Димитър Ковачевски: Македонската идентичност и език не са отворени за дискусия

Македонските и българските граждани се интересуват повече от икономиката, обмена в културата, образованието, транспортната инфраструктура, отколкото от историята, заяви пред парламента кандидатът за премиер на СРМ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоа от фитнеса ли иде с тия дрехи??

Че кой дискутира за това? Изпълнете си подписаните договори!

македонски ментета. фалш и измама.

Този е болен ! Няма такова животно като македонски език !

Нормално за македонците икономическите въпроси да са важни, тъй като имат интерес от членството, но няма да отстъпват от историческите неистини и ако може като Мечо Пух - Колкото повече, толкова повече! За нас, които сме членове и сме в по-силната позиция - историята е по-важна, какви икономически придобивки от Северна Македония?

Терминът "национална идентичност" е обтекаем, оттам идват недоразуменията. Например, етническото самоопределение на предците за тях е част от националната идентичност! Затова отказват да се дискутира тази тема, защото тя е свързана с тяхната национална идентичност!

Никога не е имало и няма да има македонски език и идентичност! Всичко това е в изкуствено създадения народ и език. Трябва както гърците да ги държим до като признаят нашите искания!

До-виж-да-не! Back to the history...

ЕС да се заемат с казуса независима Каталуня, а т. Нар. Сев. Македония да си седи независима. Само не разбрах защо ние ще ходим с делегация там? За да се излагаме ли? Те искат членство да дойдат да им се обясни и да започнат да спазват европейските ценности.

Митко , Митко..... Тъй де от историята и езика откраднахте каквото можахте, дайте да видим от другите области какво може да се скрадне.

Това с македонския език е извращение. От историята си искам обратно Цар Самуил, Климент Охридски и някои от революционерите около Гоце Делчев. Но за езика абсолютно не съм съгласен. То просто си личи, че говорим един език. Не знам те каква теория са могли да измислят за езика си. Просто недоумявам

Ей, момко, пет пари на даваме за бизнес или култура или там каквото сте си намислили, ние историята няма как да си зачеркнем и да Ви я подарим, ХИЛЯДИ българи за загинали заради НЕЯ, така че..като си напрвите история, т.е. след около 100-на години пратете Вашите внуци да дойдат да говорят с нашите и тогава може и да Ви се отвори вратата за Европската Уния! Анадъннмо?

колкото и да се зъбим по форумите, работата е ясна- ще пуснем макетата в ЕС, къде ще ходим! всички ние си знаем, че няма как да се опълчим на г-жа Мустафа и на Еврохалифата. Ние от нашата си културна и политическа независимост се отказахме, празнуваме Хелоуин, гимнастичките ни от националния отбор се казват Катрин, Леонор и Никол, повечето деца се раждат в чужбина, но сме тръгнали да се зъбим на макетата за това каква е тяхната етническа принадлежност. Тъжно е да си го признаем, но си е така.

едно си баба бае! Кой ви оспорва идентичност и език? Не крадете историята ни и не рушете българските исторически паметници!Да ни мразите не можем да ви забраним.Югославската пропагнда си е свършила работата след 1945-та. Ако искате се наричайте пампайци.

Да пожелаем светло европейско бъдеще на нашите северомакедонски съседи. И успех, разбира се. Европа само би се гордяла с 11 хиляди годишната история на Македония.

Европа със сълзи на очи ще приеме още два милиона потурника в голямото европейско семейство.

Що е маке, се е лайно!

резнаха мераците да са,,антични македонци,,и да им присвояват историята.И клекнаха. Сега скочили да си създават историята за наша сметка.Пълни нещастици. Изговорете истината,че сте с история на около 80 г.

точно историята ни пък е най-отворена за дискусии. Спомни си колко пъти само са я променяли през последните 100 години- 'османско присъствие', 'Левски и Ботев терористи' и т.н, и т.н. И си го правим самите ние, не макетата!

А то па много имате нещо в историята си та някой да ви я иска камо ли да ви я присвоява. Вие се натискате да влизате в ЕС щото си мислите че е много лесно да се краде като гледате какво став а у нас ама няма да е все така, ще затворят кранчето.

Е тогава нашия на кой уя ще държи да отива още от сега ни казват да си гледаме работата

То на това се крепи македонизма, иначе край!

че последните ни сто години, историята ни е толкова изчекната в услуга на руснаците, че няма нищо общо с реалността.

Общувал съм с македонци преди 15тина години. Това са едни сърбомани. Мисля, че тези, които са с български произход си го знаят и си имат самосъзнанието. Но повечето са разни югославяни, които са едни каращисани мелези. Те са точно югославяни, събирани от различните групи в пределите на Югославия, но без категориична идентичност като хървати или словенци. В допълнение милеят за Сърбия. Съпреживяват драматично всичко, което се случва там, харесват ги. Тогава, направо ги съжалявах, изглеждахс ми като бездомни, които с самонавиват на всякакви безумици,. В крайна сметка, империята (владението) на Александър Македонски е просъществувала 15-20 години и това е било преди 22 века, може би и повече...

Македонският инат е поредното чудо на света!

Какво съвпадение. Също както членството ви в ЕС.

Ами, типичен селски балкански инат. Комбинация между български и сръбски инат

цар Самуил чий цар е сия?

С майка АРМЕНКА....арменски македонист.

Мамка му:30 милиона кюрди никой не иска да ги признае.простират се от източна Турция североизточна Сирия,северен Ирак и западен Иран.Близо десет пъти Македония или каквото е там.Баските:северозападна испания,югозападна франция.всичките играят пелота(баски).Няма начин да ги признаят.Абе какво сте се захванали с тая Македония аман от тия хора вече.Идентичност добре.имайте си я.Ама езика ,малцинствата?

Едно маке, -бандит, две макета,-банда, три макета, -банда с предател.

Не знам за вас, но аз лично се плаша от това, на какво е способен Киро Канадеца. Бог знае какви ще ги надроби при Макетата. Президента на макетата се държи демонстративно надменно, а Киро му отива на крака. НЕ НИЕ, А МАКЕТАТА КАНДИДАТСТВАТ ЗА ЕС.

Макетата са като жените! Първо трябва да ги наебеш, и после да разгоряш с тях Лайнари Какво да кажем Хубаво да кажа Искам ама немога И не съм само аз

Ковач недобит с заплата от фащ Майната ви макета !!!! Куфарите и у бадъно в Америка

Блиме чепаза северомакетата.

Надупени русифилистици се правят на умни..чемодан вакзам масква

Кире харвардот ви го харизваме. С кеф да си го ползвате.

И какво ще дири Киро канадеца в Република Северна Македония? Защо ке ходи ходи Киро канадецо у Република Северна Македония? Аман от предатели! ДИР-а защитава Киро канадеца и Кокорчо харвардски с зъби и нокти! А сте ги насосали и ДИР-а търка ли търка! Пърдон чегърта! Добре е че е ПИК да разберем по нещо! ДИР-а добре, че имате коментари отдолу иначе никой не ще дойде тук! Кога станахте такива подмазвачи?! АЙ ТЪРКАЙ И ЧЕГЪРТАЙ СЕГА!

г-н Ковачевски, вие сте българи, бащите и майките ви са българи,дядовците ви са българи,и прадядовците ви и те са българи. Просто Балгария беше разбита военно и след Ньойският договор ви ОКУПИРА Сърбия След 1945 пак ви окупира СЪРБИЯ Факта че вие си мислите че сте нещо различно от пбългари се дължи на 100 годишната ви окупация и сръбска асимилация. Ако др Тито беше поживял още 20 години щяхте да си мислите че сте праве сръбе. Македонци там няма, не е имало, нема и да има Ама виж албанци има и ще стават все повече в геометрична прогресия. Изборът пред вас е само един- към Албания ли ще минете, или към България Квото сами си изберете

Роби и това ще преглътнете. Евтини сте затова. После ще говорят за македонската история, а вие ще си траете както досега.

Като са отворени за дискусия, тогава се обадете!

Каква икономика ще се случи с такива голтаци, като вас бе! Изобщо не сте интересни икономически, скапаняци тъпи!

Киро ще ходи да им се моли! Понеже явно ние сма на зор, щото България иска да влезе в ЕС, а не Македония!

Обяснението на думата "гьонсурат" в тълковния речник трябва да се промени на "македонец"

Велес помогна много в манипулирането машинките на изборите в България и сега трябва България да си върне жеста. Даже на крака ще им отиде Кирчо ментата, че иначе разприказват ли се, олеле мамо!

Този Ковачев(ски) е пълно куку. Албанците в Северна Македония се точат да имат министър председател и да управляват цялата страна, а този сърбоман се пени на България. Ще дойде време разделно за Северна Македония и тогава познайте накъде ще поемат хилядите македонски бежанци - отново към майка България.

Кирчо ТРЯБВА ДА ОТЛОЖИ посещението си в Скопие! Ако разбира се шефа му Румен Радев му разреши. Кирчо няма какво да дири в Македония!

Българската История и българският език също не са отворени за дискусии и пазарлъци. Айде довиждане. И нашия тъп премиер ще ходи да се мазни на тия. Киро I, хубаво се изживява като премиер, но да ходи в Македония в качеството си на частно лице и да прави каквото си иска. В качеството ми на български премиер, мястото му е в София. И ако някой иска да говори с него, добре дошъл е. Ба си и унижението е това. Така да унижава България. На този вече взе да се трупа. Първо зеления сертификат, сега и македонската история.

ИДЕНТИЧНОСТ Е, ЧЕ СТЕ БИЛИ 300 ГОДИНИ В ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ! ЕЙ ТВА ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕТЕ ! А ВИЕ ТОВА ОТРИЧАТЕ ! ПРИЗНАЙТЕ СИ, ЧЕ ТЕРИТОРИЯТА ВИ Е БИЛА ЧАСТ ОТ СРЕДНОВЕКОВНА БЪЛГАРИЯ И ВИ ПУСКАМЕ! АКО СЕ ЗАМЕТЕ ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА, ПЛЮЯ И НА ТЕЗИ 111 ХИЛ. КВ.КМ, КАТО НЕЗАСЛУЖАВАЩИ ДА СЪЩЕСТВУВАТ!

Много сте прости макета Няма накъде повече