директорът на столичната болница "Св. Иван Рилски" Дечо Дечев е подал молба за напускане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като тъпите ОПЛ получават по минимум 15 , хиляди то защо неврохирургия да не получи поне по 20 хиляди на месец?

От тия цървули в министерството ,чудя му се за какъв чеп се занимава с тях?

За да открадне още повече, защото не му стига.

Не са лошички там заплатите . ДС Дечо добре се е постарал

... се влиза само в краен случай, защото лекарите са квалифицирани как да те уморят по-бързо и/или да ти увредят още повече здравето! Дори и да им изсипеш торба с пари. п.с. Заслужават си боя отвсякъде, но за съжаление възпитан човек не може да си позволи да прави такива неща, и така системата става все по-порочна и неработеща.

Мъж отива на кожен при специалист/ка, предписва му козметично кремче и ти подарява гланц за устни, проблемът не само остава, но се и разраства, след контролния преглед му се казва: "Това е, аз направих каквото трябва, не знам какво е, но ще мине с времето". Отиваш на операция и не те предупреждават да си вземеш медикаменти, ако имаш хронични заболявания, не ти дават храна по медицинска диета, изизскваща от заболяването, както и вода, и опериран, с високо кръвно или друго мед. състояние излзиаш и започваш да обикаляш аптеките за лекарства и някъде за някаква храна. Хигиената в тоалетните помещения е под всякаква критика, осрани и с размазани по стените лайна, без топла вода, счупени и липсващи душове, кранчета и т.н. В стаята телевизор гърми денонощно, защото един от пациентите е нечуващ старец, но никой го ограничава да пречи на останалите пациенти, чието състояние е по-тежко и изисква поне малко спокойствие и тишина. А сестрите пресичат постоянно стаята с оперираните, за да отидат на терасата да си разказват клюки и пушат, така че тютюновия дим да влиза при пациентите...

в тази болница миналата година докторите съсипаха живота на сина ни, както и на цялото семейство покрай беззиходицата да се възстанови. След рутинна операция за отстраняване на хемороид му изрязаха и стесниха ректума по ... лична преценка на проктолога хирург, без да го информира предварително. Просто му се сторило, че ректалната стена била отпусната като на старец и затова решил да я стесни. Оттогава, скоро шще стане почти година, синът ми е с умерени до силни постоянни болки отзад и в стомаха, без усет за дефекация и болезнена такава всеки път, въпреки приема на лаксатив, специалната диета, много вода, невъзможност да седи и лежи по гръб... Последваха и допълнителни усложнения - суха лющеща се кожа по отделни участъци, периодично изтръпване на крайниците, студени ръце, без кръвооросяване, бърза умора и невъзможност да стои прав повече от 30 минути, дефицит на минерали, вит. Д и др. подобни. За психиката и отчаянието да не говорим. Това беше млад здрав трениращ всеки ден мъж, не пие, не пуши, програмираше... Обикаляме по доктори и правим всички възможни изследвания и няма решение. Между живота и смъртта сме, не зная до кога.

Една от УНИКАЛНИТЕ болници в България. На световно ниво. Скапаните Божковисти съсипаха и това. ДЕПМ на всичките променаджии.

Заедно със Тиков софиямед и пловдивската онко мафия Минчев от село Гела разбойник

В село Гела на мегданчето има една къща алпийски стил с добре маникюриран двор, каменни зидове... няма как да я сбъркаш. Единственна. Да не е негова?

Надушил е че ще го хванат в огромната корупция в тази болница сигурно, и бягайте крачета

Най-добрата ми приятелка е операционна лекарка в болницата. Само хубави думи съм слушала за д-р Дечев. И бил абсолютно НЕКОРУМПИРАН.

Дечев е един от най-корумпираните в професията, но, да, чаровник:)

Дечев е един от милионерите лекари, ДС - ченгесари, запознат и практикуващ всички далавераджийски схеми за източване на обществената НЗОК, т.е. парите ни от здравни осигуровки.

Д-р Дечев е истински титан в здравния мениджмънт, нямам представа какъв е като лекар, но като директор е от най-висока класа. Изключително удобен за управляващите, когато трябва да се оправят каши. Но, за тяхно съжаление, изключително неудобен, когато кашите вече са оправени. Защото д-р Дечев не цепи басма никому, той е политически неутрален, политически неуправляем и е много директен в изказванията си. Не гледайте заплатите на лекарите и сестрите в Св. Иван Рилски, те са високи отдавна, това никога не е било тайна и е пряк резултат от управлението на д-р Дечев (с известни прекъсвания, той е директор там отдавна). Въпросът е, след като там може, защо другаде не може? И защо д-р Дечев, на когото уж всичко му е по мед и масло в службата, хвърля оставка и алармира за проблеми? Щом той го казва, значи проблеми има. В заключение - той често казва, че не трябва да се бъркат медицината и здравеопазването. И че Здравната каса е финансов орган. Ако осмислите и разберете тези две неща, много други неща ще ви се изяснят ... като за начало - защо НЗОК няма вина за умиращите пациенти пред болниците, а също така и защо боят над лекари няма да ги направи по-съчувстващи или отговорни към пациентите ... С други думи - търсете си вината в политиците, които не разбират нито от медицина, нито от здравеопазване, но обищат да пипат по чуждите финанси. П.П. Познавам човека от над 20 години - никога, по никакъв повод не съм имал повод да се съмнявам в неговите думи и действия.

От друга страна докторът е на пенсионна възрас, така че е редно да се ходи.

и идва някой млад и красив и нищо друго джендър,.

десетки хиляди безработни лекари чакат на опашка да ги назначат на договор... да.

На медицински кадри в България.Ами то излиза,за мед сестра по 5 хиляди на месец и за доктор по 20 хиляди.Това ако е вярно нека доктора Дечев,обясни на тия от МЗ,как става това и да въведат опита му като българското Ноу Хау.

Докато беше ШЕФ на НЗОК, д-р Дечев РАЗКРИ, че за ЕДНО и СЪЩО ЛЕКАРСТВО държавата ПЛАЩАЛА 7 НЪТИ ПО-СКЪПО на ЧАСТНИТЕ болници. А горановчетата НЕ ЗНАЕЛИ, иначе щели да вземат мерки...

"Белодробната болница имаше милион и половина лева просрочени задължения и двойно повече, които не бяха в просрочие, каза още д-р Дечев. По думите му болница "Св. Иван Рилски" със собствени средства е изплатила тези задължения. " "Св. Ив. Рилски" ИЗПЛАТИЛА 4.5 МЛН. лв. ЧУЖДИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ. МЗ неслучайно СЕ БАВИ с ОБЯСНЕНИЯТА.

Средна заплата - свинско със зеле,така правят и средната заплата за страната.За едни свинското ,за други зелето.

За какво ше протестират тия мърши при 200 хил годишна заплата? Како ше искат още?

Стани лекар или "сестра", лесно е ;)

5, 10, 20 бона заплата на мес за лекар? Излекувани има ли? Май няма ама народа плаща.

Ако се съди по случката с ковида май лечението не им е сила.

малкото КАЧЕСТВЕНИ хора в БГ медицината. И като лекар и като управленец.

кво е управленец?

Мениджър, но не точно...

ДС е "управленството"

При тези заплати тия доктори и медицински сестри би трябвало да носят пациентите си на ръце из коридорите...А ТАКА ЛИ Е?????????????????????????По скоро е както имаше една серия с Бени Хил в държавната болница.

в тази болница, за да знаете какво е отношението към пациентите там, а и най-важното, какво е качеството на лечението?

220 000 доктор, 60 000 сестра... Е па не е чак толкоз зле, а! Не придизвикват съчувствие тези числа... Щех да съ изненадам, ако тоз напускаше поради финансови проблеми... 110 000 евракис в Еуропата далеч не всеки медикъл дофтор ги получава...

Поне заплатите ви ги бива /до почти 1/4 милион на година/, айде, стига ривали...Само, дето "средна заплата" "от-до" не ми се връзва.

Бай Дечо е стара лисица,няма и опашката да си намокри даже!

Управлението на Радев - период на разпад и държавна разруха! Всеки гледа да се спаси от това смутно време в тази някога велика страна

Пълна материална и финансова ревизия преди да му разпишат молбата!!!