Шкумбата става дипломат в Чикаго

Известният комик Димитър Туджаров-Шкумбата е назначен на дипломатическа работа в Генералното консулство на България в Чикаго.

Обратно в новината

Коментари - Шкумбата става дипломат в Чикаго | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

г-н Туджаров,мисля си,че все някой трябва да Ви се извини от името на всички останали добронамерени българи,за тези писания...и си мисля,че ще направите много полезни неща.....Извинете ги,а аз знам,че човек с такова чувство за хумор е способен да го направи....знам,че ,който още не Ви познава в Чикаго,ще Ви уважава по още един повод...Бъдете здрав.Успех!

Вие правите ли разлика между "консул" и "дипломат", че така бързо започвате да слагате етикети и присъди. Консулските длъжности са чисто и просто административни назначения на дадена държава в чужбина, както например леличка в някоя администрация тук. Вярно е че имат някои привилегии, но определено не могат да се сравняват нито като компетенция, нито като функция, нито като възможности с дипломатите в тесен смисъл...

Като човек, които живее в Америка отдавна мога да си представя кои са тези хора, които наричат Шкумбата смешник и шут, това са същите хора,които доидоха от селата и сега се мислят за голямото доброутро,същите, които ходят по концертите на чалга" звездите" тук в Америка и считат това за българска култура. Шкумбата е идвал в Америка много пъти и знае за какво става въпрос, тои е най-подходящият избор за културно аташе,а относно дуржавната заплата, повярвайте ми - той изкарва много повече в България на частно,със сигурност не разчита на мизерни държавни заплати. Освен това със сигурност знам,че има завършено висше образование, не че това има значение за някои хора,които и с две си остават натурални тъпанари и злобари. И не забравяйте кой излезе да протестира със студентите... Пожелавам му много успех в новата работа.

да, наистина всички,които протестираха едно време, след демокрацията отидоха по един или друг повод в САЩ или пък в европейска държава. Искате ли примери- поне за двадесетина такива се сещам. така че наистина един повече или по-малко е все едно-:)

Eva la na Shkumbata, toi zaslujava tova. Ako doidite i vidite tyk v Chicago nashte Konsuli da ne mislite che varshat nikakva rabota ili pak se sresthat s nikoi polititzi ili imat niakakva predstavitelna funktia. Nistho takova samo vzemat po $ 30 dolara da si slojat podpisa pod niakoii drug dokument. Shkumbata e pich i go biva za tazi rabota, Takiva hora ni triabvat tyk v Chicago inache e mnogo skucho tyk . Segashnia konsul se nadul kato puiak she kajesh che reshava sudbata mi i sudbata na BG-nomenklatyra ot klasa. Davai Shkumba az sam s teb, ako triabva zvani mi!

Най-накрая ЩКУМБАТА да ми е смешен и да ме разсмее, разбира се не без чужда помощ (ГЕРБ здравата помага). ЖАЛКИ БЕЗДАРНИЦИ ...

Ало погледнете си смешната държава и ще излезе ,че човека е май от най -сериозните а може би и от по- образованите.

Този Коко не е онзи Коко! А онзи Коко вече спира да използва този ник!

"Дипломата,това е този, който ти казва да идеш на п...а си майчина по такъв начин, че нямаш търпение пътуването да започне". E ТОЧНО ТАМ ВЪРВЕТЕ ВСИЧКИ, ОТ КОИТО ЗОВИСИ ТОВА НАЗНАЧЕНИЕ. Иначе Шкумбата си го харесвам на 2-3 ракии !

Абе шкумбата е пич! Със сигурност освен положителни адмирации друго не виждам. В случая не виждам никакъв проблем - той не е пръв дипломат, той ще бъде просто треторазряден служител, а и откъде знаете, че не е образован?!

Да се съберат в Чикаго и сами си изберат някой от многото българи там. Има толкова много знаещи хора с респект и талант. Защо изкуствено държавата откъсва и третира, като нещо различно живеещите извън България? Едно е развличаш и те обичат за това, но съвсем друго е да организираш и вършиш и чиновническа дейност. Работата е дипломатическа - не става дума за културно аташе

Е те т'ва е! Пак необразовани връзкари ще си карат кефа по чужбината. Честно, не виждам никаква разлика между сегашното правителство и комунистите.. а и другите там хубавци. Едни и същи номера на едни и същи номенклатури. Само етикетите им сменяме...

Абе имате ли инфо къде ще пратят Митьо Пищова?

Ами те докараха сума ти народ от Г.Оряховица да управляват във В.Търново, тъй че има логика да го направят кмет на Горна.

Добре де, на Шкумбата не му ли е неудобно да се вре, където не му е мястото?! Разказвач на вицове става дипломат в САЩ - това е толкова абсурдно!

Абе някой няма ли информация къде ще пратят Митьо Пищова?

Познавам го лично-тъп селски герой, изобщо не е артистичен и смешен, защото е локален примитивен преразказвач на скучни вицове. Пракиката на назначенията с връзки никога не е спирала в БГ и затова навсякъде с много малки изкл. виждаме абсурдни назначения.

До всички плюещи !!! Надежда Михайлова е един прост филолог и противно на всякаква подготовка и знания БЕШЕ ВЪНШЕН МИНИСТЪР на Република България. За това безобразие защо го забравяте ???? Когато нашите медици бяха в затворите на Либия точно тя с неадекватна политика утежни всичко свързано с тях. Май забравихте кой гръмко обявяваше е Кадафи ( не че е стока) за терорист при положение, че 5 души бяха качени кажи речи на бесилото от него. Ето това ви е напълно неадекватен човек и поста, който е заемал!!! Аман от прости, ограничени и озлобени хора !!!

Щеше да е много смешно, ако не е много жалко. Шкумбата може да има и 8 дипломи /в което дълбоко се съмнявам/, но се е доказал като шут и разказвач на тъпи вицове. Към това като се прибави и визия, от която лъха нечистоплът... еми много жалко.

ШКУМБАТА кандидатствал на конкурсни начала и спечелил. БРАВО! УМЕН! Всички спечелили в конкурсите на ГЕРБ са УМНИ! Защото - и ГЕРБ СА УМНИ! Защото - БЪЛГАРИТЕ СМЕ УМНИ! ...

Шкумбата дипломат на кукуво лято! За дипломат се учи и стажува десет години, а този циркаджия през живота си не влизал във ВУЗ.

Но не и в БГ!

Шкумбата е шоумен и това назначение е много уместно - направо в вариатето на Чикаго и заедно с Лила ща правят атракцион на българите там.Пък Дянков се прави икономии.

Шоумен е Слави и май само той, а Шкумбата е разказвач на вицове и то неактуален.

Толкова подготвени хора и при това млади има в държавата , но ние ще изпратим Шкумбата !!! Бойко бързо направи корекция ! Това е недопустимо. На дипломатическа работа трябва да заминават само хора от кариерата . Останалото е срамна работа , шуробаджанащина и нищо друго .

Б. Димитров отрече по радиото да го е препоръчал. Каза , че само е "препратил до Мин. на външните работи изпратената му от Чикаго молба на българи". Не знам дали определението "куха лейка" се употребява за мъже, но за този е определено много подходящо. Разправя тъпи вицове, които се харесват на хора с неговото ниво. Това говори и за нивото на българите в Чикаго.

Ау-у, що за хрумване! Искам и аз да се преустроя като такава! Впрочем, браво на "Евалла" по-долу - дава кратка, но пълна картинка на трагикомедията, наречена български дипломатически фарс. Навремето вашият Човек от народа гонеше провинили се свои хора на....дипломатически мисии в странство - примери бол: Венелин Коцев в Рим, министър Васил незнам си кой си - в Улан Батор, Георги Караманев - в Атина, и т.н. до Второ пришествие. Хайде стига глупости и глупаци, че времето тече и работа ме чака.....

E, Шкмбата ила заслуги и към предизборната кампания на сегашния президент Гоце Първанов. Нали разказваше сладки лакърдии на някакво бригадирско ишмедеме пред изкукали бригадирки - ветеранки по време на предизборната кампания на Гоце... Абе знае Шкумбата къде да се пласира, евалла пичага е!

Много високо интелигентен човек, образован. Успех му желая. Само да знае с какво се захваща. Сравнението с Тодор Колев, който и език не знаеше е някакси неприемливо.

Одобрявам назначаването на г-н Туджаров,на тази дипломатическа работа. Пожелавам му успех,и да не забравя,че смехът,е също полезен за хората,независимо къде живеят... Смехът и мирът,са ръка за ръка!

Димитър Туджаров - Шкумбата е шурей на Коце Маца от Петрич. Нещо да ви говори това? Като падне властта на ББ, със същата енергия ще рзправя вицове за него, така като правеше за Тато.

Че в такъв случай консолството ни в Чикаго може да мине на самоиздръжка. Стриптизьорка и комик... звучи като страхотно шоу.

Добре казано: какъвто "шефа", такъв и служителят. Адекватно назначение. Друг уважаващ себе си човек, не би приел този "пост"

Българите в САЩ не са само в Чикаго. Ако има пари по-добре да отворят консулство в още някой град, защото консулствата са крайно недостатъчни и неудобно разположени, отколкото да разсмиват общността в Чикаго.

Дипломацията - лъжица за всяка уста. Ей на туй аз му викам демокрация. Ашколсун Борисов, ашколсун Младенов!

Човека се е уредил така както Божидар Димитров се уреди за министър. Имат връзки уреждат се! А може Шкумбата да е и ченге.

Алооо. - Да господине! - Пожарната ли е? - Да господине! - Имате ли топла вода? - Да господине! - Ахам. Е ми измиите си краката и си лягайте! ПОУКА: Нещо мирише откъм пожарната!!

Бойко Борисов това ли е лицето,което ще представлява България? Този комик да си прави маймунджалъците тук България, А ИМА ТОЛКОВА МЛАДИ ИНТЕЛИГЕНТНИ ДЕЦА - СРАМ..СРАМ..Боже опази България, учат за едно, образоват се, а след това комици да преставят страната ни... КАКВО ЧУДНО - КАКВА МУТРА

не мога да разбера що за критерии са тези при избор на дипломати - след девойката Лила, сега Шкумбата - тя ще прави глупости, той ще измисля тъпи вицове - идилия

ЩОМ КАТО ЛИЛА С ДУПЕТО НАПРЕД МОЖЕ ДА Е КОНСУЛ ,ЗАЩО ЩКУМБАТА ДА НЕ МОЖЕ , ЩЕ СЕ СПАВИ ПО-ДОБРЕ ОТ НЕЯ ,А И ЩЕ ПОМОГНЕ АКО МОЖЕ НА НЯКОЙ БЪЛГАРИН ПОНЕ ЩЕ СЕ ОПИТА !!!

Предлагам Сашка Васева за културното ни аташе в Париж. Тя има безспорни заслуги пред Герб и лично агитира за другаря Борисов. Сашка, Сашка!

Абе то днеска тикви , кратуни , шкумби , гьотове ,тъпаци , гущери и какви ли не ! това е то днес Булгаристан !

Ами, българската дипломация си е един майтап от доста време ,така че Шкумбата отговаря на профила!

"Нито ден без гаф" - девизът на Цирк "Борисов".

Браво, Гиганте! Жалко само, че никoй не ти е обяснил разликата между образОвание и образУвание..

По-добре Шкумбата вместо Станишеф-гея и Доган-хидроконсултанта.

По-скоро бих се изразила така: колкото Доган е хидроконсултант, колкото Станишев ( без ден реален трудов стаж) е премиер, толкова и Шкумбата ще е дипломат;о(

Имаше там един шут преди години-Тодор Колев се казваше,сега още един смешник ще резили България.Той освен да имитира Т.Живков и да плюе по него/сега,а не когато беше жив/,друго може ли?Те за това българите в САЩ се оплакват от дипломатите ни там,че нищо не вършат.

Не завиждам ама този дето го прлаща нека да каже каква ще е полза роду от Шкумбата в Чикаго? ...ако този смешник има предизборни заслуги гъм ГЕРБ това е друго....И съвсем сериозно ! Срамота!!!

това смешка ли е ?

Нема лабао , сбирщината Герб подбира , колкото по голяма помия ,по добре щото повече вони!

Това означава ли, че САЩ ще ни пратят Джим Кери или Робин Уилямс на нас за посланик? Чакам, искам...настоявам! Цирка трябва да е пълен все пак!

Шкумбата е много точен човек, коректен, възпитан и интелигентен. Тук разни житейски неудачници да престанат да завиждат и да се опитат да успеят и те.

И аз съм интелигентна, коректна и възпитана. Защо не направят мене дипломат? Хайде, стига вицове!

Социолози казват, че властта започнала да се износва - та тя направо се е наакала ! Вместо да се занимават със сериони проблеми и да се решават последователно , то назначават смешници в Чикаго !

Поредната тъпня на властимащите. "Познавал много българи в Чикаго" ?!!! Може ли това да е критерий за професионализма не на кого да е, а на дипломат. :И разказва вицове' допълвам аз. По-голям виц от този в скапаната ни държава, и да искахме, трудно щяхме да измислим. Какво му е образованието, колко езика знае? Това никого не интересува. Нека да учат децата ни, за да са безработни, а разказвачите на вицове и ексхибиционистките ще представят държавата ни пред света. Да се смее ли човек, да плаче ли...

много си права, те затова децата ни не са в България.

Кои са членовете на АТЕСТАЦИОННАТА КОМИСИЯ? Да видим какви са изпитвачите все пак. И може да се изясни картинката

КРАЯТ НА ДЪРЖАВАТА Е ОБЯВЕН

Нали си голям артист,прави това,което можеш!Не се завирай на садка службичка..!Впрочем,напоследък и хумора ти е доста плосък и елементарен!Като го няма Живков,имитирай сега неговия бодигард!!!