Дипломатически скандал между Гърция и Великобритания

Риши Сунак отмени планираната си среща с Кириакос Мицотакис в Лондон

Обратно в новината

Коментари - Дипломатически скандал между Гърция и Великобритания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да преценя кой колко е прав, но в едно отношение гърците определено ме кефят - гонят си интересите до дупка и не ги интересува кое как звучи. Нещо, което уви, на нас не ни се получава, ние все лавираме, все внимаваме, някой, някъде да не ни се разсърди. Ами "не е виновен, който яде баницата, а който му я дава".

Ние имаме хамерикански бази!

Колонизаторите какво са ограбили по света.

Ние си даваме реакторите!

Ще трябва вежливо да им кажем да си разкарат задните части от България и да хващат бързо самолетите към Вашингтон. Янките да си ходят...

Който е ходил в Британския музей ,знае ,че там нищо британско няма ,всичко е крадено от къде ли не.

Тва ако беше България, никой нямаше да повдигне въпроса за да не обидят "партньора". Това е и една от причините България е робиня и кенеф!

Е от крадци какво да очакваш? Окрали Индия, окрали Гърция, Окрали индианците, окрали африка, окрали и избили маса народ по света. И на всичкото отгоре са горди с кражбите си. В короната на краля само камъни от окрадени държави.

а ние трябва да си поискаме златото от гнусн ите британци

Гърците що протестират? Артефактите им са откраднати най-демократично и при пълно спазване на принципа, че по-големият и силен брат е винаги прав. Да си траят, щото сунак като им се разсърди, кьорав пакистанец няма да ходи да си харчи парите по камънаците им. Да видят ние как действаме и да се поучат. Ни веднъж не сме си поискали Четвероивангелието, нищо, че то е най-важният артефакт, показващ че българският език е равнопоставен на трите т.н. божествени езика, на базата на което евреите и гърците са изградили доктрините си като богоизбрани народи.

отказвате да ми публикувате коментара?! Говоря истината? Не Ви харесва? Ало, дир. ще се окаже, че прилагате цензура в коментарите! И то при положение, че публикувате други с явна насоченост и цинизъм...

Няма да е лошо англичаните да ни върнат и Евангелието!

Ако британския музей върне всичко откраднато ще остане само дървото на което са живели британците преди да дойдат римляните.

Да, но пък ако премиера пеефски, поиска да се срещне с Риши Сунак, онзи веднага ще се съгласи!

Мицотакис: "КОЙТО ВЯРВА В правилността и ПРАВОТАТА на позициите си, НЕ СЕ СТРАХУВА никога ОТ ОБМЯНА на АРГУМЕНТИ". Ришито БЯГА като ПУЛЕ пред МАЙКА СИ.

Ако Британският музей и Музеят на Ватикана върнат това, което са откраднали от целия свят, то залите им ще останат абсолютно празни и ще обеднеят с много милиарди.

+++++

Като наритано куче.....

Русия да ни върне Москва и областа около нея

Дъртите британски крадци пак трябва да бъдат навиквани, в противен случай няма да се откажат от нрава си на елементарни обирджии. Но и гърците не са по-долу от тях - цялата им античност се изгражда на основата на приспособявано крадено херметично знание от траки, египтяни и иззето от народите на Далечния Изток.

Ало, дир. ще се окаже, че прилагате цензура ^Цензурата е по-силна ,от колкото при Тодор Живков ..............................

Бегай го джвакай на мангал Сунак бе, хохол :)

Има и друга гледна точка на това - колко културни ценности бяха унищожени от иманярската ни мафия, колко са в "частни" колекционери, а не държавните ни музеи, колко е изкрадено и подмеменено от музеите ни. В по-общ план - само допреди години ИДИЛ унищожиха хиляди артефакти, които останаха в земите, които завладяха. Всеки посетил непризнатия Северен Кипър е виждал как са унищожени уникални църкви и катедрали ... благодарение на Британския музей е опазено много. Но и явно не им се вярва, че да върат някои ценности ще са на по-сигурно и безопасно място, което след толкова години е жалко - не вярват на Гърция.

И всички земи на хан Батбаян!

Ще му пуснат водата :)

Стандартна комбинация :)

Като майка ти на Околовръстното ...

И Лувъра има голяма египетска част , да не говорим и за Германия и т.н. и т.н Гадно е да ти припомнят, че парите ти са мръсни и кървави. Особено сега когато ти се правиш на светец за текущите конфликти дето ти самия си заложил преди години

Редно е британците да върнат всичко заграбено. Неканени грабители. А на Сунак не му се чудя-той знае, че в Индия трябва да върнат само...няколко милиона индийци, в това число и него.

А Четвероевангелие на цар Иван Александър? Кога?

А, те си имат и блатни мумии.

Защо египетските пирамиди са в Египет? Щото британците не са могли да ги откраднат и занесат в английските музеи

Ако имаше държава и непрогнили, и некорумпирани институции, трябваше ли да бъде скопен до сега безродника-българофоб Сополан Паситто ?

Да уточним. Британците са купили гръцките фризове от османската власт. Все едно евреите да продадат Ал Акса на американците и последните да си я принесат на части в Ню Йорк.

Който се е заиграл с англо-саксонците хубаво не е видял....поне така ни учеха у Харвард .

"британския" музей трябва да върне всичко що са заграбили британците...ще трябва да си пренесат Стоунхендж, за да има какво да се види :)

https://www.bp.com/en/global/corporate/news-and-insights/reimagining-energy/trans-adriatic-pipeline-starts-commercial-operations.html

рикшаджията Сунак аз само мога гъза да си изтрия.

Британския индийски сиган кво го дава много господарски? Има гравюри как Елгин организира демонтажа и свалянето на фронтоните от Партенона. И всичко това по време на човеколюбивата османска империя. После ги придал на британския музей.

Как не ви е срам данайците да плюете Държавата Майка? Че вас кой ви създаде? Бяхте обикновени малаки с шамийки и шалвари, ама дойдоха албионците, създадоха ви държава, написаха ви история! Изкараха ви най-великата култура в Европа, а нашата история я изтриха. Пък вие наистина си повярвахте, че сте велики и сега хапете ръката, която ви храни! Утре кой ще ви брани от султана като ви нападне, а?

ние не си дадем златни съкровища на нашите партньори

Мангото е манго си е манго

Добре, че когато се изкопаваше тракийското злато, България беше под крилото на СССР

Евати държавата, на която Денкоолу й е премиер!

Като чета всички сте за връщане. А кога ще върнете в Скопие всички откраднати ценности от Македония по времето на ПСВ?

Нагло-саксите са известни с това, че са грабили и мародерствали навсякъде, където са могли и предимно по бившите си колонии. На това се е крепяла и цялата им Велика Британска Империя. Е, вече не е така и ще си останат само със това, което е разтоварено в Британския национален музей. Халал да им е, както се казва...

Целия Британски музей е в крадени археологически и всякакви други предмети. Като крадеш със столетия, вземи се извини и признай. Те държат археологически паметници чиято стойност не може да се оцени даже, крадени от Индия,, Египет, Турция... Предмети на хиляди години. Да връщат всичко. Точно пък този Сунак ли е къв е, много добре знае...

ККакво точно е откраднато? Езика или учебниците по история?

И как може да върнеш в България, нещо взето в България?

Те не са крадени . Те са подарени от тамошните българи за да бъдат опазени от сърбите. Все пак тогава е нямало ни македонска държава , ни македонци.