Дипломат №1 на ЕС очаква споразумение за доставката на снаряди за Украйна

Нов пакет от мерки предвижда осигуряване на муниции от националните запаси на страните членки на Европейския съюз

Обратно в новината

Коментари - Дипломат №1 на ЕС очаква споразумение за доставката на снаряди за Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На дедо борел акъла му изгорел.

dran

Ама като американска подлога добре се справя

Част от медиите в България казват че ще участваме в попълването на боеприпаси за Украйна,а други че няма?!

Всички тези изтрещели лидери, които лобират за все повече оръжия заслужават персонален подарък - снаряд лично за тях, с панделка.

Споко . За тех специално ще има Сармат

Памперс напълнен

Важно е какво казва дипломат номер 1 на света господин Путин

Дипломат № 1 на ЕС е редно да призовав за мир !А не да подклажда огъня и поддържа нацистите !

Аве, къде е Зеленски?

Прегръща се с нашата селска тетка Кристалина Георгиева. Видяхте ли как се държи тази изкуфяла жена при срещата./? Все едно 70 годишна баба е видяла племенникс си. Даже наглият Зеленски гледаше доста сепнато

Старият папурек много се кокошини. От министър на дипломацията се представя за министър на войната. Борел надминава Урсула по глупост

Борелчо, Борелчо, каталонско мекеренце, погледни за какво говори Си Ци Пин и ти за какво говориш...

Явно в 21 век сме стигнали дъното. Топ дипломат търси и снабдява оръжие. Вместо да се опита да спомогне за мирно решение на кризата..

Споразумение за доставка, за доставка, доставка та доставка. А през останалото време призоваване за доставка на още и още оръжие. Все едно е в правомощията му да иска и да призовава нациите на съюза да правят това което иска. Ама те големците на ЕП от край време се изживяват, като че съюза е на принципа на щатите на Америка. И те имат властта да се разпореждат по такива въпроси. Първо беше предостави военна помощ защото УКрайна се нуждае от това, после минахме на ама хайде и втора и трета и четвърта доставка, после на давай всичко което имаш и сега сме на хайде произвеждай специално за Украйна. И до кога ще го караме това? До кога ще се хвърлят пари? А загуби ли войната Украйна какво ще правим? С липсата на леко оръжие, снаряди, танкове и прочие. Е изтребителите ни които очакваме да използваме при евентуално отблъскване на Русия ще са готови за битка с трениран екип чак към 2040 г. Стига да няма забавяне в производството на самолетите. До тогава ще може ли Европа да финансира Украйна? хахаха

Какъв дипломат е този дърт пейРас ? Подклажда само войната

Е, ти ако беше, веднага щеше да капитулираш пред руските господари. Затова трябва да те изберат теб за президент на Украина.

На територията на Украйна е имало 17 различни държави. На кого му трябва тази ? «който не скача е Москал» ?

3евзек

Приблизително същото важи и за територията на България и на повечето днешни държави. Трол!

В една друга статия тук в Дир пишеше, че един снаряд /ЕДИН/ струвал 4000 евро. Ако се стрелят по 20 000 на ден, отиват към 80 милиона евро. Не ние, а дори и Западна Европа не може да си го позволи това.

80 милиона евро са около 0,00057% от продукта на ЕС. Май яко са ви избудалкали относно кой може да си го позволи.

Е верно си зевзек! Бедна България може ли? А ЕС всеки ден да отделя по толкова? Колко години? Край има ли?

Управляват, дипломат доставя снаряди, всеки се занимава с това от което не разбира…

Хайде ти и компания на първа линия.

Сеем смърт.. Какво ли ще пожънем ?!

С оглед на създалата се ситуация е добре, наред със снарядите да изпратим на помощ и елитно мотострелково отделение в състав: Иво Прокопиев - командир на отделение Ивайло Дичев СУ - картечар Александър Андреев ДВ-помощник-картечар Едвин Сугарев ДВ - РПГ-ИСТ Полина Паунова -автоматчик Калин Янакиев СУ -автоматчик Кюранов Дневник-автоматчик Евгений Дайнов -механик-водач на МТЛБ и картечар на КПВТ-Владимиров В немската преса има статии (без майтап, потърсете), че са запланувани съкращения в ДВ и това налага преструктуриране и освобождаване на излишен персонал. Дай Бог!

Дипломат № 1 на Еврогейския съюз се държи като военен министър и търси оръжие за укронацистите. Тия от ЕК са отвратителни изроди, а сбърканяка на снимката е тотал щета.

Ще помогнем, разбира се! Фашистката кремълска клика трялва да бъде поставена на колене и свалена от самите руснаци, за да престане да тормози и тях и други народи. Това ще стане като Украйна устои и окупаторите затънат в безконечна касапница без полезен ход. Те, разбира се няма да послеят да използват ядрени оръжия, защото освен че и на тях им се живее, също имат деца и внуци. За нас, пък, най-важно е да се изчегъртаме проруските гадове в родината ни, както и кирумпираните мутри, които се правят на проевропейци само заради еврофондовете.

Очевидно е , че никой не е разбрал уроците на световните войни. Само че, сега след тази последна няма да остане някой , който да разказва, какво се е случило.

От къде изникват тези неизвестни дипломати номер едно ? Сега Жозеп, преди Туск, който дори в Полша не го познаваха !

Дипломатите с организиране на доставки на боеприпаси ли се занимават?Дали не трябва да говорят за политика и мир? Май по съвместителство е станал военен министър на ЕС.Значи ЕС е във война.

Този така наречен дипломат трябва да знае, че Украйна си има снаряди, трябва й пушечно месо, така че да взима пушката и да отива на фронта.

Незабавно, вън от това подобие на съюз. Тия еврогейски уроди продължават да ни съсипват.

държавата дава оръдията, богатите дават волове, а бедните синовете си. След войната държавата си взема оръдията, богатите воловете, а бедните търсят гробове. Помислете си за кои военолюбци се каните да гласувате.

Ха-ха-ха ... Унгария им показа среден пръст на Споразумението и ги прати на Хой. Т.е. ще се споразумяват ама без Унгария.

От една страна виждаме инфлация и рецесия у нас, растящ бюджетен дефицит и затягане на колани. А от друга ще даваме милиарди за да купуваме снаряди и оръжие за фашистката кочина Усрайна, която няма нищо общо с ЕС?

Тия виждат, че не са в час с реалността и продължават да се държат все едно целия останал свят им е длъжен с нещо....

Не го разбирам - дипломат се занимава с военни доставки . Тогава военните да поемат дипломацията .

То ако снарядите се появяваха само с постановления и събрания... Експертите ви казаха: за да се попълнят запасите ТРЯБВАТ ГОДИНИ. Най-големият производител на снаряди в момента са Щатите и текущото производство е... 16,000 снаряда на месец. Може да звучи много, но украинците ги стрелят тия за по-малко от 3 дни, с големи икономии, при това. Руснаците прекарват тези 16,000 през дулата си... за 4 часа. Американците казаха, че могат да вдигнат месечното производство на 90,000 в рамките на 3 години. Европа... Европа нищо не е казала, освен глупостите на Борел. Според британски експерти, запасите на Европа към момента са... за около 2-3 дни война. Какво точно ще пращаме на укрите? Ми че то няма...

Този празноглав червей е символ на некадърната и купена бюрокрация на ЕС.

Долу Сащ Англия и Полша

Гарантирано ИНФЛУЕНСЪР Е ПРОФЕСИЯ:)

България ще стане независима страна и едно добро място за живеене само ако напусне НАТО, после ЕС и след това скъса дипломатическите отношения с Уса. Докато последните станат нормална държава.

и ще пазаруваме с рубли и само руски стоки..

ЕС не може да направи десатанизация, време е ние да се махнем. Докато имаме време.

Ами да ти кажа в Берьозка стоката е в пъти по-качествена от лайната на Лидъл и Кауфланд.

Може би точно по тази причина Русия е по-добро място за живеене, защото не е нито в ЕС, нито в НАТО. Затова там хората се радват на живот с около 3-4 години по-малко, отколкото в България и около 10 години по-малко, отколкото в първите страни членки на ЕС.

Борел ,не искате с Щатите мир и разбирателство на Украйна с Руската федерация ,тогава си чукай с фон дер Лайнен снарядите от главите си и дано полираните ви мозъци включат най- накрая ,че не помагате на Украйна по този начин а я съсипвате .Вашите действия са в ущръб и на социално икономическото и финасово състояние на евросъюзните граждани.Те търпят Брюкселските и НАТОвски простотии с Украйна но започна да им писва и може случка да ви се случи непредвидено. От вашата пропаганда и практики народ беднее а не богатее.Чуйте чуйте Борел и фон дер Лайнен ,САЩ далеко от ЕС а Бог високо и никой няма да ви помогне когато се потърси отговорност за неадекватните решения по заповед на чичо Сам.Брюксел не е ЕС и Европа само .

Ами... нека си спомним за съдбата на Наполеон и Адолф... Наполеон воюва срфещу цяла Европа. Хитлер воюва срещу цяла Европа, даже срещу части от Африка, Америка, малко и срещу Австралия. А сега кой? Г–н Борел ли?

И двамата основно са наритани от Русия

3евзек

Ало, демос, троле руски, Не само си руски, ами си и нагъл, и не познаваш историята. Затова вашият лидер е обречен да я повтори. В различните си войни Наполеон е бил наритван основно от най-различни държави. Прочети за битката при Трафалгар, която е години преди руската му кампания. А по време на нея едновременно са го подгонили британци, испанци, португалци и кой знае още кои. Голям праз, че от 3 фронта единият му е бил руски. Адолф е подобен случай - около 1939-1940, далеч преди да се занимава с Русия, британците не му дават и сантиметър територия, а Хуитлер губи двойно повече техника и жива сила от британците. На руския фронт настъпва до тогава, докато не му се налага да помага на Италия срещу вече настъпващите от юг съюзници. При това настъпва на чужда територия с двойно по-малко загуби и като жива сила и като техника. А за десетките хиляди единици бойна техника и милионите войнишки ботуши, които САЩ предоствя като военна помощ на СССР и дума не отваряте. Дори военният парад на Красная площадь в края на войната е бил с голямо присъствие на американска техника. Май не си даваш и грам сметка какво би се случило иначе. Защо ли?

Гейсъюза икономически съюз ли е или жалък придатък на сатанато, разбирай фащ?

Ало, неразбрал, троле руски, Ти даже не си разбрал, че съюзът е европейски, пък какво остава да разбереш, че бил и политически. Дори в жалките придатъци на фащ се живее с 10 години повече, отколкото в могучая, дори с няколко години повече отколкото във фащ. Сигурно заради това се радваш толкова. Трол!

Айде сега гласувайте пак за Боко, Киро тъпото, Ицо сопола и Джуджето Атанасов, първи НАТОВ ци, дупедавци, меки китки и военолюбци. Политическия ни елит е срам, пълен потрес, заедно с Лайняната и тоя разлагащ се Борел. Хубав, лош, май ще се гласува за Възраждане, като гледам тия на къде ни завличат без да им мигне окото.

гласувайте за най бългаската партия против войната - Възраждане, за да имате живи и здрави синове и внуци, а не убити заради нещастни и комплексирани български политици като Б.Борисофф, Плювналиев, чифута Паси, г-жа Митова, кривогледия "генерал"Атанасофф, Кирчо и Кокорчо и останалите пишман политици! от партиите на войната ПП, ДБ, ГЕРБ и други хаймани като тези!

Тоя като го гледам май чака повиквателна от Свети Петър.

Този изрод и господ не го ще

Я сега да видим , как звучи това: Дипломат номер едно на Европейският съюз, говори за ВЪОРАЖАВАНЕ!!!!!! Ако това не е оксиморон, не знам кое е ! как може дипломат, да говори за въоражаване? Или не е дипломат, или е краварска подлога, готова на всичко, за едни зелени хартийки!

Командирът на батальон на 46-а отделна бригада Анатолий "Купол" е бил понижен в длъжност, след като в интервю е критикувал украинските въоръжени сили. По-късно тази информация беше потвърдена от говорителя на украинските въздушнодесантни войски Валентин Шевченко. Офицерът казва, че е станал свидетел на това как стотици украински войници изоставят позициите си, докато групи наемници от ЧВК "Вагнер" настъпват. За една година война, казва той, около 100 от 500-те войници на неговия батальон са били убити, а 400 - ранени, което е довело до попълване на подразделението с неопитни новобранци. "Получавам 100 нови бойци и дори не ми дават време да ги обуча. Казват ми: "Вземи ги в бой". [А в боя] новобранците просто захвърлят всичко и бягат. Това е. Разбирате ли защо? Защото войникът не стреля. Аз го питам: "Защо?" А той казва: "Страхувам се от звука на стрелбата". И по някаква причина нито веднъж дори не е хвърлял граната ", освен това отбелязва и недостига на боеприпаси на фронтовата линия. офицерът обяснява решението си да проговори с надеждата, че САЩ ще осигурят по-добро обучение на украинските военни преди контраофанзивата. В същото време пък сержантът 46-а десантн-щурмова бригада Владимир Шевченко пише, че интервюто е "правдиво и възможно най-фактологично", като същевременно е предпазливо и балансирано, "защото реалността е много по-лоша", пише той. "И това не е мнението на един псевдоексперт за "две-три седмици" (намек за обещанията за бърза победа от страна на висши служители в Киев). Това е обмисленото експертно мнение на професионалист от най-висока класа. Човек, който се ползва със стопроцентовото и безусловно уважение на подчинените си и на всички други части, изпречили се на пътя му. Но вместо това висшето военно и политическо ръководство решава да накаже един твърде умен боец и да го отстрани от поста му", пише той. Настоящите доставки на снаряди от Запада се описват от високопоставен служител на Пентагона като "последно усилие", тъй като наличните запаси на НАТО са критично малки. Засега обаче администрацията на Байдън е уверена, че защитата на Бахмут няма да провали пролетната контраофанзива. "Подкрепяната от Кремъл групировка ЧВК "Вагнер" използва отряди от бивши затворници, за да пробива украинските позиции. Това означава, че калени в битка украински войници губят живота си, защитавайки града срещу по-слабо обучени руски пехотинци"

идиоти на тази възраст като БОРЕЛ-загорел, правят всички войни по света....които са вече с крак и половина в гроба!

Има обаче още едно необходимо условие. Идиоти на тази възраст трябва да са лидери на ядрена държава. Ако беше руски президент, тогава със сигурност.

Много спешно трябва да се разграничим от всеобщата европейска лудост. Със всички средства и на всяка цена преди да бъдем изгорени като пушечно месо. С тези наши сбъркани политици , влизането в конфликта ние в кърпа вързано. Ще се наложи да се гласува за Костадинов, поне докато всичко в Украйна утихне. А това скоро няма да се случи с подобни изперкали безумци от ЕС.

Фон дер ЛайНен и тоя- тва са ми най- противните европейски политици. Водят с много пред всички останали, но признавам, че има и други, дето "дават всичко от себе си".

Този пие по кило

толкова много сперма....ще го хване скорбут!!

сигурно е с "ф" на изходния канал , като на миризлива труженичка от околовръстното на БГ - реге!

Дърт педал

Добър ден дами и господа, Вуиждам че пак интересът е голям, затова отново пожелавам на всички тролове, те най-добре си знаят кои са, да им изсъхнат тестикулите плюс още 5-6 крайника. А на всички останали - приятен ден и здраве, включително за гореизброените израстъци.

Каква е тази дискриминация! Да им се спаружат и гърдите, ако са жени и да заприличат на необрани тикви на полето, след кофти шест месеца зимен и пролетен сезон.

Не може - ще заприличат на много Борел и ще ги бъркаме по снимките

3евзек

Г-н Крали Марко, По човешките закони троловете не попадат под защита от дискриминация. Затова не ми дреме. Изпитвам силни подозрения, че не всички имат по 5-6 крайника, затова не ми е голям проблем да се разпростират според възможностите си.

Прав си. Трола не е човек и не може да претендира, че е дискриминиран

3евзек

Г–н Крали Марко, Няма ли да ми благодариш?

За какво? Бира не си ме черпил

Долу боклука борел! Долу слугата и машата на сащ! Долу на подобни боклуци, които сеят смърт!