Директорът на столичните гробища: Мястото за вечен покой е превърнато в ад

Шефът на общинското предприятие "Гробищни паркове" Румен Димитров апелира гражданите да отидат на място и да помогнат в разчистването, като фирмата ще осигури всчико необходимо за това

Обратно в новината

Коментари - Директорът на столичните гробища: Мястото за вечен покой е превърнато в ад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Културата на един народ се вижда от състоянието на неговите гробища.

Ами щото ви мързи грам работ да свършите. Оставили сте мъртвите сами да се грижат за гробовете си.

Човек не знае да се смее ли, да плаче ли?! Колко нарушения има там - защо не се направи проверка и не се вземат мерки за гробове, които се правт на пътеките или се чупят съществуващи гробове, закупени за вечни времена и поддържани, за да се направи нов гроб. Ами поддръжката - аз поддържам гроба на баба ми и дядо ми, закупен от майка ми за вечни времена, обаче леля ми, мъжът й и децата й една стотинка не са дали и един път не са отишли да изчистя там, обаче леля ми и чичо ми имат право без наше разрешение да бъдат погребани там, а за мен моите наследници ще трябва да искат такова от другите роднини, защото те били наследници от първа линия, а аз не! така, че аз от уважение към починалите полагам грижи, но други хора имат само права, а за мен само задължения. Такива са наредбите и седнали да се кахърят в какво състояние били гробищата! Ми в какво да са?!

В държава свинарник на свинете им е все тая...

Иначе в една статия едни умници ми пишат какво и е на България, всичко било прекрасно и всичко сме си имали.

В Париж, Виена, Лондон.... гробищата се посещават като забележителности. В България гробищата отразяват не отношението към починалите... те отразяват отношенията между хората изобщо. Манталитет е! На долнопробни и низши същества.

Луд ли си бе, педал! Хората плащат луди пари за гробищни места, от опит знам, че едвам се размърдвате да ги поддържате даже когато вандали са разбили местата за урните и трябва да ви се пишат жалба след жалба и да ви заплашат със съд, за да благоволите, въпреки че уж охраната е пак задължение на гробищата, на един приятел на баща му му бяхте объркали парцела, ама виновни нямаше, и накрая пак чакате хората да дойдат да ти оправят бакиите, щото ти си некадърник! Кой знае с колко пари си се наплюскал покрай сключените договори, ама сега апелираш гражданите да спасяват, вместо да си дадеш оставката като не можеш, а! Веднага оставка като си некадърник!

Общинската фирма задължително следва да почиства и малките алеи между редовете на гробовете, в противен случай ако семейният гроб е в средата на реда се осуетява достъра до него!

YCBM

Общинската фирма продава и алеите в парковете за гробни места, нарича се корупция, мафия и е причина да осуетява нормалната работа в парковете.

_stankow

Ами добре говори човекът, така е, но накрая изведнъж изникна великата частна фирма, която, разбира се, ще смени общинската и ще оправи всичко. Аха. Само таксите дето ще се вдигнат 4-5 пъти и ще се поокастрят някои алейки. Гледали сме го филма. С водата, тока, телефоните, парното, почистването.

Държавана фирма да работи качествено знаеш ли ?

Гробищните кучета там са много злобни и агресивни! Не им е мястото там! Изпитвам ужас от тях и трябва да ходим с тояга!

той ще се помоли на господ да те пази

Ми то никъде в Европа няма такова отношение и към живите - петст'ин лева пенсийка какво отношение е? Как очакваме в такава държава отношението към мъртвите да е различно, като доста от живи нямат пари не да почистят и подредят, ами дори да идат до гробището, ако са по-далеч, при тези цени на горива и транспорт. Работите са свързани.

Ми то никъде в Европа няма и криене на осигуровки. В най-добрия случай, осигуряване на минимална, даже на 4 часа ако може. И после защо пенсията била малка. Не малка, нищожна трябва да е за такива.

Тези пари които съм внесъл до сега, само да ми ги върнат, ще съм цар. Вноските ДОО не е добре да отиват за социални програми, и мангални! Не е нормално сегашните работещи да плащат пенсиите на пенсионерите, да няма реални пари в пенсионен фонд.

Пенсионната фондове от Комунизъмът ви ги окрадоха другарите, днешни честни частници. Как ге беше казал ве, през Лукановата зима тогавашния доцент по Социология Иван Славов: ВЧЕРА ДРУГАРИ, ДНЕСКА ЛИХВАРИ, УТРЕ ГОСПОДАРИ!

Кога ще има край на циганското поробване на бизнеса с умрелите? Докато толерирате цигани пред българи и им давате да ръководят бизнеса с отпаъцу и гробове , за да гласуват за вас на изборите, докато им давате бонуси каквито обикновените некрадящи хора не взимат, няма да има управия. Законите за всички трябва да са еднакви! Те разрушиха масово гробове преди ковида за да ги ремонтират после. Те взимаха по 70 лв отгоре на погребение на умрял от ковид, по 100 лв на санитар за да облекат покойника вписан като умрял от ковид за да не го погребвате гол в чувал / друг въпрос е че 80% не бяха от ковид/, те работеха в тандем с гробищните попове и настояваха да не се прави опело в църква в града дори при запечатан ковчег, а само гробищните попове да опяват извън църквата срещу двойна сума. И сега нямало документация ли? Тоест ще карате хората отново да плащат закупените завеки гробни места - това ли е идейката. Че новите мастифи в парламента не щат да ги погребват на бакърена фабрика? Измет сте всички политици и трябва да бъдете изметени

На калпав демократ вълната му прачи... Вълнтата е Руското влияание А следващите ще ни разправят колко крадливи са тези.... Които пък ще са по островите...

Наскоро посетих гробище в Атина и като видях колко красиво и стилно е всичко и като направих сравнение с нашите, направо ми идваше да се гръмна.

Обадете ми се щом стигнете до министерски съвет....

Горбищните паркове са отдадени на цигански банди от десетилетия, какво чудно?

Семействата плащат за гробно място, след това плащат всяка година за поддръжка. Къде отиват парите тогава?

YCBM

Там директорите, кмет и зам. кмет са най-долната утайка която е допуснала това да се случва. Защо не обясни как се източват пари от бюджета, продажбата на гробове, наемането на удобни/определени подизпълнители и тн. Спиралата на престъпността там е безкрайна и никой не знае какво още.

няма хора дааа, тези 20 са единствените 20 мангала регистрирани в бюрото по труда

Мога да кажа, че съм поситил над 30 държави-Испания и след това Франция са най-подредени, красиви и чисти, просто манталитета там е такъв. Архитектура уникална както старата така и съвременната. За жалост ние сме точно обратно-нямам традиции в нищо освен корупция и измама

Ама да беше научил и родния си език като ще пишеш мнения.

в гробищния парк граматиката и лексиката не са толкова важни ?!

Същият този директор да обърне внимание на циганските банди, които къртят умишлено урните, а после предлагат да ги възстановят срещу солидно заплащане. В схемата участва и охраната на гробището!

Целият пейзаж в България е ужасяващ! Пак ще го. Кажа ужасяващо място, може да направите само сравнение с Чечня и подобни недоразумения, дори половин процент няма нищо европейско в тази порутена държава, грозна!

Така е, но затова сме си виновни ние, живущите тук. Ако всеки имаше поне малко съвест нямаше да си хвърля боклука където му падне, да чупи и да се прави на простак. В този момент жена ми излиза да почисти под балкона ни, защото "живущите" си хвърлят фасовете и боклуците през терасите и това, което виждаме като излезем на терасата е мизерия. Аз съм мързеливец, но поне не мърся, но ако всички бяхме като жена ми, животът ни щеше да е песен, уточнявам за протокола, че жена ми не е българка. Т.е. българите сме мърльовци, това е положението...

Бате, 99% от българите се идентифицират като тебе - "аз не мърся, те другите !". Ама да пометеш пред блока, да се съберете да пооправите градинките - пак ли другите да го правят ?

Ами прав си, нали и аз това написах - аз лично много рядко се пускам нещо да почистя или оправя сам, факт, НО наистина не мърся, НИКОГА не съм си хвърлял и най-малък отпадък на място различно от кофа за боклук, като ако 99% от хората правеха като мен, то нямаше да има този боклук наоколо, нямаше да ги има и тези купища фасове под балкона ми. Значи не са 99% като мен, само си мислят, че не мърсят, аз почти не виждам пушач да си хвърли фаса в кофа, а не на земята...

Чечня - верно ли? Снимки от Грозни , виждал ли си?

Сигурно има предвид Чечня по време на Чеченските войни иначе несъмнено сега са си постегнали градовете, особено Грозни. Честно казано е редно да се сравняваме по-скоро с някои азиатски и африкански държави, не мисля че има европейска държава потънала в мърсотия и с подобна жалка инфраструктура като нашата, просто няма...

Е кочина. Маталитета ви е такъв ориенталско-мангал ски!!!!

Браво, крайно време беше да се покаже проблема и да си зададем въпроса, защо гробищата ни са далеч от европейските стандарти. Не, че няма да минат десетилетия в борба с Бай Ганьо, но е добре, че процесите започват.

2О души подържали само мястото. А като отидеш да погребваш поне 50 служители се въртят около теб и ти обясняват за какво още е добре да се плати ( допълнително от няколкото хиляди за т.н. "безплатно евтино попгребение" ! )

Другото типично за българопитека - да се гаври с чувствата на тези, които смята за нисши и да превръща живота им в ад. В конкретния случай - хората поддържат гробовете на близките си, заради минали положителни емоции и на някой българопитек това естественоэму вади очите, ама много. И гледа как да превърне положителното чувство на привързаност към починалия близък в измъчение или поне да го отрови. Причината не се обаче купищата умрели, и спор за място за гроб а чисто нашенска зззззлоба

Какво отношение може да се очаква от прасета към Кочината им?

Почистваме, облагородяваме, после застрояваме. Нали?