Димитър Илиев предлага 2-годишен изпитателен срок за новите шофьори

На българските водачи липсват знания за основни неща за пътната безопасност, затова се случват такива тежки произшествия, заяви рали шампионът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изашто за новити

Първо трябва да се промени мисленето на хората И после куцо и кьораво да ръси мозък Митко може да е добър рали пилот за нашите стандарти ама едва ли е експерт по безопасност на движението по пътищата Да си гледа там рекламите и да остави работата на специалистите Кофти че и специалисти не останаха Повечето станаха инструктори Нормално там се изкарват пари Въобще не ги съдя Тука един говори за контрол и наказания А да въведем финландската система Ако някой се интересува може да потърси каква е Е да ама как да стане Оня или кифлата с джипа за сто хиляди не им пука Същата глоба като тебе дето взимаш хиляда лева на месец А по документи той взима и по малко от тебе Не че нещо против тях Могли направили Ама е от тия експерти идва всичко И още нещо Хора бе кога ще разберете че без тежкотоварните камиони не става Стига все те са виновни за всичко Вярно бавно тръгват това са четирдесет тона осем предавки плюс половинките Ама и бавно спират Престанете да се врете пред тях Дистанцията пред един камион е да може да спре безопасно при необходимост Не някой дето бърза да води кучето на фризьор да се навре там Нищо лично против кучетата и фризьорите Не го казвам като експерт а от личен опит Излезе малко дълго но все пак благодаря за вниманието

Е ако в България има някой, който да разбира повече от Митко Илиев за безопасността на движение по пътищата, здраве му кажи. Тука малко неподготвен се изказахте, господине. Митко Илиев е бивш състезател, да, но от тогава насам работи точно в тази сфера. Има и академия за обучение на хора за безопасно шофиране. Преди да пишете, четете!

Повечето не знаят правилника преди дни една руса кифла кара едно русенско Ауди по графа по трамвайните релси и ние и казваме спри тука не можеш да караш а тя не знае учудена вдига ръка и вика кво пълен ужас

Господине, " Има страхотни практики от други държави, като например ..." САЩ във койято НЯМА НИКАКАВИ такива ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ Курсове и т.п. и издадени за последните 30 години нат 500 МИЛИОНА Свитетелства за Правооправление на автомобили като нат 90% от които по техните стандарти са КВАЛИФИЦИРАНИ като МНОГО Добри Водачи!!! БОЖЕ, СПРЕТЕ с това ваше ПЕЩЕРНО Мислене и Изоставане във времето и СПРЕТЕ да ТЕРОРИЗИРАТЕ Нашенци с Този ваш ДИВ КОМЕРСАЛИЗАМ ???

НЕНОРМАЛНИК

Абе тоз голям акъл бе! Митьо пътища трябват, само с ръсене на мозък не става, трябват и мангизи. Плащаме яки глоби(за заплатите, които вземаме) къде отиват парите? И вече си ми досаден с твоите тъпотии, намери си работа не се бутай все за лесна парица.

Добре че е баща ти иначе какво щеше да правиш не знам сигурно и книжка нямаше да можеш да вземеш

В нощта на изборите Митко Илиев подскачаше зад Кирил Петков като малко зайче след майка си а то за какво било да налапа постчето детето на татко

По-полека с акъла защото някой от нас помнят първите десет-петнайсет години от кариерата му когато всяка седмица трошеше колата и пешко така се казваше тенекеджията в сервиза на баща му на гара искър не можеше да изкара 5 лв странични и се занимаваше само с неговата кола да е жив и здрав Владо Илиев той можеше да направи от негър скиор и от циганин шофьор даже е рали шампион

И не може ли след 2 години да ти платя курса

Трябва и задължително психотест и валидно удостоверение

Малоумник.Ограничете тежкотоварния трафик, през почивните дни го спрете, ако трябва. Някой прави ли статистика, изобщо каква е причината за птп и в основата на колко от тях са тир-ове? Оправете малко това подобие на пътища, вместо да ограничавате скоростта. Да, един знак е много по-евтин от запълване на дупка, но не това е начин за справяне с проблема. Осъвременете малко БДЖ, развийте товарните превози, направете адекватни разписания на пътническите, ремонтирайте гарите.

Май малоумник си ти каде има влак за магазините

Добре, кажи какви са ти забележките? Кое от казанито не е вярно? Подобрение в ЖП превозите може да доведе до намаляне на тировете по пътищата, естествено няма да зареждат магазините от вагоните направо, но и тирове не зареждат основно магазините, с изключение на големите вериги. Ти да си виждал квартално магаьинче да го зареждат с тир? Сега стана ли ти ясно, "многоумнико" ?

Стига сте дрънкали глупости. На българските шофьори им "липсва" някой да им упражнява контрол. Има ли качествен контрол и налагане на глоби,няма да има толкова много проишествия,следствие на превишена скорост,говорене по телефон,алкохол и т.н.

Добре, кажи какви са ти забележките? Кое от казанито не е вярно? Подобрение в ЖП превозите може да доведе до намаляне на тировете по пътищата, естествено няма да зареждат магазините от вагоните направо, но и тирове не зареждат основно магазините, с изключение на големите вериги. Ти да си виждал квартално магаьинче да го зареждат с тир? Сега стана ли ти ясно, "многоумнико" ?

Дира, нещо се бъгнахте... Не изпратих този коментар, кво стана?

Трябва психотест за да се започне курс за правоуправление на МПС !!!!!! После "школите" заради единия келепир ,пускат "куцо и сакато"....!!! Министерството на образованието ...трепери да не изтърве отпадъците за да има работни места за продажните даскали..... Курс за шофьор се кара със средно образувание...!!!!!! Средното обр/е е стока ....не престиж....!!!!!!!

Като гледам как са те "образували" трябва незабавно да ти отнемат книжката ако имаш такава!!!

Първи проблем - корупция. Втори проблем - корупция. И на улицата, и в съда - пак корупция. Всичко друго е празни приказки. По-лошо от безсмъртният е безнаказания.

На българският шофьор му липсват първите 7 години, когато живееш в такава среда на ниско образование,простащина така ще е, всичко тръгва от образованието! образованието!не да мислят 100 глупости все едно совалка ще пилотира толкова глупости,без образование и култура,без човешки ценности това е положението, месомелачка на пътя всеки ден, нищо друго не помага!

Прав е. Хубави идеи.

да не би всички катастрофи да са предизвикани от млади шофьори!? така ще вземат книжка, две години ще я държат да отлежава, ще забравят всичко и ще са още по-зле. положението ще се подобри само с камери и глоби. и уволнения, ако служител прикрие нарушение. докато се чувстват ненаказануеми, ще се правят на велики.

Поздравления към г-н Илиев за предложението! Съгласен съм с всяка една точка от него. Стана прекалено елементарно да се вземе легално (нелегално даже и не коментирам) шофьорско свидетелство. Аз лично нямам книжка и не шофирам, и не смятам, че имам потенциал за това - от всяко дърво свирка не става.

НЯМАМ потенциал за това! Извинявам се за грешката.

Трябва да си невероятен некадърник или болен, ако не можеш да се справиш с управлението на автомобил.

ром да кара шофьорски,е съм виждал,ама таксита– да!

А ,ТЕЗИ НАД 2 ГОДИНИ СТАЖ КВО ДА ГИ ПРАВИМ?????? А ТЕЗИ КАТО МЕСТАН ?

Димитре тебе питам !

Изчакай малко, сега обядва. По -късно ще ти отговори ,Асанчо

То и едно време беше нещо подобно. Нищо ново под слънцето.

Явно някой си мисли че книжката прави шофьора. Да ама не. Предложението е нещо като изкарваш книжка на 18. Чакаш две години да мине срока и не караш. После хоп и ставаш голям шофьор. Голям майтап ще е тая мярка.

Иди да спреш някой абитуриент, който тъкмо си е взел книжката да чака

Това е добре. Също така трябва да се въведе ограничение 120 км/ч за магистралите и да се измерва както моментна скорост, така и средна скорост през рамките за тол системата. Другото полезно ще е да се въведат големи глоби за неспазване на дистанция - от порядъка на 1000 - 10000 лв. Това в момента е пълна изродщина - при 140 км/ч и повече да се залеми някое леке на 50 см за теб. Самоубийци - ОК, но нанасят поражения и на нормалните хора.

Идеята на доц. Илиев е чудесна, но дали няма да е добре да се прилага и за груби нарушения които застрашават здравето и имуществото на спазващите правилата случайно преминаващи покрай "богоизбрания" нарушител?

Точно дрифтаджия рали състезател да ми говори за разумност на пътя…. Хахаха

Ами точно той. Защото знае какво говори, защото професионално се занимава с това и защото му стига акъла, щом дрифтенето и бързото каране му харесват, да го върши в контролирана среда. А не като сульо и пульо - в трафика, с пресичащите деца и бабите, чакащи по спирките.

Познавам го от много години. Първата кола която удари беше ладата на баща му в не контролирана среда без книжка по пътя за златни мостове. Много пъти е правил точно тези неща по улиците. Знаем си го Митака.

Дедовия му. Това да не ти е селото където си израстнал бе, селяк

А сега провери от кое село е гн. Илиев.

Аз знам от къде е. Това какво общо има с тъпото ти изказване. Мисли че като си го виждал ти е близък или приятел..?

Нали говорим за села. Не съм писал никъде че сме добри приятели. Написах че го познавам. Ама нали ти гражданинът няма какво да напишеш и ми слагаш минуси и ми приписваш неща, които не съм писал. Видяхме че не става нищо от теб гражданин.

Сложих ти плюс , да си спокоен. И дано спреш да ръсиш 'мъдрост' и да се изказваш за хора, които само си виждал ;)

Забравих. Кое не е вярно от написаното от мен? Как определяш кое е тъпо и кое е остро. Аз не съм си го измислил. Това са факти, и звучи глупаво някой който е правил точно тези неща да дава акъл. Ако беше казал че от собствен опит когато е бил млад, че и той е правил същите грешки и тн. Да тогава бих се съгласил с него. Ама как да ти го обясня по остро не знам.

Ти че сме селски с него. Набори сме и се познаваме.

Отвори си YouTube и му прегледай интервютата. Точно това казва, че е правил грешки и за това държи на сигурността. А ти си дърдоркаш, какво си видял навремето....

има подобрение в поведението на българските водачи на МПС, но явно е необходимо повече време. Премахнати са някои необмислени ограничителни пътни знаци, което е добре - всеки знае, че изнервят и бавят и след като отминат, повечето гледат да наваксат при това при утежнени условия - образували се опашки!. Може да се направи още по този въпрос. Много лошо се отразява високата скорост на движение на тирове. Често съм бил принуждаван значително да превишавам разрешената скорост заради заплаха от такива да бъда натиснат, едва ли не смачкан, и то на всякакви участъци от пътя, което само по себе си също е опасно и наказуемо - трябва да се вземат допълнителни, много по-строги мерки спрямо такива водачи, за да не смеят да го правят.

И тоя малоумник почна да дава акъл. Нали плащат за курсове, и какво получават за това-Нищо.

Вие в коментарите на дир-а само умни сте се събрали бе! Най-вероятно с 8-ми клас.

На българинът му липсва акъл. И тази липса никакви изпитателни срокове и обучения не могат да я запълнят. Ако българинът имаше капчица мозък никога нямаше да гласува за Киро простия и за учиндолската чалга.

Съсипването започва още в училище. Аз не познавам младеж на 18г, който да не се мисли за безсмъртен